Zeer sterke ondiepe gevaarlijke aardbeving in Amur gebied, Rusland - vele naschokken worden gerapporteerd

Overzicht aardbeving: Een 5.9 magnitude sterke aardbeving getroffen Amurskaya Oblast, Rusland. Het hypocentrum lag op 13.8 km diepte. Het epicentrum lag in de buurt van Skovordino een stad met meer dan 10,000 inwoners.

"Ik voelde dat" Rapporten -> zie hieronder + Laat ons weten "hoe je deze aardbeving hebben gevoeld"
Om het volledige verhaal zoals het gebeurd is te lezen, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens).

Houd deze pagina open of regelmatig terugkeren als we weer terug met meer details zodra deze beschikbaar

Dorp en landschap in het aardbevingsgebied - met dank Tanya Konchik

BIJWERKEN: We hebben het genoegen om te melden dat na het controleren van onze vele bronnen, GEEN schade of verwondingen zijn gemeld voor dit aardbeving.

UPDATE: Enkele rails in het aardbevingsgebied beschadigd niet alleen door de mainshock maar ook door de naschokken . Een noodreparatie crew is druk bezig geweest de hele dag op de rails te inspecteren en te herstellen wat nodig is.

UPDATE 10: 54 GMT : We hebben geen bewijs gevonden nog voor ernstige schade en / of letsel

UPDATE: De autoriteiten hebben het over "een golf van naschokken". Mensen lopen in de straten van Chita zei dat"Het gebouwen werden bewegende objecten".

UPDATE: Het voeding was tijdelijk niet vanwege het falen van 2 macht onderstations bij Bam. 4 uur 25 minuten later en alles wat was weer normaal.

UPDATE: De aardbeving wordt ook wel Amur aardbeving door de lokale autoriteiten.

UPDATE: Volgens deskundigen, het epicentrum van de aardbeving werd gevestigd 7 km ten oosten van het dorp Tahtamygda Skovorodinsky wijk, 134 km ten zuidwesten van Tynda

UPDATE: * De voeding is gerepareerd, maar omdat ze nieuwe tremoren verwachten, worden vertragingen verwacht.
* PAGER heeft bijgewerkt het schudden schade schatting op ongeveer $ 2-3 miljoen (gemiddelde schatting).

UPDATE: Het Russische ministerie voor noodoperaties meldt dat: de aardbeving plaatsvond in het Amur-gebied, sommige 20 km van Skovorodino, het eindpunt van de huidige 600,000 vaten / dag ESPO pipeline waar ruwe olie wordt in spoorweg tanks geladen voor verder vervoer naar KOZMINO. De werknemers die de inspectie van de leiding nog niet gemeld welke schade nog niet.

UPDATE: GDACS heeft een zeer goede verdeling van de bevolking schatting op basis van het epicentrum van de USGS (die verschilt niet veel van de Russische Academie):
2 mensen wonen binnen een straal van 1 km rond het epicentrum
78 mensen wonen binnen een straal van 2 km
994 mensen wonen binnen een straal van 5 km
2,524 mensen wonen binnen een straal van 10 km
3,804 mensen wonen binnen een straal van 20 km
17,404 mensen wonen binnen een straal van 50 km
35,891 mensen wonen binnen een straal van 100 km
198,771 mensen wonen binnen een straal van 200 km

UPDATE: Ernstige schade is gemeld bij de plaatselijke verwarming hydrocentral in Skovorodino toen een van de muren instortte. In Tynda-mensen werden geëvacueerd vanwege het gevaar van instortende, verzwakte huizen door de aardbeving. Transneft bedrijf stopte tijdelijk de olietoevoer voor China vanwege een schade in de technische apparatuur.

UPDATE: Wij hebben de informatie pagina van de Russische Academie van Wetenschappen in de links sectie op de bodem van deze pagina. De Russische Academie van Wetenschappen rapporteren een omvang van 6.0 (Mb) op een diepte van 15 km. Dit is het epicentrum zoals berekend door de Russische Academie van Wetenschappen.

UPDATE: Skordinovo dorp was zonder elektriciteit als gevolg van de aardbeving en de scheuren in de muren worden gemeld door de lokale bevolking.

UPDATE: Als de USGS epicentrum locatie goed wordt berekend, kan de volgende locaties worden omschreven als "Hoogste risico dorpen" Bamovskaya, Tahtamygda, Posolok Bam, Selo Solnechnyy, Derevnya Krestovka en Posolok Ol'doy.

UPDATE: Patiënten geëvacueerd uit een ziekenhuizen in het gebied. Mensen in een aantal stations van de Trans-Siberische spoorlijn waren te geëvacueerd. Ambtenaren zijn naar aanleiding van de Bureya waterkrachtcentrale als er schade is opgetreden door de aardbeving.

UPDATE: Gebaseerd op de gegevens die tot nu toe verzameld en de locatie in de buurt van enkele dorpen, Earthquake-Report.com noemt deze aardbeving matig gevaarlijk voor schade en voor verwondingen. Huizen zijn gebouwd in hout, maar ook in bakstenen. Vooral de bakstenen gebouw stijl is zeer kwetsbare voor aardbevingen.

UPDATE: WAPMERR, Heeft de theoretische schade-en ongevallenverzekeringen berekening motor, goed geïnformeerd over Russische aardbevingen, meldde dat de voorspellingen zijn 0-10 doden en 0-100 gewond. In menselijke taal, betekent dit dat geen directe slachtoffers verwacht.

UPDATE - De aardbeving was goed gevoeld in Blagoveshchensk, Een stad met meer dan 200,000 resindents, waar mensen in paniek en rende de straat op. Sommige gebouwen werden geëvacueerd direct na de beving toesloeg.

UPDATE - Na herberekening USGS geeft een omvang van 6.1 en een diepte van 15.3 km het hypocentrum.

UPDATE: Amur Oblast heeft aanzienlijke reserves van vele soorten minerale hulpbronnen; bewezen reserves worden geschat op $ 400 miljard. Een van de belangrijkste zijn goud (de grootste reserves in Rusland), zilver, titanium, molybdeen, wolfraam, koper, tin, enz. Zwarte steenkool en bruinkoolreserves worden geschat op 70 miljard ton. Waarschijnlijke ijzervoorraden worden geschat op 3.8 miljard ton. De Garin-aanbetaling is volledig verkend en staat bekend om 389 miljoen ton ijzererts. De geschatte reserves van de aanbetaling bedragen 1,293 miljoen ton. Het erts van de afzetting bevat een lage concentratie aan schadelijke onzuiverheden; het erts bevat 69.9% ijzer. Amur Oblast is ook een veelbelovende bron van titanium, waarbij de Bolshoy Seyim-aanbetaling de belangrijkste is.

Eerste informatie: De beving trof op 16: 10 uur lokale tijd. Het epicentrum was erg dicht bij Takhtamygda een plaats met ongeveer 1,000 mensen. De aardbeving werd gevoeld in China ook met een intensiteit van IV - III op de Modified Mercalli Schaal. We hebben geen informatie over schade of gewonden op dit punt. Houdt u zodra we nog geen verdere informatie bijgewerkt.


"Ik voelde het" rapporten zoals ontvangen door aardbeving-Report.com
- Geen Vilt rapporten nog, wees de eerste om ons te sturen wat je hebt ervaren.


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 5.9
UTC tijd: 06: 10: 15 UTC
Lokale tijd op epicentrum: 16: 10: 15
Diepte (het hypocentrum): 13.8 km
Geografische locatie (s): 130 km (80 mijl) SSW van Tynda, Rusland
211 km (131 mijl) NNW van Tahe, Heilongjiang, China

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet-kaart met het epicentrum en het omliggende gebied.
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Wetenschappelijke aardbeving informatie van de Russische Academie van Wetenschappen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Menselijke invloed kaart

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται -Yo lo hij SENTIDO - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه