Zeer sterke (diep) onder aardbeving Sumatra, Indonesië - 3 mensen gedood, mensen gewond + 1000's van huizen en gebouwen beschadigd is (in verschillende gradaties)

Overzicht aardbeving: De zeer sterke Singkil, Atjeh aardbeving op tussenliggende diepte gebeurd onder de grond op Sumatra, Indonesië. 3 mensen zijn gedood (1 directe en indirecte impact 2), talrijke huizen ingestort, veel meer werden beschadigd en veel paniek in zeer grote steden zoals Medan.
We moeten dringend iemand om dit artikel te vertalen in het Indonesisch, Zoals we willen ook dienen het Indonesische volk. Stuur ons een bericht als je wilt op de hoogte andere Indonesiërs de best mogelijke manier.
"Ik voelde dat" Rapporten -> zie hieronder + Laat ons weten hoe u deze aardbeving gevoeld
"Saya telah Vilt ITU " Laporan -> lihat di bawah + Marilah kita tahu bagaimana Anda merasa gempa ini
Om het volledige verhaal zoals het gebeurd is te lezen, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens).

Houd deze pagina open of regelmatig terugkeren als we weer terug met meer details zodra deze beschikbaar

Bijwerken 07 / 09 - 12: 47 UTC De BPBD (Sinkhil Ramp Agentschap voor het beheer) Is heel boos over de media-horror als gevolg van deze aardbeving. Ze verwijzen naar enige 1 persoon gedood door rechtstreekse impact heeft.
Tribunnews houdt zijn verhaal (met details) dat ten minste 2 andere mensen zijn slachtoffer van de aardbeving door indirecte impact.
Aardbeving-rapport: @ ER richten we ons op betrouwbare bronnen die melden gedetailleerde storries over wat er gebeurd, vaak met vermelding van de namen van de getroffen mensen, welk dorp wat er is gebeurd, enz. De meeste van onze bronnen zijn of officiële of lokale pers (veel journalisten) die kunnen worden vertrouwd. Ook belangrijk voor ER zijn de indirecte dood van een aardbeving. Mensen gedood door een hartaanval tijdens het schudden zijn indirecte slachtoffers van de aardbeving.

Belangrijke update 07 / 09 - 07: 08 UTC : Indonesische autoriteiten hebben gemeld dat een 4th persoon is gedood (1 jongen werd gedood door directe impact, de andere 3 door indirecte oorzaken, zoals uitgelegd in het oorspronkelijke artikel (link hierboven). De schade was (zoals gebruikelijk) ver onderschat de eerste dag na de aardbeving. Sinds gisteren autoriteiten hebben steeds meer te maken beoordelingen van de situatie. Hun rapporten is gebleken veel meer impact dan aanvankelijk werd gedacht. 1,417 huizen werden vernietigd in SubulussalamWerden 417 huizen zwaar beschadigd en nog veel meer licht beschadigd. 3 provincies samen met Subulussalam (Pakpak Bharat, Humbanghasundutan (Humbahas) en Dairi) ook te lijden ernstige schade. Naast huizen ook kantoorgebouwen, moskeeën, scholen, ziekenhuizen, irrigatie-infrastructuur, etc etc was beschadigd.
Naast de 4 mensen gedood, werden 3 mensen in Dairi gemeld ernstig gewond.
De Atjeh Ramp Management Agency (BPBA) en de Sociale Dienst van Atjeh hebben snelle noodhulp aan de getroffen mensen in het aardbevingsgebied.
Het schade schatting, in Subulussalam alleen zou hoger zijn dan 50 miljard Rupiah.
Inwoners van Subulussalam en Singkil hebben gezegd dat de schudden ging zo ongeveer 2 minuten wat verklaart de schade en slachtoffers (hoe langer de aardbeving is duurzaam, het meer kwetsbare gebouwen worden).

bijwerken : Aardverschuivingen en puin hebben gesloten de hoofdweg tussen Kabanjahe en Kutacane, Zuidoost-Aceh Regency. De sluiting leidt tp een rij van honderden bussen uit de richting van Kabanjahe Kutacane, Of vice versa. Zwaar materieel van de Rijkswaterstaat werd ingezet om duidelijke aardverschuivingen en puin.
Daarnaast tal van andere wegen in de provincie Atjeh zijn geblokkeerd door aardverschuivingen, scheuren, gaten etc.

Update 17: 18 GMT : A derde en waarschijnlijk laatste persoon is gemeld gedood. 2 mensen zijn van Subussalam District. De derde persoon leefde in de Dairi wijk. Daarnaast 3 mensen zijn licht gewond geraakt. Deze informatie is vrijgegeven door het Nationaal Ramp Management Agency (BNPB). Bovenop de eerder aangekondigde schade (zie hieronder) ook 15 irrigatiesystemen werden zwaar beschadigd.
BNPB personeel op dat moment het maken van aanvullende evaluaties en werken ook aan noodhulp en hulp aan de regio.

Update 15: 34 GMT : De gouverneur van de provincie Atjeh heeft geschat dat de schade als gevolg van de aardbeving zal oplopen tot meer dan 40 miljard Rupiah (4.7 miljoen US $) (begin van de raming voor de Singkil district). Mensen keren terug meer en meer naar hun huizen en de levensomstandigheden zijn geleidelijk aan normaliseren. Heel vreemd voor deze aardbeving is de bijna volledige gebrek naschokken! Dit is zeer ongebruikelijk.

BELANGRIJKE UPDATE 12: 44 GMT : Honderden woningen in de dorpen van Desa Tangga Besi, Kecamatan Simpang Kiri en Subulussalam zijn onbewoonbaar.
Schade deed zich ook een aantal moskeeën in District of Kecamatan Simpang Kiri.
Bijna alle pijlers van de moskee worden gekraakt. Schade werd ook toegebracht aan het plafond stucwerk van de moskeeën. Bewoners zijn bang om de beschadigde moskeeën in te voeren.
De districten van Sultan Daulat, Simpang Kiri en Longkib hebben ook gemeld ernstige schade.
Mensen zullen hulp nodig hebben van de lokale overheden te herstellen en de wederopbouw van hun verwoeste huizen.
BPBD Kota Subulussalam heeft gemeld dat 5 moskeeën, 11 scholen, 3 gezondheidscentra en 21 huizen en winkels zwaar werden beschadigd in de stad Subulu. Verliezen geschat op tientallen miljarden rupiak.

Update 07: 24 GMT De tol van deze aardbeving wordt steeds zwaarder sinds daglicht heeft een beter zicht op wat er is gebeurd en sinds afgelegen dorpen kunnen worden geïnspecteerd door reddingsteams.
John Linn (50) is vermoord nadat hij was getraumatiseerd door het schudden van de aardbeving. Hij zou hebben geleden op astma.
Honderden huizen zijn beschadigd en nog meer muren zijn gebarsten.

Update 04: 57 GMT : Het gebouw van de Verloskunde Academie van Subulussalam ook zwaar beschadigd en tientallen eenheden van huizen werden ook beschadigd. Openbare voorzieningen zijn beschadigd Subulussalam en het District Simpang Kiri. Twee mensen zijn licht gewond een instortende huis naast de dood Rianda Syahputra, 10, een inwoner van het dorp van Noord-Subulussalam, Subulussalam, provincie Atjeh. Lokale overheden zijn nog steeds het verzamelen van schade statistieken.

Update 04: 55 GMT : Daarnaast is de secretaris van Subulussalam over Atjeh gezegd dat tenminste 12 scholen hebben kleine beschadigingen en 3 gezondheidscentra hebben ook schade.

Update 04: 51 GMT : Een aantal huizen zijn vernietigd in Subulussalam en de schade is naar schatting in de miljarden Rupiah (Miljoenen dollars). De jongen (Rianda Syahputra, een inwoner van het dorp van Noord-Subulussalam, Subulussalam, provincie Atjeh) Die werd 10 leeftijd, overleden aan een instortende muur. CATDAT Red beoordeling is afgegeven.

Update 23: 29 GMT : De BMKG epicentrum bevond zich op 59 kilometer ten noordoosten Singkil, Atjeh en 78 mijl ten zuidwesten van Kabanjahe, Noord-Sumatra

Korte 2 minuten 27 seconden informatieve video van deze aardbeving
Balazs Szombath heeft een korte video voor diegenen onder u die niet graag veel lezen
.

Update 23: 29 GMT : Een huis in Tiga Binanga (Ca. 30 km van het epicentrum) is ook zwaar beschadigd.

Update 23: 02 GMT De volledige omvang van de schade (als er schade) zal worden onthuld in 2 naar 3 uur.

bijwerken : De foto rechts is hoffelijkheid en auteursrechten tribunnews.com en laat zien wat schade toegebracht door de aardbeving.

Update 22: 24 GMT : Het is nu 05: 22 in Indonesië en we hebben nog geen serieuze rapporten van het epicentrum gebied. We verwachten niet dat grote wijdverspreide schade, maar een beperkt aantal beschadigde en ingestorte huizen zijn altijd mogelijk.

BELANGRIJKE UPDATE : METROTV Indonesië meldt dat een 12 jarige jongen werd gedood door een ingestorte huis.
Wij adviseren mensen die begrijpen Indonesisch naar de zeer goede nieuws updates van METROTV volgen. Klik hier voor de nieuwsbulletins van dit station.

bijwerken : MetroTV het over gebarsten huizen (Nog steeds donker in Indonesië).

bijwerken : De aardbeving was goed voelde op de volgende locaties: Medan, Siantar, Langkat, Sibolga, Tana Karo en Noord-Sumatra

bijwerken : WAPMERR, De theoretische schade-engine rapporten: USGS geeft 119 km diepte. Een recente aardbeving op vergelijkbare diepte opgewekte hoogfrequente golven die meer schade deed dan verwacht in Padang. Zo slachtoffers mogelijk in dit geval, hoewel niet waarschijnlijk talrijk. Hier beschouwen we het ergste geval (kaart in bijlage)

bijwerken : Er is echter gemeld in Singkil dat mensen ook gevlucht uit hun huizen te denken dat een tsunami kan komen. Er is echter geen tsunami bedreiging.

bijwerken : Honderden patiënten werden geëvacueerd uit 1 ziekenhuis in Medan. De gebied wordt gezegd dat ook zijn geweest zonder stroom.

bijwerken : Het was voelde voor 30 seconde in plaats van Dairi. Verslagen van Indonesische nieuwsbronnen zeggen dat de tremor zou hebben geleid tot een elektrische installatie in de Dairi te worden verstoord als bewoners ervaren stroomuitval. "Het is pikdonker". Vanaf de begane grond zij geloven ook dat er schade gegeven de schok zijn. Het is de sterkste aardbeving die veel van de bewoners ooit heb gevoeld volgens hen.

bijwerken : Verdere rapporten geven aan stroomuitval in de epicentrale gebied, Maar deze rapporten nog steeds niet dat een van de ingestorte huizen of slachtoffers.

bijwerken : BMKG is de melding van een Ml6.7 met 78km diepte bij 2.81 N-97.85 E. BMKG is de belangrijkste Indonesische Geofysisch centrum (En meteorologie).

bijwerken : Berichten uit de buurt van het epicentrum door de Indonesische pers blijkt dat de aardbeving was zeer sterk gevoelden mensen hebben hun huizen in paniek, Maar dit was veel te wijten aan het geheugen van de tsunami van 2004 in dezelfde regio.

bijwerken : Vreemd genoeg zeer weinig CATDAT schadelijke aardbevingen hebben plaatsgevonden in deze EPICENTRALE regio historisch. Over het algemeen ze zich voordoen verder uit de kust. De diepte van de aardbeving heeft ertoe geleid dat schudden niet zo sterk als verwacht. 1990 en 2005 had schokken binnen 150km.

bijwerken De 'Ik heb gevoeld verslagen' wij hebben ontvangen tot nu toe vandaan komen Maleisië + 1 van Medan, Indonesië

bijwerken De onderstaande gegevens zijn het verzwakken van de aardbeving als een belangrijk, maar waarschijnlijk weinig gevaarlijk aardbeving. Laten we hopen dat. Het zal enkele uren duren voordat de situatie in het binnenland het hypocentrum gebied zal worden verduidelijkt. We werken natuurlijk wanneer er meer informatie beschikbaar komt.

Shaking kaart met dank USGS - gele gebied = MMI VI sterke schudden

bijwerken : Gegevens van andere seismologische bureaus bevestigen de diepe hypocentrum:
BMKG (Indonesië): 6.7 @ 78 km
EMSC (Europa): 6.6 @ 95 km
GFZ (Duitsland): 6.6 @ 91 km
China : 6.6 @ 110 km
Australië : 6.6 @ 101 km

bijwerken : Wij continu proberen de lokale Indonesische seismologische website te bereiken, Maar het hangt constant (waarschijnlijk om vele pogingen om de website te bereiken).

bijwerken De aardbeving deden zich voor bij 00: 55 AM en hoe diep, wij van mening dat deze aardbeving sterk genoeg is om (kleine) beschadigingen en verwondingen te creëren.

bijwerken : Het is normaal dat mensen in Maleisië en Thailand zullen gevoeld hebben deze aardbeving als het schudden wordt gegenereerd door de combinatie van de diepe hypocentrum en de omvang.

bijwerken : Zelfs met deze diepe hypocentrum, USGS voorspelt nog steeds een MMI VI, sterke schudden in een groot gebied rond het epicentrum.

BELANGRIJK bijwerken : USGS heeft opnieuw berekend zijn gegevens en komt nu met een kracht van 6.6 (eerder 6.5) en het goede nieuws is een veel dieper het hypocentrum op 110 km (In plaats van 52 km eerder op). De nieuwe epicentrum locatie is gelukkig in een wildernis gebied op ca.. 20 km van Siempat Nempu Hilir.

bijwerken : USGS pager geeft slechts een zeer kleine kans op gewonden en schade. Alle afhankelijk van de precieze diepte van de aardbeving.

bijwerken : de dorpen het dichtst bij het epicentrum zijn: Kluet Selatan, Bakongan en Trumon. Het epicentrum ligt op ongeveer. 15 km van de kust. Een tsunami is onwaarschijnlijk, omdat de omvang is beperkt en het epicentrum zich onder land (indien uit de voorlopige gegevens correct zijn).

bijwerken : De aardbeving is zo veel gevoeld Thailand

bijwerken : AV matige MMI (matig schudden wordt gemeld uit Banda Aceh

bijwerken : De aardbeving werd ook gevoeld in Penang, Maleisië

M 6.5 2011 / 09 / 05 17: 55 Diepte 52.3 km Noord-Sumatra, Indonesië
September 06, 2011 op 12: 55: 09 uur in epicentrum
130 km (81 mijl) SW (236 °) uit Medan, Sumatra, Indonesië
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied


"Ik heb het gevoeld" rapporten zoals ontvangen door aardbeving-Report.com
MMI-waarden (indien aangegeven) na de tekst (III: Zwakke schudden, IV Licht schudden, V matig schudden, VI Sterke schudden, VII Zeer sterke schudden)
- We hebben een rapport die vanuit Medan met vermelding van een sterk schudden
- Een ander rapport van Maleisië dat de mensen daar voelde een zwakke schudden
- Kajang, Maleisië : Op ongeveer 2: 00 AM (Maleisische tijd) 6th september 2011 we voelden het gebouw trillen van de 7th vloer (zwakke schudden aangegeven)
- Sitiawan Perak, Maleisië : MMI III (zwakke schudden aangegeven)
- Kuala Lumpur, Maleisië : Was eigenlijk in de woon-hal, het werken aan mijn opdracht tot ik voelde het gebouw is een beetje te schudden voor ongeveer 1-2 minuten.
- Penang, Maleisië : Ik voelde de tremor bij mijn woonplaats in de staat Penang, Maleisië. Deuren en ramen werden rammelende weg voor ongeveer 30 seconden of zo. Het was duidelijk want ik woon aan de 6 verdieping van mijn appartement gebouw. De nood-alarm werd niet verrekend, omdat het was zeer kort. Ik bid voor de veiligheid van mensen in Sumatra
- Sungai Buloh, Selangor, Maleisië : Over 2am 6 / 9 / 2011 voelde plotseling te schudden op de grond en het water in het aquarium ook weergegeven zwaaien. Het schudden maar zo'n 20-30 sec (niet echt geteld).


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.5 6.6
UTC-tijd: Maandag september 05, 2011 op 17: 55: 13 GMT
Lokale tijd op epicentrum: dinsdag, september 06, 2011 op 12: 55: 13 uur in epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 52 km 110 km
Geo-locatie (s):
Zeer dicht bij Kluet Selatan, Bakongan en Trumon
100 km (62 mijl) ten ZW van Medan, Sumatra, Indonesië

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
Historische aardbevingen in kaart te brengen
Seismische gevaar kaart
Shaking kaart
Focus mechanisme rapport
Menselijke invloed kaart

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه