Boren naar de geheimen van de San Andreas Fault (video) te begrijpen

Earthquake-Report.com kwam een ​​video tegen van de National Science Foundation die uitlegt wat wetenschappers momenteel doen om te begrijpen wat er gaande is in de San Andreas-fout.
De video is uitgezonden in de PBS NewsHour.

Begrijpen wat er gebeurt in het epicentrum van een aardbeving, terwijl de tektonische platen onder de aarde verschuiven en de aarde trilt, kan ons helpen beter te voorspellen waar en wanneer de volgende grote zal toeslaan.
Voor de afgelopen zes jaar wetenschappers van een aantal instellingen hebben zich aangesloten bij een project genaamd San Andreas Fault Observatory op diepteof SAFOD.
Ze hebben geboord tot in de kern van de San Andreas-fout, in de buurt van Parkfield, Californië, tot een specifiek gebied langs de breuk waarvan bekend is dat ze elk jaar een aantal kleine aardbevingen meemaken.
By kernsteenmonsters verzamelen en bestuderen vanaf die site krijgen geologen Chris Marone en Brett Carpenter en hydro-geoloog Demian Saffer een beter begrip van de soorten stenen betrokken bij grote aardbevingen, versus de rotsen die aanwezig zijn bij meer vergevingsgezinde. Ze zetten kernstalen door rigoureuze tests in hun laboratorium in Penn State om de sterke punten en breekpunten van de rotsen te bepalen. Ze zeggen hun project is slechts een stukje van een complexe puzzel - hoe beter te voorspellen wanneer grote aardbevingen, zoals die waarbij Japan werd verwoest, zullen plaatsvinden.

Video en tekst zijn hoffelijkheid VideosatNSF.