Het begrijpen van de enorme 7.0 Peru / Brazil aardbeving (augustus 24 2011)

Over ons : Een gigantische 7.0 - gelukkig een diepe aardbeving, trof Peru vlakbij de Braziliaanse grens. Vanwege de diepte - 145.1 km (90.2-mijl) - werd dit ook in alle buurlanden gevoeld.
Lees ook onze artikel "Massive diepe aardbeving schudt Peru vlakbij de Braziliaanse grens - 20 gewond"

Tectonic Samenvatting

Ik heb gevoeld Het in kaart te brengen

De augustus 24, 2011 M 7.0 Peru aardbeving op een diepte van ongeveer 150 km onder het oppervlak van de aarde als gevolg van de normale breuken in de subducerende Nazca plaat. Het evenement sloeg bij de grens tussen de Nazca en Zuid-Amerika platen, Als de Nazca plaat zinkt naar het noordoosten onder de Zuid-Amerikaanse continent.
Ter plaatse van deze aardbeving de Nazca plaat beweegt zich ongeveer oost-noordoosten met betrekking tot Zuid-Amerika met een snelheid van 67 mm / jaar.
De Nazca-plaat is seismisch actieve ten noordoosten van de augustus 24 epicentrum tot een diepte van meer dan 600 km, Het benadrukt het genereren van deze aardbeving als gevolg van het buigen van de plaat als het overgaat van een sub-horizontale gebied ten zuidwesten van het epicentrum te zinken op steiler dips richting van de mantel overgangszone.

Dit gedeelte van het 'zinkende' Nazca plaat is gastheer van verschillende gematigde aardbevingen in het verledenmet 7 aardbevingen van M 6 of hoger in de afgelopen kwart eeuwEchter niemand zijn zo groot als in augustus 24 evenement.
Het meest recente aardbeving in de buurt was een M 6.4 schok net iets meer dan 10 km naar het oosten in augustus 2008.

Historische aardbevingen in kaart te brengen

Aardbevingen die focal-dieptes tussen 70 en 300 km hebben worden vaak aangeduid als "intermediaire-depth" aardbevingen, Te onderscheiden van 'ondiepe-focus "aardbevingen, met een diepte van minder dan 70 km, en" deep-focus "aardbevingen, met een diepte van meer dan 300 km. Intermediate-diepte en diep-focus aardbevingen vertegenwoordigen vervorming binnen subductie platen, in plaats van vervorming op scheidingen van platen.
Intermediate-diepte en diep-focus aardbevingen, leiden doorgaans tot minder schade op de grond oppervlak boven hun foci dan het geval is met dezelfde orde van grootte ondiepe-focus aardbevingen, maar grote intermediaire grondige en diepe-focus aardbevingen kan worden gevoeld op grote afstand van hun epicentra.

Tekst en afbeeldingen: USGS