Christchurch M 6.0 naschok: 1 persoon gedood en 45 mensen met lichte verwondingen

Aftershock-samenvatting: Op maandag de 13 van juni, Christchurch is getroffen door twee naschokken. De eerste gemeten 5.5, waardoor mensen gelukkig de rode zone en vele andere locaties vóór de evacuatie konden verlaten magnitude 6 naschok geslagen, minuten geleden bij a diepte van 9km. Zes mensen werden met matige verwondingen naar het Christchurch-ziekenhuis gebracht. Bekijk ook onze overzichtsvideo en enkele geselecteerde video's. Klik hier om ze te bekijken op ons Quake-TV.org-kanaal (tijdelijk buiten dienst - we werken aan een oplossing)

Foto met dank aan The Christchurch Cathedral

UPDATE 16 / 06 09: 45 UTC: Christchurch Cathedral
It het lijkt erop dat de Christchurch Cathedral en de 1905 katholieke kathedraal van het Heilig Sacrament zullen worden gesloopt. Voor de katholieke kathedraal werden bogen ter ondersteuning van de overgebleven met koper beklede koepel ondermijnd tijdens de 13-tremingen in juni, aldus de raad van bestuur van het gebouw. De koepel was een van een paar dat het gebouw in renaissancestijl bekroonde voordat de andere instortte tijdens de ramp in februari.

De kathedraal Rose Window viel na twee krachtige naschokken die de stad op maandag 13TH rockde. De afgelopen jaren is het venster gekomen om het leven en de aanwezigheid van de kathedraal in de stad te personifiëren. Helaas is het beeld dat het nu is, nog steeds aanwezig. De glas-in-loodpanelen en het sierlijke omringende metselwerk liggen verbrijzeld en gebroken aan de voet van de stalen beugel, geplaatst in hoop, om de redder ervan te zijn. De westelijke muur, waar het raam sterk uitkeek op Cathedral Square, is zelf bijna verdwenen. Alleen 25% blijft over. We weten dat de aardbevingen van 5.5 en 6.0 het gebouw verder ernstig hebben beschadigd. Een update over de omvang van die schade zal worden geplaatst als het gaat om de hand.

Earthquake-Report.com opmerking: het zou genoteerd moeten worden dat kerken zijn vaak gemaakt van metselwerk en zijn onregelmatige structuren die grote schade aanrichten bij veel aardbevingen. Soortgelijke schade deed zich voor tijdens de Newcastle 1989-aardbeving in Australië, evenals bij vele andere aardbevingen in de CATDAT-database.

UPDATE 15 / 06 04: 49 UTC:
GNS Science seismologen hebben de 2.20pm LT naschok geherclassificeerd als magnitude 6.338 met een diepte van 6.1km, gewoon 0.005 van een magnitude kleiner dan de Februari 22-aardbeving met een sterkte van 6.34 met een diepte van 5.9km.
De eerdere shake op maandag om 1.00pm LT was opgewaardeerd van 5.5 naar 5.646 in omvang en was 9.2km diepgaand.
De gebeurtenissen met betrekking tot de 1-man die tijdens de aardbeving is gedood, zullen worden onderzocht omdat er enige twijfel bestaat over het verband tussen de dood en de aardbeving.

Afbeelding met dank aan http://www.mauritiushot.com

UPDATE 15 / 06 04: 32 UTC: Servicedetails zijn verstrekt door Stuff, NZ media.
Vermogen: Het aantal huizen dat buiten het centrale zakendistrict zonder stroom blijft, is gedaald tot 1500.
Water: Christchurch Burgemeester Bob Parker zei dat het water was hersteld tot 85 procent van de stad, maar de drukniveaus varieerden. Water hoofd problemen zijn overal.
afvalwater: Het zal nog ongeveer 36 uur duren voordat de ingenieurs het rioleringssysteem van de stad volledig kunnen beoordelen. Het hoofdkoffieriool op Woodham Rd was beschadigd en de weg boven het riool begon in te storten. Hoewel sommige rioleringen de pompstations van de gemeente bereiken, moeten bewoners chemische toiletten of portaloos gebruiken.
Afvalinzameling: Collecties gaan nog steeds gewoon door.
wegen: Zestien wegen zijn gesloten. De lijst is beschikbaar op de website van de Raad www.ccc.govt.nz. Rockfalls zijn vrijgemaakt van Evans Pass Road.
Scholen: Veel scholen worden vandaag opnieuw geopend - de volledige lijst is te vinden op www.minedu.govt.nz/EQNZ.
Welzijnscentra: Cowles Stadium zou vanmiddag alleen als informatiecentrum fungeren en zal vandaag permanent gesloten worden bij 4PM.

UPDATE 06: 41 UTC: Eén man werd gedood en rond 45 leden mensen lichte verwondingen volgens de meest recente slachtofferrapporten. De oudere man stierf toen hij werd neergeslagen door de aardbeving en sloeg met zijn hoofd op de vloer in een bejaardentehuis. Het was een wonder dat meer mensen niet gewond raakten of werden gedood door deze twee aardbevingen. Duizenden huizen blijven zonder stroom en helaas maken koude temperaturen het nog erger, met 2 of 3 mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van hypothermie.
De economische situatie kan echter als afschrikwekkend worden omschreven. De Kiwi-dollar en de geldmarktrente zijn beide gedaald. De chaos van rotsverschuivingen, stof, files en ingestorte gebouwen keerde terug naar Christchurch, met minstens 50-gebouwen vernietigd of ernstig beschadigden veel liquefactie die auto's en wegen beschadigt, en ook op oosterse voorsteden. De Christchurch-kathedraal verloor meer metselwerk, wat betekent dat het moet worden afgebroken als het moet worden gereconstrueerd. Tientallen mensen werden ook getroffen door aardverschuivingen.

UPDATE 18: 55 UTC: Er is geen water ten oosten van Ferrymead brug en reparaties zullen naar verwachting enkele dagen in beslag nemen, zegt de raad.

UPDATE 10: 11 UTC: intensiteit MMI-nummers zoals gevoeld in het grotere Christchurch-gebied (dankzij Geonet):

Eerste naschok:
Van de 1152-mensen voor de eerste M5.5 één - 1 MM8, 28 MM7, 183 MM6.

Tweede zwaardere naschok
Van de 2266-mensen die reageerden op de aardbeving in Christchurch
(M6) - 18 MM8, 58 MM7, 149 MM6.

MM8 Zwaar schadelijk 1 Richmond [1]
MM7 Schade aan 28 Bromley [1], Burwood [2], Casebrook [2], Christchurch [6], Dallington [1], Ilam [1], Kaiapoi [2], Kainga [2], Linwood [1], Marshland [1 ], North New Brighton [1], Opawa [1], Parklands [1], Rangiora [1], Redwood [1], Riccarton [1], Strowan [1], Upper Riccarton [1], Woolston [1]
MM6 Enigszins schadelijk 183 Addington [3], Avondale [1], Avonhead [1], Avonside [4], Beckenham [2], Belfast [6], Bexley [1], ishopdale [4], Bromley [6], Bryndwr [ 3], Burnside [3], Burwood [3], Cashmere [2], Christchurch [18], Dallington [1], Diamond Harbour [2], Edgeware [2], Fendalton [1], Ferrymead [1], Governors Bay [1], Halswell [4], Harewood [3], Heathcote Valley [1], Hillsborough [2], Hoon Hay [2], Hornby [2], Huntsbury [1], Ilam [3], Kaiapoi [11 ], Kainga [1], Kaipoi [1], Linwood [4], Lyttelton [1], Mairehau [3], Merivale [2], Middleton [2], Mount Pleasant [2], New Brighton [2], North Nieuw Brighton [4], Northwood [1], Ohoka [1], Ohoka [1], Opawa [2], Ouruhia [1], Papanui [2], Parklands [3], Pegasus [1], Prebbleton [1] , Rangiora [3], Redcliffs [1], Redwood [2], Riccarton [4], Richmon d [2], Saint Albans [11], Saint Martins [2], Sefton [1], Shirley [2], Sockburn [1], Somerfield [1], South New Brighton [1], Spreydon [3], Strowan [2], Sumner [1], Sydenham [3], Taitapu [2], Templeton [1], The Pines Beach [1], Upper Riccarton [2], Wainoni [1], Waltham [1], Woolston [5 ], Yaldhurst [1]

Niveau Nummer Plaatsen
MM8 Zwaar beschadigen 18 Aranui [1], Hoon Hay [1], Linwood [1], Lyttelton [1], Merivale [2], New Brighton [1], North New Brighton [1], Parklands [1], Richmond [1 ], Saint Albans [3], Spreydon [1], Taitapu [1], Wainoni [2], Woolston [1]
MM7 Beschadigend 58 Addington [1], Aranui [1], Avondale [1], Barrys Bay [1], Bexley [1], Bromley [2], Bryndwr [1], Casebrook [1], Cashmere [2], Christchurch [ 9], Dallington [2], Harewood [1], Heathcote Valley [3], Hornby [2], Kaiapoi [1], Linwood [3], Lyttelton [1], Merivale [3], Middleton [1], Mount Aangenaam [1], Opawa [1], Papanui [1], Parklands [1], Redcliffs [1], Riccarton [2], Saint Albans [3], Shirley [3], Somerfield [1], Southshore [1] , Spreydon [1], Strowan [1], Taylors Mistake [1], Upper Riccarton [1], Woolston [2]
MM6 Iets beschadigend 149 Addington [3], Akaroa [1], Aranui [1], Ashburton [2], Avonhead [3], Beckenham [2], Belfast [2], Bishopdale [2], Bromley [1], Broomfield [ 1], Bryndwr [2], Burnside [2], Burwood [3], Cashmere [1], Christchurch [16], Cracroft [2], Dunedin [1], Fendalton [1], Fernside [1], Geraldine [ 2], Halswell [5], Harewood [2], Hawarden [1], Hillmorton [3], Hillsborough [1], Hoon Hay [5], Hornby [5], Huntsbury [1], Kaiapoi [5], Lincoln [2], Linwood [2], Little River [1], Mairehau [2], Merivale [2], Motukarara [1], New Brighton [1], North New Brighton [1], Northwood [2], Oaklands [ 1], Ohoka [1], Oxford [1], Papanui [4], Parklands [1], Pegasus [1], Poorthelling [2], Prebbleton [1], Rangiora [3], Redwood [6], Riccarton [4], Robinsons Bay [1], Saint Albans [6], Saint Martins [4], Se fton [1], Sockburn [3], Somerfield [2], South New Brighton [1], Strowan [1], Sydenham [2], Templeton [3], Tuahiwi [1], Upper Riccarton [2], West Melton [1], Westmorland [1], Woodend [1], Woolston [3]

UPDATE 09: 05 UTC: Alle telefoonnetwerken ondervonden congestie. De autoriteiten hebben gevraagd om te voorkomen dat ze bellen en om alleen SMS-berichten te gebruiken (minder bandbreedte in beslag nemen)

UPDATE 08: 13 UTC: Er werd stroom bespaard op 54,000-klanten. Meer dan 45,000-woningen waren zonder stroom de nacht ingegaan. De stroom naar 9000-huizen is nu hersteld (Riccarton, Ilam en Fendalton).

UPDATE 08: 08 UTC: Christchurch's historische Godley House heeft ernstige schade opgelopen bij de huidige 6.0-aardbeving. De gemeenteraad van Christchurch bevestigde vorige maand dat het 130-jaar oude gebouw zou worden gesloopt, maar dat de datum nog niet was vastgesteld om te worden afgebroken. Het Banks Peninsula-gebouw is eigendom van de gemeente.

UPDATE 07: 48 UTC: We hebben hier een overzichtsvideo van vrijgegeven naschok in ons Quake-TC.org kanaal

UPDATE 2 - 13 / 06 - CATDAT ROOD

Meer metselwerk is gevallen van de Christchurch Catheral in de tweede veel grotere aardbeving van de middag, het opsturen van grote wolken van stof. Social media melden ook grote schade aan de 2nd aardbeving in veel delen, waaronder gevallen metselwerk, extra kraken en extra schade. Er zijn ook berichten dat een ander gebouw in Lichfield Street is gevallen (is inmiddels opnieuw geclassificeerd als grote schade).

Lijnbedrijf Orion zei stroom was uit naar ongeveer 54,000-klanten over Christchurch na de 6.0 magnitude aardbeving. Over 10000-woningen in de oostelijke buitenwijken en extra woningen op andere locaties. De bevingen van vandaag hebben alle vluchten van en naar de luchthaven van Christchurch geaard.

Het kunstcentrum heeft ook de historische klok van de toren verloren.

UPDATE 1 - 13 / 06 - Op maandag de 13 van juni, Christchurch is getroffen door twee naschokken. De eerste gemeten 5.5, waardoor mensen gelukkig de rode zone en vele andere locaties vóór de evacuatie konden verlaten magnitude 6 naschok geslagen, minuten geleden bij a diepte van 9km. Zes mensen werden naar het Christchurch Hospital gebracht met matige verwondingen als gevolg van vallende bouwmaterialen na de aardbeving met 1PM. In de tweede aardbeving (met een hogere magnitude) werden geen verwondingen geregistreerd, maar er trad meer schade op.

Twee mannen die ramen hadden geborgen uit de St Johns Church in de centrale stad, kregen snijwonden en blauwe plekken en werden naar het ziekenhuis gebracht. De voorkant van de kerk op de hoek van Hereford en Madras Streets stortte in. Sommige wegen en bruggen waren gesloten vanwege verdere schade of liquefactie.
St John Ambulance zei dat verschillende ambulances in de stad actief waren en dat sommigen stand-by stonden.
Een politieman zei dat een gebouw op de hoek van de straten Stanmore en Worcester was ingestort, maar niet is geclassificeerd als een complete instorting van het gebouw. Hulpdiensten redden ook twee mensen uit de Sint-Janskerk in centraal Christchurch.

Belangrijkste aardbevingsdata van de naschok van de M 6.0:
Magnitude: Mw 6.0
UTC-tijd: Maandag juni 13, 2011 op 02: 20: 50 GMT
Lokale tijd op epicentrum: maandag, juni 13, 2011 op 02: 20: 50 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 9 km
Geo-locatie (s):
13 km (8 mijl) ten NNO van Christchurch, Nieuw-Zeeland

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google-satellietkaart van het epicentrum en het aardbevingsgebied (groene pijl) (GeoNet-locatie)
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)
GDACS GROEN aardbeving rapport

UPDATE - 06 / 06

Rolleston, Christchurch - Nieuw-Zeeland - Panoramio-foto door Steve Busson - http://www.panoramio.com/photo/16580299

Een naschok meet M5.5, werd gisteren in de buurt van Christchurch gemeten, maar we hebben lang moeten wachten om te melden dat het als geclassificeerd is CATDAT ORANJE. Dit was de 6th grootste naschok sinds de aardbeving in februari.

MMI van 7 (schadelijk) is gemeld in 3-gebieden, met onbevestigde meldingen van verdere schade aan bestaande beschadigde gebouwen. Een MMI van 6 werd ook gerapporteerd in veel plaatsen (83-rapporten van NZ Geonet), wat overeenkomt met licht beschadigend. Het werd gevoeld over het Zuidereiland.

Fay Burson, manager van flessenwinkel Henry's in Rolleston, zei dat ze waarschijnlijk meer voorraad heeft verloren tijdens de shake van vandaag dan in de magnitude van februari 6.3. "Het was een zeer ernstige eerste schok". Lees het spulrapport hier.

Het economische verlies van deze aardbeving zal onmogelijk te berekenen zijn, maar zal dat wel zijn meer dan $ 100,000 USD.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: M5.5 en M6 (Geonet)
UTC-tijd: juni 13 2011 bij 1: 00am en 2: 20am
Lokale tijd op het epicentrum: ma, jun 13 2011 1: 00 pm en 2: 20pm
Diepte (hypocenter): 11km en 9km
Geografische locatie (s): 10km E van Christchurch, 10km SE van Christchurch


Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: M5.5 (Geonet)
UTC-tijd: juni 5 2011 bij 21: 09
Lokale tijd op epicentrum: maandag, juni 6 2011 op 9: 09 am
Diepte (hypocentrum): 15km (43.61 ° S, 172.41 ° E)
Geografische locatie (s): 20km SW van Christchurch

Links naar belangrijke kaarten
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه