Zeer sterk, maar onschadelijk aardbeving in de Kermadec Islands regio

GDACS Tsunami-simulatie voor de aardbeving in de Kermadec-eilanden April 18 2011

UPDATE 15: 04 UTC: De beginwaarden van deze aardbeving zijn serieus veranderd na herberekening. USGS rapporteert nu een grootte van 6.6 een diepte van 90.4 km (van een eerste 6.4 @ 8.4 km).
Bij de aardbeving-rapport hadden we problemen om te geloven dat een ondiepe aardbeving van 6.4 zou hebben gevoeld over het Noordereiland op een afstand van enkele honderden km. De nieuwe diepte maakt dit veel begrijpelijker.

UPDATE 14: 27 UTC: Veel Noordereiland mensen de aardbeving als een hebben gevoeld zwak aan het licht schudden.
De beving was erg ondiep en het epicentrum was gecentreerd op een afstand van 440 km van Te Araroa op het Nieuw-Zeelandse Noordereiland.
Klik hier voor de Ik voelde IT in kaart.

UPDATE 14: 04 UTC: Sommige tektoniek : Het epicentrum van deze aardbeving ligt langs de Kermadec-loopgraaf, een van de Aarde diepste oceanische loopgraven, Tot een diepte van 10047 m.
Gevormd door de subductie van de Pacifische plaat onder de Indo-Australische plaatHet loopt meer dan duizend kilometer parallel aan en ten oosten van de Kermadec Ridge en de eilandboog, van dichtbij de noordoostelijke punt van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland tot de kruising van de loopgraaf met de Louisville-zeebodem ten noordoosten van Monowai Seamount. (bron Wikipedia)

UPDATE 13: 59 UTC: Een extra woord van L'Esperance Rock, De dichtstbijzijnde eiland naar het epicentrum:
L'Esperance Rock, voorheen de Franse Rock, is het zuidelijkste eilandje in de Kermadeceilanden, Ten noorden van Nieuw-Zeeland. Het is 80 km ten zuiden van Curtis Island en 600 km noordoosten van East Cape op Nieuw-Zeeland's North Island in. Hoe kleiner L'Havre Rock Ligt 8 km ten noordwesten van L'Esperance; Het is een rif dat nauwelijks het oppervlak bereikt. L'Esperance Rock is 250 m in diameter met een oppervlakte van 4.8 ha. Hij stijgt tot een hoogte van 70 m. Het is de plaats van een aanzienlijke broedkolonie van Grey Noddies. Gemaskerde Boobies Ook opgenomen zijn fokken.

UPDATE 13: 58 UTC: Het gebied heeft veel van de dagelijkse aardbevingen en om de paar dagen een gematigde een (boven 4.5). Er is nauwelijks een week dat de Karmadec eilanden niet te zien in onze webs statistieken.

UPDATE 13: 39 UTC: GDACS heeft een GREEN tsunami alsmede een GREEN aardbeving melden.

Zeer sterke aardbeving in de Kermadec Islands regio.
We hebben Geen sporen van een tsunami alarm (Normaal gesproken hoger grootheden zijn nodig om een ​​tsunami te genereren)
De archipel van de Kermadec-eilanden is een aantal kleine ONBEVOLKT eilanden (slechts een handvol van Nieuw-Zeeland wetenschappers op deze eilanden)
De Kermadec Islands gebied is een gebied een regelmatig getroffen door aardbevingen.

Het epicentrum is ongeveer. 340 km van de Brothers Volcano, Een Stille Oceaan onderzeeër vulkaan.
l'Esperance Rock is het meest zuidelijke eilandje in de Kermadec-eilanden, In het noorden van Nieuw-Zeeland. Het is 80 km ten zuiden van Curtis Island en 600 km ten noordoosten van East Cape op Nieuw-Zeeland Noordereiland

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.4
UTC-tijd: Maandag april 18, 2011 op 13: 02: 54 GMT
Lokale tijd op epicentrum: dinsdag, april 19, 2011 op 01: 02: 54 AM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 8.4 km
Stuur een 'aardbeving ervaring rapport "voor deze aardbeving
Geo-locatie (s):
Ong. 300 km van l 'Esperance Rock,
552 km (343 mijl) ONO (59 °) van Auckland, Nieuw-Zeeland

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart
LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)
GDACS GROEN aardbeving rapport
GDACS GREEN Tsunami alert

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website