Zeer sterke kust aardbeving in Luzon, Filippijnen

Mogen wij u vriendelijk vragen mensen die deze aardbeving hebben gevoeld om hun ervaringen te delen met onze lezers (formulier hieronder).
Om het volledige verhaal te lezen zoals het gebeurde, raden wij onze lezers om te beginnen aan de onderkant van de pagina (aardbeving gegevens) en te blijven gaan omhoog.
Overzicht aardbeving: Zeer sterke maar diepe aardbeving in Luzon, Filippijnen. Kort nadat de eerste gegevens in Europa werden gepubliceerd, was de diepte van het hypocentrum + 60km (zeer veilig). Na 2 uur publiceerde Phivolcs echter een ondiepe diepte van 30 km, wat ons veel zorgde.

Landschap in de buurt van San Marcellino (epicentrum gebied) - Panoramio beeldhoffelijkheid www.travel-guide.ph - http://www.panoramio.com/photo/41161986

LAATSTE UPDATE 26 / 07 / 2011 -14: 35 GMT: Wij hebben het genoegen u te kunnen melden dat na controle van onze vele bronnen, geen schade of gewonden zijn gemeld voor deze aardbeving.

Lees ook: Luzon (Filipijnen) aardbeving 26 / 07 / 2011: Ik heb gevoeld Het rapporteert van onze lezers

21: 36 UTC: USGS heeft opnieuw berekend en bijgewerkt zijn aardbeving gegevens en rapporten nu bijna dezelfde parameters dan PHIVOLCS. Magnitude 5.9 op een diepte van 35 km.

20: 56 UTC: Zover 3 naschokken worden opgenomen: M @ 3.9 02: 12 AM, M 4.0 @ 03: 10 AM en M 2.8 @ 03: 43 AM (alle lokale tijden)

19: 39 UTC: PHIVOLCS meldt de volgende intensiteiten de volgende locaties:
Intensiteit IV - Clark, Pampanga; Obando, Bulacan; Quezon City; Manila; Alabang, Muntinlupa; Bacoor, Cavite
Intensiteit III - Makati; Pasig; Taguig; Mandaluyong; Tagaytay; Cabanatuan City, Nueva Ecija
Intensiteit II - Baguio City
PHIVOLCS intensiteitsschaal gaat van I tot en met X.
MMI schalen (Modified Mercalli Scale), die wordt gebruikt door Earthquake-Report.com gaat van I tot XII

19: 30 UTC: PHIVOLCS (Filipijnen) meldt een omvang van 5.9 op een diepte van 30 km

Earthquake-report.com heeft een korte video gemaakt met wat inhoud van dit artikel. We adviseren echter dat de mensen die echt geïnteresseerd zijn in deze aardbeving het volledige artikel moeten lezen, omdat het een volledig verhaal over deze gebeurtenis geeft.

19: 13 UTC: Naschokken kan worden verwacht, maar normaal voorkomend in dezelfde diepe lagenDit betekent dat ook de naschokken waarschijnlijk onschadelijk.

18: 20 UTC: Normaal gesproken zal alleen VII MMI en het potentieel om ernstige schade veroorzaken.

17: 59 UTC: Onder de USGS schudden kaart met de IV en V MMI schudden in een uitgestrekt gebied rond het epicentrum

Schudden Kaart van de aardbeving Luzon juli 26 2011, Filippijnen - Courtesy USGS

17: 54 UTC: Typisch voor een diepe aardbeving als deze is dat miljoenen mensen ervaren dezelfde schudden. De echte Vilt Rapporten zijn volledig in lijn met de voorspellingen van de seismologische Agencies zoals USGS.

17: 52 UTC: ER BESTAAT Geen tsunami gevaar deze aardbeving.

BELANGRIJKE UPDATE: 3,982,000-mensen zullen een gematigd schudden ervaren. 30 miljoen mensen licht schudden.
Nog na deze gegevens, zijn wij van mening dat deze aardbeving niet gevaarlijk zal zijn.

UPDATE 17: 38 UTC: Op basis van de meldingen van EMSC en USGS en GFZ, earthquake-Report.com noemt deze aardbeving als Niet gevaarlijk (Als de huidige voorlopige datum worden bevestigd)

UPDATE 17: 36 UTC: USGS meldt een Omvang van 5.9 op een diepte van 61 km.

UPDATE 17: 35 UTC: Het epicentrum zoals gerapporteerd door EMSC is hieronder San Narciso

Zeer sterk maar diep aardbeving in Luzon Filippijnen. Normaal gesproken aardbeving worden ingepakt als de scherptediepte van de aardbeving is DEEP en de aardbeving golven verloren meeste van hun energie bij aankomst aan het oppervlak.

VILT Rapporten als aangekomen bij earthquake-report.com:
Rizal:
Ik zat te kletsen met mijn man, de computer klok zei 1: 16am (GMT + 8), toen ik voelde het bed bewegen. Ik verhuisde om te zitten op de vloer. Het schudden was meer een side-ways beweging, schommelen oost-to-west. Mijn vriend, die misschien woont 30km weg zei dat het haar wakker en maakte haar duizelig.
Quezon City: Juli 25, 2011. rond 1: 20 uur. duurde 2-3 minuten (MMI V matig schudden)
manilla : Het schudden duurde ongeveer een minuut (MMI V matig schudden)
Makati : 1: 15 AM, Locatie: Makati Business District, Filippijnen als van 07-26-11 (MMI V matig schudden)
??? : Ik woon in een hoog appartementsgebouw en voelde het wuivende ALOT
manilla : Ik denk dat het een matige het duurde ongeveer meer dan 10 seconden (MMI V matig schudden)
??? : John Manzongo, de aardbeving was matig volgens mij, maar mijn collega's bij ITCILO Centre stormde onze collegezaal
manilla : Ik voel me misselijk met mijn kamer bewegen krachtig (MMI VI sterke schudden)
Mandaluyong City : Ik was in bed op de 25th verdieping van mijn Appartement gebouw toen voelde ik een slingerende beweging die mijn appartement kraken gemaakt en maakte het moeilijk voor mij om in evenwicht te brengen toen ik opstond. Dit duurde ongeveer 20-30 seconden (MMI V matig schudden)
manilla : Ik denk dat het een matige het duurde ongeveer meer dan 10 seconden (MMI V matig schudden)
Taguig City : Vrij zwak schudden voelde vanaf de tweede verdieping van ons huis van ongeveer 20-30 seconden. Zeker niet een sterke aardbeving (MMI III zwak schudden)
manilla : Ottavo piano di un albergo een Manilla, agitazione e tutti all'esterno. ora sembra ok (MMI V matig schudden)
Mandaluyong : Ik ben op kantoor toen plotseling alle openingen en verlichting schommels en mijn pc start heftig te trillen .. is er een after shock verwacht ?? (MMI VI sterke schudden)
Balenpers, Aurora: Ik was aan het surfen internet en besloot om mijn pc stilgelegd toen ik voelde het. Ik dacht dat ik was gewoon duizelig, maar ik besefte dat het al aardbeving toen ik zag dat mijn drinkwater uit mijn glas schudden.
San Antonio Zambales : San antoino zambales filippijnen zeer dichtbij centrum wow uit bed gaan uit kant slechts enkele dingen vallen van planken maar schommelen veel uit kant dan na zorgen over tusimin als op het strand geen godsdienst (MMI VI sterke schudden)
Makati : Vilt uit de 32nd verdieping van ons kantoorgebouw. Duurde een minuut of zo. De blinds trilden en de dranken in hun containers werden merkbaar kabbelende (MMI V matig schudden)
manilla : Ik woon op de 50e verdieping in een flat in Fort Bonifacio en was volledig geschrokken van het schudden. Mijn man is weg in de VS en ik ben hier met de kinderen doodsbang dat er weer een zal zijn (MMI VI sterk schudden)
Tarlac : Het was licht aan het begin en een plotselinge schok dat mijn hart haalde !! Zo eng (MMI VI sterke schudden)
Baguio : Voelde het om ongeveer verleden 1: 00 uur vandaag, juli 26, 2011. Het was niet erg sterk, maar het duurde ongeveer tien seconden.
Clark - Angeles City: voelde een slingerende beweging van links naar rechts van ongeveer 10-15cm die duurde ongeveer 20 tweede max, Clark / Angles Stad zone. Niet ver van het centrum van de aardbeving in de buurt van Subic (MMI V matig schudden)
manilla : Ik was in een kantoor op de zesde verdieping toen voelde ik plotseling duizelig. Het duurde 45 seconden denk ik (MMI V matig schudden)
Orani, Bataan: Ik nam thuis telefoontjes toen ik die schok voelde ... dat was sterk omdat ik echt voelde dat het trilde ... het was de tweede keer dat ik die intensiteit voelde de eerste was in ortigas een paar jaar geleden
manilla : Ik was in mijn huis surfen op het net toen mijn computer monitor begon te zijdelings schudden. Ik had deze plotselinge angst en realiseerde me dat ik ben niet alleen duizelig gevoel, maar het ervaren van een echte aardbeving. Ik voelde het schudden bij precies 1: 23 AM (MMI IV licht schudden)
Malabon Stad : Ik was thuis in Malabon City, niets gevoeld hier. Ik was gewoon te wachten op mijn familielid en hun vrienden. De band kwam in mijn locatie alleen deze 5: 00 AM. ze waren in de bus, maar was erg wankel vanwege de aardbeving gevoeld terwijl ze rijden op de snelweg. Ze moeten stoppen, maar ze Arent zeker omdat ze in de buurt van de zee.
Ortigas, Pasig : Ik was het verwerken van een nieuwe klant voor het opzetten van een account, toen plotseling voelde dat mijn stoel is wankel en dan zwaaien voor ongeveer een minuut. Het liet me schrikken echt.
Bonifacio Global City, Taguig City : 16th vloer in de 31st Straat van Bonifacio Global City, Taguig City. We voelden het schudden en het is heel sterk en kan duizeligheid veroorzaken. Het laatste minuten 2 1: 16-18AM.
Mandaluyong : het was beangstigend, ik werk op een 45th verdieping van een gebouw hier in Mandaluyong toen de aardbeving plaatsvond. Het gebeurde rond 1am toen het gebeurde. We voelden echt dat het hele kantoorgebouw trilde. Als ik de beweging zou beschrijven, zoals die van een bamboeplant, zodra er een harde wind erop blies. De beweging begon met het op en neer gaan van de vloer gedurende een paar seconden, het is alsof iemand het gebouw optilde en naar beneden bracht, daarna schudde de hele ruimte opzij. Iedereen had een paniekaanval. We zijn erin geslaagd om het gebouw uit te gaan met behulp van de nooduitgangtrap. Eens iedereen op de begane grond. Iedereen had het gevoel dat ze allemaal duizelig waren. Ik hoop dat dit niet langer zou gebeuren
Imus, Cavite Ik sliep op de bank toen ik voelde wat beweging. Ik dacht dat iemand was het schudden van de bank! Ik zeg het was nogal een sterke schudden, want het maakte me wakker en voelde de snelle beweging van de bank. Zwaaien de kroonluchter duurde meer dan een minuut. Het was eng, maar dank God niemand werd gemeld gewond.
Bonifacio GC, Taguig City, Manila : Vilt op de 17th verdieping van de flat op 28th Street, Fort Bonifacio. Het maakte me up- matras trillen / schudden en voelde het gebouw slingeren, eng en desoriënterende (MMI V matig schudden)
Olongapo : Ik lag te slapen op het moment en opeens wakker omdat mijn bed trilde (MMI VI sterke schudden)
Baguio : Ik was al op mijn bed na middernacht en de vloer begon te bewegen. Ik dacht dat ik alleen maar duizelig, maar toen ik stapte uit, een deel van de hangende medailles in de woonkamer werden licht swingende ,,, (MMI V matig schudden)
La Union : Ik was snel in slaap toen ik voelde het schudden rond 1: 21am. Mijn opa en oma ook gevoeld d licht schudden. toen ik ging 2 d CR, zag ik de deur in beweging en het is sterker die tijd, misschien is het bcos van de naschok
Makati : Het is mij overkomen voor de eerste keer en ik ben erg bang. Ik was op 30th vloer toen ik de schokken. Ik dacht dat het mijn verbeelding, maar ik werd driemaal geschud in minder dan 50 seconden (MMI III zwak schudden)
Ortigas Center : Ik was in de slaapvertrekken op 27th flr dan, dacht dat het was iemand trekken op de stoel bec het bewoog grappig. Benieuwd hoe veel druk van het gebouw konden verdragen of nooit zou er een naschok zijn (MMI IV licht schudden)
Bulacan : Ik voelde het schudden in mijn huis en de foto's en spiegels zwaaiden om 10-15 seconden. Gevoel voor duizeligheid en paniek was in mij toen dit gebeurde. Geen schade gevonden en Godzijdank is iedereen veilig. Mijn man was hier niet bij mij, dus de angst was alleen erger alleen alleen te zijn met alleen onze kinderen en yaya's. Dank u Heer voor het zorgen voor iedereen en door deze tijd (MMI VI sterk schudden)
manilla : Ik wachtte op een late avondshow op de bank, toen ik de bank voelde trillen. Ik dacht dat ik duizelig was, maar ik zie onze muren trillen. Ik stond zelfs op en voelde het nog meer. Ik ging door ons altaar buiten de kamer en sprak een snel gebed uit (MMI V gematigd schudden)
Malate : La verdad que estaba chateando con una sobrina y de repente fui al balcon y me senti algo como Mareado, Yo vivo en un edificio en el 25 piso y recorde como Cuando uno esta en un barco y el tiempo no es bueno, solamante en el momento pense que ra yo el que me Sentia mal, Cuando vi las publicaciones en la manana me dio cuenta que si era un Sismo. Esto es en Filipinas, exactamente en Malate, Manila.
Tarlac : We waren opleiding en plotseling de computers werden wuivende en alles was zijwaarts bewegen ... de meesten van ons in de kamer voelde duizelig vanwege de beweging ... (MMI V matig schudden)
Santa Rosa Laguna : Was bij het trainng-examen aan het examen toen we het schudden voelden. Duurde ongeveer 10seconds. Mijn vrouw die in San Pedro is, Laguna voelde het ook (MMI V gematigd schudden)
San Ildefonso : we voelden ook de aardbeving hier in San ildefonso, bulacan. ik lag die tijd al te slapen. toen werd ik plotseling wakker omdat ik naar de ontspanningsruimte moest gaan ... toen ik plotseling voelde dat mijn bed trilde ... er was niemand naast me ... toen probeerde ik op mijn bed te zitten, het trilde nog steeds ... ik besefte plotseling dat het een aardbeving was ... ik bad onmiddellijk en vroeg God om een ​​bericht waarom het gebeurde ... (MMI IV licht schudden)
Caloocan : Ik was net achter mijn computer, toen ik me opeens raar voelde, alle dingen bewegen en om zeker te zijn, ik kijk naar een chandilier, het bewoog en trilde, ik was een tijdje bang, ik besloot om niet te bewegen want ik weet dat het maar seconden zal duren, godzijdank, ik voel dat het een lichte trilling was, het is niet alarmerend voor mij, ik ben niet op een exact epicentrum (MMI IV licht schudden)
??? Ik lag op mijn bed samen met mijn vriend rond verleden 1: 00 uur van juli 26, 2011 toen ik voelde een lichte schudden aardbeving ... ik was gruwelijke dat moment .. (MMI IV licht schudden)
Fort Bonifacio : Was in slaap met mijn kinderen op de 15th verdieping van ons appartement. Werd wakker vanwege het schudden, wat een zijdelingse schudbeweging was (MMI V gematigd schudden)

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.0
UTC-tijd: 2011-07-25 17:15:46.7 UTC
Lokale tijd op epicentrum:
Diepte (het hypocentrum): 77 km (EMSC 90 km)
Geo-locatie (s):
2 km ten N San Narciso (Pop 15,636)
33 km ten NW Olongapo (Pop 220,021)

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
GDACS GROEN aardbeving rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه

Comments

 1. Ik ben eigenlijk dankbaar voor de houder van deze website, die dit indrukwekkende stuk heeft gedeeld
  schrijven hier.

 2. Ik was in de slaapvertrekken op de 27th fl dan, dacht dat het iemand trekken op de stoel, want het bewoog grappig was. af hoeveel belasting van het gebouw kon verdragen als er een naschok zou zijn.

 3. Thuis in de hemel
  'En als ik ga en maak een plaats voor u, ik zal terugkomen en neem je om met mij dat je ook zijn waar ik ben. " - John 14: 3

  MENSEN ... we zijn zegen, die wordt beïnvloed van de aardbeving, omdat Jezus zei dat ik zal niet geven u geen studies die ik weet niet aankan ..

  Thuis in de hemel
  'En als ik ga en maak een plaats voor u, ik zal terugkomen en neem je om met mij dat je ook zijn waar ik ben. " - John 14: 3

 4. Zeine indra zegt

  niet paniek, houd kewl babe, ik wens het beste voor u. ik altijd bidden voor u van hier. i love u noemi

 5. We voelden het hier in Las Piñas .. Ik ben zo dankbaar dat er geen schade was.