Het begrijpen van de dodelijke Oezbekistan / Kirgizië aardbeving (juli 19, 2011)

"Hoewel we al een inspanning in het verklaren van veel in onze uitgebreide artikel van juli 19 (Klik hier om het te lezen), Willen we ook de USGS seismologen 'beeld van wat er precies is gebeurd geven. "

In juli 19, 2011 Kirgizië aardbeving ligt vlakbij het snijpunt van de grenzen van Kirgizië, Tadzjikistan en OezbekistanEn werd door keren slip, Waarschijnlijk een zuid-dompelen stuwkracht storing tussen de Pamir-gebergte in het zuiden en de Ferghana bekken naar het noorden.

De stuwkracht karakter van vastgelopen, afgeleid uit het modelleren van seismische golven die worden uitgestraald door de aardbeving bron, is een gevolg van noord-noordwest, zuid-zuidoosten, gericht drukspanning dat uiteindelijk bepaald door de naar het noorden beweging van de Indiase plaat omdat het botst met de Eurazië plaat met een snelheid van meer dan 40 mm / jr. Aan de lengte van het epicentrum, de belangrijkste grens tussen deze platen is gelegen in het noorden van India en Pakistan, Meer dan 800 km ten zuiden van het epicentrum, maar de convergentie produceert een brede zone van tektonische vervorming dat zich uitstrekt meer dan 1000 km ten noorden van het beginsel plaat grens.

Het tektoniek van de EPICENTRALE regio zijn complexen zowel strike-slip-en achteruit vastgelopen aardbevingen hebben plaatsgevonden in de nabijheid van de juli-19 evenement. Een systeem van stuwkracht fouten in kaart is gebracht net ten noorden van deze aardbeving, vlak bij de Kirgizië en Oezbekistan grens, en brede Piemonte van alluviale fans die de zuidelijke rand van het bassin Ferghana gebonden tonen overvloedig bewijs van Quartair vervorming.

Historisch zeer sterk tot massale aardbevingen sinds 1900 in de grotere epicentrum gebied

historisch aardbevingen in de directe omgeving van de juli-19 geval niet vaak voormet slechts drie aardbevingen van M 5.5 of groter binnen 100 km in het verleden 40 jaar; geen van deze aardbevingen is bekend dat ze hebben veroorzaakt dodelijke slachtoffers.
Een andere fout systeem ongeveer 100 km naar het zuiden, dicht bij de zuidelijke grens van Kirgizië met Tadzjikistan en China, is historisch gezien meer actieve en een M 5.2 evenement in 2007, die ongeveer 150 km ten zuidwesten van de juli-19 aardbeving, veroorzaakt een aantal dodelijke slachtoffers.
In 1983, een M 5.9 aardbeving 150 km naar het zuidoosten veroorzaakt in 12 dodelijke slachtoffers.
Het grootste historische evenement in de regio, een M 7.4 aardbeving in augustus 1974, is gelegen op ongeveer 220 km ten oost-zuidoosten van de juli-19 epicentrum. Deze grote aardbeving was in de buurt van het epicentrum van een M 6.6 aardbeving die plaatsvond in oktober 2008 gevestigd.

Tekst en afbeeldingen: hoffelijkheid USGS