Aardbeving 18 / 09 Nepal / Sikkim Himalaya - update september 26 - althans 107 mensen gedood

Ook geschreven door Szombath Balazs en Ashish Khanal

Overzicht aardbeving: Een magnitude 6.9 aardbeving de Himalaya landen Nepal en Sikkim (India) 12: 40: 48 UT (6: 11 uur in het epicentrum). De diepte van de hypocentrum was 20.7 km. De aardbeving heeft veroorzaakt dan 100 slachtoffers tot nu toe en veel schade in India, Nepal en Tibet (China). Het was ook goed voelbaar in Bangladesh en sommige schade is gemeld uit Bhutan.

Nepal update van september 26
Cijfers vrijgegeven op 23 september door de NEOC, geven aan dat de aantal dodelijke slachtoffers blijft 6 personen, Worden 24 mensen ernstig gewond en 160
personen hebben lichte verwondingen. 16500 personen zijn naar verluidt verplaatst (3500 families - eigen Aardbeving-Report nummers op basis van het aantal verwoeste gebouwen en de demografie van het gebied). 2322 woningen / gebouwen zijn volledig verwoest en 2780 gedeeltelijk beschadigd.
81 openbare gebouwen (regering infrastructuren zoals wellness-faciliteiten, community gebouwen, scholen, elektriciteitscentrales, enz.) worden gerapporteerd om vernietigd te worden met een verdere 406 gebouwen gedeeltelijk beschadigd.

De meeste scholen in het oosten van Nepal zijn beschadigd. Studenten worden met hun klassen op het open veld. Meer dan 65 scholen zijn beschadigd Jhapa alleen (Oost-Nepal)

China (Tibet) Update september 26 (verslag van 20 september aangezien we nog niets over Tibet hebben gepubliceerd)
Zeven mensen zijn overleden en 136 anderen gewond zijn geraakt in Tibet
De aardbeving had veroorzaakt honderden aardverschuivingen dat het verkeer verstoord, Vermogen en water, en telecommunicatie in Yadong CountyDit is 40 km van Sikkim. De weg verkeer naar de provincie had hervat op de ochtend van september 19. Tientallen slachtoffers van de aardbeving werden gezien gewikkeld in katoen quilts en sloegen hun kamp op straat.
Galingang Village was het zwaarst getroffen. De 156 huizen in het dorp werden alle zwaar beschadigd, Waarbij iedereen dak-en thuislozen. 355 leerlingen werden tijdelijk in tenten leven.
China seismologisch bureau heeft zich het epicentrum ten westen van de Nepalese / Sikkim grens (in tegenstelling tot USGS, die zich het epicentrum in Nepal)

India update september 26
Met het herstel van een lichaam van een gebouw in Gangtok, Sikkim, de dodental in Sikkim verhoogd tot 93. Regens en aardverschuivingen blijven de reddingsoperaties bemoeilijken.
De noordelijke wijk van Sikkim (Minst bevolkte) geleden de hoogste verliezen met 74 slachtoffers. 14 in het oosten district, 1 in de wijk Zuid en 4 in het westelijke district.
Tenminste 13 dorpen in het noorden district (het dichtst bij het epicentrum) bleef ontoegankelijk.
Veel wegen zijn nog steeds geblokkeerd door aardverschuivingen (Het kijken naar de 20 minuten durende video van een ander artikel hebben we gemaakt, blijkt dat de strenge voorwaarden voor reddingsteams). In een ander verslag van de Times of India, legerofficier zei dat troepen zijn bijna bereikt alle dorpen, maar in veel dorpen vonden ze alleen puin. Het kan te wijten zijn aan de bewoners migreren naar dichtstbijzijnde weg-heads of andere dorpen, of er kan erger zijn dan geëvalueerd ramp begraven in die dorpen, gaf hij toe. Een gebrek aan ernstige bevolkingsregisters is verantwoordelijk voor extra verwarring. Als gevolg van dit alles, zal het exacte aantal doden, gewonden en daklozen waarschijnlijk en helaas nooit bekend worden.

Daily News and Analysis India schrijft: Geologen waarschuwen dat weer een aardbeving in de regio zou kunnen leiden tot veranderingen in de regio en kan zelfs invloed op het verloop van de Teesta, de grote rivier stroomt door dit gebied en een deel van een gigantische hydro-elektrische project dat leed ook aan een aantal slachtoffers.
Zelfs als de staat is nog te herstellen van de verwoestende aardbeving van september 18, wetenschappers zeggen dat er meer aardbevingen in de seismische regio te laat zijn. "Elke aardbeving, met name in het heuvelachtige gebied dat altijd als topografisch kwetsbaar wordt beschouwd, zal een morfologische en topografische verandering ondergaan, maar de mate van verandering na deze aardbeving kan op dit moment niet worden beoordeeld.

De Times of India schrijft: Door sneller smelten van de gletsjers Sinds de aardbeving (...), geologen zeggen dat de toenemende stroom van water kan een bedreiging voor de flora en fauna van de Kanchenjunga National Park, De hoogste nationale park in India. In de afgelopen paar dagen, is zwart water is stroomt uit de bergen, en enkele traditionele bronnen zijn verdwenen. Geologen het gevoel dat zijn waarschuwingen voor overstromingen.

September 24 / 2011-update

Zoals wel vaker voorkomt tijdens aardbevingen, is het dodental in feite verlaagd volgens officiële regeringsbronnen. Dit gebeurt wanneer het dubbel tellen van slachtoffers vindt plaats tussen wijken. (Onze kijkers kunnen herinneren Chili 2010, waar het aantal dodelijke slachtoffers met bijna 300 teruggebracht van de 800 + doden een paar dagen na de aardbeving, tot 523).

 

Officiële Minimum Dodental in gebieden:
Sikkim - Oost 12, Noord 54, West 4, Zuid 1 === 71
Bengal - 12
Bihar - 9 
 
India (Total) - 92
Nepal - 6
Tibet - 7
Bhutan - 1
 
Dit geeft een totaal van 106 dood. Echter, andere rapporten uit Nepal en India stellen rond 115 mensen zijn omgekomen. Meer dan 1000 worden gemeld aan zijn gewond geraakt.

September 23 / 2011-update (5 dagen na de aardbeving dit prachtige Himalaya-gebied getroffen)

De onderstaande informatie is samengesteld uit verschillende lokale bronnen.

* Gebaseerd op onze eigen Earthquake-Report.com data, Die we hebben opgebouwd vanaf het begin met bevestigde rapporten van verschillende instanties, de dodental staat op 115 (lager nummer). Op basis van de verwoesting van het gebied en de mensen nog steeds vermist, de dodental zal zeker verder toenemen de komende dagen.

INDIA - SIKKIM

* Het leger op donderdag 10 lichamen hersteld van tunnels in de Teesta fase III hydro-elektrische project in het noorden van Sikkim, de zwaarst getroffen district, het nemen van het aantal van de slachtoffers op de project site te 27. Het aantal slachtoffers in Sikkim is nu gestegen tot 79. Gisteren meldde het bedrijf dat er geen andere lichamen werden gevonden in de tunnels en dat alle werknemers werden verantwoord (inclusief 17 sterfte ten gevolge van hun werknemers), maar de huidige gegevens in strijd met deze eerdere informatie. Wij zijn natuurlijk niet zeker of het zou kunnen zijn 10 niet-projectgebonden mensen die zijn gevonden door het leger. Verwarrende rapporten als het project bedrijf niet een nieuw rapport gepubliceerd op vrijdag.

* De aardbeving uit elkaar gerukt het landschap in het traject tussen Gangtok en Chungthang, Waardoor scheuren, aardverschuivingen en veel vernietiging. Rond 80 procent van de huizen aan Chungthang schade hebt geleden met allerlei scheurenMacht is gerestaureerd in Gangtok en ambtenaren zeggen dat andere gemeenten de volledige voeding hebben binnen de komende dagen. National Highway 55, die Bagdogra verbindt met Darjeeling en National Highway 31, die links Gangtok naar Bagdogra, zijn gerepareerd. Reddingswerkers waren in staat om de aardverschuivingen volgt zowel uit Bagdogra naar Gangtok en Gangtok naar Mangan op dinsdag avond. In het proces, maar werden twee Leger mensen om het leven. Meer dan 15,000 huizen ingestort.

* Tijdens het vliegen over Dzonghu en Lachen in een helikopter er geen teken van leven in de regio. Leger redding troepen met voedsel pakketten voor de dorpelingen in twee helikopters die alleen beschadigde huizen, overstroomde boerderijen, keien en begraven wegen, maar geen mensen op verschillende plaatsen, waaronder Lachung en Sakyong. Vanuit de helikopter, rotsblokken bezaaid nu over landerijen, wegen onder modder, die gekomen waren trapsgewijze hellingen naar ten minste vijf dorpen in de Lepcha gedomineerde gebied los te maken, te zien.

* 2 Noorse toeristen werden gered van Lachung. Verscheidene anderen werden geëvacueerd uit Chungthung samen met de dorpsbewoners. Het leger zorgt voor 552 door aardbevingen getroffen inwoners van het dorp Chungthang, inclusief personeel van het waterkrachtproject Teesta, waar de sterke temblor van zondag 17 van zijn 28 werknemers om het leven bracht (lees ook hierboven).

Do sep 23 2011, 13: 39 uur (lokale tijd) Soldaten is de laatste dorpen afgesneden zijn door landverschuivingen van de aardbeving te snijden. De eerste militairen zijn overgevlogen in de negen dorpen op donderdag met voedsel en medicijnen voor de bijna 1,000 bewoners. Meer soldaten konden hun weg maken in de dorpen door de grond na een wandeling langs de bergachtige paden.

* Er is geen spoor van 120 inwoners van Bay Village in Noord-Sikkim, gelegen tussen Lachung en Chungthang. Geen spoor nog van 120 mensen die in 14 hutten at Bay dorp als het gebied volledig verwoest. Er is een hoop puin en de bewoners ontbreken.

Zorgwekkende voorwaarden scheppen

De National Disaster Management Authority (NDMA) beweerde dat 68 procent van de stedelijke bevolking van India in gevaar is vanwege slecht ontworpen gebouwen die kwetsbaar zijn voor aardbevingen. "Er zijn 344 steden die in de categorie van Zone 5 (categorie met een hoog risico) vallen, waardoor ze tot de meest schadegevoelige steden ter wereld behoren", zegt Shashidhar Reddy, vice-voorzitter van de National Disaster Management Authority. NDMA onthulde ook dat de meeste gebouwen in India niet zijn gebouwd om aardbevingen te weerstaan. "Slechts drie procent van de gebouwen gebruikt beton, terwijl 85 procent van de gebouwen baksteen en steen gebruikt zonder stalen wapening"

NEPAL

Relief distributie aan slachtoffers van de aardbeving in de oostelijke districten Nepalese wordt heel langzaam verder.

E-Kantipur Nepal schrijft: Teams ingezet om hulp te verdelen over aardbeving getroffen gezinnen in Taplejung leeg zijn van de begroting. "Zelfs als het hulpteam Rs 1,000 zou uitgeven per gezin dat door de ramp is getroffen, hebben we nog steeds onvoldoende budget", aldus een lid van het hulpteam. Het Natural Disaster Relief and Rescue Committee (NDRRC) had besloten om Rs 20,000 tot 25,000 per VDC te besteden.

Nepal Rode Kruis is vol hulpgoederen en heeft gevraagd om extra leveranties.

Rond 1500 gebouwen zijn vernietigd en 2800 gebouwen gedeeltelijk beschadigd in Nepal alleen.

De lessen in meer dan 100 scholen zijn gekomen tot een volledige stilstand. De aardbeving beschadigd 152 schoolgebouwen in Panchthar. Een medewerker van het District Education Office (DEO) zei dat de voornaamste reden achter de schade van de gebouwen was de het gebruik van minderwaardige bouwmaterialen. De raming van de schade rapport suggereert dat de aardbeving de meeste van de door de overheid gefinancierde gebouwen beschadigd.

De totale dodental van de beving kan nog stijgen met reddingsoperaties in een vroeg stadium in het oosten van Nepal, Waar moeilijk terrein en een slechte infrastructuur heeft belemmerd toegang.
 
Gewapende politiemacht en personeel van het Nepalese leger zijn nog steeds bezig (nog steeds) om de weg te banen naar de Dharan Dhankuta(Koshi Highway), die werd beschadigd na de aardbeving.

Zorgwekkende voorwaarden scheppen

Volgens een directeur van Nepal Society for Earthquake Technology (nsoll), als er een aardbeving zoals in 1934 waren naar de hoofdstad te slaan, rond 60 procent van de gebouwen zou lijden zware schade. Een meerderheid van de gebouwen die vernietigd zal worden zal de oude niet-versterkte masonary degenen die techniek om de aardbevingen te weerstaan ​​missen.
Meer dan 40,000 doden en gewonden 95,000 worden verwacht in het dal als er een grote aardbeving is getroffen om, voegde hij eraan toe.

Aardbeving-Report.com: PLEASE iets aan te doen, moet Huiseigenaren worden verplicht door de overheid de wet om hun huizen te verbeteren met aardbevingsbestendig technieken binnen een zeer korte termijn. De huidige beving was een zwakke herinnering aan wat er zou kunnen komen in de toekomst.

Dit is de september 23 update alleen.
Link naar de volledige (zeer lang) verslag over het verhaal van de momenten na de aardbeving tot nu toe.

Lees ook:  Zeer sterke schadelijke aardbeving in de Nepal / Sikkim (India) grensgebied
Lees ook:  Nepal, Sikkim, India en Bangladesh "I Have Felt It" -rapporten van de mensen die de aardbeving hebben meegemaakt
Lees ook:  Inzicht in de zeer sterke destructieve Sikkim aardbeving
Lees ook:  Mobiele communicatie en aardbevingen: een zeer "storende" huwelijk
Lees ook:  Video selectie toont de vele gezichten van deze wrede aardbeving