Grote delen van de Japan Quake hit kustlijn kan zijn onbewoonbaar

Besneeuwde velden en overstroomd land

Agrarische gebieden ligt tussen de Japanse stad Sendai Sendai en Bay, en het gebied was een van de zwaarst getroffen door de tsunami van maart 11, 2011. De Advanced Land Imager (ALI) op NASA™ s Earth Observing-1 (EO-1) satelliet veroverde deze natuurlijke kleuren beeld van het gebied op maart 18, 2011.

Een week na de magnitude-9.0 aardbeving en de daaruit voortvloeiende tsunami, de velden het dichtst bij de oceaan waren nog bedekt met stilstaand water. Het is mogelijk dat sommige gebieden kunnen op die manier blijvenzoals de begane grond zonk langs de oostkust van Japan tijdens de aardbeving. Dezelfde tektonische krachten die hief de zeebodem op de tsunami te maken ook veroorzaakt land af te nemen op het vasteland.

Aan de rand van de Sendai voorsteden, velden die was ontsnapt overstroming of reeds afgevoerd werden later bedekt met sneeuw, net als veel van de Sendai grootstedelijk gebied als een koufront wind en sneeuw bracht het noordoosten van Japan. Het ijs snelwegen gehinderd zoek-en reddingsacties inspanningen en toegevoegd aan de ellende van 500,000 evacues, meldde Agence France-Presse. Op sommige plaatsen, de sneeuw was zwaar genoeg om gevaarlijke gewicht toe te voegen aan reeds beschadigde gebouwen. Volgens hulporganisaties, maar de meeste van de aardbeving en de tsunami overlevenden hadden toegang tot adequate huisvesting, water, voedsel en medische hulp inroepen.

Helaas voor de ontheemden, barre weersomstandigheden werd verwacht door te gaan. Vanaf maart 19, 2011 (Japanse tijdzone), prognoses uit Japan ™ s Meteorologisch Agentschap riep op tot voortzetting van koude temperaturen in combinatie met regen of sneeuw voor een groot deel van het land in de komende week. De prognose voor Sendai onder lage temperaturen en een hoge waarschijnlijkheid van regen.

Een blik op Aardbeving intensiteit in de Quake getroffen gebieden

De aardbeving schudde gebouwen en beschadigde infrastructuur honderden kilometers verderop. Dichter bij de grote schok, werden kustgebieden verwoest door de aardbeving en de daaruit voortvloeiende tsunami.

Deze kaart geeft de bewegingen in de grond en schudden de intensiteit van de aardbeving op tientallen locaties in Japan. Elke cirkel staat voor een schatting van de te schudden zoals geregistreerd door de USGS, in samenwerking met regionale seismische netwerken. Shades of lichtgele stellen het laagste intensiteit en diep rood staat voor een hoge intensiteit. De grond schudden gegevens worden simpelweg op een kaart van de bevolkingsdichtheid door Oak Ridge National Laboratory.

Een schudden de intensiteit van VI wordt beschouwd als œstrong? en produceert œlight schade? terwijl een IX op de schaal wordt beschreven als œviolent? en waarschijnlijk œheavy schade te produceren.??
Het patroon van schudden lijkt te lopen parallel aan de offshore subductie geul, met de intensiteit afnemende meer van oost naar west, in tegenstelling tot het noorden en het zuiden. Bewegingen in de grond lijkt ook intenser in kust-en riviergebieden, waar de nederzettingen zijn gebouwd op zachte sedimenten en minder gesteente.

Noteer het nummer van Viis en VIIIs de buurt van Tokio, ver van het epicentrum, het ontbreken van een zware menselijke tol in dat grootstedelijk gebied is zeker een bewijs van de kwaliteit van de aardbeving in het land ™ s paraatheid.

Beelden en tekst: NASA Earth Observatory