Zeer sterke naschok op een diepte van 42 km te overbruggen naar Tokio, Japan

UPDATE 15: 45 UTC: Earthquake-rapport is de rapportage van de gegevens zoals het gaat binnen
We vergelijken de USGS of andere hoofddatadistributeurs gewoonlijk met de gegevens van de plaatselijke seismologische instanties (indien aanwezig) en brengen deze informatie ook. Vooral de diepte is een belangrijke factor van veilig / onveilig rantsoen. Lezers van het aardbevingsrapport behoren tot de best geïnformeerde mensen ter wereld. Bovendien creëren onze vele meetinstrumenten (QuakeSOS iPhone-app., Plotselinge stijging van bezoekers, honderden bronnen, enz.) Een van de beste websites voor aardbevingenrapportage ter wereld.
Zeg het ons in uw favorieten en / of doe mee onze Facebook / Twitter rekeningen en als een van de beste op de hoogte van de wereld.

Tokyo naschok april 21 2011

UPDATE 15: 43 UTC: USGS pager gegevens is zo goed als de gegevens zelf. Het verschil in diepgang is alleen het verschil tussen een licht schudden en een sterke geschud. Gelukkig USGS had het mis dit keer.

UPDATE 15: 40 UTC: Bijna alle USGS voelde rapporten zijn het noemen van een III tot en met IV MMI schudden (Licht schudden)

UPDATE 14: 59 UTC: We houdt een oog op de lokale aardbeving hulpdiensten en zal rapporteren als we enige schade of letsel.

UPDATE 14: 58 UTC: We nemen aan dat de JMA gegevens juist waren (JMA gegevens zijn in lijn met de ervaren schudden)

UPDATE 14: 55 UTC: De Japanse pers is nogal stil op deze naschok (Ze worden vermeld het als een ernstige shock). Geen extra beeldmateriaal.

UPDATE 14: 30 UTC: Op aardbeving-Report we bang zijn deze in de buurt van Tokyo naschokken. tot nu toe Tokyo kreeg hooguit indirecte naschokken, maar een ondiepe 6.0 hit kan veel schade maken in de stad.

UPDATE 14: 28 UTC: De grotere Tokyo business area kreeg een intensiteit 3 schudden.

UPDATE 14: 23 UTC: Alle afhankelijk van de exacte aardbeving nummers. USGS en JMA hebben verschillende waarden een) epicentrum locatie b) omvang en c) diepte. Vooral de diepte van het hypocentrum is erg belangrijk omdat het zal de belangrijkste factor van schade of geen schade.

UPDATE 14: 20 UTC: Tot zover de lokale Japanse pers wordt alleen met vermelding van de aanwezigheid van de intensiteit 5 lagere aardbeving in Chiba Prefecture, geen woord over enige schade of letsel

UPDATE 14: 17 UTC: Onze iPhone-applicatie QuakeSOS heeft een aantal van de I AM SAFE waarschuwingen van de Tokyo gebied = mensen zijn ernstig geschokt door de aardbeving

UPDATE 14: 12 UTC: Aangezien het epicentrum onder of nabij het land ligt (afhankelijk van de gegevensbron) en de omvang van de aardbeving beperkt is, is er Nooit een tsunami risico

UPDATE 14: 10 UTC: JMA, de lokale Japanse seismologische dienst is nog steeds behoud van een diepte van 70 km, Dat is een zeer groot verschil (minder gevaarlijk) dan de 42 km van USGS.

UPDATE 14: 09 UTC: Naar aanleiding van de GDACS berekeningen 23 miljoen mensen wonen binnen een straal van 100 km van het epicentrum. GDACS maakt zijn theoretische berekeningen op de USGS data, die zijn gevaarlijker dan de JMA gegevens

UPDATE 14: 05 UTC: GDACS publiceerde een ORANJE aardbeving alert voor deze aardbeving = matige kans op schade en / of letsel

UPDATE 14: 01 UTC: Naar aanleiding van de USGS gegevens, epicentrum zich onder land in de directe omgeving van Chiba

UPDATE 14: 00 UTC: JMA Intensiteit 5-voor Chiba-ken Hokutobu, 4 Ibaraki-ken Hokubu, Ibaraki-ken Nambu, Chiba-ken Hokuseibu

Deze naschok was in een tussentijdse diepte, maar heel dicht bij Tokyo.
USGS nu gerapporteerd een grootte van 6.1 op een diepte van 42.9 km.
Alleen 64 km van Tokyo! De aardbeving deden zich voor bij 's avonds laat.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.1
UTC-tijd: Donderdag april 21, 2011 op 13: 37: 03 GMT
Lokale tijd op epicentrum: donderdag, april 21, 2011 op 10: 37: 03 PM op epicentrum
Diepte (hypocenter): 42.9 km
Geo-locatie (s):
64 km (40 mijl) E (95 °) uit Tokyo, Japan
83 km (52 mijl) S (182 °) uit Mito, Honshu, Japan

Links naar belangrijke kaarten
JMA (Japan) Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
GDACS ORANJE aardbeving rapport

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website