Actieve vulkanen in de wereld van 10 / 08 / 2011 om 16 / 08 / 2011

De Wekelijks Volcanic Activity Report is een samenwerkingsproject tussen de Smithsonian Global Vulkanisme Program en uw US Geological Survey's Volcano Gevaren Program.
bijgewerkt elke week (Meestal woensdag), aankondigingen van vulkanische activiteit gepost op deze pagina's zijn voorlopig en kunnen veranderen als gebeurtenissen worden in meer detail bestudeerd. Dit is niet een volledige lijst van alle vulkanen van de Aarde tot uitbarsting tijdens de week, maar een overzicht van de activiteit van vulkanen die criteria in detail besproken in het hoofdstuk "Criteria en Disclaimers" te ontmoeten. Zorgvuldig beoordeeld, gedetailleerde rapporten op verschillende vulkanen worden maandelijks gepubliceerd in het Bulletin van de Global Vulkanisme Network.

Nieuwe activiteit, Onrust of activiteit wijzigen

KILAUEA Hawaii (USA) - Satelliet-kaart - top elev. 1222 m

Kilauea Halemaumau Crater - Panoramio, met dank Florian Lobinger - http://www.panoramio.com/photo/10349992 - 2008 stoomopening

Tijdens 10-16 gemeld augustus HVO dat Kilauea's top lava meer werd meestal korst, maar lava, eventueel uit een bron hoger op de SE muur, af en stroomde over het oppervlak. Kleine rockfalls uit de ontluchting muren waren frequent, en het gas pluim uit de vent bleef variabele hoeveelheden as en af ​​en toe verse spatten nabijgelegen deponeren. Tijdens een overvlucht op 11 augustus, wetenschappers observeerden een EW geul in het diepste deel van de holte. Lava werd de opwaartse kracht van het E einde en vloeiende W. Tijdens 14-15 augustus warm en eventueel spatten ventilatieopeningen waren zichtbaar op de W-deel van de holte vloer.Bij de E-rift zone, lava bleef druppelen op Pu'u 'O'o's ingestorte kratervloer en sommige spatten plaatsgevonden uit verschillende bronnen de vloer. De W-flank ventilatieopeningen bleef actief en voedde een langgerekte neergestreken lava vijver die uitgebreid tot de SW, en ook een kleine stroom, die op korte afstand N. Kleine geavanceerde overloopt of schendingen van het langgerekte meer waren af ​​en toe actief op de N kant. Tijdens het overvliegen 11 augustus, wetenschappers wel dat de activiteit was minder krachtig; de twee kanalen die bleef het hooggelegen meer voeden waren vastgeroest over en de W-flank ventilatieopeningen niet meer spatten. De vijver velgen waren hoger en de vijver was smaller, lava stroomt uit de bodem van de vijver actief op de N en W zijde van de vijver en de S rand van de vijver waren leek langzamer migreren S. De krater vloer zakte een kleine hoeveelheid op 15 augustus.
Volcano informatie: Kilauea, een van de vijf coalescing vulkanen die het eiland van Hawaï bestaan, is een van 's werelds meest actieve vulkanen. Uitbarstingen op Kilauea afkomstig voornamelijk uit de top caldera of langs een van de lange E en SW rift zones die zich uitstrekken van de caldera naar de zee. Ongeveer 90% van het oppervlak van Kilauea gevormd lava stromen minder dan ongeveer 1,100 jaar oud; 70% van het oppervlak van de vulkaan is jonger dan 600 jaar. Een lange termijn uitbarsting van de East rift zone die begon in 1983 heeft geproduceerd lavastromen die meer dan 100 vierkante kilometer, het vernietigen van bijna 200 huizen en het toevoegen van nieuwe kustlijn naar het eiland.

CLEVELAND Chuginadak Island - Satelliet-kaart - top elev. 1730 m
Op 9 augustus AVO gemeld dat mogelijk thermische anomalieën op Cleveland in de satellietbeelden werden gedetecteerd. Bewolking voorkomen observaties van de top gebied tijdens 10-12 en 15-16 augustus, maar verschillende thermische afwijkingen zichtbaar waren tijdens 13-14 augustus. Een wetenschapper die vloog 32 km N van de vulkaan op 14 augustus gemeten kleine witte "rookwolken" stoom stijgende 30-60 m boven de top, Hoewel de meeste van de vulkaan werd verduisterd door wolken. De Vulkaan Alert Level bleef kijken en de Luchtvaart Color Code bleef bij Orange. Geen huidige seismische informatie beschikbaar was omdat Cleveland niet beschikt over een real-time seismisch netwerk.
Volcano informatie: Symmetrische Mount Cleveland stratovulkaan ligt aan de westkant van het onbewoonde haltervormig Chuginadak Eiland in de oost-centrale Aleoeten. De 1,730 m hoge stratovulkaan is de hoogste van de eilanden van de Vier Bergen-groep en is een van de meest actieve in de Aleoeten. Tal van grote lavastromen dalen zijn flanken. Het is mogelijk dat sommige 18th naar eeuw uitbarstingen toegeschreven aan Carlisle (een vulkaan gelegen aan de overkant van de Carlisle Pass Strait naar de NW) 19th moet worden toegeschreven aan Cleveland. In 1944 produceerde Cleveland de enige bekende fataliteit van een Aleoeten uitbarsting. Recente uitbarstingen van Mt. Cleveland werden gekenmerkt door korte duur explosieve ash-uitstoot, soms begeleid door lava fountaining en lava naar beneden stroomt de flanken.

Marapi, Java, Indonesië -  satellietkaart -  summit elev. 1335 m
Volgens een nieuwsartikel, twee uitbarstingen van Marapi gebeurde op 9 augustus. Het artikel merkte ook op dat de Alert Level bleef op 2 (op een schaal van 1-4).
Volcano informatie: Gunung Marapi, niet te verwarren met de bekendere Merapi vulkaan op Java, Sumatra is de meest actieve vulkaan. Marapi is een enorm complex stratovulkaan die 2000 m boven de Bukittinggi vlakte in Sumatra Padang Highlands. Een brede top bevat meerdere deels overlappende top kraters gebouwd binnen de kleine 1.4 km brede Bancah caldera. De top kraters liggen langs een ENE-WSW lijn, met vulkanisme migreren naar het westen. Meer dan 50 uitbarstingen, meestal bestaande uit kleine tot matige explosieve activiteit, zijn geregistreerd sinds het einde van de 18th eeuw; geen lavastromen buiten de top kraters zijn gemeld bij de historische tijd.

Dukono, Halmahera, Indonesië - satellietkaart ;  summit elev. 1335 m
Volgens een nieuwsartikel, activiteit op Dukono is blijven stijgen. Op 11 augustus as explosies waren te horen in een straal van ongeveer 7 km van de voet van de vulkaan. Ash werd uitgeworpen zo hoog als 1 km boven de krater, Produceren pluimen dat E en S dreef, en ook benaderd Tobelo Stad (14 km ENE). Seismografen op de Dukono observatiepost opgenomen meer dan 100 uitbarsting aardbevingen. Gebaseerd op analyses van satellietbeelden, de Darwin VAAC gemeld dat op 11 en 14 augustus as pluimen steeg tot een hoogte van 3 km (10,000 ft) boven zeeniveau en dreef 93 km NW.
Volcano informatie: Verslagen van deze afgelegen vulkaan in noordelijke Halmahera zijn zeldzaam, maar Dukono is een van Indonesië's meest actieve vulkanen. Min of meer continue explosieve uitbarstingen, soms vergezeld van lavastromen, plaatsgevonden vanaf 1933 tot ten minste het midden 1990s, toen routine observaties werden beknot. Tijdens een grote uitbarsting in 1550, een lavastroom ingevuld in de zeestraat tussen Halmahera en de noord-flank kegel van Gunung Mamuya. Dukono is een complexe vulkaan die een brede, lage profiel met meerdere top pieken en overlappende kraters. Malupang Wariang, 1 km ten ZW van Dukono's top krater complex bevat een 700 x 570 m krater die ook actief is geweest tijdens de historische tijd.

Soputan Sulawesi satellietkaart -; top elev. 1784 m
CVGHM meldde dat tijdens 19 13 juli-augustus witte pluimen van Soputan's top krater steeg 50-150 m. Seismische schommelde, maar weigerde het algemeen tot 10 augustus. Op 14 augustus een grijs-witte uitbarsting rookpluim steeg 1 km boven de krater. Gedurende de dag, twee meer vergelijkbare pluimen steeg 1.3 km boven de krater. Op basis van de analyse van satellietbeelden, de Darwin VAAC gemeld dat een aswolk dreef meer dan 100 km W. De Alert Level werd verhoogd tot 3 (op een schaal van 1-4). Bezoekers en bewoners werden verboden te gaan binnen een 6-km straal van de krater.
Volcano informatie: De kleine kegelvormige vulkaan van Soputan aan de zuidelijke rand van het Kwartair Tondano caldera is een van Sulawesi's meest actieve vulkanen. Gedurende de historische tijd van de locus van uitbarstingen heeft zowel de top krater en Aeseput, een prominente NE-flank vent die gevormd in 1906 en was de bron van intermitterende grote lavastromen tot 1924 inbegrepen.
Lees ook onze eigen diepgaande rapportage over de activiteit van deze vulkaan

ETNA Sicilië (Italië) - Satelliet kaart - Top elev. 3330 m
Sezione di Catania - Osservatorio Etneo gemeld dat op 11 augustus sporadische ash-emissies van de Etna nieuwe SE krater produceerde kleine grijs-bruin ash pluimen. Thermische bewakingscamera's bleek heet materiaal in de late middag uitstoot. In de avond en gedurende de nacht werden kleine Strombolian explosies waargenomen met intervallen van enkele tientallen minuten. Vroeg 12 augustus, de dag van de tiende paroxysmale eruptie episode van 2011, de Strombolian activiteit geïntensiveerd en ging gepaard met een toename van vulkanische tremor amplitude. Strombolian explosies dan geproduceerd donkere aswolken en lava overstroomde de E rand van de krater door een diepe inbreuk gevormd tijdens eerdere uitbarstingen. Tijdens de volgende 30 minuten of zo Strombolian activiteit snel geïntensiveerd, en vormde een pulserende lava fontein over 100 m hoog. Vijftien minuten later een dichte rookkolom steeg boven de lava fontein terwijl grote bommen en blokken viel op de kegel rondom de nieuwe SE krater. Tijdens de meest intense periode van drie openingen in de krater waren actiefTwee in het centrale gedeelte en één nabij de E-velg breuk. Kort na de twee openingen in het midden van de krater uitgezonden enige vorm, terwijl de E vent bleef stralen gloeiende lava werpen. De activiteit geheel gestaakt meer dan een half uur later. De lava geproduceerd tijdens de uitbarsting afgedaald de W helling van de Valle del Bove in talrijke lobben; de meest geavanceerde lava fronten tot de basis van de steile helling boven Monte Centenari. As- en lapilli val beïnvloed een relatief smalle gebied tussen Zafferana (10 km SE), en het kustgebied tussen Giarre en Acireale, op de SE flank.
Volcano informatie: Etna, torent boven Catania, de tweede grootste stad van Sicilië, heeft een van 's werelds langste gedocumenteerde verslagen van historische vulkanisme, die teruggaat tot 1500 BC. Historische lavastromen bestrijkt een groot deel van de oppervlakte van deze enorme basalt stratovulkaan, de hoogste en meest omvangrijke in Italië. Twee stijlen van eruptieve activiteit typisch voor op de Etna. Aanhoudende explosieve uitbarstingen, soms met kleine lava uitstoot, vinden plaats van één of meer van de drie prominente kraters, de Central Crater, NE Crater, en SE krater. Flank uitbarstingen, meestal met hogere effusie tarieven, komen minder vaak voor en zijn afkomstig van kloven die geleidelijk openen naar beneden uit de buurt van de top. Een periode van meer intense intermitterende explosieve uitbarstingen van kraters Etna begon in 1995. De actieve vulkaan wordt bewaakt door het Instituto Nazionale di Geofisica e Volcanologia (INGV) in Catania.

Voor de lijst van vulkanen met Lopende activiteiten, Dan kunt u Klik hier

QuakeSOS is ontwikkeld om actief mensen te helpen die zijn verstrikt in een aardbeving + levert "Earthquake Report" -informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een Gratis iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck (SOS aardbevingen), de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exWet GPS-locatie) En is voortdurend het voeden van de gebruikers met "Aardbeving Report" nieuws. Samen met uw eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS uw dichtstbijzijnde aardbeving vriend.
a