3 personen gedood worden omwille van de omvang 6.6 naschok (Oost-Honshu, Japan)

UPDATE 12 / 04 - 11: 59 UTC: FDMA Report 9 - geeft 3 doden, 3 ernstig gewond en 7 licht gewonden.

UPDATE 12 / 04 - 06: 23 UTC: Het moet gezegd worden dat het officiële dodental van deze naschok (gebaseerd op FDMA rapporten) staat op 3. De 4th dodelijk ongeval werd gemeld door de staat het netwerk NHK.

UPDATE 12 / 04 - 00: 35 UTC: A 4th persoon is gemeld gedood na de 6.6 naschok van maandagmiddag (plaatselijke tijd)

UPDATE 23: 51 UTC: We herinneren onze lezers, dat sinds we begonnen met dit artikel, 2 zeer sterke naschokken hebben voorgedaan in Chiba prefectuur en Nagano Prefecture. Verslagen over deze aardbevingen is hier te volgen.

UPDATE 23: 50 UTC: We zullen blijven rapporteren over deze naschok als we meer informatie ontvangen over deze aardbeving

UPDATE 22: 06 UTC: Wij zijn verdrietig om u te vertellen dat in vergelijking met onze eerdere updates, 2 3 andere mensen zijn bevestigd gedood in deze 6.6 naschok. Hoewel de schade beperkt was, heeft een modderstroom een ​​onbepaald aantal huizen begraven Ryugasaki.
3 andere mensen raakten ernstig gewond en 1 persoon blijft vermist.

UPDATE 19: 46 UTC: Op dit moment is er niet veel meer te melden over deze aardbeving. Mensen slapen wat leuk is voor een keer, dus FDMA en de prefecturen zijn de laatste uren stil geweest 🙂 Herhalend, dat Japan relatief veel geluk heeft gehad met deze aardbeving. Het is nooit leuk om te rapporteren over een CATDAT Red aardbeving, Maar we dachten dat dit zou veel erger.
Onze harten gaan uit naar de familie en vrienden van de 16-jarig meisje omgekomen bij deze aardbeving in de stad Ryugasaki en ook een spoedig herstel aan de 5 gewonden in de steden en dorpen van Kitaibaraki (1), Bando (1), Ushiku (2) en Tsukuba (1).

UPDATE 16: 06 UTC: Dit CBS video is het soort tv-rapportage dat we leuk vinden. De juiste gegevens en nieuws over toegevoegde waarde. Het rapport werd uitgezonden voordat de autoriteiten het eerste dodelijk ongeval meldden.

UPDATE 14: 06 UTC: Helaas moeten we aan onze lezers melden dat de plaatselijke autoriteiten gezegd dat 1 persoon werd gedood door de 6.6 naschok

UPDATE 12: 59 UTC: Dit is de volledige schade lijst zoals gerapporteerd door de brandweer van Japan (Official Emergency dienst van Japan) op 8 uur lokale tijd (op het moment dat we dit schrijven, is deze informatie over 3 uur oud is en een nieuwe versie zal binnenkort worden gepubliceerd) :
Als een synopsis, kunnen we concluderen dat deze extreem sterke naschok zal meer schade aanrichten en waarschijnlijk tientallen mensen verwonden. Volg onze rapportage ook de komende uren als je dierbaren hebt die in deze gebieden wonen of werken.

Fukushima: Bij verzending brandonderzoek voertuig brand in de stad Asakawa → 1
Veel regionale brandweer 119 in de lokale jurisdictie Sukagawa
blussen brand-en gaslek deed zich voor in 3 Iwaki
gedoofd het vuur uit de gastank van vloeibaar natuurlijke chemische stoffen in planten
cliff instorting deed zich voor in Iwaki City, stapt in de auto (wacht bevestigingsnummer) economische rescue (geen letsel)
Vernietigd drie gebouwen instorten als gevolg van de klif huis in de stad Iwaki (onbekend aantal gewonden)
Ibaraki Prefecture: 1 gaslek en vergrendeld lift
Twee gewonden bij Kitaibaraki Stad
1 persoon gewond in Ibaraki Seinan
Tot de faciliteiten van Kashima zee industrieel complex: geen schade
Tochigi: Een persoon gewond geraakt bij Shioya (licht letsel)
Chiba: Ichihara Stad faciliteiten op het complex, geen schade
Kanagawa Prefecture: Een gewond bij Hiratsuka

Kerncentrales
Externe voeding is verloren door de Fukushima Daiichi kerncentrale, eenheid 1 en eenheid 2 en Unit 3 koelvloeistof pomp stopt. Shopuld wel goed in de tussentijd.
Tokai Power Station op de tweede, geen schade

UPDATE 12: 47 UTC: Dit is de volledige lijst van JMA intensiteiten voor de 6.6 magnitude naschok (Dit artikel alleen):
Intensiteit 6 lager

Fukushima: Iwaki City, Village Nakajima, stad Hurudono
Ibaraki Prefecture: Stad Hokota
Intensiteit 5 bovenste
Fukushima Prefecture: Shirakawa, Sukagawa stad, stad Kagamiishi, Tenei dorpen, steden Tanagura, Hirata dorpen, steden Asakawa
Ibaraki Prefecture: Hitachi stad, stad Joso, Takahagi, Kitaibaraki City, Kasumigaura, Jade City
Tochigi Prefecture: Nasu Town
Intensiteit 5 lager
Miyagi Prefecture: Iwanuma stad Zao Town Wakuya
Yamagata Prefecture: Stad Kamiyama, Yamabe stad, stad Zhongshan stad Shirataka
Fukushima Prefecture: Koriyama City, Stad Nihonmatsu, Tamura City, Datum Stad, Motomiya Stad, Stad Nishiaidu, Tiener stad, dorp Yukawa Yanaizuchō, Aizu Misato Village, Saigo Izumizaki dorp, stad Yabuki, Yamatsuri stad, dorp Samekawa, Ishikawa-cho, Tamagawa Dorp, Ono stad, stad Naraha, Futabachō
Ibaraki Prefecture: Mito City, Tsuchiura, Ishioka, Kasama, Tsukuba, Hitachinaka City, Hitati Omiya City, Naka City, Bando, Inashiki City, Future City, Tsukuba Mirai City, Ibaraki stad, stad Zyou Sato, Daigo, Ami Town
Tochigi Prefecture: Utsunomiya City, Otawara City, Shimono, Haga
Saitama Prefecture: Kasukabe
Niigata Prefecture: Aga Noiti

UPDATE 12: 34 UTC: De locatie van het epicentrum van de nieuwste 5.9 magnitude naschok is gelukkig in een woestijn gebied en NIET onder een stad. Klik hier om de kaart te zien

UPDATE 12: 24 UTC: Het epicentrum van de nieuwste M 5.9 naschok is gecentreerd in Ibaraki-Ken Hokubu

UPDATE 12: 18 UTC: JMA Japan heeft weer een andere grootte hebben dan USGS, M 5.9 op een diepte van 10 km en zoals eerder gemeld een intensiteit van 5-op de 0 om 7 JMA schaal.

UPDATE 12: 10 UTC: De huidige naschokken zijn ZEER GEVAARLIJK als ze zich voordoen onder de grond en hebben nog steeds een hoge intensiteit (vilt ervaring)

UPDATE 12: 04 UTC: krachtig 5.7 naschok 20 minuten geleden wat resulteert in een 5-intensiteit in Fukushima-ken Nakadori. Een 5-intensiteit is een ernstige schudden.

UPDATE 11: 33 UTC: Ibaraki prefectuur tussentijds aardbeving schaderapport
* Slachtoffers: 6 gewond
* Eigendoms schade: Geen
* nucleair faciliteiten: Geen problemen Toukai Power Station II
* Trein: JR hele lijn uitgesteld
* Stroomuitval: 695 huizen in Koga, 337 huizen in Takahagi

UPDATE 11: 13 UTC: Laatste officiële en betrouwbare beschikbare informatie dateert uit 2 uur 30 minuten geleden. Op 19: 30 lokale tijd, was er slechts vermelding van gewonden, geen doden tot nu toe.
We verwachten een meer betrouwbare update van binnenkort.

UPDATE 11: 09 UTC: Het is op dit moment in het donker in Japan (22: 09 of 9: 09 PM) waardoor het werk van de Self Defense troepen en de brandweer een stuk lastiger.

UPDATE 10: 55 UTC: Weer Fukushima Prefecture (Waar een deel van de kust Kerncentrales zijn gevestigd) is een van de prefecturen die het hardst getroffen. TEPCO zal zeker vrij actuele informatie over de lopende situatie in de Daiichi plant.

UPDATE 10: 54 UTC: Sterkste intensiteit waarden:
6- Fukushima-ken Nakadori, Fukushima-ken Hamadori, Ibaraki-ken Nambu
5 + Ibaraki-ken Hokubu, Tochigi-ken Hokubu

UPDATE 10: 45 UTC: De max. JMA intensiteit voor deze naschok is 6- (Op een schaal van 0 tot 7), waardoor deze naschok van een mindere intensiteit dan sommige andere naschokken. Deze intensiteit is in lijn met de herberekende 6.6 omvang. De vroege rapporten zijn het noemen van een 7.0 die zou hebben gegeven op zijn minst een 6 + intensiteit.

UPDATE 10: 38 UTC: Laatste USGS theoretische berekeningen op schade en slachtoffers
Red alert niveau voor economische verliezen. Uitgebreide schade waarschijnlijk is en de ramp is waarschijnlijk wijdverspreid. Geschatte economische verliezen zijn minder dan 1% van het BBP van Japan. Gebeurtenissen uit het verleden met deze waarschuwing niveau hebben behoefte aan een nationaal of internationaal niveau respons. Gele waarschuwingen niveau voor het schudden van sterfgevallen. Sommige slachtoffers zijn mogelijk.
74% kans op economische schade tussen de $ 100 miljoen en $ 10 miljard.
59% kans op 10-100 doden
34% kans op 100-1000 doden.
Deze berekening is gebaseerd op de verminderde grootte (6.6 plaats van 7.1)

UPDATE 10: 32 UTC: De naschok schudde gebouwen en kort gedwongen belangrijkste internationale luchthaven van Tokio te sluiten zowel van de start-en landingsbanen.

UPDATE 10: 30 UTC: De eerste 7.1 omvang is teruggebracht tot een nog steeds zeer sterk 6.6 omvang (USGS data, bevestigd door EMSC). De eerste diepte werd ook herleid naar een super ondiepe 10 km waardoor de locaties in de onmiddellijke nabijheid van het middelpunt hoog risico's.

UPDATE 10: 04 UTC: Stroomuitval
De aardbeving in de regio Tohoku veroorzaakt 220000 Huishoudens in Iwaki City met stroomuitval. Aan de andere kant, in Tohoku Electric Power, de informatie die de werking van thermische centrales gestopt. Ondertussen TEPCO zei een kortstondige stroomstoring deed zich voor in het noordoostelijke deel van Ibaraki Prefecture, maar het wordt nu hersteld.

UPDATE 09: 48 UTC: Het gebied van de mainshock van vandaag (in feite een naschok), is momenteel geschud door vele naschokken, Bijna allemaal in de omvang 5 bereik (nat te beschadigen, tenzij voor zeer onstabiele constructies)

UPDATE 09: 34 UTC: Het tsunami-waarschuwing werd genoemd tijdens de ca.. 1 uur. Het moet worden gezien als een voorzorgsmaatregel als het epicentrum bevond zich onder het eiland Honshu (een van de belangrijkste eiland van Japan)

UPDATE 09: 32 UTC: Tsunami waarschuwing geannuleerd
Rond 16: 05 uur gisteren, was er een zware aardbeving schudden intensiteit 6 lagere waargenomen in Fukushima en Ibaraki Prefecture. Japan Meteorologisch Agentschap in deze aardbeving, een tsunami-waarschuwing langs de kust van Ibaraki, Miyagi en Fukushima, gaf een tsunami-waarschuwing langs de kust van Chiba Prefecture En dan de tsunami werd niet waargenomen, De minuut 5: 06 uur tot wissen van alle meldingen en waarschuwingen.

UPDATE 09: 16 GMT - Volgens het Nuclear and Industrial Safety Agency van METI is de injectie van een externe voeding die was ingeschakeld No. 3 gestopt vanuit Unit 1 van Fukushima Daiichi Nuclear Power Station. De injectie werd gestopt bij 4: 05 pm.

UPDATE 09: 06 GMT - Volgens brandweer Iwaki, Zagen we zwakke intensiteit 6, 3 voor de melding van een brand in een huis en voor 6 uur vandaag, die zij heeft ontvangen is een rapport van een aardverschuiving.
Slachtoffers zijn niet bekend.
Volgens de politie dat aardverschuivingen hebben plaatsgevonden in de stad Iwaki Stad Watanabe. Of mensen zijn betrokken moet dat begrijpen, en de politie haastte zich om te bevestigen. Volgens de politie, verlichting en verkeerslichten lichten uit te gaan in een brede waaier van Iwaki.
Dit bevestigt dat er schade als gevolg van deze aardbeving, maar we verwachten kunnen de eerste meldingen aanzienlijk stijgen.

10.04.2011 - 09.00 GMT - GDACS biedt een grote dienst voor het tonen van wat er in de getroffen regio -

Potentieel getroffen kritieke infrastructuur:

  • Kerncentrales: (62km), Fukushima-Daini (52km), Kashiwazaki KARIWA (198km), Onagawa (179km), Tokai (51km)
  • Hydrodams: Tadami (132km)
  • Luchthavens: Kisarazu (184km), Yokohama (188km), Katsner Aaf (196km), Tokyo Narita International (174km), Shimoshizu (149km), Chofu (175km), Tachikawa (179km), Yokota Afb (179km), Tokyo Narita International (132km ), Shimofusa (140km), Iruma (168km), Ryugasaki Zuid (124km), Ryugasaki (119km), Honda (150km), Chiba-ken (130km), (109km), Hyakuri (86km), Onishi (134km), Shimo Kolzumi (138km), Suzumenomiya (91km), Utsunomiya (88km), Otawara (61km), Fukushima (44km), Niigata (184km), Sendai (137km), Kasuminome (148km), Matsushima (171km), Junmachi (169km), Ojojibara (178km)
  • poorten: Kisarazu (185km), Neghisi (195km), Yokohama (189km), Kawasaki (177km), Goi (164km), Chiba (156km), Anegasaki (156km), Katunan Ko (153km), Ogasawara (161km), Tokyo (159km ), Choshi (131km), Kashima (113km), Hitachi (47km), Onahama (17km), Soma (104km), Aikawa (183km), Niigata (185km), Niigata-Higashi (179km), Shiogama (159km), Ishinomaki (175km) Onagawa (181km)

10.04.2011 - 08.58 GMT - Volgens het kantoor Hukuzima TEPCO. De externe voeding wordt afgesneden die wordt gebruikt voor het injecteren van water in de reactor van Unit 2 en de No. 1 kerncentrale Fukushima Daiichi-aardbeving. Kort na 5 pm gisteren, vandaag waterinjectie in de staat waarin het gestopt is, de toekomst is dat de overschakeling naar de vuurpomp. Daarnaast is de Unit No 4 is dat het een bevel tot evacuatie van de werknemers buiten waren uitgegeven. De waarde van de monitoring berichten te meten hoeveelheid straling naar de omliggende Fukushima Daiichi kerncentrale tot nu toe is dat het verandert niet. (Gemeld door NHK)

10.04.2011 - 08.56 GMT -Ibaraki prefectuur zal sterk worden beïnvloed. Reeds 75,000 gedeeltelijk beschadigde gebouwen gerekend vanaf de aanvankelijke M9.0 aardbeving, en veel van deze verwacht te storten.

10.04.2011 - 08.55 GMT - Dit wordt voorspeld dat veel schadelijker is dan de M7.1 naschok van eind vorige week.

10.04.2011 - 08.54 GMT - Deze aardbeving is geklasseerd als CATDAT Red.

10.04.2011 - 08.52 GMT - Japan heeft een tsunami-waarschuwing uitgegeven, en geëvacueerd werknemers op het getroffen kerncentrale in Japan.

Nieuws bronnen zei dat de waarschuwing was voor een 0.74m tsunami. Dus dit is niet zo groot, en zal vooral te wijten zijn aan de lokale effecten.

10.04.2011 - 08.47 UTC - Veel schade in de buurt van het epicentrum die momenteel wordt weergegeven als op het land verwacht.

JMA heeft momenteel M7.1 als de omvang ook, met een zeer ondiep hypocentrum. Laten we eraan herinneren kijkers, dat ondiepe aardbevingen kunnen veel grotere schade, gezien de kortere afstand nodig veroorzaken.

Van GDACS, de aardbeving gebeurde in Japan, Tohoku Provincie (bevolking: 9984608). , 5km van de stad Ueda. De dichtstbijzijnde bewoonde plaatsen zijn Ono-Yasashi (18km), Kezuruki-Yashiki (17km), Wakaguri (17km), Isohara (14km), Kisara (14km), Shuku (14km), Shimo-Kimida (17km), Ohata (14km) , Yokokawa (14km) Uchino (11km) Onida (16km) Okaneda (13km) Yunami (9km) Koshigoe (9km) Hirakata (9km) Okami (16km) Yanagizawa (13km) Mizunuma (8km) , Tonobatake (19km), Terashita (7km), Saimaru (7km), Idekura (4km), Kubota (5km), Ogawa (2km), Yama-Ogawa (12km), Nagura (16km), Obama (12km), Minami- Odaira (6km), Hatta (3km), Soeno (8km), Onahama (15km), Futta (8km), Otsu (6km), Tabyuto (4km), Kami-Yamoda (6km), Tanebe (11km), Nijibu (8km ), Akagona (15km), Kuroda (6km), Sumiyoshi (16km), Kami-Kamato (10km), Taki (8km), Sekifune (15km), Kaidomari (12km), Shionohira (10km), Shimo-Yata (20km) , Mabarado (14km) Iritono (13km) Tsuzura (18km) Nita (16km) Daibara (19km).

JMA Agency - alle rechten voorbehouden

Er is natuurlijk het gevaar voor de kerncentrales, met deze zo dicht bij de planten.

Intensiteit 6 lagere Fukushima Nakadori Fukushima Hamadori

Zuid-Ibaraki Prefecture

Intensiteit 5 bovenste Noord-Ibaraki Prefecture Noord-Tochigi Prefecture

Intensiteit 5 lagere Noord-Miyagi Miyagi-ken Nanbu

Murayama, Yamagata Prefecture Yamagata Okitama Aizu, Fukushima Prefecture

Zuid-Tochigi Zuid Saitama Niigata Kaetsu

Schade kan worden verwacht op deze locaties in de eerste plaats.

USGS komt door met de volgende gegevens.

De gegevens hieronder is aangepast aan de herberekende nieuwe nummers.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.6
UTC-tijd: Maandag april 11, 2011 op 08: 16: 13 GMT
Lokale tijd op epicentrum: maandag, april 11, 2011 op 05: 16: 13 PM op epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 10 km
Stuur een 'aardbeving ervaring rapport "voor deze aardbeving
Geo-locatie (s):
36 km (22 mijl) ten westen van Iwaki, Honshu, Japan
44 km (27 mijl) SSE van Koriyama, Honshu, Japan

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het aardbevingsgebied
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS Seismic hazard kaart
USGS effecten op de populatie kaart
USGS Shaking kaart

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Comments

  1. Michael Dennis Stagg zegt

    Was dat niet gisteren? Vrijwel hetzelfde als de vorige tsunami waarschuwing afgegeven door de aardbeving deskundige instanties waarvan slechts enkele opgevolgd en vele voorafgegaan. Houd een oogje op deze krijgt het meer actieve net als Italiaanse aardverschuivingen, China en Filippijnse slips, wassen, overstromingen, verzakkingen, rising rots Peru, meer vastgelopen estuarium websites ... NZ werd getroffen opffshore Wellington ook. USA westen van Bering naar Baja is endelessly verbrijzeld door kleine trillingen, uiteindelijk de stuctures komen elkaar in een gematigd shock.