Papoea-Nieuw-Guinea 01 / 08 / 2011 aardbeving: 'happy end' voor de mensen van Bam (Biem) vulkaaneiland + video

Bam vulkaan, Papoea-Nieuw-Guinea - Aardbeving augustus 1 2011 - Bronvermelding Smithsonian Institution

Aardbeving overzicht: Een zeer sterke ondiepe magnitude 6.8-aardbeving vond plaats op maandag 10 augustus nabij de kust van Papoea-Nieuw-Guinea op 1 bij 9: 38 lokale tijd. Kort na de aardbeving hebben de tsunami en het waarschuwingscentrum in de Stille Oceaan een verklaring uitgegeven dat er GEEN wijdverspreide tsunami wordt verwacht van deze aardbeving. Het epicentrum van de aardbeving ligt op slechts 6 km van het vulkaaneiland Bam (Biem), een eiland bevolkt door ca. 2,000 inheemse bevolking. Het gebouw typologieën zijn houten, met riet en houten daken. Velen zijn gebouwd op palen.
Wij vragen mensen die vonden dat deze aardbeving om hun informatie te delen met aardbeving-report.com (formulier hieronder).
Om het volledige verhaal te lezen als het is gebeurd, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens) en verder omhoog gaan.

UPDATE 22 / 08 - 09: 15: We vonden een aanvullend verslag van Rachel en Brandon Buser zoals gepubliceerd in het San Diego Cristian College website:

We begonnen met het krijgen rapporten van persbureaus dat er een significante (6.5) aardbeving in onze regio en dat het epicentrum lag voor de kust van Biem Island was geweest. Velen begonnen te speculeren dat de vulkaan was uitgebarsten, en hoewel we geen pluimen kon zien vanuit 82 mijl afstand, we begonnen af ​​ook. Vanochtend vroeg echter, kregen we bericht van het eiland dat, hoewel de aardbeving was ernstig, er was geen ernstige schade gedaan en geen nieuws van vulkanische activiteit andere dan de normale dingen geweest ... prijs de Heer!

UPDATE: Aardbeving-Report maakte een korte 3: 23 overzicht video van deze aardbeving. Klik hier om het te bekijken.

UPDATE 05 / 08: Jason Stuart (Zie ook onderstaande berichten) heeft geprobeerd om wat meer details te geven op de vraag die het was moeilijk te geloven voor ons dat er geen schade werd toegebracht. Dit is zijn antwoord op onze vragen:

"Ik heb met een aantal van de Biem mensen die op het eiland waren toen de aardbeving en ze zei hetzelfde als we hadden gehoord gesproken before--veel schudden en geen schade.
Wat betreft de reden waarom er geen schade was, kan ik u geen bijzonderheden geven. De BIEM mensen zouden bouwen met behulp van traditionele materialen - hardhouten palen, deel van de kokospalm als dragers, en hardhouten studs, met geweven muren en rieten daken, het allemaal aan elkaar gebonden met wijnstokken. Ik vermoed dat de reden dat er geen significante schade was, is dat de dingen redelijk flexibel zijn.
Ons gezin woont meestal in een dorp in het binnenland van de provincie East Sepik, waar de woningbouw vergelijkbaar is. Tenzij er rotte paaltjes of dragers zijn, Het is zeer zeldzaam voor deze huizen op instorten.
Ik kan zeker niet geven u geen wetenschappelijke reden voor het ontbreken van de schade; Mijn enige gok is dat de manier waarop de huizen zijn verbonden met wijnstokken zorgt voor een veel "geven en nemen". "

HAPPY END?

UPDATE 02 / 08 - 07: 03 UTC: Jason Stuart en Toni Niemann Wonen in Wewak, Papoea-Nieuw-Guinea, waren ook benieuwd naar het geloof van de Biem-mensen omdat ze daar vrienden hadden. Jason en Toni hebben ons zojuist het volgende bericht gestuurd:

De Biem-mensen die naar Wewak kwamen, moesten stoppen vanwege hun ruwe zeeën op Blupblup Island. Ze hebben echter wel een mobiele telefoon op Blupblup en onze vrienden die met hen spraken zeiden dat de Biem-mensen hen vertelden dat er was veel schudden met de aardbeving, maar geen schade aan huizen op Biem.

UPDATE 06: 51 UTC: We wachten nog steeds op nieuws van het epicentrum. We hopen te horen van een boot op weg naar Biem Island op een bepaald punt van vandaag om te rapporteren over de gevolgen van de aardbeving op het eiland.

UPDATE 21: 14 UTC: Nog steeds geen nieuws van het epicentrumeiland. Het is nu vroeg in de ochtend in PNG en we hopen vandaag goed nieuws te ontvangen.

BELANGRIJKE UPDATE: We ontvingen dit bericht van Jason en Toni Stuart, Rapportage uit Wewak, Papoea-Nieuw-Guinea

De Brandon Buser en Thomas Depner families zijn alle op dit moment in Wewak en veilig.

UPDATE 10: 54 UTC: Nog een bericht uit Wewak, PNG (134 km van het epicentrum) en de schrijver van het onderstaande bericht: "Ik ben degene die eerder schreef over het zich in het betonnen vloergebouw bevinden. Ik heb vrienden gepland aan te komen in Wewak in de komende 24 uur van Biem eiland per boot. ".

UPDATE 10: 25 UTC: De blog inhoud hieronder komt uit en is hoffelijkheid van de San Diego Cristian College en beschrijft de laatste post van Brandon en Rachel Buser op weg naar Bam (Biem) eiland. Het is gedateerd augustus 2011, maar moet zijn geschreven net voordat het, als het artikel niet de aardbeving vermelden :

Updates van Brandon en Rachel Buser - Papoea-Nieuw-Guinea

De familie Buser - met dank sdcc.edu

Augustus 2011 - We zullen proberen deze kort te houden, maar het zal moeilijk worden.
Ongeveer een week geleden onze familie vloog uit Los Angeles en 5 dagen later raakten we in ons aanbod stadje Wewak, Papoea-Nieuw-Guinea. Het is precies 1 jaar sinds we vertrokken. Twee dagen nadat we geland waren, sprong ik op onze kleine 23ft boot samen met mijn collega Thomas Depner, En maakte de 5 hr reis terug naar Biem Island. Wat een sensatie zijn er terug en zie de vele gezichten die God ons toegestaan ​​om bevriend te raken door de jaren heen. Ze zijn reacties varieerden van "man je verschrikkelijk klinken ... je tong is zo 'zwaar' uit te spreken gewoon Engels voor een jaar" naar "Mijn woord, je bent zo dik geworden!". Wat een "warme" Biem stijl welkom.

Het moeilijkste ding over mijn terugkeer bezoek was het zien van de duidelijke afwezigheid van onze collega Wayne & Gail Chen. Gail blijft kanker vechten thuis in Taiwan. Artsen hebben gezegd dat eventuele herstel 18-24 maanden zal duren en dit is een enorme klap voor hen met het Evangelie presentatie opdoemen in de toekomst. Blijf alstublieft bidden voor hen.

We hebben een aantal vertalingen workshops bij te wonen op het vasteland voor een aantal weken. Daarna gaan we terug naar Biem als gezin en stel over taal herstel. Bid dat de informatie herstel gaat snel. Van daaruit gaan we voorbereidingen treffen voor geletterdheid te beginnen en daarna het Evangelie. Er is ton van het werk nu en dan moet worden gedaan tussen en we bidden dat God ons het uithoudingsvermogen, wijsheid en gezondheid om snel te bewegen als het leven niet op het spel zou geven.

Velen van u weten dat maanden geleden dat we verscheept een zeecontainer, met onze grotere boot erin, uit de Staten naar PNG. Ongeveer een week geleden werd vrijgelaten uit PNG Douane en geleverd aan Wewak waar we het zal uitpakken. We hebben nog een paar papieren te krijgen ondertekend, maar de container is in een stuk, de douane kosten (die dodelijk had kunnen zijn) waren redelijk, en hopelijk kunnen we de boot halen volgende week. Hartelijk dank voor het bidden voor de reis, de douane en financiën in dit proces.

Nou, ik zal het inpakken voor nu. Veel meer te komen als we krijgen geregeld hier. We zijn zeker dankbaar voor u en de offers die je elk te maken, zodat we kunnen zien de Biem bereikt met het Evangelie.

~ Brandon
Dankbaar, Brandon Buser

UPDATE 09: 12 UTC: We hopen dat het Missionary stations op het eiland nieuws zo snel mogelijk zal brengen.

UPDATE 09: 10 UTC: Het is nu donker in Papoea-Nieuw-Guinea en als het eiland is arm, heeft geen reddingshelikopters of andere moderne reddingsmateriaal, nieuws is niet te snel te verwachten.

UPDATE 08: 31 UTC: We hebben besloten om deze aardbeving een noemen Aardbeving-report.com Red aardbeving, omdat we verwachten dat een aantal van de grotere op palen gebouwde hutten zullen worden geëgaliseerd (het tegendeel zou een wonder zijn).

UPDATE 08: 25 UTC: Het video hieronder geeft een indruk van hoe de mensen leven op de Bam (Biem) Island. We verontschuldigen ons voor de religieuze berichten aan het begin van deze video (we blijven onpartijdig), maar bedanken de christelijke missionarissen ook voor hun video om te laten zien hoe het leven is op dit afgelegen eiland. Het auteursrecht blijft bij de uploader op YouTube. Waarschuwing: primitief leven in dit deel van de wereld omvat een minder vriendelijke behandeling van dieren. Wij waarschuwen dierenliefhebbers dat een aantal scènes zijn erg wreed.

Dit is een andere video van dezelfde missie met de mensen van Biem en de missionarissen. (Deze video, meer een diaprojectie) heeft GEEN wrede dier scènes)

BELANGRIJK OVERZICHT UPDATE: Hoewel er 7 beschadigen CATDAT aardbevingen zijn geweest binnen 160km van het epicentrum in de laatste 50 jaar, 1 waarvan doden 18 mensen, ze hebben allemaal dichter bij de kust geweest.
De grootste zorg is natuurlijk de Biem eilanden, de meest zuidelijke van de Shouten Eilanden. Bam is een van de meest actieve vulkanen in Papoea-Nieuw-Guinea. Het eiland ligt 55km NNO van de monding van de rivier de Sepik. Bam is ovaal van vorm, 2.4 km x 1.6 km, en beslaat 6 vierkante kilometer in het gebied. Er zijn twee pieken. De NW piek is de vulkaan top, en de SE piek is iets lager, volgens John Seach.

Missionarissen actief op Bam (Biem) Island - We hebben echter geen zekerheid dat ze vandaag nog steeds actief

3,100 mensen leven van Bam (Biem) volgens een missionaire website .
Een aantal missionarissen hebben er gereisd in de afgelopen jaren.
Een daarvan, Brandon Buser, schat dat 2,000 mensen er wonen. Vanaf 2008, de gemeenschap op het eiland besloten zich te bekeren tot het christendom in de Biem taal. Als er iemand is geweest op het eiland, is het nuttig om de typen gebouwen er vroeger kennen, of de traditionele bamboe / houten hut, of vulkanisch gesteente wordt gebruikt. We zien nu met behulp van de onderstaande video, die de traditionele houten hut is de meest voorkomende.

UPDATE 07: 52 UTC: Hebben nu bekeken de video van Brandon Buser en hun familie, hebben we gezien dat het gebouw typologieën zijn houten met rieten daken of plaat, die enige vorm van flexibiliteit zorgt voor aardbeving weerstand. De eenheid van het huis, dat werd gebouwd in 2008, ziet er heel stevig gebouwd worden, maar ook zonder veel aardbeving bestendig procedures. De meeste gebouwen zijn gebouwd op houten palen. De muur werd geplaatst met behulp van een tilt-up procedure. De lange steunen voor de veranda kijk ook redelijk instabiel tegen zijwaartse beweging.

Hopelijk werd 9.38 lokale tijd toen de aardbeving plaatsvond, de meeste mensen waren buiten de gebouwen, in de baai vissen of koken. Er is waarschijnlijk schade Biem Island.

De grond kliffen gevormd door de golfslag kan ook instabiel op de aardbeving schudden zijn.

"Als iemand nieuws kunt krijgen van Biem Island, stuur deze dan!"

UPDATE 04: 31 UTC: VAAC Darwin (Volcanic Ash Advisory Committee), die controleert het luchtruim boven Papoea-Nieuw-Guinea, heeft GEEN verslagen over eventuele vulkanische activiteit.

UPDATE 04: 17 UTC: Het oorsprong van deze aardbeving kan zowel vulkanische of tektonische zijn. We geloven nog steeds dat het tektonisch is, omdat een transformatiestoornis erg dichtbij is. De enige manier om erachter te komen wat er zeker is gebeurd, is het uitsluiten van een uitbarsting van de vulkaan.

UPDATE 04: 12 UTC: Geoscience Australia geeft ons meer hoop voor de Bam eilandbewoners. Het epicentrum zoals berekend door hen is ongeveer. 20 km van de vulkaan rand. Als dit epicentrum later wordt bevestigd, zou het risico op schade en slachtoffers veel afnemen.

UPDATE 03: 57 UTC: Het afstand van de USGS berekende epicentrum naar de krater van Bam Island is slechts 6 km!. De foutenmarge zoals gerapporteerd door USGS voor deze aardbeving is 14.2 km!

UPDATE 03: 42 UTC: Hieronder een foto van BAM Island bijna boven het epicentrum van deze aardbeving. Het eiland lijkt onbewoond, maar een lezer rapporten van 2,000 eilandbewoners en ook GDACS en USGS rapporten hebben het over honderden mensen die hier wonen. Deze mensen hebben een ernstig tot extreem schudden ervaren !

Bam vulkaan en Island, Papoea-Nieuw-Guinea - Panoramio beeldhoffelijkheid a_schneider - http://www.panoramio.com/photo/9931477

UPDATE 03: 31 UTC: In de reguliere pers wordt deze aardbeving gerapporteerd als "Geen schade of slachtoffers". Verslagen hebben het over Wewak, de stad met de meeste inwoners, maar Wewak ligt op 134 km van het epicentrum!
Niemand lijkt zich bewust te zijn van de mensen die recht op de top van het epicentrum en van het resultaat van de vulkaan.

BELANGRIJKE UPDATE: We kregen een bericht ontvangt van iemand die in Wewak, 134 km van het epicentrum. Hij wees op een sterk schudden (VI MMI) versus IV voorspeld door USGS. :

"Ik bevond me in een gebouw met een betonnen vloer, zodat het schudden niet zo sterk aanvoelde, maar de bovenlichten zwaaiden echt ... En om je informatie te corrigeren, heeft Bam Island (ook gespeld als Biem) een populatie van ongeveer 2000-mensen. Ik heb goede vrienden die daar wonen. '

UPDATE 03: 08 UTC: Omdat dit gebied afgelegen is en veel vulkanen heeft op een klein oppervlak van 50 vierkante kilometer, verwachten we niet dat de vulkanische aardbevingen door wetenschappers worden gevolgd. De relatie van de huidige zware aardbeving en een mogelijke vulkaanuitbarsting is natuurlijk zeer speculatief. De belangrijkste redenen om een ​​uitbarstingsscenario op te nemen zijn de nabijgelegen vulkaan, de zeer ondiepe diepte en het explosieve karakter van sommige uitbarstingen.

UPDATE 02: 59 UTC: De top van de vulkaan is 683 meter boven de zeespiegel en het eiland gebied is ongeveer. 5 km ²

UPDATE 02: 50 UTC: EMSC heeft gemeld een diepte van 15 km maar GFZ heeft gemeld een diepte van 5 km. Bovendien,

het epicentrum, zoals berekend door de verschillende instanties is een beetje anders. We hebben in kaart gebracht het epicentrum van de USGS, FFZ en EMSC in de afbeelding hieronder. Het afstand tot de vulkaan krater is in alle gevallen slechts een paar km.

UPDATE 02: 36 UTC: We zullen waarschijnlijk moeten wachten op satellietfoto's voordat we zullen nu of Bam vulkaan uitbarstte of niet.

UPDATE 02: 31 UTC: Op basis van de onderstaande informatie zijn we bang dat de mensen die op het vulkanische Bam-eiland leven een groot risico lopen, zelfs als ze in houten huizen wonen. De kans op aardverschuivingen (ook onderzeese aardverschuivingen) kan niet worden uitgesloten. Deze angst strekt zich nog verder als de vulkaan zou zijn uitgebarsten.

UPDATE: De geringe diepte en de onzekerheid van het epicentrum (een foutenmarge moet in aanmerking worden genomen) zijn het maken van een vulkanische aardbeving mogelijk, maar de grote omvang zeer ongebruikelijk zou moeten zijn.
Bam Island vulkaan informatie : Het kleine 2.4 x 1.6 km-eiland Bam is de top van een grotendeels ondergedompelde vulkaan die een van de meer actieve is in Papoea-Nieuw-Guinea. Bam is het SE-meest van de Schouten-eilanden en ligt voor de kust van Nieuw-Guinea, ongeveer 40 km NNE van de monding van de Sepik-rivier. Een steile ommuurde topkrater van 300 m breed en 180 m diep is de bron van de recente uitbarstingen van Bam, die ervoor zorgde dat de bovenste helft van de kegel schaars begroeide. Een NE-trending aardverschuiving scarp strekt zich uit over het bovenste deel van de Andesitische vulkaan van de ZW-kust, en een groot onderzeeër puin-lawine deposito's ligt in het zuiden en ZW. De jongere topconus begraaft gedeeltelijk de oostelijke kant van de instorting. Een recente lava platform op de noordflank ondersteunt alleen dorpen het kleine eiland. Historische uitbarstingen, geregistreerd sinds 1872, zijn beperkt tot kleine tot matige explosieve activiteit van de top krater. Een uitbarsting op Bam (Papoea-Nieuw-Guinea) leidde bijvoorbeeld tot het verlaten van het eiland voor meerdere jaren.

UPDATE: De maximale schudden zoals verwacht door de USGS zal zijn =
X MMI: Extreme schudden voor 212 mensen
VIII: Ernstige schudden voor 161 mensen
VII: zeer krachtig schudden voor 140-mensen
VI: sterke schudden voor 30,000 mensen
V: matig schudden voor 432,000 mensen
IV: licht schudden voor 3,018,000 mensen

Shaking kaart (geel = sterke schudden gebied) - Kaart met dank USGS

UPDATE: Het epicentrum van de aardbeving ligt zeer dicht bij Bam Island, Een actieve vulkanische eiland met slechts een paar dorpjes en met een waarschijnlijk mensen tellen van 314.
Het kan niet worden uitgesloten, hoewel de kans heel klein is, dat dit aardbeving kan verband houden vulkanisme. Bam is een actieve vulkaan, die een laatste uitbarsting in 1960 gehad.

UPDATE: Communicatie met dit deel van de wereld zal vrijwel onbestaande zijn. Het kan enkele dagen duren voordat het uiteindelijke resultaat van deze aardbeving zichtbaar voor de rest van de wereld zal zijn.

UPDATE: Wij verwachten dat Noord-Australië zou hebben gevoeld deze aardbeving als een zwakke schudden.

UPDATE: Door de enorme energie van deze aardbeving, zal worden gevoeld in een bereik van meer dan 1,000 km.

UPDATE: Het epicentrum ligt in een afgelegen off-shore gebied van het eiland.

Een zeer sterke ondiepe magnitude 6.8-aardbeving vond plaats op maandag 10 augustus nabij de kust van Papoea-Nieuw-Guinea op 1 bij 9: 38 lokale tijd. Kort na de aardbeving hebben de tsunami en het waarschuwingscentrum in de Stille Oceaan een verklaring uitgegeven dat er GEEN wijdverspreide tsunami wordt verwacht van deze aardbeving. Het epicentrum van de aardbeving ligt op slechts 6 km van het vulkaaneiland Bam (Biem), een eiland bevolkt door ongeveer 2,000 inheemse mensen.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.8
UTC-tijd: Zondag, juli 31, 2011 op 23: 38: 57 UTC
Lokale tijd in epicentrum: maandag, augustus 01, 2011 op 09: 38: 57 AM bij epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 16.8 km
Geo-locatie (s):
134 km (83 mijl) E van Wewak, Nieuw-Guinea, PNG
211 km (131 mijl) NNW van Madang, Nieuw-Guinea, PNG

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
GDACS aardbeving rapport
NOAA tsunami rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه

Comments

  1. Jason Stuart zegt

    De Brandon Buser en Thomas Depner families zijn alle op dit moment in Wewak en veilig.