The May 12, 2008 dodelijke Sichuan Earthquake - Een samenvatting - 3 jaar later

Het is al 3 jaar, aangezien de 3rd meest dodelijke aardbeving in China sinds 1900.
Op deze noodlottige dag, de 12th Mei 2008, op 14: 28 Lokale tijd, de aarde beefde van dichtbij voor 2 minuten in de provincie Sichuan.

Sichuan aardbeving mei 12, 2008 - Afbeelding afkomstig Vonk-van-inspiration.com

Ergens tussen 87,150 (69,227 doden en 17,923 ontbrekende) en 87,587 (69,195 doden en 18,392 ontbrekende) werden gedoodmet 374,643 gewond (Een getal hoger dan de gewonden in Haïti). Ergens tussen 4.8 miljoen en 11 miljoen mensen werden dakloos.

Het instorting van ama gebouwen en in mindere mate RC gebouwen, veroorzaakt de meeste sterfgevallen schudden. Rond 25% van de sterfgevallen waren het gevolg van aardverschuivingen en andere effecten, afgezien van schudden.

Samen met de aardverschuivingen, beving meren werden gevormd. 34-meren gevormd door aardbevingen en blokkerende rivieren. Hele dorpen moesten worden geëvacueerd vanwege de mogelijke overstroming van downstream woningen.

Veel naschokken werden ook opgenomen met veel slachtoffers en schade als gevolg van deze Mw7.9 / Ms8.0 aardbeving van 19km diepte. Het bereikte een maximale intensiteit van XI (MMI).
Het gebied van de intensiteit X was 3,144 vierkante kilometer.
Op een verbazende schaal, een 936km door 596km ellips was van schadelijke intensiteiten (VI en hoger).

$ 146.5 miljard (CNY1 biljoen) werd ingericht om te worden uitgegeven dan de 3 jaar vanaf 2008-2011.
Directe economische verliezen werden berekend op CNY845.1 miljard ($ 125.6 miljard US), Het totale verlies dat 91.3% van Sichuan, 5.8% van Gansu en 2.9% Shaanxi. Vervroegd naar 2011 dollar, op de CATDAT lijst van schadelijke aardbevingen dit is de 3rd hoogste economische schade van een aardbeving na de 2011 Tohoku aardbeving en tsunami, en de 1923 Grote Kanto aardbeving.

Reconstructie van Wenchuan - Foto courtesy chnarmy.com

China en de rest van de wereld gaf gul, en vanaf april 30, 2009, bijdragen aan het totaal op 76.712 miljard yuan ($ 11.4 miljard US).

Studenten (19065 gedood) waren een zwaar slachtoffer groep in deze aardbeving met meer dan 7,000 schoolgebouwen in de provincie Sichuan instorten. Miljoenen vee en een aanzienlijke hoeveelheid landbouw werden vernietigd. Schattingen van maximaal 12.5 miljoen dieren (inclusief 1 miljoen varkens naar voren werden gebracht).

Sinds 2008, veel reconstructie heeft plaatsgevonden voor de bijna 2.5 miljoen huishoudens dat nodig is herbouwd huizen en woningen. De schattingen variëren, maar alles wat kan worden gezegd is dat er veel geld is gepompt in de regio, en dat de wederopbouw is bijna voltooid.

Earthquake-Report, hoopt dat de lezers herinneren die verloren in deze aardbeving op deze, de 3-jarig bestaan, en ook om het risico van aardbevingen voor alle mensen op aarde herinneren.

Tectonic Samenvatting

Rode zone is het heftig tot Extreme schudden zone van de Sichuan mei 12 2008 aardbeving

De aardbeving in Sichuan in mei 12, 2008, opgetreden als gevolg van beweging op een noordoosten opvallende omgekeerde schuld of duwfout aan de noordwestelijke rand van de Sichuan Basin. Epicentrum van de aardbeving en focal-mechanisme in overeenstemming daarmee hebben plaatsgevonden als gevolg van beweging op de Longmenshan storing of een tektonisch veroorzaakte storing. De aardbeving weerspiegelt tektonische spanningen als gevolg van de convergentie van de aardkorst materiaal langzaam uit de hoge Tibetaanse Plateau, in het westen, Tegen sterke korst grondslag liggen aan de Sichuan Basin en zuidoosten van China.

Op continentale schaal, de seismische activiteit van Midden-en Oost-Azië is een gevolg van noordwaarts convergentie van de India plaat tegen de Eurazië plaat met een snelheid van ongeveer 50 mm / y. De convergentie van de twee platen wordt grotendeels opgevangen door de opwaartse kracht van de Aziatische hooglanden en door de beweging van de aardkorst materiaal naar het oosten weg van de opgeheven Tibetaanse Plateau.

Het noordwestelijke rand van de Sichuan Basin heeft eerder meegemaakt verwoestende aardbevingen. De magnitude 7.5 aardbeving van augustus 25, 1933, doodde meer dan 9,300 mensen, waarvan 2,500 werden gedood door een aardbeving meer barsten.