Inzicht in de zeer sterke schadelijke Nepal / Sikkim aardbeving (18 / 09 / 2011)

Aardbeving informatie : Een magnitude 6.9 aardbeving Sikkim, India 12: 40: 48 UT (10: 48 uur in het epicentrum) De diepte van het hypocentrum was 20.7 km. De aardbeving veroorzaakte slachtoffers en enorme schade in Sikkim (India), India en Nepal. Het was ook goed voelen in Bangladesh.

Lees ook: Zeer sterke schadelijke aardbeving in de Nepal / Sikkim (India) grensgebied
Lees ook: "Ik heb het gevoeld" rapporten
Lees ook: Video selectie toont de vele gezichten van deze wrede aardbeving
Lees ook: Nepal / Sikkim ervaringen - 3 landen, 3 verschillende verhalen
Lees ook: ZADEN Sikkim Vroege herstelplan
Lees ook: 20 minuten nieuws compilatie video
Lees ook: De meest indrukwekkende reeks beelden van de Nepal / Sikkim Himalaya aardbeving tot nu toe

Tektonische uitleg van wat er gebeurd is

De september 18, 2011 Sikkim, India aardbeving de buurt van de grens tussen de India en Eurazië platen, in de bergachtige streek in het noordoosten van India de buurt van de Nepalese grens.
Eerste onderzoek tot de slotsom de aardbeving was ingewikkeld, Waarschijnlijk een resultaat van twee gebeurtenissen die zich dicht bij elkaar in de tijd op een diepte van ongeveer 20 km onder het aardoppervlak.

Op de breedtegraad van de september 18 aardbeving, de India plaat convergeert met Eurasia met een snelheid van ongeveer 46 mm / jr naar het noord-noordoosten. De brede convergentie tussen deze twee platen heeft geresulteerd in de opheffing van de Himalaya, 'S werelds langste bergketen. De voorlopige centraal mechanisme van de aardbeving suggereert slaan slip vastgelopen, En dus een intraplaat bron binnen de bovenste Euraziatische plaat of de onderliggende India plaatPlaats die zich op de lijnen raakvlak plaat grens tussen de twee.

Deze regio heeft ervaren relatief gematigd seismische activiteit in het verledenmet 18 aardbevingen van M 5 of hoger van de afgelopen jaren binnen 35 100 km van het epicentrum van september 18 evenement.
Het grootste van deze was een M 6.1 aardbeving in november van 1980, 75 km naar het zuidoosten.

Tekst en afbeeldingen: courtesy USGS

Comments

  1. Ik bid God, dat laat niemand lijden zoals pijn, zoals we deden

  2. Mausham Subba zegt

    We waren niet in staat om sleeep vanwege de angst ...... stl in midnyt werd schudden .....