Ondiepe M6.0 in Papoea-Nieuw-Guinea - Minor schade verwacht

Overzicht aardbeving: Een aardbeving heeft voorgedaan in de buurt van Kimbe op Papoea-Nieuw-Guinea - M6.0, en een ondiepe diepte van ongeveer 21 km. Potentieel matig gevaarlijk.

"Ik voelde dat" Rapporten -> zie hieronder + Laat ons weten "hoe je deze aardbeving hebben gevoeld"
Om het volledige verhaal zoals het gebeurd is te lezen, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens).

Earthquake-report.com statement: Elke keer dat een zeer sterke of zelfs massieve aardbeving plaatsvindt in het binnenland van PNG, voelen we ons gefrustreerd. Vanwege het ontbreken van moderne inspectie- / reddingsuitrusting, zijn we meestal niet op de hoogte van wat er zich in de buurt van het epicentrum afspeelt en / of als er schade of letsel is opgetreden. We weten dat ingrijpen niet eenvoudig is (ruw landschap en vaak bewolkte luchten), maar in 2011 zouden we de bevolking beter moeten dienen dan wat hier gaande is. Eens te meer dringen we er bij de internationale agentschappen op aan om de reddingsdiensten van PNG te helpen met een paar helikopters of fondsen om privéhelikopters te gebruiken om een ​​blik te werpen op wat er is gebeurd en of er schade is vastgesteld. We zijn begonnen met de non-profit stichting SOS-aardbevingen om mensen te informeren, niet alleen in Los Angles of Athene, maar ook in Myanmar en PNG. Fatalisme is niet de oplossing voor een betere wereld!

Shaking kaart met dank USGS

UPDATE: USGS heeft de omvang van deze aardbeving te 6.0 (eerder 6.3) herzien. Ook de diepte is herzien om 21 km. Beide herzieningen maken een groot verschil en op basis van het feit dat PNG heeft meerdere aardbevingen van deze omvang en dat huizen worden gebouwd in hout en bamboe buiten de grote steden, aardbeving-report.com verandert de uitkomst van deze aardbeving matig gevaarlijk.
Wij erkennen ook de veel betere waarden van de meeste andere bureaus.

UPDATE: Gegevens van andere seismologische agentschappen (Een ernstige fout marge is mogelijk)
GFZ: M5.8 @ 78 km (automaat)
EMSC: M5.8 @ 40 km
AUSTRALIË: M 6.3 @ 0 km

UPDATE : USGS heeft berekend dat 7,000 mensen zullen ervaren een sterke schudden en 57,000 een gematigd schudden. 120,000 mensen gevoeld hebben een licht schudden.

UPDATE : GDACS bevolkingsgegevens
61 mensen wonen binnen een straal van 2 km
148 mensen wonen binnen een straal van 5 km
799 mensen wonen binnen een straal van 10 km
4,208 mensen wonen binnen een straal van 20 km
22,065 mensen wonen binnen een straal van 50 km
86,454 mensen wonen binnen een straal van 100 km
211,570 mensen wonen binnen een straal van 200 km

UPDATE: Zeer dicht bij de volgende tribale nederzettingen: Ulutu, Kenminings, Gnalala en Matawan

Het merendeel van de locaties zijn kleine dorpjes en het zal uren duren dagen voordat er schade wordt bevestigd.

Op 10 / 18 / 2011 5: 05: 04 AM UTC (ongeveer 15: 09h lokale tijd) een aardbeving van magnitude 6.3 deed zich voor in de matig bevolkte regio van Nieuw-Brittannië Regio in Papoea-Nieuw-Guinea. De dichtstbijzijnde bevolkte plaatsen zijn: Auuna (19km), Mapuna (20km), kinsena (18km), Moralona (17km), Pelin (19km), Pita (15km), Lomeletepena (18km), Matawan (9km), Welu (11km) , Malmalu (16km), Ulutu (6km), Gnalala (10km), Yamalong (20km), Kenminings (2km), Peping (12km), Meingi (19km), Kanunu (6km), Punum (10km), Maihuna (16km) , Haulo (9km), Raulili (13km), Leli (10km), Maso (12km), Meninga (13km), Meleton (11km), Tavalo (16km), Uvol (13km), Pulpulo (14km). De dichtstbijzijnde civiele luchthaven is Hoskins (81km).


"Ik voelde het" rapporten zoals ontvangen door aardbeving-Report.com
- Geen Vilt rapporten nog, wees de eerste om ons te sturen wat je hebt ervaren.


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.3 6.0
UTC-tijd: Dinsdag oktober 18, 2011 op 05: 05: 04 GMT
Lokale tijd op epicentrum: Dinsdag oktober 18, 2011 op 15: 05: 04 GMT
Diepte (het hypocentrum): 9.9 21 km
Geo-locatie (s):
100 km (62 mijl) OZO van Kimbe, New Britain, PNG
163 km (101 mijl) ONO van Kandrian, New Britain, PNG

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet-kaart met het epicentrum en het omliggende gebied.
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Focus mechanisme rapport
Menselijke invloed kaart
GDACS aardbeving rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται -Yo lo hij SENTIDO - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه