NASA-satelliet beelden tonen tal van aardverschuivingen na de Nepal / Sikkim Himalaya M 6.9 aardbeving

Geschreven door Dave Petley
Dave Petley is de Wilson hoogleraar gevaren en risico's bij de afdeling Geografie aan de Universiteit van Durham in het Verenigd Koninkrijk. Zijn blog is een commentaar op aardverschuiving gebeurtenissen die zich wereldwijd, inclusief de aardverschuivingen zelf, de nieuwste onderzoek, en conferenties en vergaderingen.

In dit artikel wordt de eerste keer dat NASA satellietbeelden van de door de aardbeving getroffen gebied rond Gangtok in Sikkim. Nogmaals bedankt aan Jesse Allan en allen bij het Earth Observatory bij NASA voor hun hulp hierbij.

NASA heeft in slagen om een ​​satellietbeeld van de aardbeving getroffen gebied rond Sikkim in Noord-India, die onlangs getroffen door de M-6.9 aardbeving te verzamelen. Dit is een vrij krijgt een prestatie die we in de staart van de moesson, wanneer de wolken overvloedig zijn in dit gebied. De nieuwsverslagen en foto's van de site hebben gesuggereerd meerdere aardverschuiving voorkomen in de aardbeving, dus natuurlijk is een afbeelding een goede manier om hiernaar te kijken. Het beeld is een 10 m ruimtelijke ALI-beeldresolutie, die een product produceert dat lijkt op een luchtfoto en dus gemakkelijk te interpreteren is.

Op de bovenkant van het beeld zoals getoond in de onderstaande afbeelding er vrij hoge incidentie van aardverschuivingen in de valleien. Laten we eens naar een van deze gebieden kijken. Ten eerste wordt iemands oog zeker getrokken door de aardverschuivingen in de noordwestelijke hoek.

Een in de roos is zeker aangetrokken tot de aardverschuivingen in de noordwestelijke hoek

Er zijn veel aardverschuivingen! Een paar dingen om op te merken - ten eerste, het grootste deel van de dia's verschijnen om de op de hellingen die te maken krijgen naar het oosten en het zuiden, er zijn er maar weinig op de hellingen die naar het westen gericht zijn. De epicentrum lag ongeveer 45 km ten noordwesten van deze locatie, dus deze richting is van echt belang, en persoonlijk ben ik enigszins verrast door het feit dat de hellingen die faalden die georiënteerde weg waren van het epicentrum, niet er naartoe. Tweede, het grootste deel van de dia's lijken te zijn ondiepe rockslides die verbonden zijn met de greppelsystemen; velen van hen zijn hoog op de heuvel begonnen. Er zijn ook een aantal grote dia's dichter bij de belangrijkste kanalen.

Het grootste deel van de dia's verschijnen om de op de hellingen die te maken krijgen naar het oosten en het zuiden

Uiteraard een vraag die altijd gesteld moet worden is of deze aardverschuivingen werden veroorzaakt door de aardbeving. Er is een Google Earth beeld van dit gebied van 2007, zie hieronder. Het is geen goede kwaliteit, maar goed genoeg om dat te zien deze aardverschuivingen waren niet aanwezig op dat moment. Het is waarschijnlijk, gezien de directionaliteit van de aardverschuivingen, en het feit dat ze duidelijk heel fris zijn, dat de meerderheid werd veroorzaakt door de aardbeving. Echter, Het is ook mogelijk dat gevolg zijn van een moessonregens geval vóór de aardbeving.

Google Earth beeld van dit gebied van 2007

Ik zal proberen opnieuw te posten op het gebied van het beeld ten oosten van het bovenstaande, dat ook veel aardverschuivingen heeft. Het zal fascinerend zijn om een ​​blik te werpen op het gebied van dit beeld in het noordwesten - dat wil zeggen rond het epicentrum in de werkelijk hoge bergen. Dit is waar waarschijnlijk grote landverschuivingen worden gevonden.

We moedigen onze lezers om regelmatig Dave Petley "De Landslide Blog", waarschijnlijk de beste in de wereld te lezen!
Copyright Dave Petley en "De Landslide Blog"