Massive maar verzwakte aardbeving in de buurt van de stranden van de Salomonseilanden

UPDATE 24 / 04 - 17: 37 UTC: Earthquake-Report en Robert Speta (westernpacificweather.com) starten een samenwerking om videobeelden te maken van onze rapportage.
Robert haalt de krantenkoppen van ons artikel op en neemt het op in een korte video. Hier is de eerste.

GDACS-tsunami-verdeling (theoretische schatting)

UPDATE: 10:21 UTC: Het zuidwestelijke deel van het eiland San Cristobal ligt het dichtst bij het epicentrum geen wegen, alleen paden. Locatie die het dichtst bij het epicentrum ligt, zijn: Rumahui, Di'una, Manuagere en Tawahara. Al deze informatie is gebaseerd op de locatie van het epicentrum volgens de USGS-gegevens. We moeten onze lezers waarschuwen dat de locatie van het epicentrum een ​​ernstige foutmarge kan hebben

UPDATE: 10:02 UTC: Het statistieken van onze bezoekers Ook onthullen meer dan normale bezoeken uit Australië en Nieuw-Zeeland. We kunnen niet uitsluiten dat er in sommige delen van Oost-Australië een lichte trilling is gevoeld, naargelang de diepte straal het trillen uit op een paar duizend kilometer van het epicentrum. We dringen er bij Australiërs die in het noordoosten van het land wonen op aan om hierop te reageren als ze iets zouden hebben gevoeld. Meer naar het zuiden van Nieuw-Zeeland is bijna onmogelijk.

UPDATE: 09:53 UTC: In onze controlekamer zien we mensen die naar ons rapport van Honiara kijken, Zodat de dataverbindingen zijn OK met de hoofdstad van de Salomonseilanden.

UPDATE: 09:53 UTC: De reden dat we een matig risico op schade is dat we momenteel hebben Nog geen nieuws van de kustlocaties op het eiland San Cristobal, het dichtst bij het epicentrum. Sommige van deze locaties hebben een theoretische VII MMI-trilling ervaren, genoeg om schade aan te richten.

UPDATE: 09:07 UTC: Earthquake-Report heeft de eigenaar van de United Church Guest House op de Salomonseilanden. Hij meldde dat er in de hoofdstad Honiara geen meldingen waren van schade. Honiara heeft een veronderstelde niet-schadelijke IV-trilling.

UPDATE: 09:07 UTC: Dat is altijd verrassend lokale media in de Salomonseilanden schrijven niet over hun eigen sterke tot massale aardbevingen. Blijkbaar hebben mensen op de eilanden andere interesses dan in andere delen van de wereld, waar een scheur in een schoorsteen of zelfs een zwak schudden het hoofdnieuws is.

UPDATE : Als je het Live seismogram (link hieronder) van dichtbij bekijkt, zul je zien dat de aardbeving (schudden) veel eerder begon dan de hoofdschok. Op basis van het seismogram duurde het schudden lang.

UPDATE: Earthquake-Report verwacht geen dodelijke slachtoffers als gevolg van deze aardbeving.

UPDATE : Dit zijn de hoogste golfwaarden voor de locaties die het meeste risico lopen.
Apaoro Salomonseilanden 0.9
Tawaiabu Salomonseilanden 0.7
Tetere Salomonseilanden 0.9
Tarosi Salomonseilanden 0.9
Rumahui Salomonseilanden 0.9
Hada Salomonseilanden 0.9
Huro Salomonseilanden 0.9
Onehatare Salomonseilanden 1.2
Bia Salomonseilanden 1.2
Oneoia Salomonseilanden 0.9
Maneoura Salomonseilanden 0.9
Suuruaharau Salomonseilanden 1.2

UPDATE: De Salomonseilanden hebben veel hotels, meestal op het hoofdeiland

UPDATE : Gebaseerd op aardbevingsrapportervaring het kan vele uren duren voordat we een bericht uit de Salomonseilanden horen. We weten van eerdere aardbevingen dat er enkele hotels in het epicentrumgebied zijn, maar deze hotels hebben geen speciaal risico omdat de diepte van het hypocentrum het trillen verzwakt.

UPDATE : GDACS heeft berekend dat de max. golfhoogte op sommige stranden kan 1.2 meter hebben bereikt (Onehatare, Bia en Suuruaharau)

UPDATE: PTWC-verklaring op de tsunami-gevaar. EEN WIDESPREAD DESTRUCTIVE TSUNAMI-BEDREIGING BESTAAT NIET OP BASIS VAN HISTORISCHE AARDBEVING EN TSUNAMI-GEGEVENS.

UPDATE : GDACS publiceerde een GROEN tsunami-rapport voor deze aardbeving

UPDATE: In 1984 had een M 7.5-aardbeving met een epicentrum op 84 km van de huidige een MMI van IX en geen doden door schudden.

UPDATE: 94,000 mensen hebben een sterke trilling gevoeld.

UPDATE: Ca. 4,000 mensen hebben een ZEER STERK schudden ervaren

UPDATE: GDACS publiceerde een GREEN aardbeving alert voor deze aardbeving = zeer beperkte kans op schade en / of letsel

Massieve maar diepe aardbeving langs de stranden van het eiland San Cristobal op de Salomonseilanden.
Als deze aardbeving oppervlakkig was geweest, zou het plaatje totaal anders zijn geweest.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.9
UTC-tijd: Zaterdag april 23, 2011 op 04: 16: 55 GMT
Lokale tijd in epicentrum: Saturday, April 23, 2011 op 03: 16: 55 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 81.6 km (50.7 mijl)
Geo-locatie (s):
76 km (47 mijl) ten westen van Kira Kira, San Cristobal, Salomonseilanden
173 km (107 mijl) ten ZO van HONIARA, Guadalcanal, Salomonseilanden
184 km (114 mijl) SSE van Auki, Malaita, Salomonseilanden

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE SEISMOGRAM (Seismograafstation van Guam)
GDACS GROEN aardbeving rapport
GDACS tsunami rapport
NOAA tsunami rapport

QuakeSOS + en QuakeSOS gratis krijgen iPhone-applicaties ontwikkeld door Armand Vervaeck, de grondlegger van de aardbeving verslag. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en wordt het voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws.
De 0.99 US $ QuakeSOS + versie ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website