Zeer sterke kust aardbeving / naschok in de buurt van Ofunato, Japan

Overzicht aardbeving: Bij 1.34 PM (13: 34) heeft een zeer sterke naschok het kustgebied van Ofunato geschud. Theearthquake had een kracht van 6.4 volgens USGS. De kust van Ofunato werd zwaar beschadigd tijdens de 11-aardbeving en tsunami in maart.

Intensiteitskaart met dank aan JMA Japan - Oranje: 5 + Geel: 5-

FINALE UPDATE 25 / 07 05: 49 UTC:
Er zijn 2-gebouwen beschadigd in Tono, in de prefectuur Iwate.
6 niet-woongebouwen zijn ook gedeeltelijk beschadigd.
Bovendien was één onderwijsinstelling beschadigd en ook een reinigingsinstallatie.
Er is geen schade aan nucleaire installaties opgetreden.
De schade geeft CATDAT ORANJE aan.

07: 15 UTC: JMA heeft zijn aardbevingsparameters herzien tot een grootte van 6.4 @ een diepte van 47 km.

06: 46 UTC: FDMA is begonnen met een beoordeling of schade of letsel is veroorzaakt door deze aardbeving. Ze hebben nog geen schade of verwondingen gemeld.

UPDATE : Earthquake-Report.com verwacht geen grote schade veroorzaakt door deze aardbeving vanwege de diepte van 40 km.

UPDATE: De impact kan "ernstig" worden genoemd, omdat veel mensen zijn gedood tijdens de tsunami en een aardbeving met een intensiteit van 5 + kan een zwaar schudden worden genoemd.

UPDATE: JMA Japan rapporteert een 5 + -intensiteit (op een schaal van 0 tot 7) voor de volgende locatie:
Tono-shi Matsuzakicho
JMA Japan rapporteert een 5-intensiteit (op een schaal van 0 tot 7) voor de volgende locatie:
Takizawa-mura Ukai en Hanamaki-shi Ohasamamach

UPDATE: NO tsunami waarschuwingen zijn afgegeven

UPDATE: JMA Japan meldt een grootte van 6.5 op een diepte van 40 km

Kesennuma - Panoramio foto met dank aan Kosoniya - http://www.panoramio.com/photo/52855145

Ofunato: een geschiedenis van tsunami-rampen
Ōfunato ligt vrij dicht bij een onderzeese vulkaan en lijdt aan frequente aardbevingen van verschillende schalen. De aardbeving van 1896 Meiji-Sanriku veroorzaakte een tsunami van 25-meter die 27,000-mensen in Sanriku doodde. De 1933 Sanriku-aardbeving had een kracht van 8.4 en veroorzaakte een tsunami van 28-meter die 1522-mensen doodde. De stad werd internationaal beroemd toen het werd getroffen door een tsunami veroorzaakt door de aardbeving Valdivia in Chili op 22 mei 1960. Binnenstad van Ofunato na de 2011-tsunami. Ōfunato haalde opnieuw de krantenkoppen toen het zwaar werd beschadigd tijdens de 2011 Tōhoku-aardbeving en tsunami. De golf heeft naar schatting een hoogte van 23.6 meter bereikt. De tsunami liep door de smalle baai binnen en bleef 3 kilometer landinwaarts. Het theater van de stad was een van de weinige gebouwen die overeind bleven (en opmerkelijk genoeg onbeschadigd was) en bood onderdak aan ongeveer 250-overlevenden. Voorlopige tellingen vermeld 3,498 huizen uit 15,138 huizen in de stad verwoest door de tsunami en 305 levens werden bevestigd verloren. Ten minste zes van de door 58 aangewezen evacuatiesites van de stad werden overspoeld door de tsunami. (Bron Wikipedia)

Bij 1.34 PM (13: 34) heeft een zeer sterke naschok het kustgebied van Ofunato geschud. De aardbeving had een kracht van 6.4 na USGS. De kust van Ofunato werd zwaar beschadigd tijdens de 11-aardbeving en tsunami in maart.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.4
UTC-tijd: Zaterdag juli 23, 2011 op 04: 34: 24 GMT
Lokale tijd in epicentrum: zaterdag, juli 23, 2011 op 01: 34: 24 PM in epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 35.7 km
Geo-locatie (s):
2 km ten ZO Ofunato (Pop 35,418)
50 km van Kesennuma
81 km ten NO Ishinomaki (Pop 117,233)

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه