Zeer gevaarlijk en sterke aardbeving dicht bij Kandrian, New Britain, Papoea-Nieuw-Guinea

Aardbeving in Papoea-Nieuw-Guinea maart 10 2011 - schudintensiteit

FINAL UPDATE 15: 33 UTC: Dit is een laatste update van deze zeer krachtige aardbeving. Op basis van rapporten van mensen die normaal goed geïnformeerd zijn over New Britain, kunnen we u melden dat er geen tekenen zijn van belangrijke schade of verwondingen. We zullen dit artikel onmiddellijk opnieuw openen wanneer we tegenstrijdige rapporten ontvangen.

UPDATE 08: 17 UTC: Kandrian is het tweede stad op het eiland New Britain en heeft "slechts" 1,014 inwoners. In het zwaarst geschokte gebied tijdens deze aardbeving wonen echter 37,000 mensen in verspreide dorpen op de kustvlaktes en op de heuvels. De meeste van deze dorpen bestaan ​​uit houten of bamboe huizen die bij instorten geen pers zullen krijgen. Kandrian heeft ook een aantal stenen huizen die kwetsbaar zijn voor aardbevingen. Omdat Papoea-Nieuw-Guinea een arm land is, zijn gebouwen die door aardbevingen zijn voorbereid, schaars tot onbestaande.

UPDATE 08: 08 UTC: Zoals gebruikelijk in Papoea-Nieuw-Guinea, GEEN woord over deze aardbeving in de lokale pers. De internationale pers meldt dat het gebied dunbevolkt is en dat er geen ernstige schade zal worden aangericht (lees: het zal niet belangrijk zijn).
Binnenkort zullen we een diepgaand artikel schrijven over dit "selectieve gedrag" van de media.

UPDATE 10 / 03 - 00: 23 UTC: We zullen nog 6 tot 8 uur moeten wachten voordat we betrouwbaar nieuws hebben uit het epicentrum. Als je geïnteresseerd bent in het welzijn van de grotere Kandrian-mensen, kom dan terug naar deze pagina.

UPDATE 10 / 03 - 00: 23 UTC: USGS heeft zijn Magnitude herzien naar 6.5.  Het epicentrum blijft op dezelfde locatie.

UPDATE 23: 32 UTC:
GDACS-lijst van mogelijk getroffen personen
2-mensen leven binnen 1 km van het epicentrum
32-mensen leven binnen 2 km van het epicentrum
531-mensen leven binnen 5 km van het epicentrum
1,611-mensen leven binnen 10 km van het epicentrum
9,188 mensen leven binnen een straal van 20 km van het epicentrum
23,663-mensen leven binnen 50 km rond het epicentrum

UPDATE 23: 09 UTC: USGS heeft de aardbevingsgegevens herzien en heeft nu een diepte van 43 km met dezelfde grootte van 6.6.

UPDATE 22: 47 UTC: Gebaseerd op ervaringen met Earthquake-Report in eerdere aardbevingen, het kan lang duren voordat reddingsdiensten schade aanrichten en communiceren over eventuele schade of verwondingen. Papoea-Nieuw-Guinea is een zeer arm land en heeft bijna GEEN uitrusting om reddingsdiensten te helpen bij hun inspecties na een aardbeving.
Soms kan het dagen lopen duren om locaties in het binnenland te bereiken.

UPDATE 22: 38 UTC: Kandrian heeft een vliegveld

UPDATE 22: 29 UTC: De volgende dorpen bevinden zich op enkele km van het epicentrum: Lakungkung, Maum, Simimia, Gisamilo, Maklongmerang, Senemsi en Aka

UPDATE 22: 24 UTC: NOAA heeft dat ook bevestigd GEEN wijdverspreide tsunami moet worden verwacht langs de Pacifische kusten.

UPDATE 22: 17 UTC: GDACS heeft een GROEN aardbeving rapport en GROEN Tsunami rapport (hoewel de epicentrumlocatie onder het eiland lag).

UPDATE 22: 15 UTC: De volgende recente aardbevingen hadden slachtoffers:
1983: Magnitude 6.2 - 10-slachtoffers (MMI VII)
2005: Magnitude 6.1 - 1-slachtoffer (MMI VII)

UPDATE 22: 07 UTC: Het directe epicentrumgebied heeft veel primitieve kleine dorpen.

UPDATE 22: 02 UTC: In een oproep van Earthquake-rapport aan Kimbe, Walindi Plantation Resort, we zijn blij om te melden dat Kimbe een gematigde trilling had, maar de situatie is volkomen normaal.

UPDATE 21: 58 UTC:

Na de theoretische modellen van USGS 37,000 zullen mensen een sterke VI MMI-schudden ervaren.

UPDATE 21: 56 UTC: New Britain wordt regelmatig getroffen door grote aardbevingen

UPDATE 21: 55 UTC: Kandrian is een van de 2 grootste steden op New Britain Island en heeft ongeveer 1,106 inwoners. Kimbe, de hoofdstad van New Britain, ligt op 76 km van het epicentrum en heeft 16,000 inwoners.

UPDATE 21: 52 UTC: De lokale tijd op Kandrian toen de aardbeving toesloeg, was 07: 24 AM

UPDATE 21: 50 UTC: De locatie van het epicentrum zal cruciaal zijn voor het schadelijke effect van deze aardbeving. Vanwege de onzekerheid van de seismologische gegevens zal het iets duren voordat herberekeningen zekerder zijn van het exacte epicentrumpunt en de diepte van het hypocentrum.

Een zeer sterke en gevaarlijke aardbeving vond plaats nabij Kandrian in Papoea-Nieuw-Guinea.
De aardbeving is vrij ondiep op een diepte van 33 km. Als de locatie van het epicentrum wordt bevestigd, zijn we bang dat de stad Kandrian het risico loopt op deze zeer sterke aardbeving.
Ander nieuws in opbouw.

Belangrijkste aardbevingsgegevens:
Magnitude: 6.6
UTC-tijd: woensdag 09 maart 2011 om 21:24:53 UTC
Lokale tijd op epicentrum: donderdag 10 maart 2011 om 07:24:53 uur in epicentrum
Diepte (het hypocentrum): 33 km
Quake-maps.com satelliet kaart + Heb ik Feel It te vormen
Geo-locatie (s):
24 km (14 mijl) ten NNO van Kandrian, New Britain, PNG
75 km (46 mijl) ten ZW van Kimbe, New Britain, PNG

Links naar belangrijke kaarten
USGS Voelde u zich in Map
Google satelliet kaart van het gebied met de soort terrein de aardbeving plaatsvond
3-dimensionaal beeld van de aardbeving gebied (USGS epicentrum locatie)
USGS Shaking kaart
USGS historische aardbevingen in kaart te brengen
USGS impact op de bevolking kaart
USGS Seismic hazard kaart
LIVE-seismogram (dichtstbijzijnde Seismograaf station)
GDACS Green Aardbeving Alert (Global Ramp Alert en Coördinatie System)
GDACS Green Tsunami alert
NOAA Tsunami rapport

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake Report nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Walindi Plantation Resort

Comments

 1. Valentina zegt

  Een tutti uitkoken. Volevo chiedere una cosa: Ma è normale che Terresario di porta possato accadere in un lasso di tempo cosi breve nella stessa giornata? Ed ho notato che la notizia dei terremoti, alluvioni, vulcani qui in Italia one quasi assente, per esempio quello avvenuto in "NEW BRITAIN REGION, PNG" non è stato neppure menzionato nei siti di maggior rilievo..tralasciando i Tg Nazionali, che di notizie concrete e vere ne dicono veramente poche piu a livello internazionale e nazionale, tutto ruota attorno alla cronoca nera (Omicidi o suicidi). Comunque sia non credo piu che terremoti del 6-7 grado non producano danni e feriti .. Scrivono semper le stesse cose, e poi invece da altri siti di informazioni scopro altro. Stanno nascondendo qualcosa, perche, se fosse diciamo normale, le notizie ci sarebbero. Credo che in questi due giorni ci sono stati molti terremoti in quanto il sole ha ripreso notevolmente la sua attivita solare, forse bernardi con i suoi studi aveva ragione. Nei prossimi giorni, tra l'allineamento dei pianeti, la superluna (minore distanza dalla terra) en la ripresa dell'attivita del sole a pieno regime comportera dei problemi al nostro pianeta con vari tipi di manifestazione. Complimenti comunque per ilostosto sito. Cordiali Saluti.

  • Armand Vervaeck zegt

   De aardbevingenactiviteit wereldwijd is heel normaal. Natuurlijk is er naast USGS en EMSC bijna geen andere bron die melding maakt van aardbevingen. Earthquake-Report vult de kloof op waar anderen alleen geïnteresseerd zijn in een beperkt aantal aardbevingen.
   Lees verder aardbevingsrapport, we schrijven en werken om de wereld te informeren over de belangrijke aardbeving, of het nu in Bora-Bora, Kroatië, China of Mongolië is. Bedankt voor het schrijven van je reactie.

  • Armand Vervaeck zegt

   L'attività sismica in de mondiale è molto normale. Naturalmente accanto a USGS e EMSC non c'è quasi nessuna altra fonte di segnalazione sui terremoti. Terremoto-Report colma la lacuna in cui gli altri sono interessati solo a un numero limitato di terremoti.
   Verder een legere terremoto-relazione, scrivere e lavorare per informare il mondo su Evry terremoto importante se sia a Bora-Bora, Croazia, Cina e Mongolia. Grazie per aver scritto il tuo commento.