Zware aardbeving tussen Nieuw-Caledonië en Vanuatu

Om onze eerste keer lezers: Onze diepgaande artikelen over aardbevingen en tsunami's zijn het best lezen van onder naar boven als we zijn bezig onze artikelen zolang we nieuwe gegevens ontvangen.

UPDATE 23: 00 UTC: Een lezer verblijf in Tanna heeft dit rapport aan earthquake-report.com geschreven. Wij brengen het naar u als het geeft veel informatie over wat er precies gebeurd is. Het lezen is als een videoclip. Heel erg bedankt. Hij wees het schudden als "zeer sterk". Tanna was op 134 km van het epicentrum en was de dichtstbijzijnde eiland. (ER)
Dit was de sterkste aardbeving die ik heb gevoeld sinds ik aankwam in Vanuatu (Lenakel, Tanna) 15 maanden geleden. Toen het begon, wist ik niet wat er aan de hand was, omdat honden blaften, maar snel besefte dat een nogal hevige aardbeving werd opstarten. Over de eerste 10 seconden het werd sterker en sterker, Dan gehandhaafd's kracht voor ongeveer een ander 15-20 seconden, terwijl de muren geslingerd, alles schudde en rammelde heftig, met een paar dingen vallen op de vloer. Ik moet uitleggen dat ik in een lokaal "traditioneel" huis woon, waar de muur bestaat uit 4-lagen van betonblokken waarin verticale balken de muur ondersteunen en die zijn verbonden met de dakbalken. Er is een palm rieten dak. Het hele gebouw is zeer flexibel, maar zit op een stevige betonnen basis, dus de ervaring is alsof je wordt geschud door een gigantische hand - een ongelooflijk gevoel van kracht. Ik ging naar de geologische site van de VS (met een bladwijzer voor dergelijke gelegenheden) en merkte op dat de aardbeving vrij ondiep was - minder dan 10 Km als ik me goed herinner, wat goed is voor het geweld. Het is 10: 00 ben hier in Lenakel (ik werk in het ziekenhuis) en ik ben niet de heuvel af geweest naar de stad om te zien welke schade (als die er is) is veroorzaakt. Ik vermoed dat sommige winkels de verdiepingen onder hun planken moeten opruimen! Toen de aardbeving voorbij was, waren er vreugdekreten van degenen die hun families bezochten - het was het einde van de bezoekuren!

UPDATE 19: 01 UTC: Dianne Hambrook in Port Vila, Vanuatu ervaring rapport: "We voelden ons zeker dat men de 7.1 in de Loyalty Islands (het lijkt niet zo sterk, maar het was nogal een lange weg) Een soort!. zachte, rockend en rollend beweging die ging op voor een lange tijd.
We waren kijken naar een toneelstuk en de acteurs miste nooit een betere. Ze droegen over het uitvoeren alsof er niets aan de hand was. Indrukwekkend professioneel. Verschillende leden van het publiek verlaten het theater voor de duur wel ".

De verslagen lees ik zei "die van invloed kunnen nul mensen". Right!

UPDATE 11: 15 UTC: Seismologische bureaus hebben verlaagde de omvang van de initiële 7.1 om 6.8, schijnbaar niets anders dan in termen aardbeving een groot verschil in energie.

UPDATE 11: 13 UTC: Zoals verwacht de eerste sterke naschok (5.7 magnitude) kwam een ​​tijdje geleden. Er kunnen een paar zeer sterke naschokken volgen, maar de naschokken zullen normaal ongevaarlijk zijn en geleidelijk afnemen van zeer sterk naar sterk, naar matig. We zullen de + 4.5 naschokken publiceren in ons dagelijkse overzicht van aardbevingen, net zoals we doen voor de aardbeving in Japan Tohoku.

UPDATE 10: 48 UTC: Een lezer die in Noumea, Nieuw Caledonië meldt: Ik zat aan een tafel in een openlucht restaurant en voelde zich zwak schudden. MMI II tot en met III

UPDATE 10: 27 GMT : Hier is de USGS beschrijving van de tektonische elementen die een gelijkaardige aardbeving in hetzelfde gebied in december geactiveerd 2010. De krachten die aardbeving huidige gegenereerd zijn hetzelfde:

Vanuatu (Nieuwe Hebriden trench) aardbeving van december 25, 2010, deed zich als gevolg van normale-vastgelopen binnen de Australië plaat, in de regio van de grens tussen de Australische plaat en de Pacifische plaat. In de epicentrale gebied van de aardbeving, de Australië plaat beweegt oost-noordoosten ten opzichte van de Pacifische plaat met een snelheid van ongeveer 8 cm / jaar.
Het Australië plaat subducts onder de Pacifische plaat de Nieuwe Hebriden trench en is seismisch actieve noordoosten van het epicentrum van de aardbeving december 25 tot een diepte van 300 km.
Het benadrukt dat de aardbeving resultaat gegenereerd uit het buigen van de Australië plaat als het subducts onder de Pacifische plaat.
De Nieuwe Hebriden boog regio van de Australië / Nieuw-Hebriden plaat-grens ervaringen tal van sterke aardbevingen.
In de afgelopen kwart eeuw, heeft de sectie duizend kilometer van de boog met het epicentrum van de aardbeving december 25 geproduceerd 19 aardbevingen van magnitude 7 of groter, De grootste met magnitude 7.7.
De westelijke rand van de Pacifische plaat dat ligt ten oosten van de Nieuwe Hebriden geul wordt vaak gezien als wordt onderverdeeld in een aantal microplates die bewegen ten opzichte van elkaar met een snelheid van een paar cm / jaar.

UPDATE: Aardbeving-Report update Video van Robert Speta basis van de inhoud van dit artikel

UPDATE 10: 18 UTC: Vanuatu krijgt de hoogste (relatieve) golven. Eerste getal is de reistijden van het epicentrum van de verschillende locaties in minuten.
00: 17 Ilreconfiguratie Vanuatu 0.7 m
00: 18 LoonTlapeun Vanuatu 0.7 m
00: 18 LTnakel Vanuatu 0.7 m
00: 18 Loanatom Vanuatu 0.7 m

UPDATE 10: 15 UTC: NEE ligging aan de kust wordt verwacht dat de golven hoger dan 1 meter ontvangen.

UPDATE 10: 03 UTC: Een goed beeld van de verwachte golven opgewekt door de aardbeving. De hoogste voorspelde golf maatregelen 80 cm (ca. 3 inch.


UPDATE 10: 00 UTC: We verwachten veel van de naschokken van deze aardbeving. Het gebied is bijna altijd zeer actief bij lagere grootheden, maar een matige tot sterke omvang naschokken misschien verwacht.

UPDATE 10: 00 UTC: De PDF achter deze link geeft een zeer goed overzicht van de impact van de vergelijkbare januari 13 aardbeving. Klik hier om het te bekijken.

UPDATE 09: 53 UTC: Aardbeving-Report initiële uitleggen video Op deze aardbeving en groene tsunami alart

UPDATE 09: 50 UTC: Krijgen voelde meldingen van II en III over Nieuw-Caledonië en Vanuatu. Op de nabij gelegen eilanden IV en enkele voorbeelden V verwacht, maar zonder schade.

UPDATE 09: 48 UTC: USGS is het voorspellen van de dezelfde percentages als op 13 januari 2011met 0 doden verwacht.

UPDATE 09: 45 UTC: Hun was slechts een zwak schudden op de nabijgelegen eilanden. Vlakbij is relatief als de afstand is ten minste 100 km afstand.

UPDATE 09: 39 UTC: Er was een bijna soortgelijke aardbeving van januari 13 2011 zonder enig risico. Klik hier voor onze uitgebreide artikel over deze aardbeving

UPDATE 09: 37 UTC: Een goed overzicht van de historische aardbevingen in het gebied

UPDATE 09: 34 UTC: Het is interessant op te merken, dat het epicentrum is bijna identiek aan die van een M7.0 aardbeving die zich op de 13 2011 januari. Bij die gelegenheid, geen schade opgetreden.

UPDATE 09: 31 UTC: Vele historische aardbevingen hebben plaatsgevonden langs deze geul.

UPDATE 09: 28 UTC: waarschuwing : Mensen die op de nabijgelegen eilanden moet altijd bewust zijn van een risico van een tsunami. Lokale tsunami's kunnen nooit worden uitgesloten.

UPDATE 09: 27 UTC: GDACS publiceerde een GREEN aardbeving en tsunami alert voor deze aardbeving = zeer beperkte kans op schade en / of letsel

Tsunami-update van PTWC voor Hawaii: Op basis van alle beschikbare gegevens het een destructieve PACIFIC-WIDE TSUNAMI IS NIET VERWACHT EN ER IS GEEN BEDREIGING VOOR TSUNAMI HAWAII. REPEAT. Een
DESTRUCTIEVE PACIFIC-WIDE TSUNAMI IS NIET expecteD EN ER IS GEEN TSUNAMI-BEDREIGING VOOR HAWAI.

De Nieuw-Caledonië / Vanuatu gebied staat bekend om zeer sterke aardbevingen. Aardbeving van vandaag recht op een breuklijn is op een vrij veilige afstand van wij en Tanna

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 7.1 daalde daarna tot 6.8
UTC-tijd: Dinsdag, mei 10, 2011 op 08: 55: 11 GMT
Plaatselijke tijd op epicentrum: Dinsdag, mei 10, 2011 op 07: 55: 11 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 26.5 km
Geo-locatie (s):
134 km (83 mijl) ten ZW van Isangel, Tanna, Vanuatu
149 km (92 mijl) ten NNO van Tadine, Loyalty Islands, Nieuw-Caledonië

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE-seismogram (Narrogin, Australië Seismograaf station)
GDACS GROEN aardbeving rapport
GDACS GREEN tsunami rapport
NOAA tsunami rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Ik had het gevoel dat het - Ik heb het gevoeld - Το έκανα αισθάνεται - Yo lo siento - 我 的确 感到 了 - 私 は そ れ を 感 じ て い ま し た - Ich habe es gefühlt - Bunu hissediyorum yaptı - لم أشعر أنه