Schadelijke aardbeving in de provincie Elazig, Turkije

Aardbeving overzicht : Een zeer gevaarlijke aardbeving vond plaats in de Turkse provincie Elazig bij 10: 34 AM op 23 2011 in juni. Vanwege het aardbeving en de ondiepe diepte, noemt aardbevingsrapport deze aardbeving "zeer gevaarlijk"
Mogen we Turkse mensen die in het epicentrum wonen vriendelijk vragen of familieleden in het gebied hebben om hun informatie te delen met earthquake-report.com. Gebruik het formulier Ik voerde het hieronder.

Landschap in het epicentrumgebied - Panoramio foto met dank aan Cihangir kan - http://www.panoramio.com/photo/12342847

FINAL UPDATE 12: 26 UTC: Een Ml5.4-aardbeving trof op zeer ondiepe diepte (5.7km).
Het was gelegen dichtbij Elazig, Turkije maar beïnvloedde vooral de steden en dorpen rondom Elazığ'ın İçme Beldesi.
In de pijler modder bakstenen huizen in de dorpen van Kartaldere, er is zware schade aangericht.
Veel andere dorpen hebben ook grote schade aangericht naar deze landelijke lemen huizen.
In de bovenste delen van het dorp - de minaretten van moskeeën zijn vernietigd. Gelukkig was dat zo geen verlies van leven.
Tenten en andere hulpgoederen zullen binnenkort beschikbaar zijn. Dit is ook een mijndistrict.

In het epicentrum van de aardbeving, 2 mensen die uit een raam springen, raakten lichtgewond.
Een 3.2 magnitude naschok was ook voelbaar.

Civil Defense-teams en de leiding van de waarnemend gouverneur van de gemeente Elazig en de teams van de Rode Halve Maan zijn begonnen aan de raming van de schade van de dorpen beschadigd tijdens de aardbeving.
Ernstig beschadigde en onbewoonbare huizen zullen achteraf worden bepaald - de eerste stap is de hulp van de mensen.

Vanwege de omvang van schade en verlies wordt het schadevolume vermeld als CATDAT ORANJE, maar dit mag de omvang van de schade in deze gemeenschappen niet ondermijnen. Er zijn een aantal droevige verhalen geweest met de vernietiging van huizen terwijl mensen aan het ontbijten waren.

UPDATE 10: 29 UTC: We hebben ons waarschuwingsniveau verlaagd naar "Oranje"aangezien de gerapporteerde schade eerder beperkt is.

UPDATE 10: 24 UTC: De lokale pers heeft het over beschadigde huizen, maar eerdere meldingen van gewonden worden niet bevestigd nadat ze een aantal ziekenhuizen hebben gebeld.

UPDATE 10: 13 UTC: De bron van de aardbeving is de wrijving tussen de Noord- en de Oost-Anatolische fouten.

UPDATE 09: 30 UTC: De kaart hieronder is hoffelijkheid Universiteit van Bogazici, Kandilli Observatory en Earthquake Research Institute en geeft een heel goed beeld van de fout die deze aardbeving heeft veroorzaakt. De rode stippen tonen verschillende aardbevingen die zich binnen een jaar vanaf nu hebben voorgedaan.

UPDATE 09: 13 UTC: Raming van de schade er wordt momenteel gewerkt in de dorpen. Mensen hebben sindsdien teruggekeerd naar hun huizen in Elazig, Bingol en andere grote steden niet direct door het epicentrum. Een naschok van M3.2 is opgenomen, evenals verschillende andere.

UPDATE 09: 11 UTC: Nog stroomuitval naar de steden dicht bij het epicentrum. Bovendien, de Watervoorziening is op sommige locaties troebel geworden, wijzend op gebarsten pijpen of een probleem in de waterbehandeling. Meerdere aardverschuivingen zijn gerapporteerd.

UPDATE 08: 52 UTC: we wachten momenteel op aanvullende rapporten van lokale bronnen.

UPDATE 08: 42 UTC: Op basis van de USGS Felt-rapporten werd het schudden in Elazig beschreven als zwak. Dit betekent echter niet dat het directe epicentrum niet gekwetst is. Huizen in de omgeving zijn gemaakt van baksteen of adobe en zijn erg kwetsbaar voor aardbevingen.

UPDATE 08: 33 UTC: Elazığ'ın İçme Beldesi Is de stad recht op het epicentrum en we hebben nog steeds niets gehoord van deze stad.

UPDATE 08: 30 UTC: Paniek burgers in de aardbeving gooiden zichzelf uit de ramen en werkplek op straat. Nogmaals, dit is het gedrag dat we elke keer zien als er een aardbeving is in Turkije. Als je bij een aardbeving je bent meestal veiliger om binnen te blijven anders word je meestal getroffen door vallend puin dat naar buiten looptof verwond je jezelf met de val.
Aardbevingen aan sommige huizen hebben zich voorgedaan en daarom zijn gezondheidsinstanties en opsporings- en reddingsteams alert.

UPDATE 08: 27 UTC: Er zijn enkele aardverschuivingen opgetreden die enige schade hebben veroorzaakt.
De burgemeester van Elazig heeft verklaard dat er geen verlies aan mensenlevens is, maar het is niet zeker of dit verwijst naar Elazig (40km van het epicentrum) of naar de steden die dichterbij liggen.

UPDATE 08: 22 UTC: Elektriciteit en telefoonlijnen in sommige dorpen zijn momenteel niet beschikbaar.

UPDATE 08: 21 UTC: sommige dorpshuizen zijn beschadigd en een moskee-minaret is vernietigd.

UPDATE 08: 10 UTC: 14-mensen werden vorig jaar gedood in een vergelijkbare, maar sterkere aardbeving met de omvang van 6.1 (provincie Elazig).

UPDATE 08: 05 UTC: De aardbeving is gevoeld in Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakir, Bingol.

UPDATE 08: 04 UTC: Earthquake-Report.com noemt deze aardbeving gevaarlijk vanwege het aardbeving en de ondiepe diepte

Op basis van de eerste (voorlopige) gegevens bevindt het hypocentrum zich op een extreem ondiepe diepte van 6 km (AFAD 5 km)
Epicenter ligt op slechts een paar kilometer van Kumyazi, Kartaldere, Kumla en Sarikamis (provincie Elazig)
USGS rapporteert een sterkte van 5.2 op een diepte van 10 km
AFAD (Turkije): Ml 5.3 @ 5 km

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 5.3
UTC-tijd: Donderdag juni 23, 2011 op 07: 34: 46 UTC
Lokale tijd in epicentrum: donderdag, juni 23, 2011 op 10: 34: 46 AM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 5 km
Geo-locatie (s):
41 km (25 mijl) OZO van Elazig, Turkije
82 km (50 mijl) ten NW van Diyarbakir, Turkije

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه