Zeer sterke aardbeving dicht bij enkele Irian Jaya kustplaatsen, Indonesië

Aardbeving samenvatting: Zeer sterke aardbeving ca. 15 km landinwaarts in de wildernis van Irian Jaya, Papoea, Indonesië. Dichtstbijzijnde nederzettingen zijn Wainoeo, Wonti, Kampung Sanggei en Goederen.  The houses in these coastal settlements are mostly made of wood and bamboo which are less vulnerable to earthquakes.

Earthquake-Report.com Video : Earthquake report.com heeft een verklarende video of this earthquake. We used part of this page to explain this earthquake in 3 minutes.  We recommend however reading the full story here.

Een Panoramio-foto van Adrich uit het epicentrumgebied - panoramio.com/photo/3499912

UPDATE 15: 01 UTC: Nog een gematigde 5.4 naschok vond plaats net na middernacht om 12: 03 AM

UPDATE 15: 01 UTC: Omdat het momenteel nacht is in Papoea-Nieuw-Guinea, verwachten we geen nieuws uit het directe epicentrumgebied vóór 8 AM lokale tijd.

UPDATE 14: 59 UTC: De aardbeving zal worden gevoeld in een breed gebied, maar zonder enig gevaar voor goederen en mensen. Alleen de nederzettingen langs de kust lopen gevaar bij deze aardbeving.

UPDATE 14: 53 UTC: Max. MMI-intensiteit zoals berekend door Indonesische BMKG = V (matig schudden). USGS-gegevens voorspellen dat 21-mensen een zeer sterke beven zullen ervaren en 15,000-mensen een sterke beven zullen ervaren. Earthquake-Report.com heeft de neiging om voor de USGS-nummers te gaan, wat impliceert dat deze aardbeving zeer gevaarlijk moet worden genoemd in plaats van matig gevaarlijk.

UPDATE 14: 44 UTC: 2 naschokken van respectievelijk 5.4 en 5.0, normaal gesproken niet erg gevaarlijk maar na de eerste zeer krachtige aardbeving kunnen dergelijke matige naschokken extra schade veroorzaken.

UPDATE 14: 37 UTC: IV-V Serui, III-IV Nabire, II-III Biak, II-III Wamena, IV-V Waren, II-III Timika (BMKG-intensiteitswaarden)

UPDATE 13: 02 UTC: Aangezien deze aardbeving plaatsvond in het Indonesische deel van het eiland, verwachten we binnen 12 tot 24 uur enkele rapporten over eventuele schade te ontvangen. We houden je op de hoogte.

UPDATE 13: 00 UTC: Gegevens van andere instanties over deze aardbeving:
EMSC :  6.1 @ 10 km depth (dangerous)
GFZ: 6.2 @ 7 km diepte (ook gevaarlijk)
BMKG (Indonesia) :  6.3 @ 12 km depth

UPDATE 12: 53 UTC: Er is GEEN risico voor een tsunami omdat het epicentrum van deze aardbeving onder land is. Er is een klein risico als het schudden onderzeese aardverschuivingen zou veroorzaken in de subductiezone voor de kust, maar deze kans is uiterst beperkt met de huidige omvang.

UPDATE 12: 50 UTC: De oranje waarschuwingskleur is gegeven vanwege het risico op kleine schade als het epicentrum zich net onder de kustdorpen zou bevinden.

UPDATE 12: 45 UTC: Vanwege de diepte van 36 km en de afstand van het epicentrum tot de kustdorpen (als de voorlopige locatie wordt bevestigd), verwacht Earthquake-Report.com geen slachtoffers van deze aardbeving.

Zeer sterke aardbeving ca. 15 km landinwaarts in de wildernis van Irian Jaya, Papoea-Nieuw-Guinea
Dichtstbijzijnde nederzettingen zijn Wainoeo, Wonti, Kampung Sanggei en Goederen.  The houses in these coastal settlements are mostly made of wood and bamboo which are less vulnerable to earthquakes.
9 op 10 aardbevingen van deze sterkte leiden niet tot schademeldingen, zelfs niet als er enige schade is. Mensen in Papoea zijn dit soort zeer sterke aardbevingen gewend.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.4
UTC-tijd: Zondag juni 26, 2011 op 12: 16: 41 GMT
Lokale tijd in epicentrum: zondag, juni 26, 2011 op 09: 16: 41 PM in epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 20.6 km
Geo-locatie (s):
Dichtstbijzijnde nederzettingen zijn Wainoeo, Wonti, Kampung Sanggei en Goederen.
161 km (100 mijl) NNE (13 °) uit Enarotali, Irian Jaya, Indonesië

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)
GDACS GROEN aardbeving rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه