Vancouver is een mogelijke zware aardbeving doel, maar slechts weinig zorg over!

Xinhua on line nieuws-site heeft een artikel geschreven, die we graag gedeeltelijk opnieuw af te drukken. We moedigen onze lezers (en vooral onze Canadese lezers) om het te lezen in volle.
We oorspronkelijke plaats van dit artikel in oktober 2010, maar het is nog steeds actueel en als we een vertienvoudiging van de bezoekers hebben vandaag, we zijn blij om het te publiceren.

Earthquake-Report.com stemt voor 200% op de inhoud van dit artikel.

Vancouver

Image by ecstaticist via Flickr

Met zijn ligging in het Cascadia subductiezone, Een seismisch-actief gebied, de vraag is niet of een aardbeving zal raken van de Canadese stad, maar wanneer.

Al generaties Vancouverites heb gehoord dat een grote aardbeving is te wijten aan de stad "elke 500 jaar ooit" hit, maar het is nooit gebeurd. Dientengevolge zijn bewoners gegroeid somber en zelfs onverschillig voor de mogelijkheid dat ooit gebeurt. De laatste grote aardbeving werd gedacht te hebben geraakt de stad ongeveer 300 jaar geleden, lang voordat de westerse kolonisten arriveerden.

Maar toch, met zijn ligging aan de Pacifische westkust, langs een stuk dat Anchorage, Seattle, San Francisco en Los Angeles, steden die allemaal zijn geraakt en beschadigd door aardbevingen omvat nieuw onderzoek punten out tijd Vancouver kon dichterbij dan oorspronkelijk gedacht.

Volgens onderzoek vrijgegeven door de Universiteit van Oregon eerder dit jaar, is er een een-in-drie kans dat er een grote aardbeving zou de Pacific Northwest, een gebied dat de thuishaven van Seattle, Portland, Vancouver en Victoria, slaan in de komende 50 jaar.

De onderzoekers geloven dat Cascadia is niet een grote subductie-zone die zich uitstrekt van het noorden van Californië naar British Columbia, zoals eerder gedacht, maar ten minste vier afzonderlijke segmenten. Zij stellen voor dat in plaats van de gehele schuld scheurt in een keer, zal het in kleinere delen te breken met frequentere aardbevingen.

"We moeten er klaar voor te zijn," zegt Vancouver Burgemeester Gregor Robertson, die het milieu heeft gemaakt voor de stad zijn topprioriteit sinds zijn aantreden twee jaar geleden. "Er is een grote rol weggelegd voor de burger te worden voorbereid. Ik denk niet dat Vancouverites zijn ergens in de buurt zo klaar als ze zouden moeten zijn in hun huizen. We zien beduidend meer energie en paraatheid en bewustwording rond Californië, bijvoorbeeld. We zijn op zoek naar een aantal van hun opleidingen inspanningen om hier uit te voeren. "

Hoffelijkheid Xinhuanet.com We moedigen onze lezers aan het artikel volledig te lezen

Comments

  1. Er is ook een National Geographic special over deze Mega Quake:
    http://channel.nationalgeographic.com/episode/mega-quake-5563

  2. Geweldig artikel! Bedankt voor het opnieuw plaatsen van dit. Ik heb nog nooit in dit artikel voor.
    Grappig, maar vanmorgen hadden we een M4.0 aardbeving voor de kust.
    http://earthquakescanada.nrcan.gc.ca/recent_eq/2011/20110729.0956/index-eng.php