Aardbeving Ica, Centraal Peru - 1 persoon gedood en 341 huizen ingestort of onbewoonbaar

Overzicht aardbeving: Een 6.9 magnitude aardbeving voor de kust van Centraal-Peru. De aardbeving op 01: 54 uur lokale tijd (18: 54 UTC). Eerste USGS data verklaard dat het epicentrum was aan de kust ca.. 50 km van Ica, een grote Peruaanse stad. Lucky ontsnapping voor Ica, omdat de Peruaanse seismologisch bureau IGP deed vinden het epicentrum op 117 km van Ica.
Met de medewerking van Carlos Robles, Ana Paula Silva Correia, Jose Ribeiro Rodrigues en Robert Speta

"Ik voelde dat" Rapporten -> zie hieronder + Laat ons weten "hoe je deze aardbeving hebben gevoeld"
Om het volledige verhaal zoals het gebeurd is te lezen, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens).

Houd deze pagina open of regelmatig terugkeren als we weer terug met meer details zodra deze beschikbaar

Een ingestorte huis als gevolg van de in oktober 28 2011 aardbeving in Ica provincie, Peru - met dank en copyright Regio Centro LaRepublica Peru

Bijwerken 01 / 11 - 10: 00 UTC : De manager van de Civil Defense kantoor van Ica heeft aangekondigd dat hij zal blijven zoeken naar verbogen schade.
Earthquake-report.com verwacht niet veel bijkomende schade meer. Alle gewonden en doodde mensen worden verantwoord.

Bijwerken 31 / 10 - 04: 18 UTC 1705 mensen zijn dakloos. 154 tenten zijn rondgedeeld. In aanvulling op de 63 huizen ingestort, 278 huizen onbewoonbaar, 515 huizen beschadigd - 2 tempels / kerken evenals 2 gezondheidscentra zijn beschadigd.

Bijwerken 30 / 10 - 23: 18 UTC : Helaas, ook deze aardbeving werd een dodelijke de een na de 44 jarige Javier Humberto Ennriques Caycho van Cochahuasi, werd Playa Hermosa gedood door een vallende steen.

Bijwerken 30 / 10 - 23: 17 UTC : Besluiteloosheid heeft gepubliceerd rapport nr. 157 met details over de impact van de aardbeving. Klik hier om het te raadplegen.
De getroffen zones waar: Ica, Oalpa, Pisco, Chincha en Cañete. In dit rapport besluiteloosheid gezegd dat:
- 104 mensen werden behandeld voor allerlei blessures (Chincha: 34 en Ica: 70)
2,575 mensen werden getroffen door de aardbeving, 63 huizen zijn ingestort, 278 huizen waren onbewoonbaar en 515 huizen werden beschadigd.

Bijwerken 30 / 10 - 12: 12 UTC : Besluiteloosheid heeft gepubliceerd rapport nr. 156 de nasleep details van deze aardbeving. Klik hier om het te raadplegen.
De getroffen zones waar: Ica, Oalpa, Pisco, Chincha en Cañete. In zijn laatste rapport besluiteloosheid gezegd dat 2,575 mensen werden getroffen door de aardbeving, 92 huizen waren ingestort, 194 huizen waren onbewoonbaar en 515 huizen werden beschadigd

Update 16: 46 GMT De Kathedraal van ICA wordt gesloopt als de totale structuur worden gedestabiliseerd en hoe dan ook zou instorten met de volgende zware aardbeving.

Update 16: 05 GMT : We hebben GEEN verdere bijgewerkte rapporten over het aantal gewonden. Het laatste rapport van besluiteloosheid was op 23: 00 lokale tijd gisteren!

Update 16: 02 GMT : Peruaanse president Humala heeft geannuleerd zijn aanwezigheid op de Iberoamericana bijeenkomst in Cumbre (Pagaguay) naar reis terug naar Lima eerste en daarna te blijven Ica.

Update 12: 19 GMT : La Republica Peru citaten Seismoloog Julio Kuroiwa door te zeggen dat gisteren zeer sterke aardbeving zou een "naschok" van de massieve 2007 aardbeving worden genoemd. Massive aardbevingen kan leiden tot zeer sterke tot massale naschokken voor decennia. Mr. Koraiwa vergelijking zowel de aardbeving 2007 met naschok van gisteren, zoals hij het noemde. De 2007 7.9 magnitude aardbeving 30 keer sterker dan die van vrijdag.
Hij zei ook dat een tsunami de omvang moet minimaal 7.2 en zeer ondiep zijn te genereren. (ER ... dat zijn de woorden van de seismoloog, niet de onze - tsunami's zijn een zeer moeilijk onderwerp en kan niet worden gegeneraliseerd op een wereldwijde schaal. Elke kustlijn is anders en grootheden aan tsunami's veroorzaken niet sterk variëren. Daarnaast kan de lokale aspect nooit worden vergeten. Bijvoorbeeld in dit geval zijn we bij aardbeving report.com altijd de hoogte gebracht van het epicentrum is ondiep en het is gelegen op de steile hellingen van onderzeese bergen. Hier het niveauverschil tussen de bovenzijde van de Zuid-Amerika plaat en de basis van de Nazca plaat was 3000 m! Aardverschuivingen onder de zeespiegel hebben gegenereerd vernietigende lokale tsunami's in het verleden. Gelukkig, hier was alles goed bij elkaar gehouden.)

Update 11: 00 GMT De burgemeester van Ica Mariano Nacimiento Quispe, Zegt in een interview met tv-station Hora 24 dat hij voorbereid op de vele naschokken Ica gaat via op dit moment. Een uitgebreid rampenplan is klaar als het nodig zou zijn.

Update 10: 41 GMT De video hieronder van 24Horas een Peruaans tv-station toont emotionele scènes en veel chaos in Ica. Gelukkig niet al te veel schade, Maar zoals u zult zien Mensen waren heel veel paniek.

Update 10: 32 GMT : We verwachten dat hogere schade nummers een paar uur na het daglicht. Zoals het geval is met de meeste aardbevingen, kan Civil Defense personeel niet beoordelen de volledige situatie in in minder dan 48 uur, dat is de reden waarom begin van de nummers zijn nooit juist in het geval van een dergelijke zeer sterke aardbevingen

Update 10: 28 GMT :De M 6.7 aardbeving heeft niet geleid tot een tsunami waarschuwing voor de kusten van Peru, zei de directie van de hydrografie en navigatie van de Marine van Peru (Bevestiging van het nieuws van onze 10: 10 update)

Update 10: 10 GMT : Ana Paula en Jose (zie hierboven) hebben contact op met sommige mensen in Huacho en ze zeggen dat er geen tsunami of een ongewone beweging op zee werd waargenomen. Dit is belangrijk nieuws omdat het in tegenspraak volledig de Tsunami kaart in dit artikel. Dit betekent niet dat op alle de GDACS modellen zijn slecht (we@earthquake-report.com zijn te waarderen als een zeer grote stap voorwaarts in waarschuwen mensen), maar dat de gegevens die ze gebruikt om de golf-hoogtes (epicentrum locatie, Magnitude berekenen en diepte) zou kunnen zijn onjuist om een ​​bepaald punt. In een apart artikel zullen we uitleggen waarom deze fouten kunnen optreden.

Belangrijke update 07: 43 GMT : De Peruaanse Civil Defense, verantwoordelijk voor het organiseren van de reddings-en hulp steun aan de mensen hebben gemeld dat ten minste 83 mensen raakten gewond door deze aardbeving. 132 huizen zijn gemeld ingestort en nog veel meer beschadigd.
Klik hier om de volledige besluiteloosheid VERSLAG zoals gepubliceerd in oktober 28 @ 23 openen: 00 (11 PM) lokale tijd = 04: 00 GMT
Earthquake-Report.com feliciteert besluiteloosheid want er uitgebreide rapportagemogelijkheden, een voorbeeld zal worden gevolgd door andere landen

Update 07: 35 GMT: 1.89 ton van dak-en tenten zijn verstrekt aan de regio. 45 tenten / daken zijn verstrekt aan Ica provincie die 24 zijn gevestigd in Pachacutec, 4 in Parcon en 17 in Tinguina.

Ica mensen lopen in de straten voor het open terrein - de schade aan de huizen kan worden gezien door het puin op de plaats van de muren

Update 07: 15 GMT: Op het moment dat de schade tol bedraagt ​​83, met geen slachtoffers gemeld.
132 huizen zijn ingestort, en 660 mensen zijn dakloos. 1220 mensen zijn getroffen.
Uit de laatste statistieken: slechts 88 huizen ingestort, maar toch 40 zijn onbewoonbaar naast.
245 huizen naast zijn beschadigd.
Besluiteloosheid statistieken staat dat: 640 mensen waren dakloos, vijf van hen in de provincie Palpa en 635 in Ica provincie (in de districten van Ica (20), Ocucaje (230), Pachacutec (120), Parcona (35), San Juan Bautista (5), Santiago (40), Tate (100) en Tinguiña (85)).

Ook genoemd als 1225 betrokkenen, 1220 in de Ica regio en provincie met dezelfde naam, in de districten van Ica (30), Ocucaje (980), Los Molinos (200), Tate (10), en slechts vijf in de wijk Keizerlijk (Cañete).

Van de 83 mensen raakten gewond, allen afkomstig uit de regio Ica.
- In de wijk Palpa 1 werd gewond,
- In de provincie Ica 48 raakten gewond in de districten van Ica (41) en Ocucaje (7),
- Terwijl in de provincie Chincha 34 raakten gewond.

Earthquake-Report.com Robert Speta overzicht video

Update 06: 38 GMT : Tenminste 7 huizen zijn ingestort in en rond Ica. Drie huizen ingestort in Acomayo sector, twee in Victoria, een in San Joaquin Viejo en een andere in de Los Espinos. De getroffen gezinnen krijgen steun van de Peruaanse Civil Defense. Tenten zijn geïnstalleerd aan de eigenaars te helpen door de nacht .

bijwerken : De voorzitter van de Raad van Ministers, Lerner Ghitis, beval de onmiddellijke mobilisatie van de National Civil Defense Institute (besluiteloosheid) naar mogelijke effecten van de sterke aardbeving die verschillende regio's van het land getroffen te pakken.

bijwerken : Nadat de schade door aardbeving huidige de sloop van vier kerken in Ica aan de orde is. De burgemeester denkt dat zij zijn niet meer veilig omdat de 2007 aardbeving is al verzwakt hun structuur.

bijwerken : De mensen die bij de kuststadje Pisco serieus te zijn gealarmeerd door een snelle pensioen Oceaan. Aftredende oceanen kan een signaal voor een komende tsunami zijn.

bijwerken : De Peruaanse Civil Defense zojuist aangekondigd dat tot nu toe 17 mensen gemeld gewond en 35 huizen ingestort.

bijwerken : 29 / 10 / 2011 - 00: 02 UTC: 17 minuten geleden een krachtige 5.5 magnitude naschok trof hetzelfde gebied. Diepte: 19.7 km Dit zal op en gaan voor de komende uren en dagen, die geleidelijk in sterkte.

bijwerken : De Peruaanse president, de heer Ollanta Humala, heeft opgeroepen de bevolking om kalm te blijven. De heer Humala is momenteel in Paraguay.

bijwerken
: Paniek in Chincha, Een kustplaats ongeveer 120 km naar het noorden van het epicentrum. Ouders rennen naar de scholen om hun kinderen te redden. Mensen druk op straat.
bijwerken : Goed nieuws: ICA is weer online, We zagen de eerste mensen met een IP-adres in Ica weergegeven in de site. Ook onze eerste vond ik het verslag van Ica. (Zie hieronder)

bijwerken : In de provincie Huancavelica (om de NO van Ica provincie) een school werd gesloten vanwege de schade. In Hemelvaart, in dezelfde provincie, een paar verlaten hutten zijn ingestort.

Belangrijke update De Theoretische modellen van GDACS met behulp van een epicentrum dicht bij de kust komen terug zeer schadelijk tsunami golven tot 4.8 meter hoog (Dit is zeer hoog voor tsunami golven). Tot nu toe hebben we geen nieuws van deze kust plaatsen. We herinneren onze lezers dat de theoretische modellen zijn gebaseerd op historische gegevens en op informatie van seismologische diensten. GDACS gebruik heeft gemaakt van de USGS gegevens voor hun computergebruik.
Op basis van de onderstaande gegevens we zijn vooral nieuwsgierig op de Huacho situatie.
Update 23: 21 UTC: Blijkbaar werd de aardbeving gevoeld (met kleine of matige intensiteit) in Huacho ook. Geen schade is veroorzaakt.

Lijst van tsunami golven na de GDACS theoretische modellen

Tsunami golfmodel simulatie - met dank GDACS

bijwerken : De krant Peru21 zegt dat er tenminste 20 gewonden. De krant Correo zegt 16 gewonden zijn in ICA Regionaal ziekenhuis en 4 andere zijn in de San Juan de Dios ziekenhuis in Pisco. Sommigen van hen zijn ernstig gewond, Velen uit valt als gevolg van paniek.

bijwerken : Tot nu toe hebben we Bijna geen nieuws van de dunbevolkte kustgebied, Is het gebied een risico op een lokale tsunami.

bijwerken : Twee personen werden ernstig gewondin Acamayo (bij Ica) en drie huizen zijn ingestort. Nog een tien personen leed licht verwondingen en zeven huizen werden beschadigd. Telefoonlijnen en elektriciteit worden hersteld. (Deze gegevens zijn voorlopig en zal zeker verder toenemen)
De twee personen ernstig gewond zijn twee meisjes van 9 en 19met breuken in het dijbeen en het bekken, Veroorzaakt door de vallende muren van hun huizenIn Acomayo, nabij Ica. Er zijn 12 gewonden, tot nu toe.

bijwerken : De grotere oppervlakte van Ica provincie is in de straten en zal waarschijnlijk uit het verblijf in de straten de hele nacht.

bijwerken 22: 23 GMT : Palpa heeft GEEN gewonden vanaf nu.

bijwerken : Peruaanse pers is bijna blind op de situatie. Zelfs de regionale ICA kranten hebben momenteel slechts een paar regels en niets gedetailleerd.

bijwerken : Zoals verwacht kon worden, de gebied wordt getroffen door meerdere krachtige naschokken. De meeste mensen zullen niet lezen het artikel en niet alleen omdat ze geen Engels begrijpen, maar omdat de telecommunicatie zijn gedaald en zitten achter een computer is niet bedoeld om iets als er geen stroom is.
De meest krachtige naschokken aangezien de mainshock gemeten 4.7, 4.9 en 5.0.

GOED NIEUWS van ICA :Mario Luis Franco (ziekenhuis manager @ ICA) "We gingen op zoek en we moesten vinden gewonden" alleen 3 mensen zijn in eerste hulp met het snijden wonden en slagen van vallend puin.
(ER: Dit betekent dat de seismologische gegevens van IGP (omvang, diepte en het epicentrum locatie zijn waarschijnlijk zeer nauwkeurig).
Op basis van de gegevens van IGP, zijn er geen grote en middelgrote steden bereik in de omgeving van het epicentrum
IGP = Instituto Geofísico del Perú

bijwerken : Er geen meldingen tot nu toe als de aardbeving heeft veroorzaakt schade in Peru mijnbouw en olie-industrie operaties, Die zeer belangrijke sectoren van de industrie van het land. Southern koper, één van de grootste kopermijnen ter wereld gemeld dat alles normaal.

bijwerken : Acording de Peruaanse krant La Republica, de aardbeving was voelde zich ook in Noord-Chili.

bijwerken : Het zal Angstig wating voor het eerst gedetailleerde verslagen van de kust.

Belangrijke update : IGP, Peru is het geven van de volgende (kleine zwakkere) gegevens voor deze aardbeving: Diepte: 30 km, Magnitude 6.7 en zeer goed nieuws voor Ica: 117 km ten zuidoosten van Ica.
De IGP gegevens zijn totaal anders dan die van USGS. De afstand tot de belangrijkste stad Ica is bijna het dubbele.
Lokale seismologische bureaus zijn vaak zeer dicht bij het echte epicentrum omdat hun instrumenten zijn meestal het dichtst bij het epicentrum. Het epicentrum volgende IGP is op zijn minst 50 km uit de kust en ligt in het midden van de subductie helling. Deze zeer steile subducerende hangen heeft een hoogte van 3,000 meter!. Hopelijk zal GEEN zee-dia's komen op deze steile berg.
Dit alles betekent dat het dunbevolkte kustgebied is met een hoog risico voor de sterke schudden en een eventuele tsunami. Aardbevingen hieronder 7.0 worden zelden het genereren van tsunami's

bijwerken : De aardbeving was zoals verwacht, sterk gevoeld in Lima, De hoofdstad van Peru

bijwerken :WAPMERRde theoretisch model aardbeving motor heeft berekend dat 50 om 500 mensen gewond raken en dat 0 om 50 dodelijke slachtoffers mag worden verwacht.

bijwerken : Alleen zeer weinig nieuws feiten zijn komen uit het epicentrum gebied. Belangrijkste reden: geen stroom (Computers) en Geen of zeer beperkte telcommunications (Weinig mobiele telefoons)

bijwerken : De aardbeving was ook gevoeld in Ecuador en Brazilië

Update: Er zijn berichten in vele steden die mobiele telefonie niet werkt. Probeer SMS (tekstbericht) communicatie, te gebruiken omdat er te veel gesprekken er de oorzaak van netwerken te crashen.
Lees onze diepgaande artikel over de redundantie van telecommunicatienetwerken - onderdeel van onze analyse was gebaseerd op eerdere Peruaanse aardbevingen. Klik hier om het te lezen!

bijwerken : Een beetje meer over de aardbeving 2007 Centraal Peru met een epicentrum op de Noord-West van de aardbeving van vandaag :
15 augustus 2007 een aardbeving van 7.9 op de schaal van Richter getroffen Chincha, Pisco en Ica y Cañete. Deze steden liggen dicht bij elkaar en op ongeveer 300 kilometer van Lima. Pisco is de zwaarst getroffen stad met 70% van de vernietigde infrastructuur, geen basisdiensten en problemen met de communicatie. Tot dusver is er geen informatie over de schade veroorzaakt in de landelijke gebieden, maar volgens de lokale radio "zijn er veel mensen van het platteland komt naar de steden om hulp te vragen". (Een fragment uit een verslag van de Intermediate Technology Development Group)

Video (8 seconden) van het schudden in Lima

Belangrijke update : De IGP op de hoogte dat het gevoel percibed door de mensen was als het een van 2007 en schade wordt gemeld in Palpa, Ica.
Hernan Tavara ...... wees dat de sectoren van Ica, Nazca en Palpa in het midden-zuid waren de meest Shaked.
De aardbeving te maken aardverschuivingen in de kust, stroomuitval, en problemen met de mobiele telefoon dienst.
.....
Lokale autoriteiten in kennis gesteld dat het merendeel van de huizen hebben scheuren en dat er zeespiegelveranderingen.
De zee trekken 10 meter van de kust van San Andres.

bijwerken : Sommige meer informatie over de ICA 2007 verwoestende aardbeving (bron Wikipedia):
De aardbeving vond plaats in de kustzone in het noord-westen van het epicentrum van vandaag
Om te komen

bijwerken De Peruaanse Civil Defense op dit moment toezicht op de omvang van de schade en het aantal gewonden in Santiago, Los Aquijes y Pueblo Nuevo.

bijwerken : Mensen zijn zo bang dat na geleefd hebben via de augustus 15 2007 aardbeving.

bijwerken De macht ICA is gevallen, aangezien de mainshock.

bijwerken : 291,000 mensen gevoeld hebben een sterke schudden

bijwerken : Het heeft slechts een beperkte betekenis van het opgraven van eerdere aardbevingen in dit geval. Om de positieve: het kustgebied is zeer dun bevolkt die zelfs een goed teken is in het geval van een lokale tsunami.

bijwerken : Gegevens van andere seismologische agentschappen:
EMSC : M @ 7 27 km (Epicentrum ongeveer. 10 km uit de kust)
GFZ : 6.9 @ 30 km
PERU : 6.7 @ 14 km

bijwerken : Palpa, Een stad op ca.. 80 om 100 km van het epicentrum heeft huizen met scheuren in het - een zeer slecht teken. (Zie foto rechts)

bijwerken : In de provincie Huamanga in Ayacucho, de aardbeving onderbroken de Raadszitting. In Palpa er zijn berichten van scheuren in huizen als gevolg van de gewelddadige schudden.

Update: Een beetje meer op de regio Ica (bron Wikipedia)
De Ica regio een opmerkelijke aardrijkskunde. Het is het enige deel van de zuidelijke kust gevormd door vlaktes, genaamd ook kust vlaktes, sinds de Andes Cordillera binnenland opstaan. Sommige geologische plooien hebben bepaald de vorming van duinen bewegen in de richting van de zee, die een groot deel van de te vormen Paracas schiereiland. Een aantal geïsoleerde formaties zich aan het zuidelijke deel creëerde de Marcona complex, met de grootste afzettingen van ijzer in de Pacifische kust.
Ica configuratie is vanwege de geomorfologie van zijn twee grote en unieke fluviatiele stroomgebieden: De Pasco en Ica rivieren. Ook heeft het een waterweg genaamd de Rio Grande, hoewel de wateren niet de oceaan te bereiken. Sommige wateren worden omgeleid voor irrigatie en landbouw in de provincies Pampa, Nazca en Ingenio; laatste rivierbedding van de Rio Grande's droog is sinds zand en gedroogd land absorberen haar beperkte middelen. Er zijn uitgebreide woestijnen Ica, zoals Lancha Pampas. Pozo Santo en Villacuri pampa's zijn extreem warme gebieden. Sterk en aanhoudende winden genoemd Paracas aanwezig zijn en roer van grote zandstormen.

Gebarsten huizen in Palpa ca. 100 km van het epicentrum

bijwerken : GDACS, De theoretische modellering systeem van de Europese Unie Geen tsunami alert (Net als NOAA), maar beide organisaties maken gebruik van de USGS parameters (Epicentrum aan de kust). (We@earthquake-report.com zijn NIET 100% zeker van deze voorspellingen zoals we hebben ernstige fouten in de situering in het verleden).

bijwerken : Als het epicentrum van deze aardbeving correct is berekend een Tsunami is hoogst onwaarschijnlijk (net aan de kust), maar houd er rekening mee dat er een foutenmarge van 20 om 40 km moet in gedachten worden gehouden, in dit geval het epicentrum van de aardbeving midden in de kustwateren kunnen zijn. We zijn in de hoop dat alles OK is.

bijwerken : Geen destructieve BREDE TSUNAMI Dreiging bestaan ​​gebaseerd op historische aardbeving en tsunami DATA. ECHTER - AARDBEVINGEN van deze omvang SOMS GENEREREN LOKALE tsunami's Dat kan DESTRUCTIEVE langs de kusten gelegen in een honderd kilometer van het epicentrum. Autoriteiten in de regio van het epicentrum MOET bewust van deze mogelijkheid en passende maatregelen nemen. (NOAA boodschap voor de Stille Oceaan)

bijwerken : De laatste dodelijke aardbeving in het gebied was in 2007, die doodde meer dan 500 mensen

bijwerken : De MMI VI zones hieronder zijn een verhoogd risico op schade en ten minste lichte verwondingen

Schudden kaart - de gele Zonde heeft een sterke tot zeer sterke schudden

bijwerken : MMI waarden voor locaties in de buurt (K = 1000 inwoners)
VI Santiago 10k
VI Ica 247k
VI Hacienda Vista Alegre 10k
VI Subtanjalla 9k
VI San Juan Bautista 7k
VI Los Aquijes 8k
IV Huancavelica 42k
IV Lima 7,737k
III Ayacucho 140k
III Huancayo 377k
III Callao 813k

bijwerken : De aardbeving wordt ook gemeld te worden voelde zich in Arequipa, Cusco en Pisco, Waar veel burgers weigerden om terug te gaan in hun huizen. De aardbeving heeft veroorzaakt stroomuitval op vele locaties.

bijwerken :Schade wordt verwacht in Ica, omdat meer dan 3,000 huizen zijn gebouwd van modder. Rescue groepen zijn op hun weg naar het getroffen gebied.

bijwerken : De aardbeving werd gevoeld met grote intensiteit in Canete, Chincha, Huancavelica en CUZO Huamanga. Er zijn meldingen van kleinere naschokken gevoeld in Huancavelica en Huamanga.

bijwerken : Aardbevingen komen veel voor in dit gebied, maar zijn zelden tis krachtige

bijwerken : Dit is een aardbeving subductie aardbevingDit betekent dat de Nazca plaat (oceanische plaat) is subducerende de Zuid-Amerikaanse plaat. Soms is het zweefvliegen is niet voldoende glad en worden de platen kraken met de opgeslagen energie. Dit evenement maakt deze zware aardbevingen.

bijwerken : In paniek renden mensen de straat op. De aardbeving werd ook gevoeld in Lima te

bijwerken : Aardbeving-report.com is het labelen van deze aardbeving als ZEER GEVAARLIJK

bijwerken : USGS heeft berekend dat de max. MMI is VII (zeer sterk beven) die zal worden ervaren door 373 mensen echter alleen 334,000 mensen gevoeld hebben een sterke schudden

bijwerken : Ica is een stad met 247,000 inwoners (laatste telling)

bijwerken : De aardbeving gebeurde vlak aan de kust in de buurt Ica, Peru


"Ik voelde het" rapporten zoals ontvangen door aardbeving-Report.com
LIMA - In Lima, de aardbeving werd gevoeld als twee horizontale golven. Het was 6.9in schaal de Ritcher's.
Ica : Ik voelde de energie die uit de earth..weaving van links naar rechts, na de aardbeving ik voelde me erg duizelig voor een paar minuten meer ... toen ik naar huis ging mijn buiten lemen muur voelde allemaal neer (Strong schudden aangegeven)


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.9
UTC-tijd: 18: 54: 35
Lokale tijd op epicentrum: 01: 54: 35 PM
Diepte (het hypocentrum): 34.9 km
Geo-locatie (s):
51 km (31 mijl) SSW vanIca, Peru
112 km (69 mijl) S vanChincha Alta, Peru
201 km (124 mijl) ten westen vanPuquio, Peru
288 km (178 mijl) SSE vanLIMA, Peru
Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet-kaart met het epicentrum en het omliggende gebied.
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Focus mechanisme rapport
Menselijke invloed kaart
GDACS aardbeving rapport
GDACS tsunami rapport
NOAA tsunami rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis worden iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται -Yo lo hij SENTIDO - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه

Comments

 1. Richard Oomen zegt:

  Geachte heer Vervaeck,

  Omdat het een enthousiaste liefhebber van vulkanisme over de hele wereld, ben ik ook volgt met grote belangstelling de geboorte en ontwikkelingen van de nieuwe vulkaan in de buurt van El Hierro.
  Ik ben echter voor een probleem wanneer het proberen om links van foto's te openen op de hoofdpagina, die verwijzen naar
  serie foto's op een speciale pagina. Kunt u mij vertellen waarom ik er niet in slagen?

  Met de meeste hoogachting,

  Richard Oomen
  Uden, Nederland

 2. Ana Paula Silva Correia en Jose Rodrigues Ribeiro zegt:

  Acording de Peruaanse krant La Republica, werd de aardbeving ook gevoeld in het noorden van Chili.

Spreek je gedachten

*