Aardbeving van Christchurch 2011 - maart 6 & 7-update

Met dank aan blackchristiannews.com

Dit artikel is een samenvatting van de belangrijkste nummers van maart 6 en 7 in de nasleep van de aardbeving in Christchurch van februari 22 2011

Gegevens verzameld in maart 7

- 10000-huizen zullen worden gesloopt. Dit was de huiveringwekkende kop van premier John Key, met een schatting van 100000-huizen beschadigd. De schatting van het economische verlies blijft rond USD11.2 miljard.

- 3 Er zijn meer namen aan de lijst met gestorvenen toegevoegd. De namen zijn opgenomen in de pagina speciale overleden lijst die we hiervoor hebben gemaakt. Ze zijn: Betty Irene Dickson, 82, van Christchurch; Joanna Clare Didham, 35, van Christchurch; Yoshiko Hirauchi, 61 uit Japan
Klik hier voor de volledige lijst
.

- Premier John Key heeft aangekondigd dat: De Nationale Herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de 22-aardbeving in februari zal op vrijdagavond in Christchurch worden gehouden. 18. De service begint bij 12.45pm en bij 12.51pm wordt een stilte van twee minuten waargenomen.

- Premier John Key heeft dat aangekondigd 18 maart 2011, zal een ... zijn provinciale vakantie dus de mensen van Canterbury kunnen de National Memorial Service bijwonen.

- SMS-berichten worden verstuurd naar de inwoners van Christchurch om hen op de hoogte te houden over welzijn, openbare veiligheid en nuttige informatie

- 70,520 commerciële en residentiële gebouwen zijn beoordeeld. 1, 359 commerciële gebouwen en 1,368-woongebouwen zijn rood gestreken.

- De nationale noodtoestand is verlengd voor nog eens zeven dagen, tot middernacht maandag 14 maart. Naar verwachting zal de nationale noodtoestand nog enkele weken worden verlengd.

- Urban Search and Rescue (USAR) gaan door met het opruimen van het trappenhuis in de Forsyth Barr-gebouw. Er wordt vooruitgang geboekt, maar het is traag. Het USAR-team van de Verenigde Staten werkt aan deze site met ondersteuning van de brandweer van Nieuw-Zeeland, andere hulpdiensten en particuliere aannemers.

- De Grand Chancellor Hotel gebouw is nu gewist door USAR en de activiteiten daar zijn afgerond.

- Post mortem op slachtoffers van de aardbeving in Christchurch zal waarschijnlijk in de komende dagen worden voltooid, maar identificatie van alle slachtoffers kan enige tijd duren. Het officiële dodental blijft bij 166.

- CBD CORDON-REDUCTIE
Groene zone-cordons 1 en 2 zijn open voor het publiek, maar alleen voor mensen die toegang tot hun woning of huis nodig hebben
Groene zones 3 en 4 zijn waarschijnlijk de komende dagen voor het publiek toegankelijk.

Gegevens verzameld in maart 6

- De lijst van geïdentificeerde overleden personen telt nu 41-mensen. 3-mensen komen uit Israël, 1 uit Korea en 1 uit Thailand. Alle andere geïdentificeerde personen zijn Kiwi's.
Klik hier voor de volledige lijst.

- Zware regenval momenteel wordt ervaren in Christchurch kan misstappen of veroorzaken aardverschuivingen op heuvelachtige gebieden.
Bewoners wordt gevraagd waakzaam te zijn. Als er zich een verbreding van scheuren of landverplaatsingen voordoet, licht dan Civil Defence op door 03 9418999 te bellen. Bel 111 als het een noodsituatie is.

- CHRISTCHURCH KATHEDRAAL
Zoek- en reddingsoperaties zijn nu voltooid op deze site. De binnenkant van de Spire is gewist en USAR-teams hebben andere delen van het interieur van het gebouw en de directe omgeving daarbuiten opnieuw gecontroleerd. Ze hebben deze taak nu voltooid en hebben geen slachtoffers gevonden. De kathedraal is nog steeds onstabiel en blijft afgezet.

- Groene zone-cordons 1 en 2 zijn vandaag (zondag 6 maart) voor inwoners en bedrijven verlaagd. Vanaf 2pm van vandaag worden groene zone-cordons 1 en 2 voor openbare toegang geopend, maar reizen alleen naar het geopende gebied met CBD-cordon als u toegang moet hebben tot uw woning of huis. Groene zones 3 en 4 zijn waarschijnlijk de komende dagen voor het publiek toegankelijk
Klik hier voor het plattegrond van het stadscentrum

- Christchurch bewoners die zijn verhuisd gevraagd om zich te registreren bij het Rode Kruis

- Naarmate er meer stroom arriveert bij de Christchurch Afvalwaterzuiveringsinstallatie vanwege reparaties aan beschadigde pompstations in het netwerk, bestaat het potentieel voor hoge geurgehaltes om delen van de stad te doordringen.

- Honderden tankers elke dag zijn het afvoeren van een mengsel van zand en rioolwater van de gebroken netvorming tot een grote tank in de zuiveringsinstallatie om zand en slibmateriaal te kunnen scheiden, zodat verdere beschadiging van de zuiveringsinstallatie wordt vermeden. Deze operatie veroorzaakt helaas ook een groter geurpotentieel.

- Bewoners worden eraan herinnerd dat ze moeten beschikken over bakstenen en puin en ander materiaal zelf.

- Christchurch City staat momenteel voor een verhoogd risico op ziekte en ongedierte. Het hogere risico wordt veroorzaakt door afvalmateriaal rond leegstaande huizen, gebroken voedselcontainers en de hoeveelheid afvalwater die de Avon en Heathcote Rivieren binnendringt.

- Sommige bewoners in het Hillsborough gebied zijn geëvacueerd vanwege de het risico van vallende stenen in verdere naschokken.

- VERDELING VAN GEBOUWEN BUITEN Christchurch Business District CORDON
Alle eigenaars van commerciële en residentiële gebouwen moeten goedkeuring hebben voordat ze hun gebouwen ergens in Christchurch City en Banks Peninsula schiften. Hun eerste aanspreekpunt zou het Defensieconventieteam voor de civiele bescherming moeten zijn op 027 819 9860.
Dit team zet een proces op om met NZSAR en de NZ-politie samen te werken om alle potentiële slooplocaties te verwijderen voordat de sloop begint. Er zijn mogelijk nog mensen vermist uit het gebied buiten het CBD-cordon.

- De De NZ-regering schat de totale financiële kosten van schade door de aardbeving tussen $ 10 miljard en $ 15 miljard "Twee tot drie keer de geschatte $ 5 miljard kosten van de eerste aardbeving in september vorig jaar. Dit wordt gedeeld tussen de centrale overheid, verzekeraars, lokale overheid en bedrijven.
Betalen voor de aardbeving zal waarschijnlijk gepaard gaan met een gebalanceerde combinatie van iets meer lenen op korte termijn en het heroverwegen van onze uitgavenprioriteiten, zodat we de financiële middelen kunnen verschaffen die nodig zijn om Christchurch en de economie van Canterbury te helpen herbouwen, zegt Bill English, minister van Financiën.

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website

Comments

  1. Alice Walsh zegt

    stoer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 1 bel mijn ali FML