El Hierro vulkaanuitbarsting (Canarische Eilanden): Deel 11 - November 9 tot november 11, 2011

Dit is deel 11 van de El Hierro vulkaanuitbarsting rapport

KLIK hier om te lezen HET LAATSTE NIEUWS

Een deel van deze informatie wordt ook geplaatst in onze Facebook Pagina Volcano - Google + Vulkanen - Google + Vulkanen en aardbevingen
Met de medewerking van JOke Volta, een El Hierro inwoner

Lees ook: Wetenschappelijke paper toont enorme historische Tenerife vulkaan flank instorten
Lees ook: Economische impact op El Hierro en de Canarische Eilanden als een antenne-uitbarsting zou plaatsvinden
Lees ook
: Deel 1 (van juli 28 tot begin september)
Lees ook: Deel 2 (van september tot en met oktober 25 10)
Lees ook: Deel 3 (van oktober tot oktober 11 13)
Lees ook: Deel 4 (van oktober tot oktober 14 17)
Lees ook: Deel 5 (van oktober tot oktober 18 21)
Lees ook: Deel 6 (van oktober tot oktober 22 26)
Lees ook: Deel 7 (van oktober tot oktober 27 31)
Lees ook: Deel 8 (van november tot 1 november 3
)
Lees ook: Deel 9 (van november tot 4 november 6
)
Lees ook: Deel 10 (van november tot 7 november 8)
Lees ook: Deel 11 (van november tot 9 november 11)
Lees ook: Deel 12 (van november tot 12 november 15)
Lees ook: Deel 13 (van november tot 16 november 19)
Lees ook: Deel 14 (van november tot 20 november 23)
Lees ook: Deel 15 (van november tot 24 november 27)

Bijwerken 11 / 11 - 22: 46 UTC
- De kracht van de aardbevingen tot rust is gekomen een beetje maar we verwachten dat nieuwe burbujas of jacuzzi's binnenkort te zien als de harmonische tremor grafiek toonde enkele sterke uitbarstingen. De M 1.7-aardbeving van 21:40 uitbarsting was ondieper maar nog steeds veilig op 15 km diepte. Harmonische tremor daarentegen maakte enkele serieuze sprongen (hieronder). Deze uitbarsting kan niet worden gekoppeld aan de geregistreerde aardbevingen. Dienovereenkomstig moeten ze worden gekoppeld aan magma-beweging onder het eiland.

Bijwerken 11 / 11 - 18: 54 UTC
- De Politolana ROV aan boord van de Oceanografisch schip Ramon Margalef heeft een aantal video-opnames gemaakt. De video toont de zeebodem en observeert het resterende zeeleven. Het eerste deel is opgenomen op 6 km afstand van de vleugel en op een diepte van 150 tot 220 meter, het tweede deel op 2 km van de vleugel en op een diepte van 235 tot 370 meter en het laatste deel op een afstand van 1 km van de opening, een diepte van 200 meter en 480 meter boven nieuwe lavalagen. Het zicht was 80 cm.
De kloof tussen de 2 groene laserlicht wordt gebruikt door de wetenschappers van de omvang van wat ze waarnemen te berekenen.

Bijwerken 11 / 11 - 17: 54 UTC
- Op voorwaarde dat de harmonische tremorschaal niet is aangepast door IGN, merken we een verschil in sterkte en frequentie sinds 15:30 UTC (zie hieronder). Joke, met uitzicht op het ventilatiegebied, noch de mensen die naar de webcam kijken, hebben enige verandering in het zeeoppervlak opgemerkt.

De La Restinga webcam deel 2
We zijn echt euforisch bij aardbeving report.com om nu de de mooie foto's.
Vinden we dat we te danken een BIG THANK YOU aan een aantal personen die zijn onder druk van de lokale overheden om iets aan te doen het nu leuk vinden JOKE VOLTA en de LasPuntas geoloog en tevens lid van de raad De heer ATILANO.
Joke is een paar weken geleden begonnen met het zoeken naar een dringende oplossing. Aangezien de heer Atilano al een webcam had in het El Golfo-gebied en iets wist van de technologie, was het duidelijk dat Joke dhr. Atilano op haar blote knieën (een spreekwoord in Europa) om ook op La Restinga een webcam te installeren. Ze sprak ook met bijna iedereen in El Pinar die invloed zou kunnen uitoefenen op een beslissing om het te installeren en / of te betalen. Er zijn veel beloften gedaan en niet nagekomen. Ze begon er sarcastisch over te worden, maar ze bleef geloven dat het alsnog zou komen.
Wij zijn ook dank verschuldigd grote dank u aan de vele lezers, zoals Jorrit, Ingrid, Angie, Hans-Werner, enz. (ik vergeet zeker een aantal andere mensen) die hebben voorgesteld om te helpen bij het opzetten van websites, hostingservers, het verzenden van apparatuur, enz.
De webcam van vandaag is niet alleen het werk van degenen die er werken, maar ook omwille van de inspanningen van veel mensen (ook andere lokale mensen die geloofden erin).

De nieuwe LA Restinga webcam deel 1
Ik weet het ... je zal ons niet meer geloven, maar we hebben het gezien met eigen ogen : De 2 La Restinga webcams actief zijn en bereid om veel kijkers te hebben? Nou, we durven het niet meer te zeggen, als nr. een met een deel van La Restiga en de port had een paar minuten nadat we het voor het eerst zagen het moeilijk om te laden. De andere, zie onderstaande afbeelding (klik erop of ga naar de realtime webcam) werkte een paar ogenblikken geleden nog.

de nieuwe Babildo - Telefonica webcams op La Restinga - afbeelding op de Las Calmas zee - Klik op de afbeelding om naar de webcam pagina

Bijwerken 11 / 11 - 13: 19 UTC
- Diario de Avisos schrijft dat IGN wetenschappers hebben bevestigd dat een uitbarsting in de El Golfo gebied mogelijk is en dat een uitbarsting aan de kust zelf kan niet worden uitgesloten. Om dit te laten gebeuren, zijn meer krachtige aardbevingen die nodig zijn om het magma aan de oppervlakte mogelijk te maken.
- Wetenschappers hebben zei ook dat het de uitbarsting in de La Restinga, is Las Calmas zeegebied nog steeds door hoewel bijna niets is te zien op het oppervlak.

Bijwerken 11 / 11 - 13: 59 UTC
- We moesten sneed een deel van deze pagina (Als gevolg van te lange laadtijden) en maakte deel 10 van. De verbindingen met de verschillende onderdelen hierboven.

De El Hierro Webcam zeep (vervolg)
Diario El Hierro schrijft net voor de middag dat de Cabildo (El Hierro board) en Telefonica kondigt vandaag de langverwachte webcam met uitzicht op de Las Calmas zee. De obscure commentaar op dit moment op de pagina zal hopelijk worden verwijderd.
+ Zullen we 2 webcamas klaar, 1 in het noorden (El Golfo) en 1 in het zuiden (Las Calmas zee).
In plaats van zomaar het apparaat aan het werk, Hebben beide partijen wel een persconferentie op 13: 30 lokale tijd vandaag de dag, om te vertellen wat we waarschijnlijk zullen zien.

Bijwerken 11 / 11 - 13: 19 UTC:
- PEVOLCA
wordt vandaag bijeen op 12: 00 (middag)

Bijwerken 11 / 11 - 10: 44 UTC:
- Jose Manuel Soria
, de kandidaat van de Partido Popular voor het presidentschap van de Canarische Eilanden (verkiezingen worden gehouden op 20 november), voert momenteel campagne op El Hierro en wil Montaña Naos bezoeken om een ​​blik te werpen op het uitbarstingsgebied. Misschien is hij niet op de hoogte van alle journalisten die hij op deze kijkplek zal aantreffen ...
De geëvacueerde mensen van El Hierro en het bedrijfsleven zijn sterk afhankelijk van steun van de Canarische Eilanden regering.
- Paulino Rivero, E memeber van de PP-Fractie Canarias partij is, is de huidige president van de Canarische Eilanden en afgezien van veel beloften, is nog maar weinig gedaan om de mensen van La Restinga en Las Puntas te helpen. De heer Rivera heeft nu goedgekeurd rekeningen voor directe steun aan ondernemers die personeel in dienst.
- De centrale regering heeft nu een termijn van 10 dag in te vullen nodige documenten om de steun te verkrijgen

Bijwerken 11 / 11 - 10: 44 UTC:
- Joke gemeld dat een nieuwe cirkel toont van de hoger gelegen delen van het eiland. Ze is nu op de Naos-berg, 150 meter boven de Las Calmas-zee. Als daar iets belangrijks te zien is, weet ons publiek het binnen enkele minuten.

Aardbeving-Report.com is net begonnen 2 GOOGLE + pagina's
- De eerste pagina voert alle Earthquake en Volcano informatie ook te vinden in de website (soms uiteraard alleen fragmenten). Deze pagina heet Verslag aardbevingen
- De tweede zal hebben "Volcano Uitsluitend nieuws"- Het heet Volcano Report
Waarom Google+ pagina's? We hebben de mogelijkheden van het Google+ formaat al een tijdje getest in persoonlijke accounts. Hoewel het bijna hetzelfde aanvoelt als het Facebook-formaat, geeft het ons, uitgevers, veel betere updatemogelijkheden. Onze continu veranderende titels en afbeeldingen worden NIET bijgewerkt op Facebook (dezelfde titel en afbeeldingen worden altijd weergegeven) maar worden voortdurend ververst in Google+. Een belangrijke verbetering voor ons.
We blijven natuurlijk ook voeden onze Facebook en Twitter accounts.
Alle mensen met een Google + account of degenen die een gaan maken in de toekomst worden uitgenodigd om een ​​van deze pagina's volgen. Armand Vervaeck, oprichter Earthquake-Report.com

Gegevens bijwerken 11 / 11 - 08: 44 UTC:
- De 4.6 aardbeving werd ook gevoeld op de eilanden La Palma en Tenerife
- We willen benadrukken (voordat we een aantal vragen over het te krijgen), dat deze aardbeving hebben geen relatie met de vulkanen op La Palma en Tenerife.
- Joke vertelde me net dat ze geen zee jacuzzi ziet vanuit haar huis in El Pinar (400 m boven de Las Calmas zee). Later vandaag zal ze verhuizen naar het uitzichtpunt @ de Naos berg (waar de officiële journalisten staan)
- Joke is geen journalist natuurlijk, zij is een kunstenaar, en werd onze vrijwilligers El Hierro ogen tijdens het commentaar op deze website op wat zij zag. Geleidelijk aan Joke werd onze menselijke webcam (ze bedacht het woord zelf) en gerapporteerd aan de duizenden dagelijkse ER lezers. Net als veel van onze lezers, werd ze gefascineerd door de vulkaan woont ze tot de laatste 25 jaar.

Gegevens bijwerken 11 / 11 - 00: 55 UTC:
- Een magnitude 4.6 aardbeving gebeurde in de El Golfo baai bij 00: 20 november 11. De diepte is 21 km. Dit is een van de sterkste aardbevingen van El Hierro dusver.
De aardbeving werd gevoeld als een licht tot matig schudden. Indien bevestigd 4.6 door IGN, de Los Roquillos tunnel misschien weer gesloten. Het epicentrum van de aardbeving was in de kust van El Golfo baai.

Gegevens bijwerken 10 / 11 - 23: 16 UTC:
- Harmonische tremor werd wat sterker weer rond de middag en bleef net als dat voor de rest van de dag
- Seismische energie lijkt te krijgen sterker, omdat de Las Calmas zee activiteit verdwenen
- Een vilten aardbeving deden zich voor bij 18: 31 UTC. Het had een magnitude van 3.5 op een diepte van 21 km
- Een totaal van 44 aardbevingen voorgedaan vandaag (minder dan de voorafgaande dagen, maar ze pakte in de namiddag weer).

Harmonische tremor op november 10 2011 - met dank IGN

Bijwerken 10 / 11 - 16: 16 UTC:
- Joke heeft net gemeld "Geen activiteit op de Las Calmas zee".
- Harmonische tremor instabiel maar niet meer verzadigde.
- Vulkanische aardbevingen blijven, doch alleen 17 sinds middernacht, veel minder dan de voorgaande dagen.
- Huidig ​​parameters die de zwakste activiteit sinds een paar weken

Bijwerken 10 / 11 - 16: 03 UTC:
- Het gehalte CO ² en H2S gestaag daalt sinds de ventilatie / jacuzzi activiteit verdwenen 2 dagen geleden
- Pevolca heeft ook gemeld dat Ph niveaus in de eruptieve vlek water varieerde van 7.97 naar 5.45 op een diepte van 5 meter.

Bijwerken 10 / 11 - 13: 49 UTC:
- Een aantal van onze lezers hebben net ons gevraagd om duidelijk te maken dat de HD-Webcam @ La Restinga (Http://www.ilovesantacruz.es/newweb/camara-web-situada-en-la-restinga/2011/11/) toont alleen een stilstaand panorama foto. Zoals we al zeiden in onze 13:42-update, missen de autoriteiten van El Hierro een geweldige kans om het eiland te promoten. De webcam zou vandaag functioneren, maar ... het blijft een belofte. Joke Volta deed haar best om het voor elkaar te krijgen, maar ze is meer gewend aan de belofte van 'morgen' op dit verder zo vredige eiland.

Bijwerken 10 / 11 - 13: 46 UTC:
- Joke Volta heeft aangevraagd bij de El Pinar bevoegdheid om installeren van afvalbakken op het uitzichtspunt @ de Montaña Naos als mensen daar een verblijf van vele uren en hebben hun eten en drinken met hen, maar geen plaats om het vuilnis te zetten. Haar voorstel werd goed ontvangen.

Bijwerken 10 / 11 - 13: 42 UTC:
- Paulo Rivero, Canarische Eilanden president, heeft verklaard dat de steun van de Canarische Eilanden overheid voor de geëvacueerd en getroffen eilandbewoners zal aankomen in een paar dagen (Hopelijk niet zoals de webcam)
- De eerste componenten van de "windpark" in het centrale gedeelte van El Hierro te installeren aangekomen op het eiland gisteren. 70 onderdelen van de windturbines verliet Duitsland in oktober 27. Het lossen operatie nodig 100-ton kranen en trailers met een lengte van 40 meter, dit vanwege de grote omvang van het materiaal. De messen zijn 35 meter lang.
- Eruption-jarig bestaan : De vulkaan is actief sinds oktober 10, dat is de eerste kaars uit te blazen

Bijwerken 10 / 11 - 13: 08 UTC:
- De Franse pers begint te komen op El Hierro ... maar de activiteit is gegaan ...
- Joke meldt dat er NUL om te zien op het moment
- De Guardia Civil - Involcan helikopter heeft zojuist zijn dagelijkse overvliegen (Involcan neemt gas monsters boven de ventilatieopeningen - Zie onderstaande grafiek) en kwam tot de journalisten te begroeten bij het uitzichtpunt
- Bij 11: 30 de La Restinga gemeenteraad bijeen in El Pinar om oplossingen te bespreken hoe deze crisis te overleven
- Alleen 6 mensen zijn op dit moment in La Restinga
- En de webcam ... hij is tot het tonen het beeld van gisteren. We hopen dat de La Restinga Councel iets aan zal doen - dit is echt slechte publiciteit voor El Hierro

Gegevens bijwerken 10 / 11 - 11: 13 UTC:
- Harmonische tremor en de frequentie nog steeds zien activiteit, maar een beperkt aantal bursts.
- Sinds middernacht UTC de aardbevingen kunnen "zwakke" worden genoemd in vergelijking met voorgaande dagen. Alleen 8 aardbevingen met een magnitude 1.5 of hoger.
- Max. magnitude sinds middernacht: 2.7.
- Ondiepste aardbeving die zich in een diepte van 18 km.

Bijwerken 10 / 11 - 10: 55 UTC:
Joke net aangekomen op Montaña Naos (Naos-berg) een uitkijkpunt op 150 meter boven zeeniveau. Ze meldt dat a zwakke uitbarsting zone wordt weer het vormen van, Maar zonder belletjes in het midden, zoals we hebben gezien de voorafgaande dagen.

Bijwerken 10 / 11 - 09: 15 UTC:
De foto hieronder werd geüpload door Involcan (Instituto Volcanologico de Canarias) en toont de relatie tussen verschillende parameters zoals: Aantal vulkanische aardbevingen de datum waarop de uitbarsting begon en uw CO ² uitgezonden voor en na de jacuzzi of uitbarstingsactie. De laatste 2 dagen zijn niet meegerekend, dus de grafiek eindigt met de sterkste uitbarstingsfase waarin wordt uitgelegd waarom de CO²-waarden zo hoog zijn. Als u op de afbeelding klikt, krijgt u een grotere afbeelding.

Bronvermelding: Involcan Canarische Eilanden

Bijwerken 09 / 11 - 23: 10 UTC:
La Restinga webcam nieuws ! : We weten dat de webcam verhalen zijn meer teleurstellingen dan successen, maar nog meer goed nieuws is in de maak. De huidige HD-La Restinga webcam was een proef met een vaste beeld. De EFE correspondent en de heer Atilano hebben verteld Joke Volta dat vanaf morgen kunnen op een capaciteit van 90,000 mensen worden afgehandeld.

Bijwerken 09 / 11 - 23: 05 UTC:
2 vulkanische aardbevingen zijn gevoeld door de mensen vanavond. De eerste op 18: 17 en de tweede, een 3.1 aardbeving op 18: 41.

Bijwerken 09 / 11 - 22: 00 UTC:
Foto gemaakt door de helikopter bemanning van de Guardian Civil - Involcan. Het ziet er bijna als een vulkaan, maar het is alleen de kleur van het water.

Afbeelding La Restinga Jacuzzi genomen door de bemanning van de Guardia Civil en Involcan

Bijwerken 09 / 11 - 20: 00 UTC:
De webcam op La Restinga is (soms) weer online, alleen is beeld in plaats van een webcam. Het is helder geschreven Camera Web!, En een foto is niet een camera web. Joke vertelde me vanmiddag dat de software nog moest worden geïnstalleerd. Laten we het een kans geven morgen, anders wordt het weer een hoax! Vanmiddag toen het online ging, zag het er als een echte foto met de zon in de goede richting, enz. Als ze doorgaan met de huidige foto te gebruiken, moeten ze onmiddellijk de ERASE Camera Web geschreven op de top van het!

Bijwerken 09 / 11 - 18: 00 UTC:
Pevolca heeft sloot de stranden van Puerto Naos en Tacorón door de risico giftige gassen uitgestoten door de vulkaan. De beslissing is genomen na een technicus van IGN was lichtelijk beschonken terwijl het nemen van monsters in het gebied op dinsdag. Alle andere opgelegde maatregelen blijven ongewijzigd. (ER = Dit is gewoon een voorzorgsmaatregel -. De activiteit van de jacuzzi s en het uitgebarsten materiaal was nog nooit zo hoog dan gisteren Het was onverstandig van de technicus langs het strand te lopen zonder een gasmasker)

Bijwerken 09 / 11 - 17: 30 UTC:
Canaria7 rapporten over een meningsverschil tussen de CSIC-wetenschappers (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) en de IGN-wetenschappers (Instituto Nacional Geografico) . De relaties waren aanvankelijk erg hartelijk, maar begonnen te verslechteren toen beide partijen ruzie kregen over het risico voor de wijk El Golfo en La Restinga. In navolging van Canarias7 gelooft CSIC niet meer in het risico van een uitbarsting nabij La Restinga en wil het onderzoek focussen in het El Golfo-gebied.  Link naar de Canarias7 artikel.

Bijwerken 09 / 11 - 16: 29 UTC:
De "verbluffende uitzicht" was schijnbaar korte duur omdat wij het beeld niet meer kan bereiken (helaas na het sluiten van ons scherm). We waren minstens één van de gelukkigen die een glimp van het had ... Dus, alstublieft blijven proberen. Het is het waard.

Update @ 16: 00 UTC:
Webcam liefhebbers: geniet van de OUTSTANDING WEBCAM beeld @ La Restinga.
Dit is waar Joke het vanmorgen over had. Houd er rekening mee dat als de zon ondergaat in het westen, tegenlicht het zicht kan verslechteren. Hartelijk dank aan Maria Lopez die via Facebook onze aandacht naar de webcam trok.
http://www.ilovesantacruz.es/newweb/camara-web-situada-en-la-restinga/2011/11/
UPDATE 20: 00 GMT : De webcam op La Restinga is (soms) weer online, alleen is beeld in plaats van een webcam. Het is helder geschreven Camera Web!, En een foto is niet een camera web. Joke vertelde me vanmiddag dat de software nog moest worden geïnstalleerd. Laten we het een kans geven morgen, anders wordt het weer een hoax! Vanmiddag toen het online ging, zag het er als een echte foto met de zon in de goede richting, enz. Als ze doorgaan met de huidige foto te gebruiken, moeten ze onmiddellijk de ERASE Camera Web geschreven op de top van het!

Klik op de afbeelding om naar de I LOVE EL HIERRO webcam

Bijwerken 09 / 11 - 15: 09 UTC :
Helikopter video-opnamen van gisteren november 8 zoals gepubliceerd door Diario El Hierro (video opgenomen door de Cabildo El Hierro)

Bijwerken 09 / 11 - 14: 01 UTC :
- Joke heeft zojuist gemeld dat ze met de technici en de Cabildo (autoriteiten) heeft gesproken. De technici vertelde haar dat de installatie van de webcam is bijna klaar en dat alleen de software moest worden geconfigureerd. Het minste dat we kunnen zeggen is dat dit nieuws hoopvol is!
- Pevolca voldeed aan op de middag en zoals kon worden verwacht niets nieuws is vastgesteld

Bijwerken 09 / 11 - 13: 04 UTC :
De Ramon Margalef is het gooien van een boei in de buurt van de uitbarsting vent gisteren. Het schip draait nu om het gebied. Wat het schip aan het doen is weet kan worden genoemd een berekend risico. We moeten toegeven dat het schip is grote werk doet in continue bemonstering van de uitgestoten gassen en het water (Hij is waargenomen vele malen aan de rand van de vlek de laatste paar dagen). Als Patrick Allard vertelde in dit artikel voor de samenstelling van de gassen overheerst bij de berekening van het risico voor de bevolking.
- El Pinar is live webcam weer, Maar het is moeilijk te zien detail in zee door de achtergrondverlichting

Bijwerken 09 / 11 - 12: 41 UTC :
Opgehaald van de opmerkingen hieronder gemaakt (naam en adres bekend @ ER)
Cabildo de El Hierro en Telefonica installeert 2 webcams in La Restinga om mensen te volgen de uitbarsting live evenementen.
Cabildo de El Hierro y Telefónica ya están instalando 2 webcam en La Restinga para el seguimiento En Directo del Fenomeno eruptivo Twitter
Als dit bericht wordt bevestigd, dit is echt goed nieuws, zoals Telefonica is de belangrijkste telecommunicatie-bedrijf in Spanje en is misschien de enige keer die in staat is om grote hoeveelheden verkeer te garanderen.

Zeer Belangrijke update 09 / 11 - 12: 22 UTC :
- Wetenschappers in La Restinga en Guardia Civil die momenteel over de eerdere jacuzzi-locatie vliegt  hebben gemeld dat de vent waarschijnlijk is volledig gesloten. De activiteit is volledig gestopt op het moment. De Ramon Margalef oceanografisch schip is nu dicht bij de uitbarsting vent is waarschijnlijk het nemen van gas monsters en watermonsters.
We verwachten binnenkort te publiceren foto's.
De sluiting van uitbarstende openingen is een normale fase in dit soort activiteiten. Dit betekent niet dat de vulkaan activiteit is volledig voorbij. Als de vulkaan nog steeds in hetzelfde patroon, kan de seismische activiteit weer sterker als de magma probeert zijn weg naar het oppervlak te vinden is geblokkeerd.

Enkele aanvullende toelichting op de persoon die zijn naam gaf aan dit oceanografisch schip

Dr Ramon Margalef - met dank issha.org

De late Dr Ramon Margalef was een bekende vooraanstaande Catalaanse wetenschapper dat geleerd Ecologie in de Univertisy van Barcelona. Degenen die de kans om zijn lessen te horen hebben gehad zijn erg trots op dat en ik weet zeker dat we allemaal samenvalt dat zijn geheugen moeten worden bewaard zullen zijn.
Margalef, zonder twijfel één van de belangrijkste wetenschappers dat Spanje heeft geproduceerd, werkzaam bij het Instituut voor Toegepaste Biologie (1946-1951), en aan het Fisheries Research Institute, die hij regisseerde tijdens 1966-1967. Hij creëerde het ministerie van Ecologie van de Universiteit van Barcelona, ​​waar hij opgeleid een groot aantal ecologen, limnologists en oceanografen. In 1967 werd hij eerste hoogleraar ecologie van Spanje.
(Bron Wikipedia en Frederic Villamayor Forcada - Meer informatie over Dr Ramon Margalef hier)

Bijwerken 09 / 11 - 11: 30 UTC :
- Er is een vertraging van de activiteit. Veel puimsteen, maar de activiteit actief seaspots zijn bijna volledig verdwenen. Joke is nu op zoek in het Las Calmas zee aan de Montaña Naos (De klif 150 meter boven de Las Calmas zee).
- De wereld is blind weer! De El Pinar webcam (Zie afbeelding hieronder) werd zwart.
- De eigenaar van de La Restinga webcam werkt nog steeds aan een oplossing waarbij de overheid en Telefonica. Waarom hebben we een slecht gevoel over dit ...

Gegevens bijwerken 09 / 11 - 11: 20 UTC :
- 18 M + 1.5 aardbevingen opgetreden sinds middernacht vandaag
- sterkste aardbeving had een kracht van 3.0 en trad op bij 04: 15 ten NW van Frontera.
- Seismische activiteit is nagenoeg onveranderd voor vele dagen nu, de diepten zijn nog steeds binnen de 17 om 23 km bereik en bijna alle epicentra in de baai van El Golfo.

Bijwerken 09 / 11 - 10: 41 UTC :
We moesten een gedeelte van deze pagina knippen en noemde het deel 9 (04 / 11-06 / 11). De pagina is het gewoon te lang. Wij hebben tijdens enkele belangrijke elementen in het onderste deel van dit artikel.

Bijwerken 09 / 11 - 09: 00 UTC :
Patrick Allard commentaar op de IGN herschaling probleem van de harmonische tremorschaal:
Ik ben ervan overtuigd dat seismologen van IGN de ​​weergave van harmonische tremor terecht aanpassen, simpelweg om volledige verzadiging te vermijden en om te kunnen kijken naar aanhoudende kortetermijnamplitude-oscillaties.
(Meer commentaar van Patrick Allard, zie hieronder)

Bijwerken 09 / 11 - 08: 50 GMT - Streaming weer webcam actief:
De El Pinar webcam (slechte kwaliteit webcam) is live weer. Klik hier om het te zien. De explosies zijn van tijd tot tijd te zien (hij zegt dat er een witte vlek zal verschijnen). Het kan onze lezers helpen om naar het juiste gebied te kijken. (ER: dit is een andere webcam dan de HD La Restinga webcam met de vele verhalen van gisteren)