Sterke aardbeving hieronder Papoea-Nieuw-Guinea

UPDATE 21 / 05 - 09: 48 UTC: Een ervaringsrapport van een PNG-lezer: Ik was een beetje geamuseerd door je rapport over deze aardbeving, omdat ze hier zo vaak voorkomen, en meestal voorbij als een niet-evenement. Deze aardbeving heeft 2 van de 4 in ons huishouden wakker gemaakt. Bedankt voor de info. Getekend: een ex-pat in PNG
Earthquake-Report.com reactie: We stellen uw reactie op prijs. De reden waarom we deze artikelen van tijd tot tijd schrijven, is om te benadrukken dat PNG bestaat en dat er ook mensen in PNG wonen. De internationale gemeenschap is helemaal niet geïnteresseerd in deze aardbevingen, ook al zijn ze veel sterker. We zullen ons blijven concentreren op die aardbevingen die goed door de mensen worden gevoeld (laten we zeggen een beetje sterker dan normaal 🙂

UPDATE 21: 13 UTC: Van CATDAT, aardbevingen zijn vrij regelmatig geweest in de buurt van Lae (binnen 100 km) in de afgelopen 100 jaar, met aardbevingen in 1957 (M6.3), 1968 (M5.5), 1971 (M7), 1980 (M5.7), 2005 (M6.1), 2010 (M6.2. XNUMX) die allemaal in verschillende mate schade veroorzaken. In 2005 werd 1 persoon gedood en verschillende gewond.

UPDATE 20: 44 UTC: Op basis van meerdere evenementen in Papoea-Nieuw-Guinea weten we dat nood- en reddingsdiensten worden alleen gewaarschuwd tijdens massieve aardbevingen en de teams moeten het binnenland in lopen omdat de meeste nederzettingen alleen via paden kunnen worden bereikt. De kans dat we rapporten van PNG hebben over deze aardbeving is vrij beperkt.

UPDATE 20: 40 UTC:
1 persoon woont binnen een straal van 1 km rond het epicentrum
49 mensen wonen binnen een straal van 2 km
127 mensen wonen binnen een straal van 5 km
576 mensen wonen binnen een straal van 10 km
3863 mensen wonen binnen een straal van 20 km
85122 mensen wonen binnen een straal van 50 km

UPDATE 20: 39 UTC: Seismische gegevens van de andere agentschappen :
GFZ: magnitude 6.0 op 31 km
EMSC: magnitude 5.9 @ 20 km

UPDATE 20: 33 UTC: De maximale helling in het gebied van de aardbeving is 57% en de maximale hoogte is 3709 m. Aangezien dit een gemiddelde helling is, is het risico van aardbeving veroorzaakte aardverschuivingen is gemiddeld.

UPDATE 20: 29 UTC: De huizen in de wildernis zijn nederzettingen meestal in PNG gemaakt van bamboe en hout en zijn ook niet bijzonder gevaarlijk. Het grootste risico voor de mensen zijn meestal de secundaire effecten van aardverschuivingen.

UPDATE 20: 27 UTC: De aardbeving vond plaats in de gematigd bevolkte regio van Morobe in Papoea-Nieuw-Guinea. De dichtstbevolkte plaatsen zijn: Black Cat (11 km), Waipali (10 km), Boisi (19 km), Biaboli (9 km), Selebop (9 km), Kamiaturn (17 km), Bogasu (13 km), Pilimung (14 km), Bobadu (16 km) ), Hote (17 km), Yasingli (19 km), Dahu (18 km), Yemli (19 km), Drong (19 km). Het dichtstbijzijnde civiele vliegveld is Wau (24 km).

UPDATE 20: 26 UTC: GEEN tsunami risico omdat het hypocenter onder het eiland ligt.

UPDATE 20: 22 UTC: 6 mensen zullen een VIII ernstig schudden ervaren, 1,000 mensen een zeer krachtig VII schudden en 28,000 mensen een sterk VI schudden.

Een extreem ondiepe aardbeving vond plaats in de vroege ochtenduren onder Papoea-Nieuw-Guinea. Het epicentrum bevindt zich ongeveer. 30 km van de kust.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 5.8
UTC-tijd: Vrijdag, mei 20, 2011 op 19: 43: 15 GMT
Lokale tijd in epicentrum: zaterdag 21 mei 2011 om 05:43:15 uur in het epicentrum
Diepte (hypocentrum): 1 km
Geo-locatie (s):
54 km (33 mijl) SSW van Lae, Nieuw-Guinea, PNG
149 km (92 mijl) ten NO van Kerema, Nieuw-Guinea, PNG

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik heb het gevoeld - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo siento - 我 的确 感到 了 - 私 は そ れ を じ て い ま し た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptor