Schadelijke Ondiepe Zeer Sterke aardbeving treft de Simav, Turkije Gebied

Op mei 19, 2011 een zeer sterke aardbeving deed zich voor in de grotere Simav / Kutahya gebied. Earthquake-rapport noemt deze aardbeving uiterst gevaarlijk voor schade, verwondingen en zelfs doden. Alle theoretische modellen resulteren in een potentieel slechte uitkomst (sommige mensen gedood). Vroege verslagen van de Kütahya gouverneur spreekt van gedode mensen = 3 doden en 94 gewond.
Wij danken onze Turkse lezers die sturen hun Felt Ervaringen.
Om het volledige verhaal van deze aardbeving te lezen, dan kunt u beginnen bij de onderkant van de pagina.
Lees ook 1: Inzicht in de Simav / Kütahya mei 19 aardbeving (Turkije)
Lees ook 2: Mei 19 Turkije aardbeving: 2,208 huizen onbewoonbaar + $ 260 miljoen economisch verlies

Landschap en woningtypes in het epicentrum gebied - Panoramio foto door Uzm. Ogrt Murat MET - http://www.panoramio.com/photo/36127174

UPDATE 23 / 05 / 2011 15: 09 UTC: Het is gevonden door de on-site engineers doen van een snelle beoordeling van de gebouwen die 2208 huizen zijn onbewoonbaar en 3373 zijn beschadigd maar niet bewoonbaar de 16448 gecontroleerde dusver. Dit is een groot percentage!

2 miljoen TL is besteed aan noodhulp tot nu toe in aanvulling op de coördinatie van het voorzitterschap in een verklaring na de aardbeving in Kütahya, in Istanbul, Izmir, Bursa, Afyon, Kütahya en Usak provincies, in totaal 343 zoek-en reddingsoperaties, Gezondheids-en Rode Halve Maan personeel, had 83 voertuigen, waaronder 50 ambulances en 5 speurhonden is verzonden. Daarnaast is door de Rode Halve Maan, werden 2013 tenten, 10000 dekens, 2292 watervoorziening, 2 draagbare keukens, 3 S-3 1, 5 mobiele catering vrachtwagens verzonden.

Geschat wordt dat alleen 15% van de inwoners een verzekering heeft 🙁 Mogen wij de Turkse lezers eraan herinneren dat de TCIP in bijna alle gevallen zinvol is!

Op deze schaal van het gebouw verlies, de totale economische schade de aardbeving kan in de orde van $ 260 miljoen ervan uitgaande dat gebouw verlies draagt ​​bij aan 40-50% van het totale verlies. (Uitgaande van ernst van 45k-50k voor onbewoonbaar, en 10k voor bewoonbaar, maar beschadigd.)

UPDATE 16: 36 UTC: Vilt Verslagen van onze Turkse lezers:
Izmir: It felt as though the table wobbled sideways, enough to  alarm me but I wasn't sure if it was an Izmir mini-quake or me having a light-headed moment! It was followed by about 10 minutes of strong winds which subsided, so I decided it must have been a mini-quake. MMI II-III (weak shaking)
Istanbul: Ik ben in Istanbul. Ja, de aardbeving werd gevoeld in Istanbul.
Istanbul: Ik lag op bed tv te kijken, toen voelde ik mijn bed schudde, gepauzeerd de video en doorzocht aardbeving Istanboel tijdens de aardbeving. Het was lang, maar niet erg sterk
Ankara: Onze bed schudde in de vroege uren van de ochtend MMI II-III (zwakke schudden)
Karamürsel Kocaeli: Het duurde ongeveer 15 seconden hier 200 km afstand van het epicentrum .. Aas Ik heb veel aardbevingen meegemaakt uit het verleden wist ik dat het was veel en sterke één .. Het begon langzaam, daarna gestopt en weer begonnen sterker met duidelijke schudden .. Deuren en ramen schudden, lampen te schudden, maar geen lawaai ... Ik merk ook water in het aquarium gemaakt golven ... MMI II-III (zwak schudden)
Bogazici dorp, Tuzla meer: Tremor lasted only a couple of seconds, light objects moved.  Hairline cracks in wall plaster which I had not noticed before MMI II-III (weak shaking)

UPDATE 15: 36 UTC: The video below gives an impression on the damage in Simav.  The lower than expected magnitude (5.7 istead of 5.9) and the deeper than initially calculated depth of the hypocenter (23 km instead of 10 km)  have resulted in far less damage than similar magnitude earthquakes in the past.
Toch waren veel mensen gewond en 3 mensen werden helaas gedood.

UPDATE 06: 36 UTC:
Volgens Kandilli Observatorium, was er een 3.8 magnitude foreshock 16 minuten voor het mainshock op geringe diepte die zou hebben gevoeld door de meeste van de inwoners van Simav.
Omgeving: - Ml5.9 op 7.6km diepte. Epicenter (39.1520, 29.0882), West-Turkije, in de buurt van de stad Simav.
Slachtoffers: - 3 gedood, 1 ernstig gewond, 93 gewond.
Halil Duman (63), Recep Akalin (73) en Hüseyin Oran (18) werden gedood. De eerste twee mensen werden gedood door een hartaanval en de 3rd door een gevallen balk. We nemen aan dat de jongere persoon ook kan zijn degene die mensen rapporteren overleden na sprong uit een raam in paniek (zoals gerapporteerd door minister Eroglu in Simav) echter meer informatie nodig is.
Een oudere vrouw overleed aan een hartaanval in een andere stad, Inegol, autoriteiten gezegd (we neem aan dat dit Recep Akalin, in de leeftijd 73).
79 gewonden waaronder een aantal die verwondingen opgelopen na springen van balkons en ramen en degenen die leden aan hartaanvallen of paniek-gerelateerde shock, Werden overgebracht naar ziekenhuizen in Simav volgens NZ rapporten citeren Eroglu.
Vijftien anderen werden behandeld in ziekenhuizen in de aangrenzende provincie Usak.

Schade en andere rapporten.
De Rode Halve Maan, de islamitische equivalent van het Rode Kruis, meldde dat de volgende schade en verslagen: -
1) gedeeltelijk ingestort twee lege gebouwen in Simav, samen met een gebouw van vijf verdiepingen en een moskee.
2) De vermeende lek in een cyanide zwembad (die hebben plaatsgevonden vóór de aardbeving) is niet verslechterd en blijft worden opgenomen.

De grootste aftershock is 4.6 ten opzichte van de omvang van mainshock 5.9.
"Het was zo sterk dat we niet eens konden bewegen in de eerste paar seconden," een lokale vertelde NTV (een Turkse nieuwszender).
Rode Halve Maan is ook druk bezig geweest om mensen te helpen met voedsel en onderdak. Veel bewoners bracht de rest van de nacht in hun auto of in de straten als autoriteiten gewaarschuwd dat ze niet opnieuw in te voeren hun huizen. De beving werd gevoeld tot aan de Egeïsche Zee stad Izmir, de noordwestelijke stad Bursa, Istanbul en de stad Edirne, dicht bij de Griekse en Bulgaarse grens.

UPDATE 06: 21 UTC: Het is een universiteitsstad en veel studenten keren terug naar andere delen van Turkije tot de verwoesting en voortdurende naschokken te voorkomen.

UPDATE 06: 20 UTC: Elektriciteit en telefoon communicatie is uit en universitaire gebouwen werden verwoest en enkele andere gebouwen werden verwoest. Veel schade kan worden in de omgeving Kütahya Simav. Emergency bemanningen zijn op dit moment nog steeds. Er zijn 450 naschokken geregistreerd in de nacht en vroege ochtend.

UPDATE 06: 19 UTC: Van de video's en foto's die we hebben gezien veel zachte verdiepingen instorten, waar de 1st verdiepingen is gebouwd iets hoger dan de andere verdiepingen en is niet sterk genoeg om de andere verdiepingen te ondersteunen. Dit zal ook een potentieel probleem voor een Zee van Marmara aardbeving.

UPDATE 06: 18 UTC: Zoals gezegd, aan het begin van onze uitzending gisteravond, de Kandilli observatorium website ging naar beneden met alle mensen die proberen uit te vinden informatie. Voor toekomstige aardbevingen dit moet worden verbeterd. Mensen gingen toen naar de telefoon proberen uit te vinden waar het epicentrum was.

UPDATE 05: 14 UTC: Halil Duman (63), Recep Akalin (73) en Hüseyin Oran (18) werden gedood. De eerste twee mensen werden gedood door een hartaanval en de 3rd door een gevallen balk. Daarnaast zijn er 79 verwondingen, volgens de ambtenaren met inbegrip van de gouverneur en ook de minister van Milieu. De 4th de dood is niet gevonden op dit moment in de tijd. Onze harten gaan uit naar de families van de getroffenen.

UPDATE 04: 52 UTC: Ten minste 4 doden en gewonden 100 (Sturen door iemand van het epicentrum gebied). Deze aantallen kunnen de volgende uren. MMI VI gecontroleerd (sterk schudden)

UPDATE 00: 35 UTC: Tientallen naschokken Er zijn sinds de mainshock op 23: 15 (plaatselijke tijd)

UPDATE 00: 33 UTC: De Turkish seismological service has reported a depth of  24 km and a magnitude of 5.7. Deze gegevens zijn een stuk beter dan de eerste USGS data 5 km diepte / Magnitude 6.0.

UPDATE 00: 10 UTC: De Turkse pers heeft het altijd over de Simav / Katahya aardbeving, although the 2 major cities in this are 61 km distance from each other.  A lot of smaller villages are within these limits.

UPDATE 00: 05 UTC: We verwachten alleen betrouwbare rapporten op schade, verwondingen en eventuele sterfgevallen binnen 2 om 3 uur bij daglicht komt.

UPDATE 00: 04 UTC: Het grootste probleem zal NIET de grotere steden maar de kleine dorpen dichter bij het epicentrum. De schade in de grotere steden lijkt te worden beperkt.

UPDATE 23: 30 UTC: Tot nu toe konden we alleen op te halen dat 1 persoon werd gedood door een hartaanval.

UPDATE 23: 30 UTC: De Katahyo gouverneur heeft gemeld dat sommige mensen zijn gedood Tijdens deze aardbeving. Geen nummers zijn tot nu toe gegeven.

UPDATE 23: 30 UTC: Zowel vaste als mobiele telefoons gingen uit dienst kort na de aardbeving, Waarschijnlijk omdat iedereen begon te bellen en sms met elkaar. Aangezien zij aardbeving werd gevoeld in heel West-Turkije, mensen uit al deze gebieden (zelfs als ze slechts een zwak schudden had) deed gaan hun telefoons te gebruiken.

UPDATE 23: 23 UTC: Volgens de Turkse rapporten, een aantal gebouwen in de Simav gebied had moeten zijn ingestort.

UPDATE 23: 21 UTC: The eastern Mediterranean countries are very vulnerable for moderate to strong damaging earthquakes. The faults, combined with badly constructed  houses and a big population are a dangerous cocktail.

UPDATE 23: 15 UTC: Sky TV is de melding van een onbekend aantal gewonden.

UPDATE 23: 07 UTC: De meeste huizen zijn van bakstenen, Dat een zeer slechte weerstand hebben tegen aardbeving. In combinatie met de tijd van de aardbeving (23: 15), is dit een dodelijke cocktail.

UPDATE 23: 05 UTC: Hoewel wordt kan gezien worden als een landelijk gebied, worden de dorpen en steden zeer bevolkt.

UPDATE 23: 00 UTC: GFZ (Duitsland) is de melding van een omvang van 5.7 op een diepte van 10 km (Minder schadelijk dan de andere agentschappen)

UPDATE 22: 38 UTC: Volgens Ozan Kasar, een aardbeving-Report facebook fan, het centrum van de beving is 400Km weg van mij, maar bijna alle landen feeled de aardbeving is het wel raar. 5,9 volgens de Turkse aardbeving centrum.

UPDATE 22: 38 UTC: Dichtstbijzijnde locaties naar het epicentrum zijn Sogut en Kapikaya

UPDATE 22: 35 UTC: Hoewel dit een zeer schadelijk aardbeving zijn, GDACS een groenboek aardbeving alert voor deze aardbeving = zeer beperkte kans op schade en / of letsel

UPDATE 21: 19 UTC: Ter herinnering: Dit was niet de Zee van Marmara aardbeving! Dit is een M5.9-M6.0 ondiepe normale breuk aardbeving in West-Turkije.

UPDATE 21: 18 UTC: Opsporings- en reddingsteams werden verzonden naar de regio Simav'a Kütahya, Waarin mogelijke problemen.

UPDATE 21: 16 UTC: Communicatie is moeilijk als gevolg van vastgelopen lijnen in Turkije. Bovendien is een M4.6 aftershock werd gevoeld.

UPDATE 21: 15 UTC: WAPMERR is gekomen door met een schatting van rond die van de pager met een verwachte dodental tussen 0 en 200 doden. We hopen dat dit het eerste nummer! Ze zeggen dat het hangt sterk af van de vraag of de GFZ het hypocentrum van de M5.7 en normale breuken correct is. We zijn het eens.

UPDATE 21: 10 UTC:
Afgezien van het feit dat de 5.9 omvang plaatsvond nabij de stad Kütahya Simav en dat het werd gevoeld in Istanbul, Ankara, Canakkale, Bursa, Balikesir, Yalova, Afyon, Eskisehir en werd gevoeld in Afyonkarahisar, is geen nieuws gekomen om de hand van de slachtoffers en schade nog. Verslagen van veel mensen verlaten hun huizen en zijn op de trottoirs zijn gekomen door.

UPDATE 21: 05 UTC: Naschokken zijn het raken van de Kütahya wijk.

UPDATE 21: 00 UTC: Nog steeds geen meldingen van slachtoffers of schade. Het is nacht in West-Turkije, dus het kan moeilijk zijn om de eerste informatie krijgen als communicatie naar beneden.

UPDATE 20: 55 UTC: Er is veel paniek in Istanbul met mensen voelen deze aardbeving, en geloven dat het de grote die is ergens in de komende 30 jaren een hoge mate van waarschijnlijkheid te verwachten zijn.

UPDATE 20: 53 UTC:
Voor onze Turkse kijkers: -
Deprem İstanbul'da HALE gelmiştir.
Bir zararlı Deprem SIG bir derinliğe Türkiye'de oluştu.
Bir büyüklüğü 6 sahiptir.
USGS PAGER Sistemi VII potansiyel bir MMI de VIII heb 34.000 potansiyel bir MMI az 7000 kisi ile dışarı geliyor
Ayrıca 1 heb 100 arasında ölüm heb orta ekonomik zararın% 88 Sansi var.
En Önemli Deprem Verileri:
Kadir: 6.0
GMT Saat: 20: 15: 23
Merkez üssü Yerel saat: 23: 15: 23
Derinliği (het hypocentrum): 4.6km
Coğrafi konum (LAR): 39,115 ° N, 29,124 ° E

Yakın nüfuslu yerler:? Abseker (16km), ay Inge (5 km), İnlice (7km), Derek y (6km), Eskik y (9km), Karaagil (11km), Hasanlar (11km), Yenice (? 17km). En Yakın sivil havaalanı Uşak (57km).

UPDATE 20: 52 UTC: De dichtstbijzijnde bewoonde plaatsen zijn: Abseker (16km), ay Inge (5km), Inlice (7km), Derek y (6km), Eskik y (9km), Karaagil (11km), Hasanlar (11km), Yenice (???? 17km). De dichtstbijzijnde civiele luchthaven is Usak (57km).

UPDATE 20: 51 UTC: EMSC heeft een M5.8 het hypocentrum op een diepte van 7km.
59 km ten NW Usak (pop 152,862; lokale tijd 23: 15: 22.9 2011-05-19)
13 km ten NO Simav (pop 34,909; lokale tijd 23: 15: 22.9 2011-05-19)

Dit zal mogelijk schadelijke in Simav en kunnen hebben dezelfde bijwerkingen op de Elazig aardbeving van vorig jaar.

UPDATE 20: 50 UTC:
Deze aardbeving moet sterk zijn, gezien de reactie op het internet, met veel Turkse websites hebben van verkeersproblemen.

UPDATE 20: 49 UTC:
De aardbeving werd gevoeld in Istanbul.

Een potentieel schadelijke aardbeving zich heeft voorgedaan in Turkije op geringe diepte.
Het heeft een magnitude 6.
Het USGS PAGER systeem komt met 7000 mensen op een potentiële MMI van VIII en 34000 op een potentiële MMI van VII
Ze hebben ook een 88% kans tussen 1 en 100 doden en matige economische schade.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.0
UTC-tijd: 20: 15: 23
Lokale tijd op epicentrum: 11: 15: 23 PM
Diepte (het hypocentrum): 4.6km
Geo-locatie (s): 39.115 ° N, 29.124 ° E

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS Shaking Kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
GDACS GROEN aardbeving rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat het - Ik heb het gevoeld - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo siento - 我 的确 感到 了 - 私 は そ れ を 感 じ て い ま し た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه

Het centrum van de beving is 400Km weg van mij, maar bijna alle landen feeled de aardbeving is het wel raar. 5,9 volgens de Turkse aardbeving centrum.

Comments

  1. Aardbeving zegt

    Kutahya / Simav - 3 mensen overleden, meer dan 97 mensen gewond.