Video's van de activiteit (met inbegrip van de instortende krater verdieping) aan de Kilauea vulkaan op Hawaii (03 / 08 / 2011)

Webcam beeld van de lopende lavastroom op de ochtend van vrijdag augustus 5 op 06: 18 AM (lokale tijd)

Een nieuwe lavastroom is uitgebroken op Kilauea Pu'u O'o krater. Kilauea is een vulkaan in Hawaï, dat is continu uitbarstende voor bijna drie decennia. De lavastroom is volledig binnen de Hawaii Volcanoes National Park en is zeker niet gevaarlijk voor de bevolking woont in de buurt van het park.
De locatie was op minder dan een halve mijl van de Kamoamoa spleet in maart uitbrak.
Vulkanologen zeggen dat dit was de eerst lava is uitgebroken op de vulkaan sinds maart, Afgezien van een aantal dat uit gemorst op de Puu Oo krater van vorige week. De lava beweegt omlaag Kilauea's zuidflank. Kilauea is een van 's werelds meest actieve vulkanen. Het is voortdurend uitbarstende sinds januari 2 1983.

De eerste video uit KITV - ABC Hawaii affiliate geeft een zeer goede uitleg van wat er gebeurde in de belangrijkste krater vóór de huidige uitbarsting.
Op 2: 05 uur op augustus 3, 2011, de USGS Hawaiian Volcano Observatory (HVO) meetnet ontdekt de begin van de snelle leeglopen van de Pu `u` O `o krater vloer.
Kort daarna, op 2: 20 pm, lava uitbrak aan de voet van de westelijke flank van de Pu `u` O `o kegel.
De leeglopen van de de Pu `u` O `o krater vloer is een onderdeel van deze video.
Volgens Jim Kauahikaua, HVO's Scientist-in-Charge, de breakout punten zijn 0.7 km (0.4 mi) ten oosten van het oostelijke uiteinde van de Kamoamoa spleet die eerder dit jaar uitbrak in maart 2011, of ongeveer halverwege tussen Pu`u ` O`o Crater en het oostelijke uiteinde van de Kamoamoa spleet.
De Chain of Craters Road is op Crater Rim Drive gesloten en was gepland om te heropenen op augustus 4. Het gebied is uiteraard onderhevig aan re-sluiting op elk gewenst moment.

De tweede video is geüpload door YouTuber "helenasophiahi" die haar heeft kunnen creëren eerste stop motion.
De gehele krater vloer van de Pu'u O'o krater stort in een dramatische vertoning.
Ze zei: Het beelden die ik gebruik zijn hoffelijkheid van de USGS Hawaii Volcano Observatory. Pas toen ik mezelf zag de film voor de eerste keer, realiseerde ik me dat tante Pele had een verrassing voor mij. De gehele krater vloer van de Pu'u O'o krater ingestort in een dramatische vertoning.

De derde ITN video toont de bijna 3 km lang Pahoehoe lavastromen op zoek naar hun weg naar de oceaan. 'S Nachts ziet de stroom eruit als een spectaculaire show.
Wat beelden laat zien snel stromende lava (Dichter bij de krater betekent hogere temperaturen en snel bewegende lava in Hawaï)

Andere interessante Kilauea informatie

Webcams

Volcano informatie over de Kilauea vulkaan
Kilauea vulkaan, die overlapt de oostflank van de massieve Mauna Loa schildvulkaan, Is Hawaii's meest actieve vulkaan in historische tijd.
Uitbarstingen van Kilauea zijn prominent aanwezig in Polynesische legendes, Schriftelijke documentatie terug te breiden tot slechts 1820 platen frequente top en flank lavastroom erupties die werden afgewisseld met periodes van langdurige lava lake activiteit die duurde tot 1924 op Halemaumau krater, binnen de top caldera.
De 3 x 5 km caldera werd gevormd in verschillende fases ongeveer 1500 jaar geleden en tijdens de 18th eeuw; uitbarstingen zijn ook afkomstig uit de langdurige Oosten en SW rift zones, Die zich uitstrekken tot aan de zee aan beide zijden van de vulkaan. Over 90% van het oppervlak van het basalt schild vulkaan gevormd uit lava stromen minder dan ongeveer 1100 jaar; 70% van het oppervlak van de vulkaan is jonger dan 600 jaar.
A langdurige uitbarsting van de East rift zone die in 1983 begon heeft geproduceerd lavastromen die meer dan 100 vierkante kilometer, het vernietigen van bijna 200 huizen en het toevoegen van nieuwe kustlijn naar het eiland. (Met dank Smithsonian Institution)