Aardbevingen lijst April 6, 2011

Lees ook onze (vandaag) bijgewerkt diepgaande artikelen over Nepal en India, Myanmar en Japan

M 4.6 2011 / 04 / 06 19: 17 Diepte 15.0 km IRAN-IRAK GRENSGEBIED
lokale tijd 23: 17
Gevaarlijke ondiepe aardbeving bij Emam Hasan, Nasrabad, Darvan en SarPol-e-Zahab
18 km SW Sar-e-pol-e-zohab (pop 51,611) en 105 km NW Ilam (pop 140,940)
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied (groene pijl)

M 5.8 2011 / 04 / 06 14: 01 Diepte 18.9 km NIAS REGION, INDONESIË
09: 01: 43 PM op epicentrum
UPDATE 22: 21 UTC: BMKG heeft gemeld een Richter magnitude van 5.9 op een diepte van 15 km, in lijn met de USGS.
UPDATE 14: 58 UTC: Overall Aardbeving-Report conclusie : Gebaseerd op de feiten dat het ondiepe epicentrum ongeveer. 30 km van bevolkte gebieden + dat het type aardbeving een subductie-aardbeving is + de zeer zwakke respons van mensen die informatie zoeken: geen tot zeer lichte schade te verwachten.
UPDATE 14: 56 UTC: Een extra reden om te concluderen dat de mensen op Sumatra het niet hebben gevoeld als iets bijzonders, is het feit dat de Indonesische surfers niet de site boven het gemiddelde bezoekt. Bij een ernstige schudden wordt ervaren, zijn onze bezoekende nummers steil klimmen.
UPDATE 14: 53 UTC: Omdat er vaak een groot verschil tussen statistische gegevens en het voelde ervaring van de mensen, kunnen we nu al concluderen dat deze aardbeving had geen echte invloed op Sumatra zelf. De lokale pers is nog niet eens over deze aardbeving tot nu toe!
UPDATE 14: 48 UTC: De sterke schudden zal hebben voorgedaan op de noord-westelijke kustgebieden van het eiland Nias
UPDATE 14: 40 UTC: Nog geen lezingen uit BMKG (Indonesië) - Quake gebeurd 37 minuten geleden.
UPDATE 14: 38 UTC: EMSC heeft de Europese seismologische instituut rapporteerde een grootte van 6.0 op een diepte van 30 km.
UPDATE 14: 35 UTC: 273,000 mensen zullen hebben gevoeld een matige V MMI schudden
UPDATE 14: 33 UTC: USGS meldt dat 24,000 mensen zullen een VI MMI schudden hebben ervaren = Sterke schudden
UPDATE 14: 32 UTC: Ca. 40 km van het epicentrum van de maart 28, 2005 8.7 magnitude aardbeving doden 1,346 mensen.
Zeer sterke tot ondiepe zeebeving ong. 30 km van het eiland Nias en Banyak en Tuangku eiland.
184 km (114 mijl) W (269 °) van Sibolga, Sumatra, Indonesië
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

Dagelijkse samenvatting van matige aardbevingen alleen, omgeven door veel water
M 5.2 2011 / 04 / 06 11: 25 Diepte 18.3 km KERMADEC ISLANDS REGIO

Japan, Honshu: naschokken van M4.5 of hoger
M 4.8 2011 / 04 / 06 16: 25 Diepte 46.4 km BIJ DE OOSTKUST VAN HONSHU, JAPAN
M 5.4 2011 / 04 / 06 13: 54 Diepte 58.9 km BIJ DE OOSTKUST VAN HONSHU, JAPAN
M 4.9 2011 / 04 / 06 06: 07 Diepte 34.1 km VAN DE OOSTENKUST VAN HONSHU, JAPAN
M 4.6 2011 / 04 / 06 05: 54 Diepte 39.1 km BIJ DE OOSTKUST VAN HONSHU, JAPAN
M 4.7 2011 / 04 / 06 03: 14 Diepte 40.7 km VAN DE OOSTENKUST VAN HONSHU, JAPAN
M 4.7 2011 / 04 / 06 01: 51 Diepte 40.1 km VAN DE OOSTENKUST VAN HONSHU, JAPAN

seismograaf - opnameNuttige informatie om dit dagelijks aardbeving lijst gelezen
Deze aardbeving lijst bevat belangrijke aardbevingen in de wereld.
Als er een meer gedetailleerde pagina aanwezig is, zal de aardbeving lijn gekoppeld worden aan de gedetailleerde pagina.
Voor uw comfort, zullen wij in de meeste gevallen Google Satellite Map links naar een idee te geven waar de aardbeving, die het terrein het is gebeurd en of dorpen of steden bevinden zich in de directe omgeving. De referentie voor de tijdzone UTC (Coordinated Universal Time, ook wel GMT)
De pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe aardbevingen toe te voegen.
groene kleur = NIET gevaarlijk voor schade of letsel
oranje kleur = MATIG het risico voor schade of letsel
rode kleur = Aanzienlijk risico op schade of letsel

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website