Zeer sterke kustzeekbeving dichtbij Sipalay, Negros, Filippijnen

Earthquake-report.com kijkt dringend voor een paar Filippijnse vrijwilligers die hun mensen willen dienen. In het geval van een aardbeving op de Filippijnen, vertaal je onze pagina's en video-ondertitels naar Tagalog.  Klik hier om ons uw aanvraag.

Overzicht aardbeving: A 6.4 magnitude earthquake struck the coastal waters of Negros Island, Philippines  at 4:47 AM local time. The epicenter of the earthquake is approx. 30 km out of the coast (USGS) and 45 km (Phivolcs). Phivolcs (the Philippines seismological service)  has not called a tsunami alarm for this earthquake as also the Magnitude was less than initially measured by USGS.
Mogen we Filippijnse mensen vragen om hun informatie te delen met earthquake-report.com (gebruik het I Did Feel It-formulier hieronder).

UPDATE 18 / 07 - 16: 27 UTC: A matige naschok vond plaats om 11: 25 PM Filippijnse tijd,
M 4.6 2011/07/18 15:25 Diepte 41.0 km NEGROS, FILIPPIJNEN

UPDATE 18 / 07 - 07: 35 UTC:
M 4.9 2011/07/18 00:43 Diepte 41.3 km NEGROS, FILIPPIJNEN
08: 43: 02 uur in epicentrum
Naschok van de aardbeving van Magnitude 6.2 van vorige week.
30 km uit de Sipalay Stad kust. Deze schokken zijn zeer goed voelbaar in het gebied waar mensen bang zijn voor de 6.2-aardbeving en zijn hoogst alert voor een grote aardbeving en een daaropvolgende tsunami. PHIVOLCS and the Philippine authorities are having a hard job in convincing the people that massive aftershocks (M 7.0 or higher)  are very rare in seismology. Preparedness is fantastic, following rumors is not. Please follow the instructions of Phivolcs who are serving the Philippine people with great expertise.
121 km (75 mijl) WNW van Dumaguete, Negros, Filippijnen
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

UPDATE 15 / 07 - 11: 44 UTC: Vilt rapport van:
Hiboba-An : We hebben eerder vanochtend een 4.8-aardbeving ervaren rond 2: 49 in de ochtend. Het was echt alarmerend. We hadden slapeloze nachten (licht schudden aangegeven)

UPDATE 14 / 07 - 19: 30 UTC:
Viltrapport van Negros Occidental:
Het was een zacht schudden, dat slechts enkele seconden duurde (zwak schudden aangegeven).
Shen gemeld (locatie onbekend): Vorig juli 11 tussen 4-530am, we voelden ons schudden over 3-4 keer dan weer vandaag juli 15 rond 2: 23-2: 30am

UPDATE 14 / 07 - 19: 28 UTC: M 5.0      2011/07/14 18:49     Depth 43.2 km     NEGROS, PHILIPPINES
Juli 15, 2011 op 02: 49: 28 AM op epicentrum
Naschok van de M 6.2 van een paar dagen geleden. Het epicentrum is slechts 10 km Sipalay City.
119 km (73 mijl) WNW van Dumaguete, Negros, Filippijnen
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

UPDATE 18:18 UTC: 15: 30 pm NDRRMC rapport uit regio's VI, IX, X en Caraga werden de volgende bevindingen gerapporteerd:
-
Tsunami-schrik wordt ervaren in de volgende gemeenschappen: Spipalay City, Negros Occidental in regio VI die de bewoners ertoe bracht Brgys 1, 2, 3 en 5, Naukang, Gil Montilla, Canturay, Maricalum en Cayhagan naar evacueren in kamp Valdez.
People continued to insist to stay at higher grounds  for fear that a possible tsunami may occur although CDRRMC Sipalay City had already announced (zoals Earthquake-Report.com) dat er GEEN dreigende dreiging van een mogelijke tsunami is.
- Het plaatselijke Social Welfare Office en CDRRMC assisteerden rond 7,000 evacués.
- OCD VI adviseerde de bewoners om officiële en accurate informatie van CDRRMC te krijgen / luisteren om paniek en ongewenste ongelukken te voorkomen

UPDATE 16:56 UTC: Viltrapport van Hinoba-An
We hebben 2 shakes rond 12 ervaren: 17 tot 12: 42 vanochtend (juli 13, 2011) het werd niet opgenomen als hoe sterk het is, maar de Brgy. Kapitein Edith Tacdoro van Brgy. Talacagay blijft nu updaten en houdt de mensen rond Brgy in de gaten. Talacagay, ..

UPDATE 16:03 UTC: Voor onze lezers in Negros en elders op de Filippijnen:
Naschokken zijn heel normaal na een aardbeving van magnitude 6.2.
Normaal gesproken nemen ze beetje bij beetje af in energie.
Een tsunami kan alleen worden gegenereerd na een veel sterkere schok dan de aardbeving 4: 47.

Normaal gesproken moet u de richtlijnen van PHIVOLCS volgen, het zijn geweldige ervaren mensen.
Of course if you consider to auto-evacuate, that is up to you.  There is a simple rule you should follow to be safe for tsunamis : When there is e really strong shaking for at least 20 to 30 seconds, RUN TO HIGHER GROUNDS (30 meter above sea level is ABSOLUTELY Safe).

Earthquake-Report.com adviseert echter om de instructies van Phivolcs op te volgen. Je moet vertrouwen op je ervaren aardbeving en tsunami-experts.

Phivolcs-kaart van de aardbeving van Negros, juli 12 2011

UPDATE  15:27 UTC  New Felt Reports :
Sipalay : Terwijl ik op internet rond ons rond 9: 20pm (op mijn klok) op het internet aan het surfen ben in ons comlab, kunnen we het gekras van de glazen ramen horen.
Basay, Negros: tot nu toe altijd het schudden gevoeld sinds 5am in de ochtend (licht schudden aangegeven)
Dumaguete City :  We were waiting for our turn to log out shortly before 5:00PM via the biometric machine when a moderate shaking was felt. We stopped for a while and a co-teacher said we need to go outside the principal's office and seek refuge in the open, and we did just that. Some of us seek refuge to sit on a nearby bench and trying to feel the shaking while thinking when will the shaking stop. I called my aunt in Nabulao,Sipalay using my cell phone and I was informed the ground there is shaking, too. Het was goed om te weten dat ze op hogere gronden waren nog steeds vanwege vele naschokken sinds 4: 47am. Oh God, bescherm uw volk! (matig schudden aangegeven - MMI V)
Febe Daguia Ismil-Unto schreef via ons FB-account : Mijn tante, oom en mijn zus en haar familie bevinden zich op hogere gronden, hoger dan op de gronden van Nabulao High School. Ze zijn er sinds vanochtend en moeten daar slapen! Oh God, bescherm alstublieft Uw volk!
Basay : ik voelde het trillen sinds 5 's morgens hier in Basay, Negros Oosterse Filippijnen ben ... vanmorgen denk ik dat er elke tien minuten een trilling is. Vanmiddag rond 5pm was een beetje sterker ... tot nu toe wordt trillen altijd gevoeld ... nog steeds geen waarschuwing van Philvolcs voor een tsunami ... God zegene ons

UPDATE 12 / 07 - 09: 35 UTC: Earthquake-Report.com maakte een korte video over deze aardbeving in Filippijnen, Negros en Sipalay City.

UPDATE 12 / 07 - 09: 30 UTC: A lezer rapporten uit  Sipalay Stad :  just now here in San Jose, Sipalay City about 4:54pm another strong shake...it gives me palpitation
Bawayan City : Juli 12, 2011 5pm een ​​licht trillende aardbeving wordt gevoeld in Bayawan City
Dumaguete City : dumaguete voelt licht trillen op de grond ..! op 4: 58 pm lokale tijd

UPDATE 12 / 07 - 09: 26 UTC: 2 nieuwe naschokken measuring 4.6  and 5.4 occurred at respectively 15:57 and 16:56 local time. The depth of the latter was 52 km, which is less dangerous but it will be felt on a greater distance. (Phivolcs has reported for the last one a magnitude of 5.3 @ a depth of 66 km). Max. MMI following them at IV.

UPDATE 12 / 07 - 07: 43 UTC: NDRRMC heeft geen schade of verwondingen door deze zeer sterke aardbeving gemeld. Een gelukkige ontsnapping, maar een les om altijd voorbereid te zijn!

UPDATE 12 / 07 - 07: 33 UTC: Gebaseerd op de rapporten van de Filippijnen NDRRMC uit regio's VI, IX, X en Caraga werden de volgende bevindingen gerapporteerd:
- mensen waren bang voor een potentiële tsunami in Sipalay City en Negros Occidental. Mensen die in Brgys 1, 2 en 3 wonen in Sipalay City geëvacueerd naar kamp Valdez.  People decided to stay there for a while in case a tsunami would occur, although Phivolcs never called a tsunami advisory or warning. (Earthquake-Report.com heeft veel waardering voor zowel Phivolcs voor hun geweldige service als voor de mensen die hun gezond verstand voor veiligheid volgen)

UPDATE 12 / 07 - 07: 12 UTC : Vilt rapporten zoals ontvangen door Earthquake-Report.com:
Barangay San Jose, Sipalay Stad : I am attending our shop right now and keeping myself busy but even though I keep myself busy, I can still see the alcohol bottle in front of me waving...I have felt almost 3 light shocks from 4pm to 4:15pm.  Our neighbors did not do their afternoon short nap because they got alive senses of what will come and is coming.  This is new to us the Earthquake thing so everyone were alert or so I may say panicking but not that obvious with shouting and the like. Right now its 4:24pm in my watch and so far and shakes no more... or will it be really no more? (Light to moderate shaking indicated IV to V MMI)
Bayawan stad : krachtig schudden aangegeven MMI VI
Kabankalan stad : krachtig schudden aangegeven MMI VI
Carcar City : buildings and signs were swaying.  Guests in local hotel reported that it duurde ongeveer tien seconden en het gebouw schudde en schommelde heen en weer (matig schudden aangegeven - V MMI)
Bacolod City : Ik sliep en het trillen maakte me wakker (licht tot matig schudden aangegeven) MMI IV-V
Cebu City : In Cebu City werd mijn dochter wakker omdat ze sliep op de bank die trilde en de computer ook zag trillen ... Ze dacht dat het anders horror was, vertelde haar dat er misschien een aardbeving was ... toen we 's morgens het zagen Het nieuws...

UPDATE 12 / 07 - 00: 24 UTC: USGS heeft een update van de eerdere waarden gepubliceerd. De oorspronkelijke grootte van 6.4 werd gewijzigd in 6.2, de diepte van 20.1 in 19 km.

UPDATE 23: 38 UTC: De voorspelling van initiële aardbevingsschade is altijd erg moeilijk omdat de voorlopige gegevens erg kunnen verschillen. Bovenop de verschillen in grootte en diepte, komt de locatie van het epicentrum.
Samenvatting van alle gepubliceerde gegevens voor de mainshock:
PHIVOLCS (Filipijnen): M 6.2 @ een diepte van 17 km
USGS (VS): M 6.2 @ een diepte van 19.0 km
EMSC (Europa): M 6.1 @ een diepte van 30 km
GFZ (Duitsland): M 6.3 @ een diepte van 27 km

UPDATE 23: 26 UTC: lokaal hulpdiensten zullen in de ochtenduren met evaluaties beginnen, hoewel seismologen niet verwachten dat de inspectieteams ernstige schade zullen oplopen.

UPDATE 23: 21 UTC: De aardbeving was voelde tot zover Visayas en Mindanao.

UPDATE 23: 01 GMT : Zoals u uit dit rapport zult destilleren, is het verschil tussen zeer gevaarlijk en matig gevaarlijk soms zeer minimaal. In dit geval kan een iets grotere afstand tot de kust en een lagere M 0.2-waarde inderdaad een enorm verschil maken.

Tsunami-golvenkaart voor aardbeving in Negros, Filipijnen - met dank aan GDACS - Tsunami-kaarten waren gebaseerd op een magnitude van 6.4

UPDATE 22: 45 UTC: De Uiteindelijke uitkomst van deze zeer sterke aardbeving zal worden gezien bij daglicht (binnen een paar uur)

UPDATE 22: 45 UTC: Na het analyseren van de Phivolcs-gegevens, de situatie lijkt (gelukkig) veiliger dan aanvankelijk werd verwacht.

UPDATE 22: 43 GMT : In tegenstelling tot GDACS die een tsunami-waarschuwing uitbracht voor een deel van de Negros-kust (gebaseerd op de 6.4-magnitude en initiële locatieparameters van het epicentrum), lokaal PHIVOLCS heeft geen tsunami-alarm genoemd.

UPDATE 22: 38 UTC: In tegenstelling tot de eerste schattingen van USGS en GDACS (op basis van de grotere omvang), Filippijnen Phivolcs (zeer ervaren seismologen) schat dat deze aardbeving NIET schadelijk zal zijn.

UPDATE 22: 35 UTC: Gerapporteerde schudintensiteiten volgens Phivolcs:
Intensiteit V - Sipalay City, Negros Occidental
Intensiteit IV - Oton, Iloilo; Dumaguete City; Binalbagan en Hinigaran; Sibulan
Intensiteit III - San Jose, antiek; Dapitan City; Talisay City, Negros Occ.
Intensiteit II - Cagayan de Oro City; Dipolog City; La Carlotta City, Negros Occ.
Intensiteit I - La Castellana, Negros Occ.

UPDATE 22: 33 UTC: Gebaseerd op de lagere magnitude van Phivolcs, de max. MMI is V (matig schudden), een enorm verschil met de initiële 6.4. De reden voor de lagere MMI is de kleinere magnitude en de grotere afstand tot de kust.

UPDATE 22: 28 GMT : 2 sterke naschokken met magnitudes van 5.7 en 5.2 hebben hetzelfde gebied 16 minuten en 18 minuten na de mainshick geraakt

UPDATE : Seismologische dienst Filipijnen Phivolcs rapporteert een grootte van 6.2 op een diepte van 17 km. De epicentrum na Phivolcs is meer naar het zuiden, ongeveer. 40 km van Bayawan City en Santa Catalina.

UPDATE : Er is nooit een tsunami-bedreiging geweest voor andere dan de lokale Negros-stranden.

UPDATE : Terwijl de aardbeving plaatsvond in de middernacht toen iedereen sliep, kan schade door schudden en verwondingen niet worden uitgesloten.

UPDATE : Op basis van de aardbevingsgegevens zullen de volgende dorpen en steden sterk schudden (MMI VI): Alim (4,000-mensen), Azië (24,000-mensen) en Sipalay (24,000-mensen)

UPDATE : De belangrijkste golfhoogtes van GDACS zijn:
Hinoba-An: 0.4 meter
Inayauan: 0.4 meter
Sipalay: 0.6 meter

UPDATE: GDACS  has calculated that the (theoretical) maximum wave height to arrive at the Negros coast would be 0.60 meter at Sipalay

UPDATE: PTWC-bericht zoals gepubliceerd op 20: 56 UTC: DEZE EARTHQUAKE LIGT BUITEN HET PACIFIC. DE BEDREIGING VAN NOTSUNAMI BESTAAT AAN KUSTLIJNEN IN HET PACIFIC.

A 6.4 magnitude earthquake struck the coastal waters of Negros Island, Philippines  at 4:47 AM local time. The epicenter of the earthquake is approx. 30 km out of the coast.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.4 (daarna herberekende top 6.2)
UTC-tijd: Maandag juli 11, 2011 op 20: 47: 04 UTC
Lokale tijd op epicentrum: dinsdag, juli 12, 2011 op 04: 47: 04 AM op epicentrum
Diepte (hypocenter): 20.1 km (daarna gewijzigd in 19 km)
Geo-locatie (s):
Ong. 30 km van de kustplaatsen van Hinoba-an en Sipalay Stad
126 km (78 mijl) WNW van Dumaguete, Negros, Filippijnen
135 km (83 mijl) SSW van Iloilo, Panay, Filippijnen

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
GDACS aardbeving rapport
GDACS tsunami rapport
NOAA tsunami rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه