Papoea-Nieuw-Guinea, Nieuw-Brittannië aardbeving: veel schadelijke aardbevingen in hetzelfde gebied sinds 1900

Aardbeving samenvatting: Een zeer sterke kust aardbeving tijdens de ochtenduren aan de zuidelijke kust van New Britain, Papoea-Nieuw-Guinea. Aardbeving-rapport noemt deze aardbeving zeer gevaarlijk voor de primitieve kustdorpen in de buurt van het epicentrum.
Om het volledige verhaal op zijn best te lezen, raden we onze lezers aan om onderaan de pagina te beginnen (aardbevingsgegevens) en verder omhoog te gaan. Het zal gelezen worden als een geschreven film van de gebeurtenissen.
Ons  video verslaggever / assembler Robert Speta heeft een video op basis van de inhoud van dit artikel voor diegenen die niet graag lezen. Klik hier om het te bekijken op onze subsite "Quake-TV.org".

UPDATE 07: 20 UTC: Nog steeds geen schade te melden uit Papoea-Nieuw-Guinea. Over het algemeen duurt het dagen voordat schademeldingen worden ontvangen, gezien de onbegaanbare afstanden in Papoea-Nieuw-Guinea en het gebrek aan communicatie.
Van CATDAT sinds 1900, veel schadelijke aardbevingen in het verleden rond dezelfde locatie hebben plaatsgevonden.

In 1911 en 1933 veroorzaakten soortgelijke locatie aardbevingen schade aan New Britain.
In november 1964 veroorzaakte een Ml6.9-aardbeving op dezelfde locatie schade aan New Britain.
In 1970 veroorzaakte een ondiepe aardbeving kleine schade aan de oostkust van het eiland, met een kleinere omvang.
Op 31st 2001 oktober vond op dezelfde locatie een Mw6.9 plaats, met lichte schade in Kimbe.
Het epicentrum ligt vrij dicht bij de aardbevingen van Juli en augustus vorig jaar. Bij die gelegenheid waren de aardbevingen tussen 6.9 en 7.3 Mw en werd lichte schade aan structuren aangericht.
De meeste structuren op Nieuw-Brittannië in Papoea-Nieuw-Guinea zijn gemaakt van traditionele materialen (bamboe, hout enz.) Waardoor flexibele bewegingen mogelijk zijn tijdens een aardbeving. Het meest voorkomende verlies van mensenlevens door aardbevingen op Papoea-Nieuw-Guinea is het gevolg van aardverschuivingen en tsunami's (90%). Schuddinggerelateerde sterfgevallen door het instorten van gebouwen en andere aardbevingseffecten hebben 10% van de sterfgevallen veroorzaakt.

UPDATE 07: 15 UTC: Door de hoge frequentie van zeer sterke aardbevingen, de afgelegen locatie van veel nederzettingen en gebrek aan communicatie, aardbevingsrapport betwijfelt ten zeerste de officiële aantallen slachtoffers in PNG. Bij 10 aardbevingen die zeer sterk, ernstig tot gewelddadig schudden veroorzaken,  slechts 1 rapport bereikt de buitenwereld.
Zoals zo vaak gezegd, we denken dat de lokale reddingsdiensten hun best doen, Maar iedereen kan zich voorstellen dat het gebruik van 50 km bergpaden om het epicentrumgebied te bereiken niet de meest efficiënte manier is om mensen te redden indien nodig.
We denken dat de internationale gemeenschap (VN, OCHA enz.) Moet lobbyen om de PNG-mensen te helpen door extra communicatie- en transportapparatuur te sturen.

UPDATE 07: 10 GMT : Ten minste 6 naschokken tot nu toe + 4.5 meten (zie onze dagelijkse aardbevingslijst)

UPDATE 07: 00 UTC: USGS heeft de theoretische MMI-waarden opnieuw berekend zonder de oorspronkelijke grootte- en diepteparameters te wijzigen, maar gebaseerd op een herberekening van de epicentrumlocatie. Hoewel nog steeds gevaarlijk, is het huidige beeld van de menselijke impact van de aardbeving veel beter dan de initiële waarden die klommen naar een uitzonderlijke IX-waarde (zie hieronder)
De definitieve waarden zijn:
2,000 mensen zullen een MM VII trillen ervaren
18,000 mensen zullen een MM VI trillen ervaren
95,000-mensen zullen een MM V-trilling ervaren
160,000 mensen zullen een MM IV trillen ervaren

UPDATE 01: 36 UTC: We laten ons artikel zoals het nu is, omdat we geen extra nieuws van PNG verwachten binnen 12 uur. We zullen het op de voet volgen en zullen u informeren als we meer details zouden ontvangen

UPDATE 01: 24 UTC: iets meer over onze angst voor onderzeese aardverschuivingen. De zeebodem stijgt steil naar de kust van het eiland (zie afbeelding rechts). Dit maakt deze kust zo kwetsbaar tijdens zeer sterke tot zware aardbevingen. Laten we hopen dat dit niet het geval zal zijn, maar de angst is altijd @ aardbevingsrapport in dergelijke omstandigheden

UPDATE 01: 13 UTC: De USGS heeft UITERST HOGE theoretische MMI-waarden berekend. Deze cijfers zijn echt BEANGSTIGEND :
2,000-mensen zullen een MM IX-trilling ervaren
2,000 mensen zullen een MM VIII trilling ervaren
2,000 mensen zullen een MM VII trillen ervaren
6,000 mensen zullen een MM VI trillen ervaren
171,000-mensen zullen een MM V-trilling ervaren
409,000 mensen zullen een MM IV trillen ervaren
MMI (Modified Mercalli Scale) uitleg - IV Licht schudden, V Matig schudden, VI Sterk schudden, VII Zeer krachtig schudden, VIII Ernstig schudden en IX a GEWELDIG schudden. De andere seismologische bureaus geven iets betere cijfers: max VII

UPDATE 01: 05 UTC: Robert Speta maakte een overzichtsartikel kort na de aardbeving. De inhoud is gebaseerd op dit artikel.

UPDATE 01: 03 UTC: Op dit moment is het zo zeer moeilijk om te zeggen welke nederzettingen de grootste risico's zullen dragen de epicenter locatie berekening heeft een foutmarge van 10 tot 30 km (gebaseerd op onze eigen ervaringen). Het epicentrum kan dus meer uit de kust liggen (minder gevaarlijk) of zelfs onder de kustplaatsen (erg gevaarlijk).

MMI-kaart met dank aan USGS

UPDATE 01: 03 UTC: Waarom noemt aardbeving-rapport deze aardbeving zeer gevaarlijk. Niet vanwege het trillen of de normaal verhoogde golven (als het epicentrum zich onder de zeebodem zou bevinden) MAAR vanwege de zeer gevaarlijke secundaire effecten zoals AARDVERSCHUIVINGEN (PNG heeft een zeer heuvelachtige kust), vooral als de grond verzwakt is door zware regenval EN ook vanwege een KUST LOKALE TSUNAMI veroorzaakt door een onderzeese aardverschuiving.

UPDATE 00: 56 UTC: Het zal neem minstens 12 tot 24 uur voordat we het resultaat van deze aardbeving weten (meestal hebben we GEEN rapporten in Papoea-Nieuw-Guinea, tenzij het gebeurt in de buurt van de hoofdweg of in de steden)

UPDATE 00: 53 UTC: Mensen in dit gebied van Papoea-Nieuw-Guinea zijn erg gewend aan sterke tot zeer sterke aardbevingen en vanwege hun primitieve bouwmethoden (meestal bamboe en hout) minder gevoelig zijn voor schudden dan betonnen en adobe huizen in de grotere dorpen en steden.

UPDATE 00: 52 UTC: Alle kustplaatsen in de buurt van het epicentrum Azre zijn alleen bereikbaar per boot of via paden, wat uiteindelijke reddingsoperaties erg moeilijk maakt

UPDATE 00: 50 UTC: Ca. 40,000 mensen leven in een straal van 100 km rond het epicentrum

UPDATE 00: 47 UTC: Andere leveranciers van seismologische gegevens rapporteren:
EMSC: 6.5 @ 20 km en GFZ: 6.3 @ 52 km
Op basis van deze gegevens zal de impact waarschijnlijk iets minder zijn dan aanvankelijk voorspeld door USGS, maar desalniettemin is dit nog steeds een zeer sterke aardbeving

UPDATE 00: 43 UTC: GDACS heeft het berekend maximale golf voor deze aardbeving zal 40 cm zijn

UPDATE 00: 41 UTC: NOAA heeft GEEN wijdverspreide tsunami-waarschuwing voor deze aardbeving. Lokale tsunami's zijn altijd een mogelijkheid.

Een zeer sterke kust aardbeving tijdens de ochtenduren aan de zuidelijke kust van New Britain, Papoea-Nieuw-Guinea. Aardbeving-rapport noemt deze aardbeving zeer gevaarlijk voor de primitieve kustdorpen in de buurt van het epicentrum.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.6
UTC-tijd: Donderdag juni 16, 2011 op 00: 03: 36 UTC
Lokale tijd in epicentrum: donderdag, juni 16, 2011 op 10: 03: 36 AM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 21.5 km
Geo-locatie (s):
Dicht bij de nederzettingen van Maso, Raulili, Maihuna en Maingi
115 km (71 mijl) OZO van Kimbe, New Britain, PNG

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
GDACS aardbeving rapport
GDACS tsunami rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه