Actieve vulkanen in de wereld van 24 / 08 / 2011 om 30 / 08 / 2011

De Wekelijks Volcanic Activity Report is een samenwerkingsproject tussen de Smithsonian Global Vulkanisme Program en uw US Geological Survey's Volcano Gevaren Program.
bijgewerkt elke week (meestal op woensdag), berichten over vulkanische activiteit die op deze pagina's staan, zijn voorlopig en kunnen worden gewijzigd naarmate gebeurtenissen gedetailleerder worden bestudeerd. Dit is geen uitgebreide lijst van alle vulkanen van de aarde die tijdens de week uitbarsten, maar eerder een samenvatting van de activiteit van vulkanen die voldoen aan criteria die in detail worden besproken in de sectie "Criteria en disclaimers". Zorgvuldig herziene, gedetailleerde rapporten over verschillende vulkanen worden maandelijks gepubliceerd in het Bulletin of the Global Volcanism Network.

Nieuwe activiteit, Onrust of activiteit wijzigen

BAGANA Bougainville (Papoea-Nieuw-Guinea)  - Satelliet kaart - Top elev. 1750 m
Op basis van analyses van satellietbeelden meldde de Darwin VAAC dat op 23 augustus steeg een aswolk uit Bagana op tot een hoogte van 3 km (10,000 ft) asl en dreef 93 km SW af.
Vulkaan Information : Bagana-vulkaan, die een afgelegen deel van het centrale eiland Bougainville bezet, is een van de jongste en meest actieve vulkanen van Melanesië. Bagana is een enorme symmetrische lavakegel die grotendeels is opgebouwd uit een opeenhoping van stroperige andesitische lavastromen. De hele lavakegel had in ongeveer 300 jaar kunnen zijn gebouwd bij het huidige tempo van de lavaproductie. Eruptieve activiteit in Bagana wordt gekenmerkt door niet-explosieve uitstroming van stroperige lava die een kleine lavakoepel in de topkrater handhaaft, hoewel explosieve activiteit af en toe pyroclastische stromen ook voorkomt. Lavastromen vormen dramatische, vers bewaarde tongvormige lobben tot 50 m dik met prominente dijken die aan alle kanten de flanken van de vulkaan afdalen.

RANAKAH Flores Island (Indonesië)Satelliet kaart  - Top elev. 2350 m
CVGHM meldde dat waarnemers van Anak Ranakah, een lava-koepel die zich in 1987 aan de voet van de grote oudere lava-koepel van Ranakah had gevormd, opmerkten witte pluimen stijgen tot 10 m hoog tijdens januari-24 augustus. Aardbevingen aanvankelijk verhoogd in december 2010, maar weer gestegen in juni-augustus. Gebaseerd op visuele waarnemingen en seismische gegevensanalyses, CVGHM verhoogde het waarschuwingsniveau naar 2 (op een schaal van 1-4).
Vulkaan Information : Een nieuwe lavakoepel, genaamd Anak Ranakah (Kind van Ranakah), werd gevormd in 1987 in een gebied zonder eerdere historische uitbarstingen aan de voet van de grote oudere lavakoepel van Gunung Ranakah. Een boogvormige groep lavakoepels die zich westwaarts van Gunung Ranakah uitstrekt, komt voor op de buitenflanken van de slecht bekende Poco Leok-caldera op het westelijke eiland Flores. De lavakoepel van Pocok Mandosawa, op 2350 m het hoogste punt van het eiland Flores, ligt ten westen van Anak Ranakah.

TAMBORA Sumbawa Island (Indonesië)Satelliet kaart top elev. 2850 m
Gebaseerd op visuele observatie en seismische gegevens, CVGHM meldde een toename van de activiteit bij Tambora in de afgelopen vijf maanden. Waarnemers op de grond bij een observatiepost in het dorp Tambora dichte witte pluimen stijgen 50-75 m boven de rand van de krans in april en juni, Maar geen pluimen in mei of juli. In augustus stegen dichte witte pluimen 20 m boven de rand van de krans. Seismiciteit begon in april te stijgen en bleef stijgen tot en met augustus. Op 30 augustus werd het waarschuwingsniveau verhoogd naar 2 (op een schaal van 1-4).
Vulkaan Information : De enorme stratovulkaan Tambora vormt het volledige 60 km brede schiereiland Sanggar op het noordelijke eiland Sumbawa. De grotendeels trachybasaltische naar trachyandesitische vulkaan groeide tot ongeveer 4000 m hoogte voordat hij meer dan 43,000 jaar geleden een caldera vormde. De lavastromen van het laat-Pleistoceen vulden grotendeels de vroege caldera, waarna de activiteit veranderde in overwegend explosieve uitbarstingen tijdens het vroege Holoceen. Tambora was de bron van de grootste explosieve uitbarsting in de geschiedenis, in april 1815. Pyroclastische stromen bereikten de zee aan alle kanten van het schiereiland, en zware tefra vallen verwoeste akkerlanden, waarbij naar schatting 60,000 doden vielen. De uitbarsting van naar schatting meer dan 150 cu km tephra vormde een 6 km brede, 1250 m diepe caldera en veroorzaakte wereldwijde klimatologische effecten. Kleine lavakoepels en -stromen zijn tijdens de 19e en 20e eeuw geëxtrudeerd op de calderavloer van Tambora.

Gunung Tambora foto met dank aan Pirata Alado - http://www.panoramio.com/photo/36914449

PAPANDAYAN West-Java (Indonesië)Satelliet kaart - top hoogte. 2665 m
Op 26 augustus meldde CVGHM dat Papandayan toonde kleine tot geen veranderingen in de recente seismiciteitvervorming, geochemie en visuele waarnemingen; Daarom, de Waarschuwingsniveau bleef bij 3 (op een schaal van 1-4). Seismiciteit bleef hoog, maar stabiel en werd gedomineerd door ondiepe vulkanische aardbevingen. Deformatiemetingen vertoonden geen verandering en de watertemperaturen in meerdere fumarolgebieden en meren bleven relatief onveranderd. Uitstoot van zwaveldioxide-gassen daalde van 8 ton per dag op 12 augustus tot 6 ton per dag op 23 augustus. Koolstofdioxide in de grond met een diepte van 1 m in meerdere gebieden nam niet toe. Bezoekers en bewoners werd geadviseerd zich niet binnen 2 km van de actieve krater wagen.
Vulkaan Information : Papandayan is een complexe stratovulkaan met vier grote topkraters, waarvan de jongste tijdens een korte uitbarsting in 1772 door ineenstorting naar het NO is gescheurd en die actieve fumarolvelden bevat. De brede, 1.1 km brede Alun-Alun-krater met vlakke vloer kapt de top van Papandayan af, en Gunung Puntang in het N geeft de vulkaan een uiterlijk met twee pieken. Verschillende perioden van instorting hebben de vulkaan een onregelmatig profiel gegeven en puinlawines geproduceerd die laaglandgebieden voorbij de vulkaan hebben getroffen. Sinds de eerste historische uitbarsting in 1772, waarbij een catastrofale puinlawine 40 dorpen verwoestte, hebben zich slechts twee kleine freatische uitbarstingen voorgedaan door ventilatieopeningen in het NE-flank fumarolveld, Kawah Mas.

ETNA Sicilië (Italië) - Satelliet kaart - top hoogte. 3330 m
Sezione di Catania - Osservatorio Etneo meldde dat de New SE Crater negen dagen na de vorige aflevering zijn twaalfde paroxysmale uitbarstende episode van 2011 produceerde tijdens de vroege ochtend van 29 augustus. Het evenement werd voorafgegaan door een explosie bij 2252 op 27 augustus en een reeks asemissies van de New SE Crater bijna 15 uur later. Zwakke Stromboliaanse activiteit zichtbaar tijdens de avond op 28 Augustus 's nachts intensiever.
Op 0115 op 29 augustus lava overstroomde de rand door een bres in de E-kraterrand en reisde naar de Valle del Bove. Stromboliaanse activiteit werd progressief geïntensiveerd en twee ventilatieopeningen in de krater werden geëmitteerd pulserende lavafonteinen tot 100 m hoog. De lavafonteinen groeiden opnieuw in hoogte en een dichte pluim steeg een paar kilometer boven de top alvorens naar de SSE te drijven. Tegelijkertijd flankeert een kleine lavastroom die wordt veroorzaakt door het instorten van een deel van de ESE van de kegel tijdens het 20 augustus paroxysme. Bij 0220 is de SE-flank van de kegel gebroken en heeft een reeks nieuwe, uitbarstende ventilatieopeningen naar de onderkant van de kegel geleid die lavafonteinen heeft geproduceerd. Een brede lavastroom gevoed door de ventilatieopeningen daalde af naar de Valle del Bove, enigszins naar de S van de lavastroom die eerder tijdens de aflevering was uitgezonden. De lava die uit de openingen in de krater fonkelde, veranderde in asemissie net na 0220, terwijl de laagste opening van de nieuwe eruptieve breuk tot 0250 voortduurde tot de productie van gloei-stralen. De asemissie ging verder met een afnemende snelheid tot ongeveer 0315.
Lees ookEen andere mooie uitbarsting van de Etna (Italië) op augustus 29 2011 + video
Vulkaan Information : De Etna, torenhoog boven Catania, de op een na grootste stad van Sicilië, heeft een van 's werelds langst gedocumenteerde verslagen van historisch vulkanisme, die teruggaat tot 1500 voor Christus. Historische lavastromen bedekken een groot deel van het oppervlak van deze enorme basalt stratovulkaan, de hoogste en meest omvangrijke in Italië. Twee stijlen van uitbarstende activiteit komen typisch voor bij Etna. Aanhoudende explosieve uitbarstingen, soms met geringe lava-emissies, vinden plaats vanuit een of meer van de drie prominente topkraters, de Central Crater, NE Crater en SE Crater. Flankuitbarstingen, meestal met hogere effusiesnelheden, komen minder vaak voor en zijn het gevolg van spleten die zich geleidelijk naar beneden openen vanaf de top van de top. Een periode van intensere intermitterende explosieve uitbarstingen van de Etna's topkraters begon in 1995. De actieve vulkaan wordt gecontroleerd door het Instituto Nazionale di Geofisica e Volcanologia (INGV) in Catania.

KILAUEA Hawaii (USA) - satellietkaart - top hoogte. 1222 m
Tijdens 24-30 augustus meldde HVO dat het niveau van het lavameeroppervlak in de diepe kuil in de Kilema'uma'u-krater van Kilauea fluctueerde periodiek maar bleef onder de binnenste richel 75 m onder de kratervloer. Bij Pu'u 'O'o' krater wordt lava uit bronnen op de E- en S-delen van de kraterbodem gevoed een lava meer dat werd gevormd tijdens 25-26 augustus. Een nieuwe bron opende aan de W-kant van de kratervloer tijdens 29-30 augustus en lava verspreidde snel N en S langs de basis van de W-kraterwand.
Vulkaan Information : Kilauea, een van de vijf samenvloeiende vulkanen die het eiland Hawaï vormen, is een van 's werelds meest actieve vulkanen. Uitbarstingen bij Kilauea zijn voornamelijk afkomstig van de topcaldera of langs een van de lange E- en SW-kloven die zich uitstrekken van de caldera tot aan de zee. Ongeveer 90% van het oppervlak van Kilauea wordt gevormd door lavastromen die minder dan ongeveer 1,100 jaar oud zijn; 70% van het oppervlak van de vulkaan is jonger dan 600 jaar. Een langdurige uitbarsting uit de oostelijke kloof die in 1983 begon, heeft lavastromen geproduceerd die meer dan 100 km200 beslaan, waarbij bijna XNUMX huizen werden verwoest en een nieuwe kustlijn aan het eiland werd toegevoegd.

Voor meer informatie over de vulkanen met Lopende activiteiten, Dan kunt u Klik hier

QuakeSOS is ontwikkeld om actief mensen te helpen die zijn verstrikt in een aardbeving + levert "Earthquake Report" -informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een GRATIS iPhone applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck (SOS Aardbevingen), de maker en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De Application vereenvoudigt onmiddellijke groepscommunicatie met vrienden en familieleden (met uw exdaad GPS-locatie) en voedt de gebruikers voortdurend met nieuws over 'Aardbevingsrapporten'. Samen met je eigen familie en vrienden zal QuakeSOS je naaste aardbevingsvriend zijn.
a