Inzicht in de Magnitude 5.8 Virginia aardbeving (augustus 23, 2011)

Aardbeving overzicht : Op dinsdag augustus werd 23 2011 aan de overkant van de oostkust getroffen door een aardbeving in centraal-Virginia. Dit veroorzaakte lichte schade en dwong honderdduizenden mensen gebouwen in New York, Washington en andere steden te evacueren.
Lees ook : Magnitude 4.5 naschok Virginia + 93 "Ik voelde me It" rapporten
Lees ook : Video selectie van de Virginia aardbeving door aardbeving-Report.com
Lees ook : Virginia aardbeving "Ik heb het Vilt" rapporten - 106 rapporten
Lees ook : Zeer sterke en gevaarlijke aardbeving rammelaars Virginia - schade overzicht
Lees ook : Inzicht in de Magnitude 5.8 Virginia aardbeving (augustus 23, 2011)

Tectonic Samenvatting
De Virginia aardbeving van 2011 augustus 23 voorgedaan als keren vastgelopen op een noord-of Noordoost-opvallende vliegtuig binnen een eerder opgenomen seismische zoneDe "Central Virginia seismische zone. "De Central Virginia Seismische Zone heeft geproduceerd kleine en gematigde aardbevingen sinds ten minste de 18th eeuw.
Het vorige grootste historische schok van het Centraal Virginia seismische zone deed zich voor in 1875. De 1875 schok plaatsvond vóór de uitvinding van effectieve seismografenMaar het vilt gebied van de schok suggereert dat een had magnitude van ongeveer 4.8.
De 1875 aardbeving schudde bakstenen van schoorstenen, brak pleisterwerk en ramen, en keerde meubels op verschillende locaties.
Een grootte 4.5 aardbeving on 2003, december 9, produceerde ook lichte schade.

Seismic hazard kaart, met dank USGS

Vorige seismische activiteit in het Midden-Virginia seismische zone heeft niet oorzakelijk verband met toegewezen geologische fouten. Vorige, kleinere, instrumentaal opgenomen aardbevingen van het Centraal Virginia seismische zone hebben gehad ondiepe focale diepten (gemiddelde diepte ongeveer 8 km). Ze hebben diverse knooppunten mechanismen hebben zich over een gebied met lengte en breedte van ongeveer 120 kmPlaats wordt gebracht in een patroon dat doet vermoeden dat zich op een veroorzakende fout.
Individuele aardbevingen in de centrale zone Virginia Seismic optreden als gevolg van slip op fouten die veel kleiner zijn dan de afmetingen van de zone. De afmetingen van de individuele schuld dat de geproduceerde 2011 augustus 23 aardbeving zal pas bekend zijn op langere termijn studies zijn gedaan, maar andere aardbevingen van vergelijkbare omvang doorgaans betrekken slippen langs schuld segmenten die zijn 5 - 15 km lang.

Aardbevingen in het centrale en oostelijke VS, hoewel minder vaak dan in het westen van de VS, zijn meestal gevoeld over een veel breder gebied.
Ten oosten van de Rocky Mountains, kan een aardbeving gevoeld worden over een gebied zo veel als tien keer groter dan een gelijkaardige aardbeving aan de westkust. Een magnitude 4.0 oosten van de VS aardbeving meestal gevoeld kan worden op vele plaatsen zo ver als 100 km (60 mi) van waar het is gepleegd, en het zelden veroorzaakt schade in de buurt van de bron.
Een magnitude 5.5 oosten van de VS aardbeving meestal zo ver 500 km (300 mi) van waar het is gepleegd worden gevoeld, en soms schade veroorzaakt zo ver weg als 40 km (25 mi).

USGS Vilt Rapporten
Wijdverspreide schade zich heeft voorgedaan van het centrum van Virginia naar het zuiden van Maryland met inbegrip van het Washington DC gebied. Kleine beschadigingen gemeld in delen van Delaware, het zuidoosten van Pennsylvania en het zuiden van New Jersey. Vilt (VII) in Boston, Bumpass, Kent Store, Louisa, Mineral, Rhoadsville en Summerduck. Vilt sterk in een groot deel van het centrum van Virginia en Maryland zuidelijk. Merkbaar in de gehele oosten van de VS van het centrum van Georgië naar het centrum van Maine en het westen naar Detroit, Michigan en Chicago, Illinois. Vilt in vele delen van het zuidoosten van Canada van Montreal naar Windsor.

Ik heb gevoeld Het in kaart te brengen met dank USGS

Opmerking van de aardbeving report.com ; Op basis van de vond ik het bericht dat we hebben ontvangen (ook enkele honderden), onze max. waarden, ook in Centraal-Virginia waren VI.
Wij zijn van mening dat de VII MMI, door USGS beschreven als "gematigd schade resistente gebouwen" en "Matige tot zware beschadigde voor kwetsbare gebouwen" voor Midden-Virginia naar het zuiden van Maryland is een beetje overdreven tenzij voor het directe epicentrumgebied (Mineral, Louise, Cuckoo, enz.). Natuurlijk worden de waarden niet gegeven door USGS maar zijn ze gebaseerd op de 132,553! Ik heb het gevoeld Meldt dat ze hebben ontvangen.
Deze opmerking is gebaseerd op onze ervaring op het gebied en de aard van de schade die we ervaren voor een bepaalde MMI elders.

Aanvullende informatie materiaal:

  • 15-dia PowerPoint-presentatie (rits ppt / animatie 6.90 MB / pdf 2.71 MB)
    Let op, wordt animatie (terwijl verwezen) niet ingebed in de powerpoint

Animaties en visualisaties

Tekst en afbeeldingen met dank USGS