Zeer sterke naschokken (seashocks) in het noorden van Honshu, Japan

UPDATE 3: 31 UTC: JMA heeft niet in de lijst van de huidige naschokken. Andere internationale seismologische diensten (USGS, EMSC) zijn het oppakken van de signalen wel.

UPDATE 3: 18 UTC: Aangezien de huidige naschokken komen in de buurt van Hokkaido, hier zijn enkele historische aardbevingen die Hokkaido hebben geslagen in het verleden: De regio werd opgeschrikt door een katastrofisch aardbeving / tsunami van Magnitude 9 in 1667 AD, een magnitude 8.2 in 1952, een 1968 aardbeving meten 8.3 Mw, en een in 2008 het meten van 7.1Alle met de naam Tokachi-Oki en een 1973 aardbeving de directe noordelijke richting langs de Koerilen Trench plaat grens, de zogenaamde 1973 Nemuro-Oki aardbeving.

UPDATE 3: 10 UTC: Historische seismiciteit toont 2 enorme ondiepe aardbevingen in het noorden van de huidige epicentrum

UPDATE 2: 58 UTC: Wij vrezen dat een nieuwe deel van de subductiezone wordt steeds instabiel met het risico van veel naschokken

UPDATE 2: 55 UTC: Het epicentrum ligt langs de dezelfde subductiezone verantwoordelijk voor de massale maart 11 aardbeving.

April 21 2011 aardbeving (naschokken) gevaar kaart

UPDATE 2: 52 UTC: Het epicentrum van de naschokken komt veel dichter bij Hokkaido

UPDATE 2: 50 UTC: maximaal intensiteit voor naschokken = 3 (Op een schaal van 0 tot 7).

2 zeer sterke naschokken op de top van de subductie zone in het noorden van Honshu, maar gelukkig op een veilige afstand uit de kust. De ligging van het epicentrum is verrassend meer naar het noorden van 90% van de andere naschokken.
Epicenter is minstens 150 km van de kust en dit niet gevaarlijk.
Er was nooit een tsunami gevaar.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.0
UTC-tijd: Donderdag april 21, 2011 op 01: 54: 40 GMT
Lokale tijd op epicentrum: donderdag, april 21, 2011 op 11: 54: 40 uur in epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 3.7 km
Geo-locatie (s):
187 km (116 mijl) E van Hachinohe, Honshu, Japan
226 km (140 mijl) ONO van Morioka, Honshu, Japan

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)
GDACS GROEN aardbeving rapport

De gegevens van de naschok 1
M 5.8 2011 / 04 / 21 00: 39 Diepte 15.0 km VAN DE OOSTENKUST VAN HONSHU, JAPAN
10: 39: 04 uur in epicentrum
Zeer sterke naschok op de top van de subductie zone in het noorden van Honshu, maar gelukkig op een veilige afstand uit de kust.
169 km (105 mijl) E van Hachinohe, Honshu, Japan
217 km (134 mijl) ONO van Morioka, Honshu, Japan
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website