Aardbeving van Christchurch 2011 - 3 maart-update

Christchurch aardbeving vernietiging - afbeelding met dank aan whatsdavedoing.com

Activiteiten en informatie over 3 maart, 2011 na de schadelijke aardbeving 6.3 in Christchurch, Lyttelton en Brighton.

UPDATE 05: 15 UTC: Orion heeft nu de macht hersteld 95% van de stad. Het aantal klanten zonder stroom is de afgelopen 16,000-uren gedaald van 8,000 naar 24 in de oostelijke buitenwijken van Christchurch.

De namen vandaag vrijgelaten door de politie inclusief 1-persoon uit Thailand en 6 Nieuw-Zeelanders: - Joan Dorothy Wield, 76, van Christchurch en haar echtgenoot Graham Wield, 77; Matthew Stuart McEachen, 25, van Christchurch; Neil Glyn Stocker, 58, van Timaru; Haruthaya Luangsurapeesakul, 32, Thailand, Â Scott William Emerson Lucy, 38, van Timaru, Â Dr Maysoon Mahdi Abbas, 61, van Christchurch. Onze gedachten gaan uit naar hun familie en vrienden.

Bovendien wordt de CBD op zondag opgesplitst in 4-secties, waaronder een gereduceerde cordonzone.

UPDATE 18: 15 UTC: De politie heeft bevestigd dat het dodental 163 is. Nog twee lichamen werden 's nachts uit het Pine Gould-gebouw getrokken. Ze hebben ook het totale dodental herzien naar 220

* De focus van de Urban Search and Rescue (USAR) team dat werkt in de centrale zakenwijk van Christchurch na de aardbeving in Christchurch op 22 februari 2011 zal nu op herstellende lichamen zijn.
Naarmate de tijd verstrijkt, is de kans om iemand levend te vinden afgenomen en helaas wordt er een punt waarop de reactie-inspanning verschuift van redding naar lichaamsherstel.

* Het aantal bevestigde doden is nu 163 (Bijgewerkt 1038hrs, 3 maart).

* Meer dan 200 mensen worden gerapporteerd als ontbrekend (niet meegerekend) op de zwaarst beschadigde locaties in de stad. Dit aantal omvat bijna alle bovengenoemde dodelijke slachtoffers.

* Een totaal brandverbod blijft op zijn plaats in Canterbury. Geen vuur vergunningen zullen worden uitgegeven.

* Inwoners van Christchurch worden eraan herinnerd dat echte Earthquake Commission (EQC) beoordelingsteams alleen tussen de uren van 8am en 6pm actief zijn en zeven dagen per week actief zijn. Er zijn repsoorten mensen die beweren EQC-beoordelaars te zijn die op deuren kloppen buiten de officiële openingstijdenen in één geval in de vroege uren van de ochtend.
Alle EQC-teams hebben een officiële identificatie en bewoners moeten vragen om dit te zien als ze twijfelen. De EQC-teams zullen niet vragen naar binnen te gaan en zullen hun beoordelingen baseren op externe controles.

* Ingenieurs kijken naar gebieden van land geschikt voor tijdelijke huisvesting voor ontheemden. Informatie over noodopvang voor mensen die ontheemd zijn door de aardbeving.

* Vrijwilligers willen helpen in de reactie van de aardbeving in Christchurch zijn gevraagd om te registreren hun interesse in:
- Trade Me (www.trademe.co.nz); of - University of Canterbury Student Volunteer Army (www.sva.org.nz of www.facebook.com/StudentVolunteerArmy)

* Bent u persoonlijke bezittingen nog steeds in het afgezet gebieden mag ik ze eruit halen?
Nee - de gebied is te onstabiel. Deze gebieden worden actief bewaakt om toegang te voorkomen en privé-eigendom te beschermen. Een proces voor het ophalen van persoonlijke bezittingen zal te zijner tijd worden ingevoerd. Het publiek zal worden geïnformeerd wanneer dit zal gebeuren.

* Bemanningen werken eraan zuiver Christchurch straten van slib hadden vandaag hun grootste dag, het verwijderen van 50,000 ton grijs stof en slib.
Over 420-contractanten zijn betrokken in het werk dat wordt geleid door City Care en Fulton Hogan.
Het totale hoeveelheid verwijderd sinds de aardbeving van 22 februari heeft nu 218,000 ton bereiktwaarvan het grootste deel is getransporteerd naar de stortplaats van Burwood.

* De februari 22 aardbeving en naschokken hebben gemaakt veel grote bomen onstabiel rond Christchurch. Mensen worden aangespoord uiterst voorzichtig te zijn rond grote bomen, die schade aan hun wortels kunnen hebben geleden, en kan omvallen als gevolg van wind of verdere naschokken.

QuakeSOS + is een iPhone-applicatie ontwikkeld door Armand Vervaeck, de schepper en de belangrijkste bijdrage aan Aardbeving Report. De toepassing vereenvoudigt onmiddellijke groep communicatie met vrienden en familieleden (met uw exacte GPS-locatie) en is voortdurend voeden van de gebruikers met œEarthquake rapport?? nieuws. Samen met je eigen familie en vrienden, zal QuakeSOS + zijn je beste aardbeving vriend. Het kopen van QuakeSOS + ondersteunt de activiteiten van SOS Earthquakes.

a

Quake-Maps.com werd ook gecreëerd door SOS Earthquakes. Quake-Maps.com maakt het gemakkelijk om de wereld te laten weten welke schudden mensen hebben ervaren tijdens de aardbeving. Quake-Maps.com geeft ook de mogelijkheid om een ​​aantal extra tekst te schrijven. Het invullen van het formulier duurt slechts 1 minuut. Quake-Maps.com geeft een overzicht van alle hekel aardbevingen en laat je zelfs terug in de tijd en ophalen aardbevingen van een bepaalde datum in het verleden.

Earthquake-Report.com koppen op twitter
@ OnlyQuakeNews : Verkrijg alle de koppen van onze aardbeving report.com artikelen + regelmatige updates over lopende evenementen
@ QuakeSOS : Earthquake-report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van USGS aardbevingen van M 4.0 of hoger met de nadruk op aardbevingen in de Amerika's en de Stille Oceaan bol (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Dit account is gemaakt voor onze QuakeSOS en QuakeSOS + iPhone-applicaties
@ ShakingEarth : Aardbeving report.com nieuws + automatische aardbeving meldingen van EMSC aardbevingen van M 4.0 of hoger met nadruk op aardbevingen in Europa en Azië / Midden-Oosten sfeer (4 en hoger) en een groot deel van de rest van de wereld (5 en hoger) . Deze rekening werd oorspronkelijk opgericht om te stimuleren onze Facebook-account
@ QuakeMaps : Aardbeving report.com nieuws met in kaart brengen van de kennisgevingen van alle aardbevingen M 3.0 en hoger uit de hele wereld via EMSC en USGS. Dit account is gemaakt voor onze http://www.quake-maps.com website