Myanmar maart 24 dodelijke aardbeving: Update

Dit is Deel 4 van de aardbeving-Report.com uitgebreide rapportage van de dodelijke Myanmar aardbeving die plaatsvond in de avond van maart 24, 2011. De aardbeving vond plaats in het grensgebied van Myanmar, Laos, Thailand en China. De aardbeving had een kracht van 7.2 (China) of 6.8 (USGS).
Klik hier voor de Deel 1 or Deel 2 or Deel 3
Tot zover de officiële aardbeving dodental (Door de staat gerunde media van Myanmar / Birma) nog steeds staat op 74 met 111 gewonden (zoals gemeld door de overheid de dag na de aardbeving!).
a

Overlevenden van de aardbeving in Myanmar - met dank aan Mizzima

UPDATE 20 / 04 - 16: 50 UTC: Het Regering van Hong Kong heeft het advies van de Disaster Relief Fund Advisory Committee aanvaard en heeft een subsidie ​​van $ 2 miljoen goedgekeurd van het Rampenfonds tot Wereldvisie Hong Kong om noodprojecten uit te voeren voor slachtoffers van aardbevingen in Myanmar.

UPDATE 18 / 04 - 09: 27 UTC: Officieel overheidsboodschap: de voorzitter en de leden zijn van plan om een ​​ziekenhuis te bouwen ten koste van K7 miljoen om te gebruiken tijdens de periode waarin het ziekenhuis van Tahlay wordt gerenoveerd.

UPDATE 18 / 04 - 09: 26 UTC: Officieel overheidsboodschap: In overeenstemming met de verlangen van de lokale bevolking van het dorp Kyakuni die ernstig werd beschadigd door de aardbeving, maakte de afdeling Township Development Affairs een plan om een ​​nieuw dorp met dorpseigenschappen te vestigen. Landvoorbereiding en wegenwerken worden uitgevoerd door de Openbare Werken.

UPDATE 18 / 04 - 09: 24 UTC: Een partner van Tearfund biedt hulp aan vijf dorpen waar melaatsheid veel voorkomt, opnieuw het aanbieden van voedselhulp, water en sanitaire voorzieningen.

UPDATE 18 / 04 - 09: 23 UTC: Geïsoleerde etnische Akha en Lahu gemeenschappen, die geen andere externe hulp hebben ontvangen, worden bijgestaan ​​door 2 Tearfund partners.

UPDATE 18 / 04 - 09: 19 UTC: 50 het ergst getroffen dorpen, meer dan de helft van alle gebouwen zijn geweest beschadigd of vernietigd.

UPDATE 18 / 04 - 09: 12 UTC: In totaal 90-dorpen werden getroffen door de aardbeving. De meeste van die dorpen liggen in Tarlay en Mong Lin.

UPDATE 18 / 04 - 09: 09 UTC: Wereldvisie Dat meldde twee extra Basisschool in Tan San dorp en Maw Twe dorp van Mong Koe Village Tract werd beschadigd gedurende naschokken opgenomen in de regio.

UPDATE 18 / 04 - 09: 07 UTC: An OCHA (Verenigde Naties) rapport van april 11 meldt dat 836 huizen zijn beschadigd vanwege de aardbeving (omhoog van 702-huizen in ons laatste rapport).

UPDATE 09 / 04 - 23: 02 UTC: De Koreaanse regering heeft besloten humanitaire noodhulp ter waarde van 200,000 dollar te bieden om de slachtoffers van de aardbeving van 6.8-omvang in de oostelijke grensgebieden van Myanmar op maart 24 te helpen.

UPDATE 06 / 04 - 22: 43 UTC: Xinhua meldt dat cholera is uitgebroken in door aardbevingen getroffen gebieden in de staat Shan, het noordoosten van Myanmar, die 96 mensen treffen, volgens een lokale wekelijkse dinsdag. Van hen, 48 mensen waren in ernstige toestand als gevolg van consumptie van onrein drinkwater en onhygiënisch toiletsysteem in de regio, aldus het Messenger News

UPDATE 05 / 04 - 12: 51 UTC: Mizzima, de Birmese oppositiewebsite heeft een artikel geschreven op de situatie na de aardbeving, een fragment :

Hoewel hulp veel mensen in de meer bevolkte gebieden heeft bereikt, veel dorpelingen op het platteland hebben nog steeds geen essentiële dingen als voedsel, schoon water, keukenbenodigdheden en materiaal om een ​​leefbare schuilplaats te creëren. UNICEF en MRCS in nauwe coördinatie met Edel medelevend vrijwilliger (NCV) en World Vision Myanmar zeg dat ten minste 18,000-mensen in 90-dorpen zijn matig of ernstig getroffen door de aardbeving.
In de 50 meest getroffen dorpen, meer dan 50 procent van alle gebouwen is beschadigd of vernietigd. In de resterende 40-dorpen is meer dan 30 procent van alle gebouwen beschadigd of vernietigd. Hoewel Shan-migranten in Chiang Mai en andere delen van Thailand hulpdonaties naar de slachtoffers hebben gestuurd, hebben veel afgelegen dorpen nog steeds hulp nodig.
Lees het artikel volledig hier

UPDATE 04 / 04 - 16: 35 UTC: Weinig ASEAN-landen hebben lokaal USAR (Urban Search and Rescue-team) mogelijkheden. De rest moet een beroep doen buitenlandse USAR-hulp tijdens een crisis. Deze situatie moet worden gecorrigeerd omdat buitenlandse USAR-teams tijd nodig hebben om in te zetten; tijdens deze vertraging kunnen slachtoffers van stedelijke rampen die mogelijk zijn gered, sterven aan hun verwondingen of ontbering.

UPDATE 04 / 04 - 10: 41 UTC: Geen nieuws meer van het door de aardbeving beschadigde gebied tot nu toe vandaag. Sommige beoordelingen zijn aan de gang en we verwachten meer gedetailleerd nieuws omdat hun rapporten zullen worden gepubliceerd.

UPDATE 03 / 04 - 17: 41 UTC: Vluchten van Yangon naar Tachileik en Kengtung blijven normaal in de nasleep van een dodelijke aardbeving.

UPDATE 03 / 04 - 17: 39 UTC: Myanmar nieuw verkozen vice-president Dr. Sai Mauk Kham zondag toerde Tarlay en Tachileik. Sai Mauk Kham woonde enkele donatieceremonies bij in de twee gebieden, waarbij hij persoonlijk en vriendelijk geld overhandigde aan de overlevenden van de aardbeving. Daartoe bezocht hij ook Kengtung op zondag.

UPDATE 03 / 04 - 17: 32 UTC: Wereldkoks Zonder Grenzen (WCWB) zijn zeer actief sinds dag 2 met een beoordelingsteam dat al terug is en vandaag de tweede keer dat medicijnen worden geschonken en een vrijwillig Myanmar Drs-team vandaag naar de locaties door de lucht - totaal 300 kg medicijnen, nu speciaal grote hoeveelheid tegen verkoudheid en ademhaling ziekte en om diarree effectief te behandelen en te injecteren.
WCWB plant een "Simple House & Work for Cash" -programma dat van start zou kunnen gaan zodra 6.4.2011.
WCWB-observatie: de overheid doet geweldig werk hand in hand met de mensen en lokale en Yangon en andere op Myanmar delen gebaseerde ngo's en privé-organisaties en verenigingen.
Sithagu Seyadaw - De boeddhistische hoofdmonnik van Sagain zal de komende dagen in Tarlay zijn om te beginnen met de wederopbouw en de wederopbouw van grotere 12-kloosters, ook om mensen te beschermen die niet op tijd een huis krijgen voordat de moesson begint.

Gewonde 4-maand oude baby tijdens de aardbeving in Myanmar maart 24, 2011 - foto met dank aan Shanland.org

UPDATE 02 / 04 - 07: 20 UTC: Na het scannen officiële en niet-officiële publicaties dat moeten we concluderen niets nieuws gerapporteerd. Deze aardbeving zou waarschijnlijk spoedig in de kelders van de landenstatistieken aankomen als die er niet waren oppositiegroepen gericht op wat er moet gebeuren of liever gezegd wat het regime niet heeft gedaan om te gaan met de nasleep van de aardbeving. We brengen het nieuws van de oppositiegroepen maar natuurlijk we moeten raden hoeveel rationele rapportage en propaganda is. Toch zijn ze een belangrijke factor bij het verzamelen van nieuws omdat ze goed geïnformeerd lijken te zijn (de het niveau van details in hun rapporten is verbazingwekkend).
We verwachten nieuwe rapporten van de Verenigde Naties binnenkort.

UPDATE 23: 07 UTC: World Vision heeft ook gezegd dat ongeveer de helft van de gevallen van diarree door lokale autoriteiten werd behandeld, en voegde eraan toe dat het vijf waterzuiveringsmachines had geleverd die elk uur 240 liter schoon water konden produceren, evenals waterzuiveringstabletten.

UPDATE 23: 05 UTC: Bijna 100 gevallen van diarree zijn gemeld bij overlevenden van de aardbeving van vorige week in Oost-Birma, omdat hulpgroepen het aantal mensen dat dakloos werd gemaakt op meer dan 3000 plaatsten.

UPDATE 10: 38 UTC: Nieuwe Mizzima-video die de omvang van de schade laat zien.

UPDATE 09: 50 UTC: Op 30 maart heeft de lokale autoriteiten in Tarlay heb dat geschat 702-huizen waren beschadigd. De Myanmar Red Cross Society (MRCS) meldt dat 3,152-mensen zijn dakloos. De eerste bevindingen van een snelle beoordeling geven dat op zijn minst aan 18,000-mensen die in 90-dorpen wonen, worden getroffen door de aardbeving. De meeste van die dorpen liggen in Tarlay en Mong Lin.

UPDATE 09: 47 UTC: Het lokale overheden hebben de situatie beoordeeld en geïdentificeerde onmiddellijke behoeften in water, inclusief het herstel van de toegang tot veilig water en onderdak. Andere resterende behoeften zullen worden geïdentificeerd via de gecoördineerde beoordeling, die zal plaatsvinden op 31 maart en 1 april.

UPDATE 01 / 04 - 09: 37 UTC: Twee Chinese vriendschapsverenigingen hebben 15,250 Amerikaanse dollars gedoneerd om Myanmar te trillen

UPDATE 16: 44 UTC: Thebestfriend.org startte wel een fondsenwerving voor de slachtoffers van de aardbeving. Klik hier om het artikel te bekijken.

UPDATE 16: 41 UTC: Zeer weinig media rapporteren nog over de aardbevingsschade, de dood en de gewonde tol of over de hulp- en wederopbouwkwesties

UPDATE 16: 38 UTC: Momenteel Noorse kerkhulp heeft US $ 25,000 onmiddellijk beschikbaar en zal misschien reageren via MBC, afhankelijk van de behoeften en de omvang van de schade. Er is echter meer informatie nodig voordat een beslissing kan worden genomen. Diakonia, Church World Service (CWS), DanChurchAid (DCA), Lutherse Wereldfederatie (LWF) en Christian Aid (CA), wachten ook op meer informatie voordat ze een beslissing nemen.

UPDATE 16: 26 UTC: Het UNICEF team heeft beoordeelde 26-scholen en gevonden vijf volledig ingestorte en zes beschadigde scholen in Tarlay Sub-Township. De Ministerie van Onderwijs wordt verwacht dat hebben deze scholen op tijd herbouwd voor het nieuwe semester, te beginnen in juni.

UPDATE 16: 24 UTC: Het lokale overheden hebben ingezet vier beoordelingsteams om een ​​beoordeling op zeven locaties uit te voeren : Sublay Township; Nar Yawng Village Tract; Mong Lin (Oost) en Mong Lin (West) Dorpsgebieden. In samenwerking met de lokale autoriteiten voert MRCS ook een evaluatie uit op dezelfde gebieden met 30-vrijwilligers verdeeld in zes teams.

UPDATE 31 / 03 - 16: 22 UTC: De regering is verheugd over de steun van humanitaire partners in Myanmar en heeft de resterende behoeften op het gebied van voedsel, onderdak, gezondheid, water en sanitaire voorzieningen vastgesteld. De Myanmar Rode Kruis Society (MRCS) heeft verschillende noodhulpcentra opgezet voor getroffen mensen met de mensen die naar huis terugkeren na ontvangst van hulpgoederen.

UPDATE 12: 35 UTC: Officiële statistieken blijven zoals gepubliceerd op maart 25. Hulporganisaties gebruiken dezelfde (verouderde) gegevens voor hun informatie, waardoor de omvang van de schade en het aantal slachtoffers wordt verminderd.

UPDATE 12: 25 UTC: Het hoofden van verschillende VN-agentschappen krijgen het plannen van een bezoek aan de getroffen gebieden in de komende dagen.

UPDATE 12: 24 UTC: World Vision Myanmar heeft gemeld 96-gevallen van diarree in 3-dorpen (Pay Tha La 1 dorp, Pay Tha La oude dorp en Na Po Sha dorp) in Nar Yawng Village Tract.

UPDATE 12: 23 UTC: UNICEF meldt dat de aantal poliklinische patiënten dat in klinieken in Tarlay wordt behandeld, is toegenomen in de afgelopen dag, voornamelijk vanwege verkoudheid en diarree.

UPDATE 12: 22 UTC: Wereldvisie Myanmar meldt dat toegang tot drinkwater is nog steeds verstoord vanwege de schade aan een aantal pijpen, tanks en putten. Er blijft een risico op waterverontreiniging bestaan.

UPDATE 12: 21 UTC: Het brug verbindt Tachileik en Tarlay, is gerepareerd en heropend voor regulier verkeer. Vrachtwagens tot 3 ton kunnen de brug oversteken.

UPDATE 12: 19 UTC: Het De regering heeft de steun van humanitaire partners verwelkomd aanwezig in Myanmar. De regering identificeerde de resterende behoeften op het gebied van voedsel, onderdak, gezondheid, water en sanitaire voorzieningen.

UPDATE 12: 15 UTC: Lokale media melden dat de grotere epicentrumpopulatie groeiende vrees heeft voor een nieuwe enorme aardbeving. Earthquake-Report wordt gebruikt voor dit soort geruchten die overal ter wereld verschijnen. Mensen die geen idee hebben van wat er is gebeurd, beginnen een verhaal te vertellen dat zich sneller vermenigvuldigt dan een kettingbrief. Nogmaals, een dergelijke kans kan niet worden uitgesloten, maar dergelijke aardbevingen (zoals in Japan) zijn niet de standaard maar vormen een uitzondering. Normaal zijn naschokken in het begin sterk, maar de sterkte en de frequentie zullen geleidelijk afnemen.

Voor de 3 andere update-pagina's (vanaf het moment dat de aardbeving toesloeg tot maart 30)
Klik hier voor de Deel 1 or Deel 2 or Deel 3

Oorspronkelijke begintekst
Massive ondiep en potentieel destructieve aardbeving in de Myanmar, Laos, Thailand en China gebied.
GDACS heeft een RODE aardbeving signalering die we het eens zijn, op voorwaarde dat het hypocentrum diepte wordt bevestigd

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 7.0 6.8 (USGS) 7.2 (Chinese autoriteiten)
UTC-tijd: donderdag, maart 24, 2011 op 13: 55: 12 GMT
Lokale tijd op epicentrum: donderdag, maart 24, 2011 op 08: 25: 12 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 10 km
Quake-maps.com satelliet kaart + Heb ik Feel It te vormen
Geo-locatie (s):
90 km (56 mijl) vanaf Chiang Rai, Thailand
168 km (104 mijl) SSW vanaf Yunjinghong, Yunnan, China

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS Shaking kaart
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS impact op de bevolking kaart
USGS Seismic hazard kaart
GDACS RED Aardbeving Alert (Global Ramp Alert en Coördinatie System)

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met Earthquake Report nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website