Japan tsunami - Echte hoop dat de lijst vermisten blijven korter (Part 9) krijgen

Dit is deel 9 van onze voortdurende rapportage met veel updates over de massale 9.0 aardbeving / tsunami die Japan trof op maart 11 2011.
Klik hier voor deel een
- Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8

Japan aardbeving en tsunami UPDATE : Slachtoffers: 11,532 - Missing: 16,351 = 27,979 27,883
Voor een de werkelijke diepte-rapport over schade, doden, gewonden, Etc gelieve ons te raadplegen "CATDAT Excel Sheet","CATDAT Grafische","Gedetailleerde doden en vermiste kaart".
a

Onderdak in de door de tsunami beschadigde prefecturen - hoffelijkheid van afbeeldingen denbushi.net/

UPDATE 23: 40 UTC:Ongeacht de tussentijdse evaluatie herstel, de gebrek aan brandstof blijft een serieus probleem in de getroffen gebieden, nog verergerd door een beperkt aantal operationele tankstations en de toenemende behoeften. De Overheid plannen om US $ 210 miljoen (1.7 miljard JPY) te besteden aan te schaffen van de tankers en installeren van geïmproviseerde tankstations.

UPDATE 23: 39 UTC: Tot op heden 87.9 procent van het water is hersteld gebouwen en alleen 260,000 huishoudens in acht departementen nog steeds geen stromend water. Op dit moment 320 water trucks worden ingezet en 200 meer zal binnenkort te leveren water om mensen zonder toegang tot water te tappen.

UPDATE 23: 37 UTC: Elektriciteit is gerestaureerd door 96.3 procent in Tohoku, Waardoor er slechts 180,000 huishoudens zonder stroom. Brandergasmengsel zijn hersteld tot ongeveer 32 procent van de huishoudens en 340,000 huishoudens blijven zonder.

UPDATE 23: 35 UTC: De Internationaal Agentschap voor Atoomenergie zegt dat de situatie bij de Fukushima Daiichi plantenresten zeer ernstig. De gezamenlijke FAO / IAEA voedselveiligheid Assessment Team presenteerden hun beoordelingsrapport op een interministeriële bijeenkomst in Tokio op het 31 maart. Sterke interesse is geuit over de sanering van landbouwgrond, bleef mogelijke verontreiniging van landbouwproducten, En de noodzaak om de communicatie te onderhouden met relevante ministeries in de toekomst.

UPDATE 23: 31 UTC: De Nucleaire Agentschap voor de veiligheid zegt radioactief materiaal kan lekken uit de beschadigde plant. Voor de eerst werd gevonden in het grondwater 15m onder de plant. Radioactief materiaal aangetroffen in de zee bij de plant is gevonden met een niveau van 4,385 keer de limiet.

UPDATE 23: 28 UTC: Wterwijl er nog steeds coördinatieproblemen zijn, de Regering van Japan kan en zal beantwoorden aan de behoeften van de getroffen bevolking en dat met een aantal zeer specifieke uitzonderingen en dan nog alleen op rechtstreeks verzoek van de regering, er is geen voorwaarde voor verdere internationale hulp op dit moment.

UPDATE 23: 25 UTC: De aantal mensen in evacuatiecentra wordt licht dalende Overwegende dat de aantal evacuatie-centra is toegenomen met 200 in de laatste twee dagen. Dat komt omdat 174 hebben geopend in Aomori Prefecture in het noorden. Het verbeteren van de levensomstandigheden in de schuilplaatsen in de zwaarst getroffen gebieden is de grootste prioriteit anders zal er nog steeds een toename van het aantal gevallen van koude en hygiëne-gerelateerde ziekten.

UPDATE 23: 23 UTC:Er zijn momenteel 170,500 ontheemden leven in 2,230 evacuatie centra in 17 prefecturen.

UPDATE 23: 21 UTC: Laatste evaluaties geven aan dat 16,950 huizen en gebouwen werden verwoest en een ander 138,000 werden beschadigd. Tenminste 2,126 wegen, bruggen en 56 26 spoorwegen zijn vernietigd.

UPDATE 23: 19 UTC: De meeste rioleringen in het getroffen gebied nog steeds niet functioneren.

UPDATE 23: 17 UTC: De overgrote meerderheid van belangrijke infrastructuur zoals snelwegen, havens en luchthavens is hersteld en er zijn verbeteringen in de elektriciteit, gas en water, maar in de zwaarst getroffen gebieden het kan enige tijd duren voordat deze vitale diensten zijn up and running.

UPDATE 23: 15 UTC: Vandaag de dag, Japan Self Defense Force en het Amerikaanse leger zijn begonnen met een drie-daagse gezamenlijke operatie van de lichamen te bergen van de mensen nog steeds vermist in de kustgebieden van Miyagi, Iwate en Fukushima. De operatie is niet
onder meer de 20 km uitsluiting zone rond de Fukushima kerncentrale waar worden aangenomen zou er een groot aantal instanties.

UPDATE 18: 05 UTC: Overzicht van de Sociaal-economische effecten van de massale Tohoku / Sendai / Honshu aardbeving en de tsunami vanaf maart 11 2011. Deze post omvat de graphics van de volgende onderwerpen: Casualties, Shelter schattingen, Earthquake Loss schattingen, Het ergste 39 steden getroffen in de Tohoku regio, is dit verlies Hoe te vergelijken met het verleden over de hele wereld evenementen? Klik hier voor de zeer gedetailleerde poster.

UPDATE 01 / 04 - 12: 20 UTC:
M 5.9 2011 / 04 / 01 11: 57 Diepte 38.1 km OOSTERN HONSHU, JAPAN
08: 57: 54 PM op epicentrum
UPDATE 12: 30 UTC: max. JMA-intensiteit: 4 (normaal onschadelijk)
Zeer sterke naschok op een gemiddelde diepte ca. 15 km van Kamaishi en 16 km E Otsuchi (pop 16,497).
De tussendiepte verzwakte de viltervaring van het schudden aanzienlijk.
81 km (50 mijl) ESE van Morioka, Honshu, Japan
695,000-mensen hebben gematigd geschud (USGS-gegevens)
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

UPDATE 01 / 04 - 11: 30 UTC:
M 5.0 2011 / 04 / 01 10: 49 Diepte 49.9 km OOSTERN HONSHU, JAPAN
07: 49: 50 PM op epicentrum
UPDATE 11: 32 UTC: Deze aardbeving, hoewel matig in omvang, is gevoeld als een JMA 5 + in Akita-ken Nairiku-hokubu (JMA schaal 0-7)
Aardbeving op een gemiddelde diepte onder het noordelijke deel van Honshu.
20 km NE Noshiro (pop 51,079) en 38 km SW Hirosaki (pop 174,972)
66 km (41 mijl) N van Akita, Honshu, Japan en 72 km (44 mijl) ZW van Aomori, Honshu, Japan
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

UPDATE 16: 05 UTC: A nieuwe update (versie 14) van onze CATDAT-spreadsheet is gepubliceerd. Het bevat alle beschikbare schade, doden, gewonden, enz statistieken per locatie en prefectuur.
Klik hier om versie 14 te bekijken van ons uitgebreide bestand met schade en slachtoffers.

UPDATE 13: 10 UTC: Japanse autoriteiten hebben hun gepubliceerd laatste rapport van de dag om 9 PM lokale tijd met de volgende nummers:
Slachtoffers: 11,532 uit 11,438 # 94
Vermist: 16,351 neer van 16,541 # 190

UPDATE 12: 30 UTC: Nieuwe statistieken overlijden en ontbrekende tol: 11,438 wordt bevestigd gedood en 16,541 wordt vermeld als te ontbreken. Het spijt ons zeer te moeten melden dat het aantal van beide categorieën weer stijgt. Dit betekent dat het aantal veronderstelde doden is toegenomen met 378 mensen vergeleken met onze laatste rapportage.

UPDATE 31 / 03 - 07: 42 UTC: Zeer sterke naschok
M 6.2 2011 / 03 / 31 07: 13 Diepte 40.0 km DICHTBIJ DE OOSTKUST VAN HONSHU, JAPAN

lokale tijd 16: 15
UPDATE 07: 42 UTC: GDACS een groenboek aardbeving alert voor deze aardbeving = zeer beperkte kans op schade en / of letsel
UPDATE 07: 36 UTC: JMA-intensiteit is max. -5 (sterk maar normaal gesproken niet schadelijk)
Sterke aardbeving op een gemiddelde diepte (die het schudden verzwakt) dicht bij de kust.
30 km E Ofunato (pop 35,418) en 89 km NE Ishinomaki (pop 117,233)
Satelliet kaart van de grotere epicentrum gebied

UPDATE 18: 13 UTC: De Internationaal Agentschap voor Atoomenergie zegt het situatie in de Fukushima Daiichi-fabriek blijft erg serieus.

UPDATE 18: 11 UTC: Radioactief water in en buiten de reactor gebouwen is het uitstellen van werk te koelen functies van de te herstellen Fukushima Daiichi kerncentrale. Nieuwe metingen van een steekproef van zeewater vonden radioactief jodium op 3,355 maal de wettelijke limiet.

UPDATE 17: 59 UTC: De temperatuur daalde onder nul in veel kustplaatsen vandaag en er was sneeuwval in de middag.

UPDATE 17: 57 UTC: Minister-president Naoto Kan is van plan om bezoek Rikuzen-takata in Iwate Prefecture op 2 april.

UPDATE 17: 52 UTC: Beschikbaarheid van water is de afgelopen dagen met ongeveer 25 procent verbeterd. Momenteel hebben 372,000-huishoudens (913,000-mensen) nog steeds geen water in negen prefecturen.

UPDATE 17: 49 UTC: Er blijven naar schatting 190,000 huishoudens (492,000 mensen) over zonder elektriciteit. Een andere 330,000-huishoudens (936,000-mensen) zijn zonder gastoevoer.

UPDATE 17: 43 UTC: Wegen in de getroffen steden en dorpenopnieuw beschadigd of geblokkeerd met puin en dit belemmert de levering van hulp aan de vele kleinere evacuatiecentra. Hulpgoederen worden op sommige plaatsen te voet afgeleverd.

UPDATE 17: 27 UTC: 15 havens en meest vliegvelden zijn nu open. Spoorweg lijnen zijn nog in reparatie. Express bussen vervoeren 4,400-mensen per dag naar en uit de regio, wat meer dan twee keer zoveel passagiers is dan vóór de ramp.

UPDATE 17: 25 UTC: 90 procent van de belangrijkste land-, zee- en luchtroutes van de Tohoku-regio is open. Meer dan 37,200-voertuigen passeren nu per dag de Tohoku Expressway, wat 1.3 keer meer verkeer is dan voordat de ramp toesloeg.

UPDATE 17: 23 UTC: Earthquake-Report.com/org eert OCHA, het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de Verenigde Naties, viert 20 jaar gecoördineerde humanitaire actie

UPDATE 17: 04 UTC: Fukushima-prefectuur: lokale media zeggen dat ongeveer 50-mensen blijven in de 20 km-evacuatiezone en meer dan 1,500 mensen worden vermist. Een extra 10,000 tot 20,000 mensen bevinden zich nog steeds in de evacuatiezone 20 naar 30 km, de meerderheid van hen bevindt zich in Minami-soma City. Sommigen hebben ervoor gekozen om achter te blijven bij oudere familieleden of omdat ze dat zijn
melkveehouders en nog veel meer zijn na weken van langdurige evacuatie naar huis teruggekeerd.

UPDATE 16: 52 UTC: De aantal evacués in de prefectuur Fukushima is aanzienlijk gedaald door sommigen dubbeltellen. Er zijn nu 30,093 Fukushima-evacués in tegenstelling tot 85,085 laatst gemeld.

UPDATE 16: 11 UTC: A groot aantal evacués verzetten zich tegen een overdracht naar andere schuilplaatsen en willen blijven waar ze zijn, zelfs in slechte omstandigheden, omdat velen van hen nog steeds op zoek zijn naar familieleden.

UPDATE 16: 05 UTC: Minamisanriku-stad in de prefectuur Miyagi heeft plannen om sommige van zijn evacués verplaatsen naar andere prefecturen vanwege slechte sanitaire omstandigheden.

UPDATE 15: 58 UTC: Autoriteiten proberen het aantal evacuatiecentra te consolideren en verplaats mensen naar grotere schuilplaatsen om een ​​efficiëntere en duurzamere manier van hulpverlening te bieden. Een andere reden om mensen naar grotere schuilplaatsen te verplaatsen, is dat scholen moeten op tijd leeg zijn voor het academiejaar, die begint in april.

UPDATE 15: 24 UTC: Bovenop die mensen die in de evacuatiecentra wonen, er zijn duizenden die in hun auto leven en zijn teruggekeerd naar hun huizen, ook al is er geen elektriciteit of water.

UPDATE 15: 22 UTC: In de drie zwaarst getroffen prefecturen, Miyagi, Iwate en Fukushima, 146,628-evacués wonen in sommige 1,245-evacuatiecentra.

UPDATE 15: 20 UTC: 173,200 mensen leven in meer dan 2,000 evacuatiecentra in 17 prefecturen meestal in het noorden van Japan.

UPDATE 14: 46 UTC: De ongevallencijfers van vandaag zijn als volgt:
Slachtoffers: 11,257 uit 11,102 # 155
Vermist: 16,344 neer van 16,493 # 149

UPDATE 00: 46 UTC: De Bill & Melinda Gates Foundation's gedachten zijn met de bevolking van Japan in de nasleep van de verwoestende aardbeving en tsunami die plaatsvond op maart 11, 2011. Op maart 23, 2011, de stichting heeft een subsidie ​​van $ 1 miljoen verstrekt aan Mercy Corps om noodhulp te bieden aan door aardbevingen en door tsunami getroffen gemeenschappen.

UPDATE 00: 45 UTC: China's 10,000-ton benzine en 10,000-ton diesel als gratis noodhulp naar de Japanse regering werden verscheept in de haven van Dalian om 12.00 uur 29 en zullen respectievelijk in april 1 en in de haven van Namikata in april 2 worden aangekomen in de haven van Etajima in Hiroshima.

UPDATE 30 / 03 - 00: 43 UTC: Plan InternationalDe hulpreactie in Japan gaat door met de distributie van 'familiesets' in opvangcentra in de zwaarst getroffen steden Ishinomaki en Tagajo in de prefectuur Miyagi op zondag. Een kit bevat items zoals zeep, handdoek, tandenborstel, kleurpotloden, ondergoed enz. Om te voorzien in de basisbehoeften van gezinnen die in evacuatiecentra wonen.

BELANGRIJKE UPDATE 12: 08 UTC: Wij zijn er graag aan onze lezers dat we eindelijk zijn getuige van een aanzienlijke daling van de vermeende tsunami slachtoffers vertellen.
Zoals voorspeld door aardbeving-rapport zou de ontbrekende statistieken een stuk klimmen na het toevoegen van Miyagi, maar zou dan waarschijnlijk laten vallen wanneer vermeld als miste meer en meer mensen in leven worden gedetecteerd.
Slachtoffers: 11,102 uit 10,901 # + 201
Vermist: 16,493 af van 17,649 # -1,156
Totaal verondersteld gedood = 28,550 27,595

UPDATE 11: 34 UTC: JMA Intensity 4 is vermeld voor de volgende locaties Miyagi-ken Hokubu, Miyagi-ken Chubu en Fukushima-ken NAKADORI

UPDATE 11: 28 UTC: De sterke magnitude verzwakt veel Door de afstand van ca. 110 km naar de kust. JMA verwacht een max. JMA schaal intensiteit van 4.
Aardbeving-rapport handvatten 5 + in Japan als potentieel schadelijk.

UPDATE 11: 25 UTC: Zeer sterke ondiepe zeebeving ca. 110 km uit de Minamisoma kust.
Minamisoma was een van de steden die erg hard werd getroffen tijdens de verwoestende tsunami.
127 km (78 mijl) ENE van Iwaki, Honshu, Japan en 152 km (94 mijl) ten ZO van Sendai, Honshu, Japan

UPDATE 11: 22 UTC: GDACS publiceerde een GREEN aardbeving alert voor deze aardbeving = zeer beperkte kans op schade en / of letsel

UPDATE 11: 19 UTC: GEEN tsunami waarschuwing is afgegeven voor deze naschok

UPDATE 11: 18 UTC: Zeer sterke naschok grootteorde 6.3 op een zeer ondiepe diepte van 18.2 km.

UPDATE 10: 17 UTC: Nationaliserende TEPCO (Tokyo Electric Power Co), de exploitant van de kerncentrale van Fukushima, kan een optie zijn zegt de Japanse regering.

UPDATE 10: 14 UTC: Japanse regering heeft verplicht TEPCO aan straling voortdurend te controleren en waterstanden in tunnels in de 3 beschadigde Fukushima reactoren.

UPDATE 10: 05 UTC: A overheidsrapport blijkt dat grote waterniveau veranderingen in de grotere epicentrum gebied voortgezet approx.6 uur na de tsunami op maart 11th.
De gegevens werden verzameld door 7 GPS golf recorders die werden geïnstalleerd in de open zee.
As bijna alle kustgebieden tij observatoria werden verwoest door de tsunami (!) Bijna geen andere wave data aanwezig was.
Een recorder ontdekt tsunami golven direct na de enorme aardbeving begon.
Een golf van ca. 7 meter werd opgenomen over 25 minuten na de beving. De volgende 30 minuten het niveau daalde met ongeveer 10 meter in 30 minuten.
Deze bevindingen verklaren de krachtige nadeel golven die gebouwen en voertuigen geveegd in de zee.
Kleinere golven (1 tot meter 2) werden opgenomen de volgende 6 uur.

UPDATE 00: 59 UTC: 3 mannen blootgesteld aan hoge niveaus van straling hebben het ziekenhuis vertrokken. Zij hebben een speciale medische behandeling na te zijn blootgesteld aan straling tijdens het installeren van stroomkabels op het nummer 3 reactor op donderdag ontvangen.

UPDATE 00: 57 UTC: TEPCO gemeld dat zeer geconcentreerde straling zijn opgenomen in water net buiten de turbine gebouw van een van de reactoren van de kerncentrale van Fukushima.

UPDATE 00: 55 UTC: In Kesennuma City, Miyagi, de distributie van hulpgoederen wordt ondersteund door een particuliere onderneming. Het bedrijf heeft 500 personeel en 200 voertuigen naar Miyagi, Iwate en Fukushima tot logistiek te ondersteunen in samenwerking met lokale overheden.

UPDATE 00: 18 UTC: Veel lokale media'S aandacht op dit moment op de coördinatie uitdagingen en capaciteit van lokale overheden om vrijwilligers op te vangen. Zij melden dat veel gemeenten in de getroffen gebieden zijn niet in staat om de toename van het aantal vrijwilligers vanwege de beperkte coördinatie capaciteit en het gebrek aan brandstof en voedsel te sparen ontvangen. Hierdoor de meeste gemeenten hebben het aantal vrijwilligers beperkt en bestaande vrijwilligers zijn uitgeput.

UPDATE 00: 15 UTC: Het tekort aan brandstof is nog steeds een probleem en zodra het beschikbaar wordt verwacht dat men in de opvang niet beweegt van de centra en in niet-getroffen gebieden. Het is ook het voorkomen van vrijwilligers en NGO's het bereiken van de getroffen bevolking.

UPDATE 29 / 03 - 00: 07 UTC: OCHA (Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties) meldt dat er zijn nog steeds aanzienlijke humanitaire behoeften die niet worden voldaan omwille van coördinatie en logistieke problemen. Het grootste zorg is de extreem slechte sanitaire omstandigheden in de opvangcentra.

UPDATE 23: 47 UTC: Autoriteiten houden de nodig hebben voor verdere internationale hulp is beperkt en eventuele ondersteuning moet duidelijk worden in overeenstemming met de regering van Japan de criteria.

UPDATE 23: 43 UTC: Naar schatting 1000 kinderen zijn overleden en vermiste van de tsunami.

UPDATE 23: 40 UTC: De tekort aan brandstof belemmert inspanningen om hulpverleners in de getroffen gebieden verhuizing evacues uit te brengen, alsmede.

UPDATE 23: 05 UTC: We hebben toe te voegen vandaag nieuwe versies van de CATDAT Situation Report versie 12. Zie de links hierboven.

UPDATE 09: 57 UTC: We hebben net een nieuwe versie geupload (Versie 12) van onze CATDAT Excel Tohoku aardbeving overzicht Gezinsblad met de gegevens die tot FDMA rapport 85 en de NPA gegevens tot maart 28, 2011 op 15: 00pm (Lokale Japanse tijd)

UPDATE 09: 54 UTC: We vinden het jammer om een ​​nieuwe update met een klimmen dodental publiceren. Belangrijkste verandering deze keer is het aantal vermisten die aanzienlijk meer dan 1,400 personen beklommen. De steile klim is bijna uniek uit Miyagi.
Geen verrassing voor aardbeving-rapport zoals we dit al een paar dagen geleden heb geschreven.
Bevestigd dood: 10,901 uit 10,844
Bevestigd ontbrekende: 17,649 uit 16,204

UPDATE 00: 29 UTC: JMA heeft gemeld dat GEEN tsunami werd waargenomen na deze naschok.

UPDATE 00: 17 UTC: USGS heeft de omvang van de aftershock van M 6.5 tot verlaagde M 6.1

Klik hier voor deel een - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8

Radioactief water in en buiten de reactor gebouwen is het uitstellen van werk te koelen functies van de te herstellen
Fukushima Daiichi kerncentrale. Zeewater de buurt van de Fukushima Daiichi kerncentrale heeft bereikt
veel hoger niveau van straling dan eerder gerapporteerd. Nieuwe metingen van een steekproef van zeewater gevonden
radioactief jodium op 3,355 keer de wettelijke limiet. Nucleaire veiligheid van Japan Agentschap zegt dat dit geen gevaar
risico voor de gezondheid. De regering zegt dat het naar verwachting een aanzienlijke hoeveelheid tijd duren voordat de
temperaturen splijtstofstaven in de reactor kernen van de centrale worden verlaagd tot een stabiele toestand.