Vanuatu massale aardbevingen en naschokken: indrukwekkende "ervaring" rapporten (20 / 08 / 2011)

Overzicht aardbeving: Een enorme aardbeving die 7.5 magnitude sloeg de Vanuatu gebied op 3: 55 AM in de nacht. Een tsunami met theoretische golven tot meters 1.9 kon worden verwacht op een Vanuatu eiland
Lees ook onze eerste diepte-rapport "Massieve aardbeving bij Vanuatu Efate Island"- Klik hier

Het volgende rapport is verstuurd door de Australiër Colin O'Brien uit Melbourne, nu In Port Vila

Coconut Péalms Hotel in Port Vila, Vanuatu - met dank http://www.ihr-hotels.com

Ik heb hier in Port Vila vooral voor de afgelopen 8 weken geweest en niet gewend aan aardbevingen als ik woon in Melbourne, Australië.
De 3.55am beving was vrij groot en had me loopt naar de deur... ik ben op de begane grond van een motel met drie verdiepingen. Ik heb verschillende rapporten over de omvang ervan gelezen bij 7.5, maar de Amerikaanse geologische site zegt 7.1 ... 40 minuten of zo later was er nog een grote aardbeving (5.9) en toen bij 5.20 ben ik de grote (gerapporteerd als 7.0). Dit was in aanvulling op vier of vijf constante trillingen die ik over heel 5.0 geloof.
Het derde grote van 7.0 was duidelijk slechter dan de eerste en zeer ernstig als.
Ik rende naar de deur en hield op toen ik niet kon staan.
Het leek duren 40 om seconden 60 maar ik wist het niet zeker.
It schudde de vloer, muren, plafond en ramen en was erg luidruchtig.
Ik voelde dat als het was gegaan op veel langer zou er enige schade zijn geweest.
Het water in het zwembad werd een golf als het klotste heen en weer en stroomde over.

Het tremoren voortgezet 3 uur en zoals ik vloog naar een ander eiland voor een paar dagen niet de ervaring van de lopende bevingen ... maar 1 uur nadat ik terugkwam op woensdag voelde twee kleine en vandaag (donderdag ER) bij rond 10am er was nog een tremor in mijn kantoor, die had nogal een paar van ons naar buiten ... het leek laatste 30 om seconden 40, misschien langer. Ik heb gelezen dat het 6.2 was en de ondiepste van alle 17-bevingen sinds afgelopen zaterdagavond via 5.0.
I nog niet gehoord van grote schade van iedereen, maar verwacht er zullen een aantal structurele scheuren in verschillende gebouwen... Met zulke ernstige schudden uit de laatste denk ik het moeilijk te geloven dat er geen schade.

Zoals ik heb het schrijven van dit op donderdagavond zijn er kleine bevingen voor de afgelopen 30 minuten.
Met zoveel bevingen dan 5.0 sinds zaterdag en de 6.2 vanmorgen is het moeilijk om te denken dat het gaat om gewoon te stoppen.
Om een ​​of andere reden heb ik niet eens overwegen een tsunami en hoewel waarschuwingen werden afgegeven door de mobiele telefoon de mijne was uitgeschakeld!
Ik heb nu een kleine verpakking, kleding en schoenen bij de deur.

Colin O'Brien, Melbourne, nu in Port Vila

Vilt rapport van een andere Australiër op een vakantie in Vanuatu :

Ik was in Vanuatu op de 20th augustus 2011 wanneer Aardbeving geraakt. Ik was gewekt door de eerste en worstelde om aan de slag aan mijn kinderen daar slaapkamer. Zodra ik wist dat alles veilig was ik ingelogd op mijn laptop te Tsunami waarschuwingen controleren of er ruimte, die in die tijd werden genoemd als alleen lokale adressen.
Het tweede beving was meer dan een naschok die volgens mij was rond een 5 mag het nog steeds verontrustend allemaal hetzelfde. Op het moment dat over het inschakelen van de TV de BBC News had gemeld dat een aardbeving Vanuatu had geraakt was dit ongeveer 20 minuten na de eerste. Ik weet dat veel van de rapporten staat dat de eerste beving was de grootste maar mijn eigen ervaring en die van collega-bewoners en toeristen was dat de 3rd aardbeving super gezaaid de vorige 2.
Het schudden van het gebouw en het geluid was ongelooflijk (Een goederentrein zou stiller zijn geweest). Ik ging weer naar mijn kinderen, maar vond mezelf kruipen in een krab beweging om ze te krijgen als ik niet in staat was om op te staan ​​zonder mezelf te verwonden. Na het grijpen van de kinderen liepen we via de begane grond balkon naar het gras en dan liep de heuvel aan de Le Lagon Resort. We seeked toevluchtsoord hier voor een uur totdat ik dacht dat het veilig was dat een Tsunami niet zou komen. De meeste toeristen waren doodsbang, Meer mensen met kinderen. Het personeel van Le Lagon waren van geen hulp en we waren vertrokken naar onze eigen apparaten en beslissingen worden gemaakt. Eenmaal dag brak het grootste deel van de schade was oppervlakkig nochtans was er geen follow-up door het hotel management om ervoor te zorgen dat gasten waren ok en leg uit dat alles was ok.
We bleef naschokken ontvangen tot aan we vertrokken afgelopen woensdag. Het is zeker om het leven zuigen uit van onze vakantie. Mijn aanbeveling voor elke toerist die van plan is om te reizen naar Vanuatu lees de Smart reizigers website die u de procedures in het hotel geeft en waren om te gaan als zoiets weer gebeurt. Vertrouw niet op personeel ze redden zichzelf en hun eigen families op hetzelfde moment. (Ontvangen op augustus 29) - MMI VIII Ernstig schudden gemeld

Ervaring verslagen van de M 5.2 naschok op augustus 27 2011

M 5.2 2011 / 08 / 27 12: 07 53.0 Diepte km VANUATU
11: 07: 35 PM op epicentrum
Aftershock zeer dicht bij Efate's Port-Vila.
Op basis van de verslagen die wij ontvangen van mensen die leven in Port-Vila, deze naschok deed meer dan alle andere naschokken die epicentrum waren meestal op een grotere afstand van Efate.
47 km (29 mijl) S (179 °) uit PORT-VILA, Vanuatu
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied
Vilt Rapporten van Vanuatu:
Port-Vila : het is gewoon mooi scary.I verhuisd hier alleen 1 week geleden net zoals de grote hit op 20.8.11 en we hebben met kleine sindsdien. De een net nu ongeveer 11.10pm was bijna net zo groot als de laatste zaterdag denk ik - MMI VII
Port-Vila : Had net een ander huis rammelen schok hier in Port Vila, Vanuatu. Zat PM rond 11; 15pm lokale tijd. Waarschijnlijk rond 6 op de schaal. Augustus is een drukke aardbeving maand weer geweest voor ons dit jaar met een aantal opvallende aardbevingen deze tijd vorig jaar ook. Ik woon buiten Port Vila op een kleine baai. Het is erg rustig en ik hoor de aardbevingen komen. Ze klinken als zijn zeer grote veewagen komen op de weg en ze hebben altijd een apart geluid dat hen van een algemene verkeer soort ruis scheidt. Een paar dingen vielen dan maar geen schade. Ons huis werd gekocht in van NZ en is gemaakt van hout. Het zwaait meestal, maar niet zichtbare schade nogmaals. Steve - MMI V
Port-Vila : We hadden een 5.2-shake rond 11pm. Was heel intens, Keuken klonk alsof het ging ontploffen met glaswerk ratelende voor wat leek enkele seconden. Gevoel dat er iets had opgepikt van de plaats en gaf het een goed schudden. Gelukkig duurde niet lang! Net merkte vanochtend dat het rubber begint te komen uit rond mijn slaapkamerraam.

Comments

 1. Barry Shakey zegt

  Ik weet niet hoe ze met heel veel schudden de hand kunnen leven. Misschien is de eilandbewoners kunnen contant geld in hun kokosnoten en split.

  • Armand Vervaeck zegt

   Een goede vraag. Wat gebeurt er met de kokosnoten tijdens een aardbeving? Gaan ze vallen, wat vaak een groter risico is dan de aardbeving zelf 🙂

  • Barry Shakey zegt

   Zij moeten worden genomineerd voor de rock n roll hall of fame.