Actieve vulkanen in de wereld van 31 / 08 / 2011 tot / 06 / 09 + 2011 videos 2

De Wekelijks Volcanic Activity Report is een samenwerkingsproject tussen de Smithsonian Global Vulkanisme Program en uw US Geological Survey is Volcano gevaren Program.
bijgewerkt elke week (Meestal woensdag), kennisgevingen van vulkanische activiteit geplaatst op deze pagina's zijn voorlopig en onderhevig aan veranderingen als gebeurtenissen worden bestudeerd in meer detail. Dit is niet een volledige lijst van alle vulkanen Aarde uitbarsten tijdens de week, maar eerder een samenvatting van de activiteit van de vulkanen die criteria in detail besproken in het hoofdstuk "Criteria en Disclaimers" ontmoeten. Zorgvuldig beoordeeld, gedetailleerde rapporten over verschillende vulkanen worden maandelijks gepubliceerd in het Bulletin van het Global Network Vulkanisme.

Nieuwe activiteit, Onrust of activiteit wijzigen

CLEVELAND Chuginadak Island - Satelliet kaart - top elev. 1730 m
Op 30 augustus, AVO meldde dat satellietwaarnemingen in de voorafgaande twee weken aangegeven dat de groei lava-koepel in Cleveland had onderbroken. AVO verlaagde de Volcano Alert Level adviesraden en de Luchtvaart Color Code Yellow. Tijdens 31 augustus-2 september verhinderd bewolking uitzicht op de top krater, maar een thermische afwijking op de top werd tijdens 3-5 september gemeten. Opmerkingen over 6 september aangegeven dat de lavakoepel groei had hervat, bereikt 120 m in diameter en vullen van de bodem van de krater. AVO verhoogde de Volcano Alert Level om naar te kijken en de Luchtvaart Color Code Orange. Geen actuele seismische informatie beschikbaar was omdat Cleveland niet beschikt over een real-time seismisch netwerk.
Volcano informatie: Symmetrische Mount Cleveland stratovulkaan is gelegen aan de westkant van het onbewoonde halter-vormige Chuginadak Eiland in de oost-centrale Aleoeten. De 1,730 m hoge stratovulkaan is de hoogste van de eilanden van de Vier Bergen-groep en is een van de meest actieve in de Aleoeten. Tal van grote lavastromen dalen de flanken. Het is mogelijk dat sommige 18th te eeuwse uitbarstingen toegeschreven aan Carlisle 19th (een vulkaan gelegen aan de overkant van de Carlisle Pass Strait naar het NW) moet worden toegeschreven aan Cleveland. In 1944 produceerde Cleveland de enige bekende fataliteit van een Aleutian uitbarsting. Recente uitbarstingen van Mt. Cleveland werden gekenmerkt door kortstondige explosieve as uitstoot, soms begeleid door lava fountaining en lavastromen langs de flanken.

KILAUEA Hawaii (USA) - Satelliet kaart - top elev. 1222 m
Tijdens 31 augustus-6 september, HVO gemeld dat de niveau van de lava-oppervlakte van het meer in de diepe kuil in Kilauea Halema'uma'u krater periodiek schommelde maar bleef meestal stabiel onder de binnenste richel 75 m onder de krater vloer. Periodieke metingen gaven aan dat het gas pluim van de vent bleef variabele hoeveelheden as storten en af ​​en toe frisse spatten in de buurt. Op Pu'u 'O'o' krater, lava uit bronnen op het E gedeelte van de krater vloer gevoed een hooggelegen lavameer. Lava uit een bron in het W rand van de krater verspreiding N en S aan de basis van de W krater wand en aan de voet van de W, inactieve wand van de hoog vijver. Tijdens 2-3 september een nieuwe hooggelegen vijver gevoed vanuit de W-rand bron had gevormd.
Volcano informatie: Kilauea, een van de vijf coalescentiemiddel vulkanen die het eiland van Hawaii omvatten, is een van 's werelds meest actieve vulkanen. Uitbarstingen op Kilauea afkomstig voornamelijk uit de top caldera of langs een van de lange E en SW breuk zones die zich uitstrekken van de caldera naar de zee. Ongeveer 90% van het oppervlak van Kilauea gevormd lava stroomt minder dan ongeveer 1,100 jaar oud; 70% van het oppervlak van de vulkaan is jonger dan 600 jaar. Een lange-termijn uitbarsting uit het oosten kloof zone die begon in 1983 heeft geproduceerd lavastromen die meer dan 100 vierkante kilometer, het vernietigen van bijna 200 huizen en het toevoegen van nieuwe kustlijn naar het eiland.

KIZIMEN Oost Kamchatka (Rusland) 55.130 ° N, 160.32 ° E; top elev. 2376 m
KVERT melde dat in 26 augustus-1 september het aantal en de omvang van vulkanische aardbevingen bij Kizimen bleef stijgen; over 1,000 aardbevingen werden dagelijks gedetecteerd. Satellietbeelden toonden een grote lichte thermische afwijking op de vulkaan de hele week en gas-en stoom-pluimen die afgedreven 60 km E op 26 en 29 augustus. Lava op de E flank bleef stromen. Naast krachtige fumarolische activiteit, videobeelden van de vorige week toonde een nieuwe lange spleet boven de vulkaan. De Aviation Color Code bleef bij Orange.
Volcano informatie: Kizimen is een geïsoleerde, conische stratovulkaan die morfologisch lijkt op Mount St. Helens voorafgaand aan de 1980 uitbarsting. De top van Kizimen bestaat uit overlappende lavakoepels en blokkerig lavastromen dalen de flanken van de vulkaan, die is het meest westelijke van een vulkanische keten ten noorden van Kronotsky vulkaan. De 2,376 m hoge Kizimen werd gevormd tijdens vier eruptieve cycli beginnen over 12,000 jaar geleden en duurzame 2,000-3,500 jaar. De grootste erupties vonden plaats over 10,000 en 8300-8400 jaar geleden, en de drie perioden van langdurige groei lava-dome hebben voorgedaan. De nieuwste eruptieve cyclus begon ongeveer 3,000 jaar geleden met een grote explosie en werd gevolgd door groei lava-dome durende tussenpozen ongeveer 1,000 jaar. Een explosieve uitbarsting ongeveer 1,100 jaar geleden produceerde een laterale blast en creëerde een 1.0 x 0.7 km brede krater geschonden om de NE, waarbinnen een kleine lava koepel (de vierde Kizimen) is gegroeid. Een explosieve uitbarsting, tijdens 1927-28, is opgeslagen in de historische tijd.

LEWOTOBI Flores (Indonesië) 8.542 ° S, 122.775 ° E; top elev. 1703 m
CVGHM melde dat in 26-31 augustus seismische activiteit op Lewotobi toegenomen. Pluimen van "rook" rose 15-50 m boven de Lewotobi Perampuan kraterrand; geen andere significante veranderingen waren duidelijk zichtbaar. Op basis van de seismische gegevens, Alert niveau werd verhoogd tot 2 (Op een schaal van 1-4) op 31 augustus. Bezoekers en bewoners werden geadviseerd de vulkaan binnen 1 km van de Lewotobi Perampuan krater niet te benaderen.
Volcano informatie: De Lewotobi "man en vrouw" twin vulkaan (ook bekend als Lewetobi) in het oosten van Flores is samengesteld uit de Lewotobi Lakilaki en Lewotobi Perempuan stratovulkanen. Hun toppen zijn minder dan 2 km van elkaar langs een NW-SE lijn. De conische 1,584 m hoge Lewotobi Lakilaki al vaak actief geweest tijdens de 19th en 20th eeuwen, terwijl de langere en bredere 1,703 m hoge Lewotobi Perempuan slechts tweemaal is uitgebroken in de historische tijd. Kleine lavakoepels hebben tijdens de 20th eeuw gekweekt in de crescentische kraters van beide vulkanen, die open staat voor de N. Een prominente flank kegel, Iliwokar, vindt plaats op de E flank van Lewotobi Perampuan zijn.

Popocatepetl Mexico 19.023 ° N, 98.622 ° W; top elev. 5426 m
CENAPRED gemeld dat over de gevallen 29 augustus van emissies van gas, stoom, en wat as van Popocatepetl verhoogd. De volgende dag een aswolk steeg 1 km boven de krater en dreef WNW, producerende ashfall in San Pedro Nexapa (14 km NW) en Amecameca (19 km NW). CENAPRED opgemerkt dat recente regen in het gebied kan hebben bijgedragen aan de recente toename van de activiteit. Tijdens 30-31 augustus waren er 111 pluimen van gas, stoom, en wat as gedetecteerd door het netwerk, in aanvulling op de periodes van harmonische tremor. Signalen van detectoren in de buurt van drainages eventueel aangegeven lahars. Tijdens 1-4 september het meetnet geregistreerd 4-12 gevallen dagelijks van emissies van gas, stoom, en wat as. Perioden van tremor nog steeds worden gedetecteerd.
Volcano informatie: Popocatepetl, wiens naam is het Azteekse woord voor rokende berg, torens om 5,426 m 70 km ten ZO van Mexico City en is de een na hoogste vulkaan in Noord-Amerika. Frequent historische uitbarstingen zijn geregistreerd sinds het begin van het Spaanse koloniale tijdperk. Een kleine uitbarsting op 21 december 1994 afgelopen vijf decennia van rust. Sinds 1996 kleine lavakoepels zijn stapsgewijs gebouwd hebben in de top krater en vernietigd door explosieve uitbarstingen. Intermitterende kleine tot matige gas en as uitbarstingen hebben voortgezet, soms produceren ashfall in naburige steden en dorpen.

Time lapse video van de laatste activiteit

POAS Costa Rica 10.20 ° N, 84.233 ° W; top elev. 2708 m
Op 31 augustus OVSICORI-UNA gemeld dat sinds half juli gloed zichtbaar was tijdens de dag op de lava koepel van Poás, Die niet ontstonden na 1981, en was het resultaat van veranderingen in de activiteit die enkele maanden eerder was begonnen. OVSICORI-UNA gespeculeerd dat de veranderingen hetzij van zou kunnen zijn recente magma intrusion of veranderen in de hydrothermale sanitair systeem en gewezen op de noodzaak om gegevens van seismische, vervorming, geochemische en veldmetingen verder te analyseren.
Volcano informatie: De brede, goed begroeide bouwwerk van Poas, een van de meest actieve vulkanen van Costa Rica, bevat drie kraters langs een NS lijn. De bezochte multi-getinte top kratermeren van de basalt-to-dacitic vulkaan, dat is een van de meest prominente natuurlijke bezienswaardigheden van Costa Rica, zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf de nabijgelegen hoofdstad San Jose. Een NS-trending spleet het snijden van de 2,708 m hoge stratovulkaan complex strekt zich uit tot de lagere noordelijke flank, waar het de Congo stratovulkaan en verscheidene meer gevuld maren heeft geproduceerd. De meest zuidelijke van de twee top kratermeren, Botos, is koud en helder en laatste uitbarsting ongeveer 7,500 jaar geleden. De meer prominente geothermisch verwarmd noordelijke meer, Laguna Caliente, is een van 's werelds meest zure natuurlijke meren, met een pH van bijna nul. Het is de site van frequente freatische en phreatomagmatische uitbarstingen sinds de eerste historische uitbarsting werd gemeld in 1828. Poás uitbarstingen bevatten vaak geiser-achtige uitwerpen van kratermeer water.

Paos vulkaan activiteit van februari tot augustus 2011 - Images OVSICORI-una
Gelieve jave geduld - het laden van de video kan een paar minuten duren (server OVSICORI)

ETNA Sicilië (Italië) - Satelliet kaart - Top elev. 3330 m
Lees ook : Nieuwe uitbarsting van de Etna, Sicilië, Italië (08 / 09 / 2011)

Voor meer informatie over de vulkanen met Lopende activiteiten, Dan kunt u Klik hier

QuakeSOS is ontwikkeld om actief te helpen mensen die gevangen zitten in een aardbeving + levert "Earthquake Report" informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een GRATIS iPhone applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck (SOS Aardbevingen), de maker en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De Application vereenvoudigt onmiddellijke groepscommunicatie met vrienden en familieleden (met uw exdaad GPS-locatie) En is voortdurend voeden van de gebruikers met "Aardbeving Report" nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS uw dichtstbijzijnde aardbeving vriend.
a

Comments

  1. Sara in Chicago zegt

    Ik denk dat als het niet luchtverkeer heeft te onderbreken (inconvenienceing duizenden reizigers), of als het niet wegvagen, of dreigen uit te roeien, hele dorpen, het is niet een nieuwsbericht dat de aandacht van de media vereist .