Massive 6.7 magnitude naschok Miyaki kust, Japan - geen meldingen van schade of letsel

Overzicht aardbeving: Tijdens de ochtenduren (lokale tijd in Japan) vond er een enorme aardbeving van 6.7 magnitude plaats. 50 km buiten de kust van Iwate, Miyaki, een kustlijn die nauwelijks is getroffen door de tsunami-ramp van 11 maart. Om het volledige verhaal te lezen zoals het is gebeurd, raden we onze lezers aan om onderaan de pagina te beginnen (aardbevingsgegevens) en door te gaan met stijgen. Het zal lezen als een geschreven film van de gebeurtenissen.

Kustgezicht het dichtst bij de naschok van 23 juni - Panoramio-foto door Satoh Junpei - http://www.panoramio.com/photo/28220838

UPDATE 23/06 - 07: 07UTC: Wij hebben het genoegen u te kunnen melden dat na controle van onze vele bronnen, geen schade of gewonden zijn gemeld voor deze aardbeving.

UPDATE 23: 28 UTC: Het kustgebied dat het dichtst bij het epicentrum ligt, is een zeer ruige rotskust.

UPDATE 23: 28 UTC: We houden de Matig gevaarlijke status voor deze naschok zoals de seismologen van USGS het epicentrum opnieuw hebben berekend. De nieuwe locatie is ca. 20 km uit de kust. De de huidige locatie kan schadelijk zijn voor de kustdorpen. We wachten op het FDMA-rapport (brandweer) voor gedetailleerde gegevens.

UPDATE 23: 23 UTC: In tegenstelling tot wat we normaal doen, geven we geen MMI-waarden van USGS omdat we in Japan de lokale JMA-intensiteitswaarden. Het systeem is zeer nauwkeurig gebleken.

UPDATE 23: 16 UTC: USGS heeft een max. Vilt MMI-waarde van V (matig schudden). De naschok werd ook gevoeld in Hokkaido.

UPDATE 23: 12 UTC: Aangezien de afstand tot Tokyo is meer dan 500 kmzullen de mensen in Tokio deze aardbeving zeker hebben gevoeld, maar veel minder dan sommige van de andere naschokken die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden.

UPDATE 23: 11 UTC: Tot nu toe hebben we GEEN QuakeSOS-waarschuwingssignalen ontvangen wat onze eerdere voorspelling bevestigt.

UPDATE 23: 06 UTC: Zoals verwacht hebben we geen meldingen van enige schade of verwondingen op dit moment. We verwachten niet dat, afgezien van enkele kleine problemen, schaderapporten zullen worden gepubliceerd

UPDATE 23: 00 UTC: Het zal wees moeilijk voor het Japanse volk dat de ellende van de voortdurende naschokken opnieuw zal beginnen. De afgelopen weken waren ze blij dat er bijna geen serieuze naschokken meer waren. Deze enorme naschok zal zeker weer een sessie van matige tot sterke naschokken starten.

UPDATE 22: 51 UTC: Alle tsunami-waarschuwingen en -adviezen zijn geannuleerd.

UPDATE 22: 43 UTC: Zoals je kunt zien op de GDACS tsunami-simulatiekaart, mensen aan de kust van Miyaki zijn hulpeloos tegen een eventuele grote tsunami als deze zich op deze locatie zou voordoen. De schadelijke golven zouden binnen 15 minuten na de eerste aardbeving aan de kust landen.

UPDATE 22: 40 UTC: Gebaseerd op onze uitgebreide navolging van de nasleep van deze aardbeving sinds 11 maart, Earthquake-Report noemt deze enorme naschok slechts matig gevaarlijk. De max. tsunami-golf van 0.7 meter zal niet schadelijk zijn.

UPDATE 22: 37 UTC: Gelukkig voor het Iwate-volk vond deze aardbeving plaats onder de zeebodem? Als het epicentrum onder land zou zijn geweest, zou deze naschok zeer schadelijk zijn geweest.

UPDATE 22: 29 UTC: GDACS heeft berekend dat de max. golfhoogte zou 0.7 meter zijn op de volgende locaties:

UPDATE 22: 26 UTC: Over het algemeen kunnen we spreken van een enorme aardbeving van deze omvang. Het is natuurlijk veel minder dan de 9.0 die op 11 maart zoveel mensen heeft gedood, maar vanwege de ligging veel dichter bij de kust zou het zelfs op kleinere schaal gevaarlijk zijn.

UPDATE 22: 21 UTC: JMA 5- (hoogste intensiteitswaarden voor deze naschok) zijn ervaren in: Aomori-ken Sampachi-Kamikita, Aomori-ken Shimokita, Iwate-ken Engan-hokubu, Iwate-ken Nairiku-hokubu

UPDATE 22: 20 UTC: Andere seismologische stationswaarden in de wereld:
JMA (Japan): 6.7 @ 20 km
EMSC (Europa): 6.8 @ 40 km
GFZ (Duitsland): 6.7 @ 33 km

UPDATE 22: 15 UTC: Deze naschok is qua vet de sterkste sinds vele weken. de epicentrumlocatie ligt relatief dicht bij de kust.

UPDATE 22: 13 UTC: JMA heeft een Tsunami-advies in de plaats voor de Iwate prefectuur
De hoogte van de tsunami zal naar verwachting niet hoger zijn dan 0.5 meter

We zijn momenteel het verzamelen van gegevens
JMA voorspelt een 5-intensiteit
Een JMA-trilling met 5 intensiteit is erg sterk, maar normaal gesproken niet schadelijk. Earthquake-report.com gebruikt 5+ als een alarmerend niveau.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.7
UTC-tijd: Woensdag, juni 22, 2011 op 21: 50: 00 UTC
Lokale tijd in epicentrum: donderdag, juni 23, 2011 op 06: 50: 00 AM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 20 km
Geo-locatie (s):
ca. 50 km van Miyako
108 km (67 mijl) SE (128 °) uit Hachinohe, Honshu, Japan
529 km (329 mijl) NNE (26 °) uit Tokyo, Japan

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS Impact op Bevolkingskaart (Pager)
USGS Shaking kaart
GDACS GROEN aardbeving rapport
GDACS tsunami rapport
JMA Tsunami-advies

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه