Haïti dodental ondervraagd opnieuw door onafhankelijke studie

Voice of America : Interview met James Daniell op mei 31 2011.

Aardbeving in Haïti - met dank chicagofree.info

De Haïti dodental en daklozen tellen als gevolg van de aardbeving op 12th januari 2010 heeft opnieuw in vraag gesteld. Hoewel de focus uiteraard moet worden op de levenden en een terugkeer naar normaliteit, het is belangrijk om de feiten op een rijtje te krijgen voor toekomstige aardbevingen te voorkomen dat steun wordt verleend en op de juiste gedoneerd.

2 maanden na de ramp, het dodental werd geciteerd uit de Haïtiaanse regering als 222570 dood.
12 maanden na de ramp, werd het dodental bijgesteld dood tot 316000 bij het 1 jarig bestaan. We meldden op dit verhaal terug op 13th januari 2011 na de Haïtiaanse overheid geprobeerd om het dodental te verhogen.

Bewijs van het tegendeel
Eerste, het werd de PAHO, het Rode Kruis en andere internationale organisaties zeggen dat het dodental zou zijn rond 45000-50000 met schattingen variërend tot 100000. Na deze, internationale organisaties gericht op het leven en niet hun eigen dood tol te geven.
Tweede het was de algemene consensus dat de dodental werd te snel stijgende vergeleken met het aantal vrachtwagens naar mensen begraven.
Ten derde, het was de verslaggever Hans-Jaap Melissen, uit NR Worldwide, die op de grond tellen van het dodental was, en zei dat er een bovenste schatting van 92000 en een lagere schatting van 52000 was het dodental.
Ten vierde, de wetenschappelijke basis van het werk van Daniell et al. (2010), zei dat dit 92000 schatting was veel redelijker dat de 222570 geciteerd door de Haïtiaanse regering op basis van alle van de sprongen in het dodental schatting.
Fifth, Een meer gedetailleerde analyse van alle gegevens verstrekt door de overheid en niet-gouvernementele bronnen door het werk van Daniell et al. (2011) geven een waarde van 136933 dood met een onzekerheid tussen 122000 en 167000 dode gebaseerd op 7 verschillende dodental benaderingen gecorrigeerd voor fouten en een aantal andere factoren werd geproduceerd.

VANDAAG (hoewel gedateerd 13th mei), een ontwerp-rapport in opdracht van de Amerikaanse regering zegt veel minder mensen stierven of werden dakloos na Haïti januari 2010 aardbeving dan eerder was gemeld. Het dodental wordt gezegd door persbureaus die een exemplaar van dit rapport, dat het dodental was opgedaan tussen 46,000 en 85,000 mensen, Ver onder het cijfer van meer dan een kwart miljoen mensen de Haïtiaanse overheid. Het rapport ook vragen officiële VN-cijfers dat ongeveer 680,000 mensen dakloos blijven.

Er is geen commentaar van de regering van de nieuwe Haïtiaanse president Michel Martelly. Het rapport is in opdracht door middel van een in Washington gevestigde adviesbureau, LTL Strategies. Voor meer informatie Lees hier het artikel or hier.

Daniell, JE, Wenzel, F., Khazai, B. [2011] "Ontdek het mysterie van het dodental in Haïti", ingediend bij de ramppreventie en
Management.

Daniell, JE, Wenzel, F., Khazai, B. [2010] "Ontdek het mysterie van het dodental van Haïti", Internal Report, CEDIM.