Aardbeving gerelateerd nieuws mei 20, 2011

Aardbeving nieuws gerelateerd aan recente gebeurtenissen (in diepgaande artikelen) zal worden geschreven als updates in deze (recente) artikelen. Deze artikelen zijn te vinden in de top 10 fragmenten op de homepage. Updates voor eerdere aardbevingen is te vinden op deze pagina's. Deze pagina zal regelmatig worden bijgewerkt.
$ $ $ linken naar het volledige artikel

Verenigde Staten (Californië)
Actieve foutlijst van Californië $ $ $

Japan (Tohoku-foutanalyse)
Amerikaanse onderzoekers zeggen dat de nieuw ontwikkelde modellen van de 11-aardbeving in maart en de tsunami in Japan verrassende informatie over de ramp onthullen. Een van de onverwachte bevindingen van de data-analyse was de ruimtelijke compactheid van het evenement, zei Simons, waarbij de lengte van de fout die tijdens de aardbeving aanzienlijk uitgleed ongeveer 150-mijl was, ongeveer de helft van wat zou worden verwacht voor een evenement van deze gebeurtenis. omvang. Ook gebeurde het gebied waar de storing het meest wegzakte - 30 yards of meer - binnen een segment van 30 tot 60 alleen maar mijlen lang. $ $ $

Nicaragua (vulkanen)
Telica-vulkaan in Nicaragua is uitbarsting met kleine explosies en een aspluim die een hoogte van ongeveer 3000-poten bereikte. Buurtbewoners en ongeveer 500-werknemers in een geothermische fabriek bij de vulkaan werden geëvacueerd.

Japan (Fukushima tsunami)
Tokyo Electric Power Company (TEPCO) heeft donderdag de foto's vrijgegeven van de hand van de tsunami-wateren genomen uit de buurt van het nummer 5 reactor in de kerncentrale van Fukushima Daiichi op 11 in maart, toen een aardbeving met 8.9-kracht Japan trof die de tsunami veroorzaakte. $ $ $

Wetenschap
In de traditionele kijk van geologen op het midden van de aarde, neemt de vaste binnenkern geleidelijk toe naarmate meer van de vloeibare kern bevriest, terwijl de planeet zijn miljarden jarenlange proces van afkoeling voortzet. Maar nu suggereren wetenschappers dat delen van de vaste innerlijke kern zo heet worden dat ze vloeibaar worden, en dat dit allemaal te maken heeft met wat er in de aardkorst gebeurt - wat betekent dat onze aardbevingen, vulkanen en platentektoniek die we zien verbonden zijn naar het hart van de planeet. $ $ $

Japan (tsunami puin)
Twee maanden na de aardbeving en tsunami in Japan is de taak om het wrak op te ruimen amper begonnen. Steden langs de kust zijn verstopt gebleven met enorme hoeveelheden puin en de lokale autoriteiten worstelen om plaatsen te vinden om het te zetten. $ $ $

China (SAR)
De Chinese premier Wen Jiabao begroette op dinsdag de prestaties van het internationale reddingsteam van het land en drong er bij hen op aan meer bij te dragen aan zowel nationale als overzeese noodhulpoperaties. "Door het geven van prioriteit aan het leven van mensen heeft het team een ​​grote bijdrage geleverd aan het land $ $ $

Verenigt Staten (aardbevingsvluchtelingen)
Ongedocumenteerde Haïtianen die in de nasleep van de verwoestende januari 2010-aardbeving in hun land in de Verenigde Staten aankwamen, mogen een speciaal asielprogramma aanvragen, zeiden Amerikaanse functionarissen dinsdag, meldde AFP. $ $ $

Japan (zoutoplossing verontreiniging)
Zout kan door 2014 uit de tsunami-rijstvelden worden verwijderd. Zich uitstrekkend van Tohoku naar Kanto, ongeveer 20,000 hectaren rijstvelden overspoeld door de tsunami na de Grote Aardbeving in Oost-Japan bleven onbenut vanwege zoutverontreiniging. Om de rommel op te ruimen, gaf het kabinet op april 26 de knipoog naar het opstellen van een aanvullende factuur om 90 procent van de kosten te dekken. $ $ $


QuakeSOS + en QuakeSOS gratis worden iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.


a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website