Actieve vulkanen in de wereld van 13 / 07 / 2011 om 19 / 07 / 2011

De Wekelijks Volcanic Activity Report is een samenwerkingsproject tussen de Smithsonian Global Vulkanisme Program en uw US Geological Survey's Volcano Gevaren Program.
bijgewerkt elke week (Meestal woensdag), aankondigingen van vulkanische activiteit gepost op deze pagina's zijn voorlopig en kunnen veranderen als gebeurtenissen worden in meer detail bestudeerd. Dit is niet een volledige lijst van alle vulkanen van de Aarde tot uitbarsting tijdens de week, maar een overzicht van de activiteit van vulkanen die criteria in detail besproken in het hoofdstuk "Criteria en Disclaimers" te ontmoeten. Zorgvuldig beoordeeld, gedetailleerde rapporten op verschillende vulkanen worden maandelijks gepubliceerd in het Bulletin van de Global Vulkanisme Network.

Nieuwe activiteit, Onrust of activiteit wijzigen

Tofua-eiland en vulkaan - Panoramio-afbeelding van Magic Dragon 55 - http://www.panoramio.com/photo/17193074

TOFUA Tonga-eilanden 19.75 ° S, 175.07 ° W; top elev. 515 m
Op basis van informatie van Tonga Meteorological Services en proefobservaties heeft de Wellington VAAC Dat meldde een wolk uit Tofua steeg naar een hoogte van 1.2 km (4,000 ft) boven de zeespiegel
Beschrijving vulkaan: De lage, beboste Tofua-eiland in het centrale deel van de Tonga Eilanden groep is de meest actuele top van een grote stratovulkaan die werd gezien in uitbarsting door Captain Cook in 1774. De eerste blanke die voet zette op het 515 meter hoge eiland was Capt. William Bligh in 1789, net na de vermaarde muiterij op de 'Bounty'. De de top van de vulkaan bevat een caldera van 5 km breed waarvan de muren steil ongeveer 500 m dalen. Drie post-calderakegels werden gebouwd aan het noordelijke uiteinde van een koud zoetwater-calderameer, waarvan het oppervlak slechts 30 m boven zeeniveau ligt. De meest oostelijke kegel heeft drie kraters en produceerde jonge basalt-andesiet lavastromen, waarvan sommige naar het calderameer reisden. De grootste en meest noordelijke van de kegels, Lofia, heeft een steile-zijdige krater die 70 m breed en 120 m diep is en de bron is geweest van historische uitbarstingen, voor het eerst gemeld in de 18e eeuw. De fumarolically actieve krater van Lofia heeft een vlakke vloer gevormd door een vijver met lavastromen.

KABA Sumatra (Indonesië) 3.52 ° S, 102.62 ° E; top elev. 1952 m
Op 14 juli meldde CVGHM dat, sinds het waarschuwingsniveau voor Kaba op 20 oktober 2009 werd verhoogd, seismiciteit fluctueerde maar over het algemeen afnam. In september 2009-mei 2011, wanneer het weer het toeliet, werden witte pluimen gezien die 25-300 m boven de kraterrand uitstaken, en in juni-juli 2011 stegen diffuse witte pluimen 50 m boven de kraterrand op. Het waarschuwingsniveau werd op 1 juli verlaagd naar 1 (op een schaal van 4-12).
Beschrijving vulkaan: Kaba, een tweelingvulkaan met de berg Hitam, heeft een langwerpig kratercomplex dat wordt gedomineerd door drie grote historisch actieve kraters die ENE vanaf de top naar de bovenste NE-flank trending. Kawah Lama, de meest krater van Gun-Kaba uit 1952, is de grootste. De meeste historische uitbarstingen hebben alleen het topgebied van de vulkaan beïnvloed. Ze waren meestal afkomstig van de centrale topkraters, hoewel de bovenste NE flankkrater Kawah Vogelsang ook explosies produceerde in de 19e en 20e eeuw.

ETNA Sicilië (Italië) 37.734 ° N, 15.004 ° E; top elev. 3330 m
Sezione di Catania - Osservatorio Etneo meldde dat op 13 juli vulkanologen bezochten Bocca Nuova en zagen een enkele grote opening op de kraterbodem die de oorzaak was van de Stromboliaanse activiteit. De sterkste explosies uitgeworpen gloeiende bommen enkele tientallen meters boven de rand van de krater. De meeste bommen vielen terug in de krater, maar sommige gingen over de rotsachtige scheidingswand die Bocca Nuova scheidde van Voragine en vielen in het S-gedeelte van de laatste.
In de avond van 15 julivulkanologen bezochten Bocca Nuova opnieuw en merkten op dat de Stromboliaanse activiteit was afgenomen licht maar binnen minder dan twee uur was gestegen tot niveaus hoger dan die waargenomen op 13 juli. Onmiddellijk ten westen van de explosieve luchtuitlaat stroomde een lavastroom van onder een vel pyroclastisch materiaal afgezet door de nabijgelegen Stromboliaanse activiteit. De stroom stroomde in een diepere verdieping in het centrale gedeelte van de kraterbodem.
On 16 juli, een reeks asemissies van de pitkrater op de E-flank van de SE Crater-kegel markeerde de hervatting van explosieve activiteit in de krater en produceerde luide dreunende geluiden die algemeen werden gehoord in bevolkte gebieden op de flanken van de Etna. Op de avond op 18 juli nam de activiteit van Strombolian toe en culmineerde in een nieuwe paroxysmale eruptieve episode op 19 juli. Lavastromen reisden de steile W-helling van de Valle del Bove af, volgden hetzelfde pad als de lava's die vrijkwamen tijdens de voorgaande uitbarstingen en stagneerden bij de basis nabij Monte Centenari. Lavafonteinen stegen 200-250 m en produceerden zware neerslag van vloeistofspatten, waardoor verschillende lavastromen ontstonden. De grootste lavastroom daalde de S-flank van de kegel naar de basis. Een dichte pluim van gas en as dreef E.
Beschrijving vulkaan: Etna, torent boven Catania, de tweede grootste stad van Sicilië, heeft een van 's werelds langste gedocumenteerde verslagen van historische vulkanisme, die teruggaat tot 1500 BC. Historische lavastromen bestrijkt een groot deel van het oppervlak van deze enorme basaltische stratovulkaan, de hoogste en meest omvangrijke in Italië. Twee stijlen van eruptieve activiteit typisch voorkomen bij Etna. Aanhoudende explosieve uitbarstingen, soms met kleine lava uitstoot, vinden plaats van één of meer van de drie prominente top kraters, de Central Crater, NE krater, en SE krater. Flank uitbarstingen, meestal met een hogere effusie tarieven, komen minder vaak voor en zijn afkomstig van kloven die progressief openen naar beneden uit de buurt van de top. Een periode van meer intense intermitterende explosieve uitbarstingen van de top kraters Etna begon in 1995. De actieve vulkaan wordt bewaakt door het Instituto Nazionale di Geofisica e Volcanologia (INGV) in Catania.
Zie ook ons ​​diepgaand rapport inclusief de uitbarstingsvideo opgenomen in juli 9.

Lokon-EMPUNG Sulawesi 1.358 ° N, 124.792 ° E; top elev. 1580 m
Volgens nieuwsartikelen, drie uitbarstingen tijdens 14-15 juli vanuit de Tompaluan-krater, in het zadel tussen de Lokon-Empung-pieken, uitgeworpen lava en asen veroorzaakte bosbranden op de W flank. Een lokale burgemeester merkte op dat 6,000 mensen in schuilplaatsen zaten en één persoon tijdens het evacueren was overleden aan een hartaanval. Andere artikelen verklaarden dat 5,200 mensen waren geëvacueerd. Explosies tijdens 17-18 juli produceerden aspluimen dat steeg 0.6-3.5 km boven de krater.
Beschrijving vulkaan: De twee vulkanen Lokon en Empung, die ongeveer 800 boven de vlakte van Tondano uitsteken, behoren tot de meest actieve vulkanen van Sulawesi. Lokon, de hoogste van de twee toppen (waarvan de toppen slechts 2.2 km uit elkaar liggen) heeft een vlakke, kraterloze top. De morfologisch jongere Empung-vulkaan heeft een 400-m-brede, 150-m-diepe krater die het laatst uitbrak in de 18-eeuw, maar alle daaropvolgende uitbarstingen zijn afkomstig van Tompaluan, een 150 x 250 m brede dubbele krater in het zadel tussen de twee pieken. Historische uitbarstingen hebben voornamelijk kleine tot middelgrote aspluimen voortgebracht die af en toe landbouwgebieden en huizen hebben beschadigd, maar lava-koepelgroei en pyroclastische stromingen hebben zich ook voorgedaan.
http://www.vsi.esdm.go.id/
Zie ook ons ​​diepgaand rapport inclusief de uitbarstingsvideo opgenomen in juli 11

NABRO Eritrea 13.37 ° N, 41.70 ° E; top elev. 2218 m
Op basis van analyses van satellietbeelden meldde de VAAC van Toulouse dat op 16 juli een aspluim van Nabro steeg naar hoogten onder 5.5 km (18,000 voet) asl Een zwakke uitbarsting die op 17 juli werd ontdekt, nam gedurende de dag af en leek vervolgens te zijn gestopt.
Beschrijving vulkaan: De 2218 m hoge Nabro-stratovulkaan is de hoogste vulkaan in de Danakil-depressie van Noord-Ethiopië en Eritrea. Nabro ligt aan het ZO-uiteinde van de Danakil-Alpen, in de horst van Danakil. Nabro is de meest prominente en NE-meest van de drie vulkanen met grote top caldera's uitgelijnd in een NE-SW richting ZW van de Dubbi vulkaan. Deze drie vulkanen, samen met de Sork Ale-vulkaan, vormen samen het Bidu-vulkanische complex. De complexe Nabro-stratovulkaan wordt ingekort door geneste caldera's met een diameter van 8 en 5 km. De grotere caldera is wijd verbroken met de SW. Nabro werd hoofdzakelijk gebouwd van trachytische lavastromen en pyroclastieken. Rhyolitische obsidiaankoepels en basaltische lavastromen na de caldera waren in de caldera en op zijn flanken uitgebarsten. Enkele zeer recente lavastromen waren uitgebroken door NNW-trending scheuren dwars op de trend van het Nabro-vulkanische bereik.
Zie ook onze uitgebreide rapportage op Earthquake-report.com

PUYEHUE-CORDON Caulle Centraal Chili 40.590 ° S, 72.117 ° W; top elev. 2236 m
OVDAS-SERNAGEOMIN meldde dat op 12 en 14 juli camera's rond het Puyehue-Cordón Caulle vulkanisch complex uitbarstingspluimen hebben geregistreerd die niet hoger dan 2 km boven de scheurzone van Cordón Caulle uitkwamen en E dreven; het weer verhinderde observaties van de pluim op 13 juli. Seismische activiteit daalde aanzienlijk. Aan Op 15 juli toonden satellietbeelden een pluim die 80 km ten E afdreef en seismische signalen gaven aan dat de lava weer begon te stromen. De effusiesnelheid nam op 16 juli toe, maar weer verhinderde weer waarnemingen. Een lichtgrijze pluim op 17 juli rees 2 km boven de krater en werd waargenomen in satellietbeelden die 240 km E dreef. Volgens een nieuwsartikel landde het eerste vliegtuig op de luchthaven in Bariloche, ongeveer 100 km E, sinds de luchthaven was gesloten op 4 juni. Op 18 juli rees een grijze pluim 5 km boven de krater uit en dreef 150 km NW af. 'S Nachts waargenomen gloeimateriaal werd 500 m boven de krater uitgeworpen en lavastromen bleven actief. Het waarschuwingsniveau bleef op Rood.
Bronnen: Servicio Nacional de Geología y Minería (SERNAGEOMIN) http://www.sernageomin.cl/
Zie ook onze uitgebreide rapportage op Earthquake-report.com

Voor de lijst van vulkanen met Lopende activiteiten, Dan kunt u Klik hier

QuakeSOS is ontwikkeld om actief te helpen mensen die gevangen zitten in een aardbeving + levert "Earthquake Report" informatie op uw iPhoneQuakeSOS is een Gratis iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck (SOS aardbevingen), de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exWet GPS-locatie) En is voortdurend het voeden van de gebruikers met "Aardbeving Report" nieuws. Samen met uw eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS uw dichtstbijzijnde aardbeving vriend.
a

Comments

  1. wolk stijgt van Tofua vulkaan tot 3,000 ft (ca. 1 km) in de Tonga-eilanden om 04:42 GMT
    http://matangitonga.to/2012/08/14/wild-boar-chase-fires-smoke-over-tofua