Zeer sterke aardbeving uit de Libu-kust, Chili

We dringen er bij onze Chileense lezers van het epicentrum van de grotere aardbeving op aan om ons te sturen.Ik voelde het rapporteren met het onderstaande formulier!
Aardbeving samenvatting: Vroege USGS-rapporten wezen op een zeer sterke aardbeving met zeer hoge MMI-waarden in de buurt van Lebu op 1 juni 2011. Na vergelijking van de verschillende datasets uit andere delen van de wereld en uit Chili, kwamen we erachter dat het epicentrum niet dicht bij Lebu lag, maar ver in de Stille Oceaan. In plaats van een zware IX MMI, is de max. waarde was acceptabel IV MMI. Lebu is ontsnapt aan het inferno!

Lebu Chili beschadigd door de tsunami van 27 februari 2010 - Panoramio-foto door Manuel Mardones - http://www.panoramio.com/photo/33276410

UPDATE : Voelde ervaringen van onze Chili-lezers :
ontwerp: Ik woon in het centrum van Concepcion, Chili, op de 13e verdieping in een flatgebouw. Ik was wakker toen de aardbeving toesloeg, waardoor de jaloezieën in mijn appartement trilden, de grond wiebelde en het gebouw ongeveer 30 seconden kraakte, hoewel het aanvoelde als veel langer. De eerste treffer denk ik rond 8:55 uur, en daarna een "naschok" -hit 20 minuten later die net zo sterk aanvoelde, maar slechts ongeveer 5 seconden duurde. Een paar bouwvakkers in het gebouw naast me begonnen te schreeuwen toen het raakte. Ik woon maar 4 maanden in Chili en het was absoluut de eerste keer dat ik de echte "schok" van een aardbeving voelde. Behalve de wiebelende vloer en trillende jaloezieën, klonk het geluid dat het in het gebouw maakte alsof iemand tape van alle muren aan het scheuren was omdat het gebouw kraakte en trilde. Niets was beschadigd en niemand raakte gewond. (MMI V gecontroleerd)

UPDATE 17: 26 UTC: USGS heeft zijn gegevens bijgewerkt en rapporteert nu een magnitude van 6.2. ze handhaven de locatie van het epicentrum, wat vreemd is omdat het niet overeenkomt met de MMI-waarden. Zoals hieronder besproken, zijn we geneigd het Chileense epicentrum te geloven (link naar de kaart hieronder). Vanwege de lagere omvang werden de theoretische MMI-waarden als volgt gerapporteerd:
126,000 mensen zullen naar verwachting een VI schudden (sterke schudden) ervaren
234,000 mensen zullen naar verwachting een V schudden (matig schudden) ervaren
Van 1,893,000 wordt verwacht dat mensen een IV-trilling ervaren (licht schudden)
De echte waarden zoals ontvangen door onze site en ook door de USGS geven veel lagere waarden.

UPDATE 17: 18 UTC: We hebben ons waarschuwingsniveau verder verlaagd naar groen omdat de aardbeving niet als een gevaarlijke aardbeving is ervaren en er geen schade of verwondingen aan hebben toegebracht

UPDATE 14: 48 UTC: Vanwege alles wat we hieronder hebben geschreven, hebben we ons waarschuwingsniveau verlaagd naar Oranje.

UPDATE 14: 36 UTC: Hoewel we moeten zeggen dat het een zware aardbeving was, the local population  will be surprised if they read our reporting. De berekening van het epicentrum is altijd een zeer onzekere factor bij het rapporteren van aardbevingen. Earthquake-Report.com gelooft meestal het lokale seismologische bureau, omdat ze hun eigen seismografen hebben die zich het dichtst bij het epicentrum bevinden.

UPDATE 14: 36 UTC: De stad Lebu werd zwaar getroffen door de aardbeving en tsunami van 27 februari 2010

UPDATE 14: 32 UTC: Er zijn 2 belangrijkste redenen voor de lagere MMI-nummers :
a) Het belangrijkste: de epicentrum van de aardbeving was NIET in de buurt van Lebu, Maar 130 km in de Stille Oceaan
b) De omvang was een beetje lager dan de vroege rapporten lieten zien

UPDATE 14: 27 UTC: In Lebu-mensen geëvacueerd de kuststrook, maar keerden terug naar hun huizen na de naschok van 5.3

UPDATE 14: 23 UTC: GOED NIEUWS UIT CHILI - Dit zijn de MMI-nummers die uit Chili komen. Deze cijfers resulteren in GEEN schade of verwondingen indien bevestigd. We vinden dit nieuws leuk!
Región del Bío-Bío : Cañete: IV, Concepción: III, Laja: III, Lebu: IV, Penco: III, San Pedro de la Paz: III, San Rosendo: III,    Talcahuano: III, Tirúa: IV
Región de La Araucanía : Angol: III, Curarrehue: IV, Saavedra: IV, Toltén: III
Región de Los Ríos : Valdivia: III

UPDATE 14: 14 UTC: De mensen die aan de kust van Chili wonen, hebben dat wel AUTO-geëvacueerd het kustgebied als een voorzorgsmaatregel voor een mogelijke tsunami. Ze doen dit altijd omdat mensen die het trillen voelen, NIET weten waar het epicentrum is. Een zeer wijze manier van paraatheid.

UPDATE 14: 11 UTC: We hebben momenteel contact met Chillan, ca. 170 km van Lebu. De eerste tremor (6.3) duurde bijna 1 minuut = erg lang

UPDATE 14: 08 UTC: QuakeSOS, onze waarschuwende iPhone-applicatie heeft nog geen melding ontvangen (positief of negatief) uit Chili = betekent vooral dat deze aardbeving niet als gevaarlijk is ervaren

UPDATE 14: 03 UTC: Eerst sterk naschok (5.3) raakte het gebied

UPDATE 13: 58 UTC: Schudkracht in combinatie met het aantal mensen om het te doorstaan
7,000 mensen zullen naar verwachting een IX schudden (gewelddadige schudden) ervaren
15,000 mensen zullen naar verwachting een VIII schudden (ernstige schudden) ervaren
29,000 mensen zullen naar verwachting een VII schudden (zeer sterk schudden) ervaren
82,000 mensen zullen naar verwachting een VI schudden (sterke schudden) ervaren
1,674,000 mensen zullen naar verwachting een V schudden (matig schudden) ervaren
Van 2,000,000 wordt verwacht dat mensen een IV-trilling ervaren (licht schudden)
UPDATE op deze UPDATE: Deze cijfers werden voor het eerst gerapporteerd door USGS, waardoor we onze Red Alert-status belden. Na ontvangst van de bijgewerkte nummers is de max. MMI leek IV te zijn geweest in plaats van IX (een wereld van een verschil)

UPDATE 13: 55 UTC: Op basis van de ervaring van Earthquake-Report.com weten we dat gebouwen in het gebied kunnen een hoge omvang aanhouden, zelfs op ondiepe diepten. Elke aardbeving is echter anders en zowel de golfamplitudes als de duur van het schudden kunnen sterk verschillen van de ene aardbeving tot de andere. We zullen moeten wachten tot nieuws uit Lebu ons bereikt.

UPDATE 13: 50 UTC: Andere seismologische stationsgegevens:
GFZ: 6.1 op 10 km
EMSC: 6.3 @ 10 km
Universidad de Chile: 6.1 @ 9.6
Deze waarden zijn tenminste iets beter dan de USGS-gegevens

UPDATE 13: 49 UTC: Lebu, een stad met 22,000 inwoners, zal een theoretisch voorspelde VII MMI-waarde ervaren = Zeer sterk schudden

UPDATE 13: 45 UTC: Extreem gevaarlijke schudwaarden tot IX MMI worden voorspeld door USGS

UPDATE 13: 36 UTC: Ca. 900,000 mensen leven binnen een gebied van 100 km van het epicentrum.

Bijna op de stranden van Lebu vond tijdens de ochtenduren van 1 juni 2011 een zeer sterke aardbeving plaats. Omdat het hypocentrum van de aardbeving erg ondiep is en zeer dicht bij Lebu, noemt Earthquake-Report.com deze aardbeving zeer gevaarlijk (ons rode waarschuwingsniveau )

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.4
UTC-tijd:  Woensdag, juni 01, 2011 op 12: 55: 21 UTC
Lokale tijd op epicentrum: woensdag, juni 01, 2011 op 08: 55: 21 AM op epicentrum
Diepte (hypocentrum): 15 km!
Geo-locatie (s):
7 km (4 mijl) N van Lebu, Bio-Bio, Chili

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)
GDACS GROEN aardbeving rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat - IK heb gevoeld Het - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo Siento - 我 的确 感到 了 - 私 は それ を 感じ て い まし た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه