Actieve vulkanen in de wereld van 20 / 07 / 2011 om 26 / 07 / 2011

De Wekelijks Volcanic Activity Report is een samenwerkingsproject tussen de Smithsonian Global Vulkanisme Program en uw US Geological Survey's Volcano Gevaren Program.
bijgewerkt elke week (Meestal woensdag), aankondigingen van vulkanische activiteit gepost op deze pagina's zijn voorlopig en kunnen veranderen als gebeurtenissen worden in meer detail bestudeerd. Dit is niet een volledige lijst van alle vulkanen van de Aarde tot uitbarsting tijdens de week, maar een overzicht van de activiteit van vulkanen die criteria in detail besproken in het hoofdstuk "Criteria en Disclaimers" te ontmoeten. Zorgvuldig beoordeeld, gedetailleerde rapporten op verschillende vulkanen worden maandelijks gepubliceerd in het Bulletin van de Global Vulkanisme Network.

Nieuwe activiteit, Onrust of activiteit wijzigen

AMBRYM Vanuatu (SW Pacific) 16.25 ° S, 168.12 ° E; top hoogte. 1334 m
Satellietbeeld van deze vulkaan
Op basis van pilootobservaties en analyses van satellietbeelden meldde de Wellington VAAC dat op 19 juli steeg een aspluim uit Ambrym tot een hoogte van 3 km (10,000 ft) boven zeeniveau en dreef 185 km NW.
Beschrijving vulkaan: Ambrym, een grote basaltvulkaan met een 12 km brede caldera, is een van de meest actieve vulkanen van de boog van de Nieuwe Hebrides. Een dikke, bijna uitsluitend pyroclastische opeenvolging, aanvankelijk dacitisch, dan basaltisch, bedekt de lavastromen van een pre-caldera schildvulkaan. De caldera werd gevormd tijdens een grote Plinese uitbarsting met dacitische pyroclastische stromingen ongeveer 1900 jaar geleden. Post-caldera-uitbarstingen, voornamelijk van Marum- en Benbow-kegels, hebben de calderavloer gedeeltelijk gevuld en lavastromen geproduceerd die op de calderavloer opdampten of door gaten in de caldera-rand overstroomden. Post-caldera-uitbarstingen hebben ook een reeks scoria-kegels en -maren gevormd langs een spleetsysteem georiënteerde ENE-WSW. Uitbarstingen hebben zich blijkbaar bijna jaarlijks voorgedaan in de historische tijd vanuit kegels in de caldera of vanuit flankopeningen. Van 1850 tot 1950 was de rapportage echter meestal beperkt tot extra-caldera-uitbarstingen die de lokale bevolking zouden hebben getroffen.

AOBA Vanuatu (SW Pacific) 15.40 ° S, 167.83 ° E; top hoogte. 1496 m
Satellietbeeld van deze vulkaan
Op basis van analyse van gegevens verzameld door de Vanuatu Meteorology and Geohazards Department (VMGD), rapporteerde het Vanuatu Geohazards Observatorium dat een kleine reeks explosies vanuit Aoba plaatsvonden op 10 juli. Foto's toonden aan dat de vulkaan op 12 juli stil was, hoewel voortdurende aardbevingen werden ontdekt. Op 18 juli bleef het Vanuatu Volcano Alert Level (VVAL) op 1 (op een schaal van 0-4).
Beschrijving vulkaan: Aoba, ook bekend als Ambae, is een massieve 2500 cu km basaltische schildvulkaan die de meest volumineuze vulkaan van de Nieuwe Hebriden-archipel is. Een uitgesproken NE-SW-trending riftzone bezaaid met scoria-kegels geeft het 16 x 38 km-eiland een langwerpige vorm. Een brede pyroclastische kegel met drie kratermeren bevindt zich op de top van de schildklier in Hawaï-stijl binnen de jongste van minstens twee geneste caldera's, waarvan de grootste 6 km in diameter is. Post-caldera explosieve uitbarstingen vormden de top kraters van Lake Voui (ook gespeld Vui) en Lake Manaro Ngoru over 360 jaar geleden. Een tufsteenconus werd gebouwd in Lake Voui over 60 jaar later. De laatst bekende flankuitbarsting, ongeveer 300 jaar geleden, vernietigde de bevolking van het Nduindui-gebied nabij de westkust.

Mount Cleveland stratovolcano - Afbeelding met dank aan volcano.si.edu

CLEVELAND Chuginadak Island 52.825 ° N, 169.944 ° W; top hoogte. 1730 m
Satellietbeeld van deze vulkaan
AVO meldde dat op 20 juli de Volcano Alert Level voor Cleveland werd verhoogd naar Advisory, en de luchtvaartkleurcode is verhoogd naar geel, vanwege thermische afwijkingen zichtbaar in satellietbeelden van 19-20 en 22 juli. Bewolking verhinderde observaties tijdens 21 en 23-26 juli. Er was geen actuele seismische informatie beschikbaar omdat Cleveland geen realtime seismisch netwerk heeft.
Beschrijving vulkaan: Symmetrische Mount Cleveland stratovulkaan is gelegen aan de westkant van het onbewoonde halter-vormige Chuginadak Eiland in de oost-centrale Aleoeten. De 1,730 m hoge stratovulkaan is de hoogste van de eilanden van de Vier Bergen-groep en is een van de meest actieve in de Aleoeten. Tal van grote lavastromen dalen de flanken. Het is mogelijk dat sommige 18th te eeuwse uitbarstingen toegeschreven aan Carlisle 19th (een vulkaan gelegen aan de overkant van de Carlisle Pass Strait naar het NW) moet worden toegeschreven aan Cleveland. In 1944 produceerde Cleveland de enige bekende fataliteit van een Aleutian uitbarsting. Recente uitbarstingen van Mt. Cleveland werden gekenmerkt door kortstondige explosieve as uitstoot, soms begeleid door lava fountaining en lavastromen langs de flanken.

ETNA Sicilië (Italië) 37.734 ° N, 15.004 ° E; top hoogte. 3330 m
Satellietbeeld van deze vulkaan
Sezione di Catania - Osservatorio Etneo meldde dat de zevende uitbarsting van de Etna in 2011 plaatsvond door de actieve krater op de E-flank van de SE Crater-kegel. Op 24 juli begon krachtige Stromboliaanse activiteit in de krater, nam geleidelijk toe gedurende de nacht en culmineerde op 25 juli. Stromboliaanse activiteit veranderde geleidelijk in een pulserende lavafontein, vergezeld van steeds volumineuzere asemissies. De fontein schommelde tussen 250 en 300 m boven de krater met een paar stralen die 350 m stegen. Lava stroomde door een bres op de rand van de E krater en verdeeld in meerdere parallelle stromen die de basis bereikten van de steile W-helling van de Valle del Bove in de buurt van Monte Centenari. Pluimen dreven E en veroorzaakten asval tussen de dorpen Fornazzo en Milo aan de flank (10 km O), en de Ionische kust bij Riposto (18 km O). De laatste fase van de uitbarsting werd gekenmerkt door een reeks gewelddadige explosies die luide detonaties produceerden die te horen waren in de E- en SE-sectoren van de vulkaan.
Beschrijving vulkaan: Etna, torent boven Catania, de tweede grootste stad van Sicilië, heeft een van 's werelds langste gedocumenteerde verslagen van historische vulkanisme, die teruggaat tot 1500 BC. Historische lavastromen bestrijkt een groot deel van het oppervlak van deze enorme basaltische stratovulkaan, de hoogste en meest omvangrijke in Italië. Twee stijlen van eruptieve activiteit typisch voorkomen bij Etna. Aanhoudende explosieve uitbarstingen, soms met kleine lava uitstoot, vinden plaats van één of meer van de drie prominente top kraters, de Central Crater, NE krater, en SE krater. Flank uitbarstingen, meestal met een hogere effusie tarieven, komen minder vaak voor en zijn afkomstig van kloven die progressief openen naar beneden uit de buurt van de top. Een periode van meer intense intermitterende explosieve uitbarstingen van de top kraters Etna begon in 1995. De actieve vulkaan wordt bewaakt door het Instituto Nazionale di Geofisica e Volcanologia (INGV) in Catania.

LOKON-EMPUNG Sulawesi 1.358 ° N, 124.792 ° E; top hoogte. 1580 m
Satellietbeeld van deze vulkaan
CVGHM rapporteerde dat gedurende 20-21 juli seismiciteit en visuele waarnemingen van de Tompaluan-krater, in het zadel tussen de Lokon-Empung-pieken, aangaven dat de activiteit hoog bleef. Op 20 juli stegen pluimen 100-500 m boven de krater uit, en tijdens 21-24 juli stegen witte pluimen 100-300 m boven de krater uit. CVGHM merkte op dat, sinds de uitbarsting op 18 juli, de meeste gegevens een daling van de activiteit vertoonden en daarom op 24 juli werd het waarschuwingsniveau verlaagd naar 3 (op een schaal van 1-4). Inwoners en toeristen waren niet toegestaan ​​binnen een straal van 3 km rond de krater. Een nieuwsartikel verklaarde dat op diezelfde dag ongeveer 5,000 geëvacueerde inwoners naar huis terugkeerden, en ongeveer 200 mensen in schuilplaatsen bleven.
Beschrijving vulkaan: De twee vulkanen Lokon en Empung, die ongeveer 800 boven de vlakte van Tondano uitsteken, behoren tot de meest actieve vulkanen van Sulawesi. Lokon, de hoogste van de twee toppen (waarvan de toppen slechts 2.2 km uit elkaar liggen) heeft een vlakke, kraterloze top. De morfologisch jongere Empung-vulkaan heeft een 400-m-brede, 150-m-diepe krater die het laatst uitbrak in de 18-eeuw, maar alle daaropvolgende uitbarstingen zijn afkomstig van Tompaluan, een 150 x 250 m brede dubbele krater in het zadel tussen de twee pieken. Historische uitbarstingen hebben voornamelijk kleine tot middelgrote aspluimen voortgebracht die af en toe landbouwgebieden en huizen hebben beschadigd, maar lava-koepelgroei en pyroclastische stromingen hebben zich ook voorgedaan.

SOPUTAN Sulawesi 1.108 ° N, 124.73 ° E; top hoogte. 1784 m
Satellietbeeld van deze vulkaan
CVGHM meldde dat op 3 juli een explosie van gloeiend materiaal uit Soputan werd gevolgd door een 6 km hoge aspluim en een pyroclastische stroom die tot 4 km W reed. Later die dag rees een dichte witte pluim 50 m boven de krater op . Op 20 juli merkte CVGHM op dat sinds 4 juli de seismiciteit was afgenomen en alleen diffuse witte pluimen tot 75 juli 18 m boven de krater stegen. De Het waarschuwingsniveau werd op 2 juli verlaagd naar 1 (op een schaal van 4-19). Het was bezoekers en bewoners verboden om binnen een straal van 4 km van de krater te gaan.
Beschrijving vulkaan: De kleine conische vulkaan van Soputan op de zuidelijke rand van de Quaternary Tondano-caldera is een van de meest actieve vulkanen van Sulawesi. In de historische tijd heeft de uitbarsting zowel de topkrater als Aeseput omvat, een prominente NE-flankopening die in 1906 werd gevormd en tot 1924 de bron was van intermitterende grote lavastromen.

Lopende activiteit: | Karymsky, Eastern Kamchatka (Rusland) | Kilauea, Hawaii (VS) | Kizimen, Oost-Kamchatka (Rusland) | Puyehue-Cordón Caulle, Centraal Chili | Sakura-jima, Kyushu | Shiveluch, Central Kamchatka (Rusland)
Voor meer informatie over de vulkanen met Lopende activiteiten, Dan kunt u Klik hier

QuakeSOS is ontwikkeld om actief te helpen mensen die gevangen zitten in een aardbeving + levert "Earthquake Report" informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een Gratis iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck (SOS aardbevingen), de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exWet GPS-locatie) En is voortdurend het voeden van de gebruikers met "Aardbeving Report" nieuws. Samen met uw eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS uw dichtstbijzijnde aardbeving vriend.
a