Tweede massale Kermadec Eilanden aardbeving in 4 maanden tijd

Overzicht aardbeving: Bij 05: 57 oktober 22 2011 lokale tijd trof een enorme aardbeving met 7.4 het loopgraafgebied van Kermadec. Het dichtstbijzijnde eiland op enkele honderden kilometers was Raoul Island. Het eiland is een wetenschappelijke basis uit Nieuw-Zeeland en de mensen zijn goed opgeleid om te kunnen omgaan met sterke aardbevingen die in dit deel van de wereld gebruikelijk zijn.
"Ik voelde dat" Rapporten -> zie hieronder + Laat ons weten "hoe je deze aardbeving hebben gevoeld"
Om het volledige verhaal zoals het gebeurd is te lezen, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens).
Lees ook : Inzicht in de Magnitude 7.6 Kermadec-eilanden aardbeving (juli 6, 2011)
Lees ook : Zware aardbeving Kermadec Eilanden (juli 6, 2011)

bijwerken: De aardbeving in oktober 21 kan te maken hebben met de nasynchrone sequentie van juli 6.

bijwerken: Zwemmers, duikers en recreanten worden geadviseerd voorzichtig te zijn, aangezien op sommige plaatsen op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland abnormaal sterke stromingen kunnen worden ondervonden.

bijwerken : Na NOAA zeespiegel meters op Raoul Island gemeten golfhoogtes van tussen 10 cm en 17 cm. Nieuw-Zeeland Tsunami Experts Panel heeft besloten dat er geen bedreiging is voor het land.

bijwerken: Gegevens van andere seismologische instanties:
GNS Science (Nieuw-Zeeland): 7.3 @ 16 km
Geoscience Australia: 7.3 @ 35 km
GFZ: M 7.3 @ 21 km
EMSC: 7.4 @ 40 km

bijwerken: Op juli 6 2011 een bijna gelijkaardige aardbeving (M 7.6) ook een beperkte lokale tsunami zonder gevaarlijk voor bewoonde eilanden. Zie de links hierboven

Informatie Bulletin Supplement Stille Oceaan :
SEA LEVEL READINGS VERMELDT DAT ER EEN TSUNAMI WAS GEBOUWD. HET KAN DESTRUCTIEF LANGS DE KUST NABIJ DE AARDBEVINGSPRODUCENT HEBBEN. VOOR DIE GEBIEDEN - WANNEER ER GEEN GROTE GOLVEN VOOR TWEE UREN ZIJN GECONSTATEERD NA HET SCHATTIG TIJDSTIP VAN AANKOMST OF BESCHADIGING VAN GOLVEN ZIJN ER MINSTENS TWEE UREN VOORGELEGD DAN KUNNEN LOKALE AUTORITEITEN AANVAARDEN DAT DE DREIGHEID IS OVERGEGAAN. GEVAAR VOOR BOTEN EN KUSTSTRUCTUREN KAN VOOR MEERDERE UREN DOORGAAN DOOR DE AANVULLENDE VERANDERINGEN VAN HET ZEENIVEAU EN SNELLE STROMINGEN. ALS LOKALE OMSTANDIGHEDEN EEN GROTE VARIATIE KUNNEN VEROORZAKEN IN DE TSUNAMI GOLFACTIE, MOET DE ALLE DUIDELIJKE BEPALING WORDEN GEMAAKT DOOR LOKALE AUTORITEITEN. GEEN TSUNAMI-BEDREIGING BESTAAT VOOR ANDERE KUSTGEBIEDEN IN DE VREEMDE ZAAK, OFSCHOON EEN ANDERE GEBIEDEN KUNNEN ERVAREN KLEINE, NIET-DESTRUCTIEVE VERANDERINGEN VAN ZEENIVEAUGEDEELTEN TOT MEERDERE UREN.
NOAA Stille Oceaan bericht:

NEE DESTRUCTIEVE BREDE TSUNAMI DREIGING gebaseerd op historische aardbeving en tsunami GEGEVENS.
NOAA Hawaii bericht:
Op basis van alle beschikbare gegevens het een destructieve PACIFIC-WIDE TSUNAMI Is niet te verwachten EN ER IS GEEN TSUNAMI-BEDREIGING VOOR HAWAI. HERHALING. EEN DESTRUCTIEF PACIFIC-WIDE TSUNAMI IS NIET VERWACHT EN ER IS GEEN TSUNAMI-DRACHT VOOR HAWAI.

Lokale tsunami in een onbewoond gebied - met dank GDACS

bijwerken: De aardbeving werd gevoeld in het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, meer dan 1000 km afstand van het epicentrum.

Het eiland Raoul is te ver weg om een ​​destructief schudden te ervaren. Een tsunami werd gegenereerd met beperkte golfhoogten en werd niet verwacht gevaarlijk te zijn in Nieuw-Zeeland of Tonga.

Inzicht in deze aardbeving

De oktober 21, 2011 Kermadec Eilanden regio aardbeving in de buurt van de Kermadec Trench waarbij de Pacifische plaat begint zijn afdaling in de mantel onder de oostelijke rand van de Australische plaat. Op de breedtegraad van deze aardbeving, de Pacific Plaat convergeert met Australië in een westelijke richting met een snelheid van ongeveer 61 mm / jaar. De voorlopige mechanisme en de diepte van het evenement suggereren dat scheurde een omgekeerde fout binnen de oceanische lithosfeer van de Pacifische plaat; de eerste plaats aan een bron iets ten oosten van de geul, Buitenboordmotor (zeewaarts) van de subductie zone zelf, en dus niet op de stuwkracht interface tussen de Pacifische en Australische platen.

De aardbeving oktober 21 geslagen in een oceanische regio met enkele nabijgelegen bevolking, ongeveer 500 km ten zuiden van Tonga en 700 km ten noorden van Nieuw-Zeeland. Deze regio van de Tonga-Kermadec subductiezone ervaart redelijk hoge niveaus van seismische activiteit, met bijna 50 gebeurtenissen van M 6.5 en boven de voorbije 38 jaarbeheren en 5 groter dan M 7.5. Twee van deze, M 7.8 en M8.2 aardbevingen op dezelfde dag in 1976, Gebeurde iets meer dan 100 km ten westen-noordwesten van de hedendaagse gebeurtenis; een M7.8 evenement in 1978 sloeg bijna 250 km naar het zuidwesten, en een M 8.3 gebeurtenis heeft plaatsgevonden in oktober 1986, ongeveer 80 km naar het noorden. Geen van deze gebeurtenissen hebben opgenomen schade of slachtoffers.

In Juli van dit jaar, een M 7.6 evenement traden ongeveer 45 km ten zuid-zuidwesten van de aardbeving oktober 21, Het breken van een normale breuk binnen het 'zinkende Pacifische plaat ook zeer dicht bij de Kermadec Trench. Dit evenement was opmerkelijk omdat het leidde tot een groot aantal stuwkracht vastgelopen naschokken in het westen van de plaat grens, op of dicht bij de interface tussen de Stille Oceaan en Australische platen. De aardbeving oktober 21 kan verband houden dat naschok sequentie.


"Ik voelde het" rapporten zoals ontvangen door aardbeving-Report.com
- We verwachten niet dat vilt wilt voor deze aardbeving


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 7.4
UTC-tijd: Vrijdag, oktober 21, 2011 op 17: 57: 16 UTC
Plaatselijke tijd op epicentrum: zaterdag, oktober 22, 2011 op 05: 57: 16 AM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 32.9 km
Geo-locatie (s):
169 km (105 mijl) E van Raoul Island, Kermadec Eilanden
375 km (233 mijl) ten NO van L'Esperance Rock, Kermadec-eilanden
877 km (544 mijl) S van Nuku `ALOFA, Tonga
1215 km (754 mijl) ten NO van Auckland, Nieuw-Zeeland

Links naar belangrijke kaarten
Google satelliet-kaart met het epicentrum en het omliggende gebied.
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Focus mechanisme rapport
Menselijke invloed kaart
GDACS aardbeving rapport
GDACS tsunami rapport
NOAA tsunami rapport Pacific
NOAA tsunami rapport Hawaii
NOAA Informatie Bulletin Supplement

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis worden iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται -Yo lo hij SENTIDO - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه