Horror dag voor (niet alleen) Italiaanse seismologen op september 20 2011

Twee jaar na de aardbeving in L'Aquila, Italië april 6 2009

Italiaanse rechter Giuseppe Romano Gargarella besteld 7 personen van de Italiaanse regering de grote risico's commissie, die de kans op natuurrampen evalueert, te gaan op proef in L'Aquila september 20.

De rechter zei dat de verdachten "gaf onjuiste, onvolledige en tegenstrijdige informatie" over de vraag of kleinere bevingen gevoeld door L'Aquila bewoners in de weken en maanden voor de april 6, 2009 aardbeving zou hebben gevormd gronden voor een waarschuwing.

l'Aquila voor de aardbeving - met dank historyandwomen.com

Worden beoordeeld: Franco Barberi, vicevoorzitter van de Grote Commissie, risico's; Bernardo De Bernardinis, plaatsvervangend hoofd van de afdeling Civiele Bescherming, Enzo Boschi, voorzitter van de INGV; Giulio Selvaggi, directeur van de aardbevingen van het Nationaal Centrum, Gian Michele Calvi, directeur van Eucentre CASE en projectmanager, Claudio Eva, hoogleraar fysica aan de universiteit van Genua, Mauro Dolce, directeur van het seismische risico van civiele bescherming.

Ook volgens de aanklacht, de verdachten hebben geschonden de taken van de risico-evaluatie met betrekking tot hun functie, Ook in termen van informatie. "Deze geruststellend nieuws gevraagd hen om te blijven in de huizen", schreef de vervolging.

Familieleden van slachtoffers van de aardbeving die aanwezig waren in de Tweede Kamer hebben zich tevreden met de beslissing.

Earthquake-Report.com reactie: Dit is een zeer gevaarlijke poging van de politiek en de plaatselijke bevolking om een ​​zondebok te vinden voor de doden, gewonden en schade.
Earthquake-Report.com is bang dat een eventuele veroordeling kan dezelfde soort proeven in andere plaatsen in de wereld veroorzaken.
Wie is de schuld van l'Aquila? NOBODY en IEDEREEN tegelijkertijd.
a) de kracht en het tijdstip van een aardbeving kan niet voorspeld worden (nog steeds mensen denken dat seismologen kan, dat is NIET TRUE!)
b) politiek moeten wetten maken om aardbeving-proof bouwvoorschriften op te leggen en / of versterken de weerstand van oudere huizen en gebouwen
c) mensen moet bewust van het gevaar en hoe te leven aardbeving voorbereid in vastgelopen zones

Comments

  1. Rechter Gargarella de juiste overstap naar het hoofd van de engineering te vervolgen. Derde wereld landen zoals wij hebben hem nodig, zodat mensen in de positie zal werken voor het volk niet voor zichzelf.
    Echter, de vervolging van seismologen is niet een heel goed idee. Deze seismologen deden hun werk aan het publiek van gevaren van deze gebeurtenissen zou brengen op de hoogte.
    Het is nog steeds de overheid ambtenaren te worden beschuldigd.

    • Armand Vervaeck zegt:

      NIEMAND kan worden verweten aardbevingen! De huiseigenaren moet dus alleen huizen bouwen die een aardbeving weerstand. De extra kosten bijna niets en de investering kan uw leven. Zelfs in ontwikkelingslanden. Armand